• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Onkoloji - Kanser ve Türevleri Kanser taraması

• Konu Sahibi Konu Sahibi Osen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhaba hanımlar. Konunun yeri burası mı bilmiyorum ama lütfen taşınmasın, en çok burada yardım alabiliyoruz.
Hemen konuya geçiyorum. 2 ay kadar önce vücudumda kırmızı lekeler çıkmaya başladı, Ben o dönem aşılama tedavisi gördüğüm için strestendir dedim üzerine düşmedim, Çoğalmaya başlayınca 10 gün önce cildiyeye gittim, kan tahlili ve pataloji yaptı. Kan tahlili sonuçlarımın hepsi temiz çıktı, patoloji ise anlamadığım bir şeyler çıktı. Doktor bu hastalığın 2 sebebi olabilir dedi
1.si Ciltte zaman zaman kendiliğinden çıkıp kaybolurmuş, sebebi belli değilmiş
2.si Vücutta iç organlardan herhangi birinde kanser hücresi varsa, vücut dışına bu şekilde reaksiyon verebilirmiş.
Sonuç olarak bana dahiliyeye git o seni kanser taraması için yönlendirsin dedi, Dahiliyeye gittim durumu aynen anlattım ve
dr -- böyle saçma şey mi olurmuş, ne kanseriymiş, ben senin neyini araştıracakmışım, Kan tahlillerinde herşeyine bakılmış zaten, cildiye dr na söyle neyini araştıracaksam bana kağıda yazsın bende onu araştırayım dedi yolladı.

O gittiğim hastane zaten trişkadan bir yer, ben şimdi bezmialem e gidip daha detaylı baktırmak istiyorum, direk kanser taraması diye isteyebilir miyim dr dan, yada nasıl bir yol izlemem gerekiyor bilginiz var mı?

Pataloji sonuç : Epitelde ortokeratoz, akantozis spongios, spongiotik lenfosit eksositozu, üst dermiste ödem, hafif süperfisyal perivasküler lenfositik infiltrasyon

Tanı olarak bunu yazmışlar, belki aranızda bunlardan anlayan biri vardır diye yazmak istedim.
Birde şuan tüp bebek tedavisi aşamasındayım, ve hala stresten yada kullanılan ilaçlardan olduğuna inanmak istiyorum, hormon ilacı kullanıp 1 ay kadar sonra bu tür şikayeti olan var mı aranızda. Görüntü olarak sanki çay dökülmüşte kızarmış gibi, herhangi bir kaşıntı, yanma ağrı hiç bir şey yok.

Şimdiden teşekkür ediyorum kızlar.
Merhabalar
bu konuyla ilgili bende caresizim.
Muhasebeciyim cok sinirliyim stresliyim.
işler aksadıgı zaman cok sinirleniyorum.
kollarımda sırtımda bazen gögüslerimde cıkıyor görmedigim yerlerde olabilir. o kırmızı mora yakın beneklerden. 2 haftaya kadar gitmiyor. sıklıkla cıkıyor . gene bir arkadas gurbunda paylasmıstım doktora gitmemi önerdiler.
cilt kanseri olabilirmişim .
ailemde cok fazla sinir stresten cıkıyor olabilir dediler.
kafam karıştı cildiye randevusu cok uzun zamanlar aralıklarıyla veriyor.
bugün cıktı diyelim yarına vermiolar 1 ay nerdeyse bekliyorsun.
neyapacagımı şaşırdım.

İnsanların yüreğini kaldırmak ne kadar kolay.Bazı doktorlar insanlıklarını kapıda bırakıyorlar.Sıfır empati .

Çok geçmiş olsun ..
Kanser yaşamış biri olarak yazıyorum . Kanser öyle dışa vuracak bişey değil . Ayrıca kanser hastası olsanız yapılan kan testlerinde anormallik çıkardı kesinlikle .
Son olarak kanser taraması genel bişey yoktur . Her kanserin kendi çapında bir testi vardır . Atıyorum doktor cilt kanserinden şüphe eder cilt kanseri taraması yapar. Yumurtalık kanseri den şüphe eder kadın doğumcuya sevk eder ca125 testi yapar. Bagirsaktan şüphe eder ca 9.19 testi yapılır . Başka bir doktora girunmenizde fayda var ama kanser olduğunuzu düşünmüyorum.

