Kanser

Geç gördüm mesajınızı. Özür dilerim. Evet benim de 3 lü negatif.
Estağfurullah ne demek. Tekrar geçmiş olsun atlatmaniza sevindim. Birkaç sorum daha olacaktı, gördüğünüz zaman yanıtlarsanız sevinirim. Sizin lenf nodlarina yayılım olmuş muydu. Annem de aynı durumda. Dün pet CT sonucu çıktı. Söyle bir ifade var:
"Toraks kesitlerinde; sol meme üst dış kadran lokalizasyonunda dağınık yerleşimli 5-6 adet hafif-yoğun hipermetabolik kitlesel/nodüler lezyon izlenmiştir (yaklaşık 1.9x1.3 cm boyutundaki kitle lezyonunda SUVmax: 11.5; yaklaşık 1.7x1.1 cm boyutundaki kitle lezyonunda SUVmax: 8.0).
Sol meme cildi periareolar bölge düzeyinde hafif kalınlaşmış görünümde olup, düşük düzeyli FDG tutulumu göstermektedir (SUVmax: 2.3). Sol aksiller-derin aksiller bölgede hafif-orta düzeyde artmış FDG tutulumu gösteren çok sayıda lenf nodu izlenmiştir (yaklaşık 1.6x1.1 cm boyutundaki lenf nodunda SUVmax: 4.5)."

Koltuk altı lenflerine de sıçramış diye yorumladım ama bilemedim korkmalı miyiz. Bilginiz varsa yorumlayabilir misiniz?

Geçmiş olsun. Benim de sağ göğsümdeydi. Kalinlasma için ultrason çeken doktor, sıkıntısız birsey olduğunu söylemişti. Genel olarak doktor daha iyi bilir. Eylül ayında, 25 gün ışın alacağım. Radyoterapi doktorum sonuçlarıma bakıp; koltuk altında minik birseyler var, hersey olabilir, ışınla hallederim meraklanma, dedi. Yani, kemoterapinin yok edemediğini ışınla yok ediyorlar. Ki, ışın kemoterapi gibi ağır yan etkili değil. Biraz yorgunluk hissedersin o kadar diyor. Demek istediğim, artık çözümsüz değil. Bence bu sonuçlarla annenizin kafasını karıştırmayın. Doktor bilgilendirirse daha iyi.
Benim tavsiyem anneniz ve çevresindekiler kanseri odak noktası yapmayın. Belki uzun sürecek tedavi, ben ilk 5 ay haftada bir aldım ilacı. Eşimle ilaç almadan önce güzel bir yerde yemek yerdik, çok hoşuma giderdi. Böyle küçük hosluklarla annenizin moralini yüksek tutabilirsiniz. Bazen kurabiye yapıp hemşirelere götürürdüm mesela, bazen eşim bana cicek getirirdi.
Anneniz yorulup, bunaldiginda yaninda olun. Allah yardımcınız olsun.

Evet anneme bunları açıklamıyorum, ona çok yansıtmıyorum ama çok korkuyorum ileri evre olmasından. Uzak metastaz yok çok şükür sadece bu kısım soru isareti yarattı. Pazartesi günü randevumuz var. Umarım tatmin eden cevaplar alırız. Anneme mümkün mertebe moral veriyoruz. Umarım en iyi sonuçlarla atlatırız bu süreci. Sizin için de aynı şeyi diliyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Tavsiyeler için de ayrıca teşekkür ederim

Merhaba, umarım iyisinizdir. Annem bu hafta kemoterapiye başlayacak. Yan etkilerinden çok korkuyorum. Yaşamış biri olarak önereceğiniz birşey var mı? Yan etkilerini azaltma, beslenme ve hijyen açısından.

