Merhaba Arkadaslar,
Ben Amerikada yasiyorum, ve meme kanseri oldum. Memelerimin komple alinmasi lazim, ve silikon takacaklar sonrasinda. Ben bu ameliyatlari Turkiye'de olmak istiyorum, cunku burada cok pahali. Acaba meme rekonstriktuf ameliyati olanlar varmi aranizda? Eger benim ile deneyimlerinizi paylasirsaniz cok mutlu olurum. Ayni zamanda, doktor tavsiyeside cok yararli olacaktir. Ben Izmir'de doktor ariyorum. Cok tesekkur ederim.
Merhaba Arkadaslar,
Ben Amerikada yasiyorum, ve meme kanseri oldum. Memelerimin komple alinmasi lazim, ve silikon takacaklar sonrasinda. Ben bu ameliyatlari Turkiye'de olmak istiyorum, cunku burada cok pahali. Acaba meme rekonstriktuf ameliyati olanlar varmi aranizda? Eger benim ile deneyimlerinizi paylasirsaniz cok mutlu olurum. Ayni zamanda, doktor tavsiyeside cok yararli olacaktir. Ben Izmir'de doktor ariyorum. Cok tesekkur ederim.
Merhaba Arkadaslar,
Ameliyatim Temmuz 24'te yapilacak. O gun, gogsumdeki kanser olan bolgeler alinacak birinci doktor tarafindan ve ikinci doktor gogus diklestirmesi yapacak cunki goguslerim buyuk oldugu icin ve ben kucuk olmalarini istedigim icin. Ikinci ameliyatta, butun goguslerimi alacaklar. O ameliyat, ilk ameliyattan dort hafta sonra yapilacak. O gun, silikonlar koyulacak. Silikonlarin iki cesiti var, birisi yuvarlak, gogus kasinin altina koyuluyor, otekisi ise yeni cikanlar, damla seklinde sadece derinin altina koyuluyor. Damla seklinde olanlari, butun gogusu alinan hastalara onerdiklerini soyledi doktor, cunki butun gogusu alinan hastalarda gogus dokusu kalmadigi icin, silikonlar deri altinda goruluyor. Kadavralardan alinan doku eklenecek deri altina biraz doku kalinlasmasi icin. Fakat, benim arastirdigim sekilde, doktorada sordum. Butun bayanlarda silikon donebiliyormus saga veya sola. Bu donme durumlari hastalarin yuzde 3'unde oluyormus. Yuvarlak olan silikon donerse fark edilmiyor, fakat damla seklinde olanlar donerse fark ediliyor ve ikinci bir ameliyat gerekebiliyor. Damla seklinde olanlar patlarsa icindeki sivi vucuda akmiyor, fakat normal yuvarlak silikonlarda patlama olursa vucuda akiyor. Doktor bana, silikonu daha ayrintilari ile ikinci ameliyattan once konusuruz, su anda gogusunu diklestirip kucultecegim dedi. Eger buyuk gogus isteseydim, sadece bir ameliyata gerek olacakti, fakat kocaman silikonlari tasimak istemiyorum vucudumda. Ameliyattan sonra ayrintilari sizlere anlatacagim. Ameliyattan korkuyorum, fakat doktorumun soyledigine gore, iki gogsumdede bir suru kist var ve butun gogus dokusu alinip temizlenmeli.
Merhaba Macellan,
Cok tesekkur ederim bu bilgi icin ve dualariniz icin. Sizin damla silikon mastopeksy sonucunda mi takildi, yoksa gogus buyutme amaci ile mi? Benim doktorum bu silikonu derinin altina koyacagini soyledi. Eger yuvarlak secersem, kas altina koyacagini soyledi. Deri altina nasil paket acar bilmiyorum, cunki benim goguslerim alinacak oradan. Doktor ile tekrar konusucam cunku defalarca ameliyat olmaktan korkuyorum.
Merhaba arkadaşlar bende meme kanseri tedavisi görüyorum.ankaradayim 31 yasindayim. son 4 haftalik ilacim kaldi sonra ameliyat olacam. Sağ göğsümde yayılmış olduğu için tüm göğsüm alınacak. Ben ve eşim protez göğüs taktirsam mi taktirmasam mi karar veremiyoruz.Bazen enfeksiyon durumu oluşuyormus o yüzden korkuyorum.ama göğüsumde dumduz göründüğü zaman moralim bozulur mu diye de düşünüyorum.Protez taktiran var mi bana yaşadıklarınızi hissediklerinizi yazarmisiniz.
Oncelikle çok geçmiş olsun sizin yasadiklarinizi ve yasiyacaklarinizi birebir annemden şahit oldum onun 6 sene oldu ameliyattan once sadece kitle alinicak diye girdi ama göğüsu açınca her yerine yayıldığını görünce doktor bizden izin alarak tüm göğsü aldı tabi annem büyük bi şokla üzüntü yaşadı kendine geldiginde ama sağlık her şeyden önemli sonra göğüs yaptırmaya gerek duymamisti ama zamanla çok zorlandı kiyafette mayoda o yüzden 4 ay önce oldu ama 2 aşamalı bi ameliyat anneminki dümdüz bi göğüs olduğu için önce sisiriliyo daha doğrusu deri genisletiliyor daha sonra o içindeki madde cikartilip asıl silikon takiliyor...Zor bi süreç ama kesinlikle değer sizin yaşınız da çok genç kesinlikle yaptırın derim Allah kolaylik versin tekrar geçmiş olsunMerhaba arkadaşlar bende meme kanseri tedavisi görüyorum.ankaradayim 31 yasindayim. son 4 haftalik ilacim kaldi sonra ameliyat olacam. Sağ göğsümde yayılmış olduğu için tüm göğsüm alınacak. Ben ve eşim protez göğüs taktirsam mi taktirmasam mi karar veremiyoruz.Bazen enfeksiyon durumu oluşuyormus o yüzden korkuyorum.ama göğüsumde dumduz göründüğü zaman moralim bozulur mu diye de düşünüyorum.Protez taktiran var mi bana yaşadıklarınızi hissediklerinizi yazarmisiniz.