Merhabalar
bu konuyla ilgili bende caresizim.
Muhasebeciyim cok sinirliyim stresliyim.
işler aksadıgı zaman cok sinirleniyorum.
kollarımda sırtımda bazen gögüslerimde cıkıyor görmedigim yerlerde olabilir. o kırmızı mora yakın beneklerden. 2 haftaya kadar gitmiyor. sıklıkla cıkıyor . gene bir arkadas gurbunda paylasmıstım doktora gitmemi önerdiler.
cilt kanseri olabilirmişim .
ailemde cok fazla sinir stresten cıkıyor olabilir dediler.
kafam karıştı cildiye randevusu cok uzun zamanlar aralıklarıyla veriyor.
bugün cıktı diyelim yarına vermiolar 1 ay nerdeyse bekliyorsun.
neyapacagımı şaşırdım.

Sanada geçmiş olsun. Benimkisi benek şeklinde değil ortalama 7-8 cm çapında büyük lekeler, stres en büyük düşmanımız sanırım

Çok geçmiş olsun ..
Kanser yaşamış biri olarak yazıyorum . Kanser öyle dışa vuracak bişey değil . Ayrıca kanser hastası olsanız yapılan kan testlerinde anormallik çıkardı kesinlikle .
Son olarak kanser taraması genel bişey yoktur . Her kanserin kendi çapında bir testi vardır . Atıyorum doktor cilt kanserinden şüphe eder cilt kanseri taraması yapar. Yumurtalık kanseri den şüphe eder kadın doğumcuya sevk eder ca125 testi yapar. Bagirsaktan şüphe eder ca 9.19 testi yapılır . Başka bir doktora girunmenizde fayda var ama kanser olduğunuzu düşünmüyorum.

Çok çok geçmiş olsun. Umarım atlatmışsınızdır.
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için, İnanın dr öyle bir konuştu ki sanırsın 3 aylık ömrüm kalmış, Gİt hemen tarama yapsınlar deyince bende makine gibi bir şeye sokacaklar orada çıkacak ne varsa sandım açıkçası.
Başka dr görünmekte kesinlikle fayda var bunu çok iyi anladım.
Buradan arkadaşlarda baya bilgilendirdi saolsunlar rahatladım.

Çok çok geçmiş olsun. Umarım atlatmışsınızdır.
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için, İnanın dr öyle bir konuştu ki sanırsın 3 aylık ömrüm kalmış, Gİt hemen tarama yapsınlar deyince bende makine gibi bir şeye sokacaklar orada çıkacak ne varsa sandım açıkçası.
Başka dr görünmekte kesinlikle fayda var bunu çok iyi anladım.
Buradan arkadaşlarda baya bilgilendirdi saolsunlar rahatladım.
Makina gibi bişey var :) evet ama siz giremezsiniz. Vücudunda saptanmış bir tümörü olan veya kanser tanısı almış tedavi olan insanlar buna giriyorlar sebebi ise tedavi yanıt veriyor mu diye . Ayrıca tüm kanser hastalarını da buna sokmazlar çünkü bu nükleer tip gibi birsey çok aksi huysuz ve kanseri yayılmış hastalar buna girerler . Diğerleri Mr ve tomografi çekimleri yaptırırlar. Bu makinanın adı PET/CT .
EVET ŞUANDA İYİYİM ŞÜKÜR . Ama hep bir risk taşıyorum malesef teşekkür ederim.

Makina gibi bişey var :) evet ama siz giremezsiniz. Vücudunda saptanmış bir tümörü olan veya kanser tanısı almış tedavi olan insanlar buna giriyorlar sebebi ise tedavi yanıt veriyor mu diye . Ayrıca tüm kanser hastalarını da buna sokmazlar çünkü bu nükleer tip gibi birsey çok aksi huysuz ve kanseri yayılmış hastalar buna girerler . Diğerleri Mr ve tomografi çekimleri yaptırırlar. Bu makinanın adı PET/CT .
EVET ŞUANDA İYİYİM ŞÜKÜR . Ama hep bir risk taşıyorum malesef teşekkür ederim.

Çok şükür, Rabbim nerede varsa şifasını versin, Küçük bir ihtimal bile elimi ayağıma dolaştırdı benim. sizi düşünemiyorum. Şükürler olsun ki atlatmışsınız , Rabbim tekarını yaşatmasın inşlalah

Çok şükür, Rabbim nerede varsa şifasını versin, Küçük bir ihtimal bile elimi ayağıma dolaştırdı benim. sizi düşünemiyorum. Şükürler olsun ki atlatmışsınız , Rabbim tekarını yaşatmasın inşlalah
Herşeye rağmen hayat devam ediyor .. Allah korusun birgün başınıza en kötüsü bile gelse mücadeleci olun güçlü olunve hiç bir zaman umudumuzu kaybetmeyin .. öyle olunca asilamayacak engel kalmıyor zaten .. Sizede çok geçmiş olsun içinizi ferah tutun. Dr gittiniz zaman sonucu yazarsaniz sevinirim iyi haberlerinzii bekliyorum .