Merhaba. İyiyim hamdolsun.
Merhaba, umarım iyisinizdir. Annem bu hafta kemoterapiye başlayacak. Yan etkilerinden çok korkuyorum. Yaşamış biri olarak önereceğiniz birşey var mı? Yan etkilerini azaltma, beslenme ve hijyen açısından.
Merhaba. İyiyim hamdolsun.
Bana kemo öncesi ve sonrası başka ilaçlar vermişti. Özellikle mide bulantısı konusunda etkiliydi biri mesela. Kemoterapinin yan etkilerini en aza indirmeyi amacliyorlar. Annenize de verecek doktor mutlaka, bunların hangi zaman icilecegine çok dikkat edin.
Rafine şeker ve bununla yapılan tatlılar, uzak dursun anneniz ki doktorda uyaracak bu konuda. Tatliyi çok severim. Doktor 1 dilim baklava yiyebilirsin, ama hergun degil dedi. Cok canin isterse. Ya da yarim kase sütlü tatli da olabilir. Aşırı tuz, yağ da yasak. Hamur işi yasak değildi, abartmamam söylendi.
Nar ve greyfurt bana kesinlikle yasaktı. Öyle ki bunların suları da, nar ekşisi dahil. Ama diğer mevsim meyveleri serbestti; günde bir porsiyon şeklinde.
Kemoterapiden sonra ki 3 gün bir şey yiyemiyorum ve çok gazım oluyor. Annenizde de olursa iştahsızlık, zorlamayın, ama yemek yemesi gerekiyor. Vücut direncini koruması gerek. Kemo direnci sifirliyor çünkü. Öğün atlamasin. Ben hep sevdiğim yemekleri yapardım, gaz için de özellikle sabahları çorba içerdim. Hem yemesi kolay hem doyurucu. Degisik çorba tarifleri buldum, hala severim.
Bu arada ciğer, et (kırmızı, beyaz) ağırlıklı yesin. Şansınıza balık mevsimi geldi, firinda az yağlı veya ızgara balik, hafta da 2 sefer ve bol yeşillik ve soğan. İhmal etmeyin. Kemoterapi sürecinde direnç düştüğü için hasta olmamaya dikkat etmeli. Üşütmemesi, insanlarla yakın temasta bulunmaması gerek. Çok fazla virüs var ortalikta. Ne yazık ki sizin 3 günde geçecek gribiniz, annenizi hastanelik edebilir. Özellikle ateşe dikkat edin. Evde ateş ölçer ve tansiyon aleti bulundurun. Doktor özellikle ateşin çıkarsa gece bile olsa mutlaka hastaneye gel demişti. Böyle bir durumda tedavi gördüğü hastaneye gitmesi ve ilgilenecek doktora veya hemşireye mutlaka onkoloji hastası olduğunun söylenmesi gerek. Onlar onkoloji doktorunu arayıp gerekeni yaparlar.
Benim saçlarım dökülmeye 2. Kemoterapiden sonra başladı. Hemen gittim kuaföre kazittim, dökülmesini izlemek daha üzücü bence. Hep moral diyorlar ya doğru. Beni üzen kim varsa sildim. Haber izlemedim, okumadım. Örgü ördüm ve sevdiklerime hediye ettim. Kitap okuyup komedi filmleri izledim.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Lütfen arada yazın, bilgi verin. Annenize selamımı söyleyin. Onun için dua edeceğim ve sizin için de.

Elinize emeğinize sağlık ne güzel net anlatmışsınız.

instagramda Ecem Türkdoğan var. 27 yaşında 3. evre meme kanseri olduğunu öğrenmiş sanırım 4-5 sene geçti şimdi bebek bekliyor.

Çok çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler ve tavsiyeler için. Yarın kemoterapiye başlayacak annem. 8 kür dediler. Sonra da ameliyat. Umarım en iyi şekilde atlatır. Dua eder, duanızı beklerim.

3 lü negatif meme kanseriyim. İyileşilirmi! Yorumlar hiç açıcı değil. Başına gelen varmı? Psikolojik olarak cok yıprandım.
Merhaba Nisan 2023 de ayni tanıyı aldım ameliyat kemo radyoterapi Ocak ayında bitti. 3 aylık kontrollerime gidiyorum. Bende sürekli tekrarlayarak diye çok endişeliyim. Dün yine kontrolüm vardı son zamanlarda kalcamda bı ağrı var nüks mü acaba diye doktorum pet istedi haftaya Pete gidicem inşallah temiz çıkar herşey. Allah hepimize kalıcı şifa varsın insallah

Rabbim şifa versin birdaha yaşatmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…