Herşeye rağmen hayat devam ediyor .. Allah korusun birgün başınıza en kötüsü bile gelse mücadeleci olun güçlü olunve hiç bir zaman umudumuzu kaybetmeyin .. öyle olunca asilamayacak engel kalmıyor zaten .. Sizede çok geçmiş olsun içinizi ferah tutun. Dr gittiniz zaman sonucu yazarsaniz sevinirim iyi haberlerinzii bekliyorum .

Çok doğru yazmışsınız ama işte insan kendine hiç bir şeyi konduramıyor, benim başıma gelmez diyor. Böyle bir anda konu olunca neye uğradığımızı şaşırıyoruz. Yarın yazarım inşallah iyi haberlerimi

D denizkizi35 Ayrıca çok taktir ettim sizi, belirtmeden geçemeyeceğim

Benim eşim rizeli çernobilden dolayı ailesinde normal ölüm hiç yok hepsi kanserden,onun için eşim hersene düzenli kan tahlili yaptırır.kanser için kan tahlili derseniz bakiyorlar.araştırma hastanesi seçerseniz daha iyi netice alırsınız.evlerden ırak.

Ne kanseri arastiracak dahiliyeci hakli bence bin tane kanser var nerde ne arayacak

Annemdede son 1 senedir buna benzee seyler var. Bilmiyorun ayni seydenmi bahsediyoruz. Ama kirmizi, kabarim, ve cok tatli kasiniyor. Bi zman sonra bitti saniyosun kuruyor, ve sonra baska biyerden yine cikiyor. Farkli ilaclarin ardindan dermatologa gittik. Doktor eczeem olabilir dedi ve bi ilac verdi. Kullandigi surece azaliyor gibi ama bir gun kullanmasin hemen geliyor. Doktor 6 hafta sonra yine randevu verdi. Kullanmaya devam et dedi. Ayrica doktor banyo yaparken sabun kullanma dedi. Cildin hassas oldgundan olabilir bu kirmiziliklar dedi.

Bugün ikinci bir doktara daha gittim, dünkü dahiliye dr dediklerine benzer şeyler söyledi, --Kanser kanda mutlaka kendini belli eder, bu şekilde ihtimallerle bir şey araştırılmaz falan dedi, bazı 1-2 tane eksik tahlilin var onları da yapalım içimiz rahat etsin ama bir sorun olsaydı buradaki tahlillerde de az çok kendini belli ederdi dedi.

Gayet memnun bir şekilde yolladı . 1 hafta sonra bu istediği tahlillerde çıkacak ona göre beni uzman dermotoloğa yönlernirecek

Bugün ikinci bir doktara daha gittim, dünkü dahiliye dr dediklerine benzer şeyler söyledi, --Kanser kanda mutlaka kendini belli eder, bu şekilde ihtimallerle bir şey araştırılmaz falan dedi, bazı 1-2 tane eksik tahlilin var onları da yapalım içimiz rahat etsin ama bir sorun olsaydı buradaki tahlillerde de az çok kendini belli ederdi dedi.

Gayet memnun bir şekilde yolladı . 1 hafta sonra bu istediği tahlillerde çıkacak ona göre beni uzman dermotoloğa yönlernirecek
Çok şükür iyi.olmanıza sevindim.. eminim ki diğer sonuçlar da iyi gelecek . Tekrardan çok geçmiş olsun . Allah beterinden korusun . Sonuçlar çıkınca bize de iyi haberlerinizi verirsiniz artik .:21:

SAĞLIKLI OLMANIZA sevindim tez zamanda bebişler kucagınıza dolsun...

Çok şükür iyi.olmanıza sevindim.. eminim ki diğer sonuçlar da iyi gelecek . Tekrardan çok geçmiş olsun . Allah beterinden korusun . Sonuçlar çıkınca bize de iyi haberlerinizi verirsiniz artik .:21:

:KK49: teşekkürler, mutlaka bilgilendiririm.

:KK49: teşekkürler, mutlaka bilgilendiririm.
Merhaba annemde yaklasik 8,aydir var nefes daralmasida oluyor artik ilaclar bile etki etmiyor ben kanser tedavisi gordugum.donemde oldu sanirim.uzuntuden aylardir doktorlar bisi yapamiyor alerji testleri kan tahlilleri tomografiler bisey bulamayinca simdide genetik test istemis tibbi genetike gonderip kalitsal bi rahatsizlikmi.tetikliyoracaba ama sonucu iki ay sonra cikacakmis bende tedirgin oldum sizdende boyle bisey istedilermi acaba durumunuz nedir sonuc aldinizmi

Back