Kanser sonrasi Meme ameliyati

starlove

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2017
5
5
54
Merhaba Arkadaslar,

Ben Amerikada yasiyorum, ve meme kanseri oldum. Memelerimin komple alinmasi lazim, ve silikon takacaklar sonrasinda. Ben bu ameliyatlari Turkiye'de olmak istiyorum, cunku burada cok pahali. Acaba meme rekonstriktuf ameliyati olanlar varmi aranizda? Eger benim ile deneyimlerinizi paylasirsaniz cok mutlu olurum. Ayni zamanda, doktor tavsiyeside cok yararli olacaktir. Ben Izmir'de doktor ariyorum. Cok tesekkur ederim.

Merhaba Arkadaslar,

Ben Amerikada yasiyorum, ve meme kanseri oldum. Memelerimin komple alinmasi lazim, ve silikon takacaklar sonrasinda. Ben bu ameliyatlari Turkiye'de olmak istiyorum, cunku burada cok pahali. Acaba meme rekonstriktuf ameliyati olanlar varmi aranizda? Eger benim ile deneyimlerinizi paylasirsaniz cok mutlu olurum. Ayni zamanda, doktor tavsiyeside cok yararli olacaktir. Ben Izmir'de doktor ariyorum. Cok tesekkur ederim.

Merhaba , bu kötü hastalığı yendiğiniz için çok şanslısınız ve güçlü bir bünyeniz varmış demek ki , darısı diğer hastaların başına inşallah ... aslında size cesaret vermek için girmiştim ki İzmir'de bi doktor aradığınızı okudum. Ben de izmirdeyim doktorum doçent doktor Fatih Uygur . Mutlaka bir araştırın derim. Onun harici de yine İzmir'de öne çıkan isimlerden Ufuk bilkay ve Cenk tokat var , umarım size istediğinizi verebilecek bir doktor bulursunuz ve sağlıklı mutlu huzurlu günleriniz olur inşallah ..

Merhaba S starlove çok geçmiş olsun öncelikle, ameliyatınızın çok başarılı geçmesini dilerim, sağlığınıza bi an önce kavuşun...
Eminim bu süreçte bizden daha da çok ince eleyip sık dokuyacaksınız ama ben yine de yazmak istedim, protez ameliyatınızda ''meme rekonstrüksiyonu'' konusunda uzman bir doktora kendini emanet etmeniz.
Türk kadınları yapısal olarak küçük, orta boy meme sınıfına girdiğnden sanırım, doktorlarımızın da bu alanda fazlasıyla pratiği var. Yetenek de olunca gerçekten çok iyi isimler var. Yalnız ''meme rekonstrüksiyonu" farklı bir tecrübe gerektiriyor, özellikle bu alanda uzmanlaşmış bir doktorun hasta yorumlarına ulaşmaya çalışın, doktorlardan örnek fotoğraflar görmek istediğinizde de buna göre karar verin.

Merhaba Arkadaslar,

merhabalar çok geçmiş olsun kader arkadaşım :) bende tedavimi oldum ve genetik olduğu için bu ameliyatı olmak zorundayım.Özeller çok pahalıya yapıyorlar bu işlemi.Çünkü genel cerrah ve plastik cerrah aynı anda giriyorlar.bi arkadaşım 70 bin civarı yaptırdı.Ege üniversitesinde Yiğit Özer Tiftikçioğlu varmış.Ben ondan randevu almaya çalışıyorum.Sende araştır istersen.Meme cerrahı olarak ta Levent Yeniay.İkisi giriyormuş ameliyata.Büyük ve zor bir ameliyat.İyi araştırmak gerek.Eğer okursan mesajımı haber bekliyorum :)

Çok geçmiş olsun arkadaşım. Allah şifa versin. Sen İYİLEŞİYORUM VE BUNU HİSSEDİYORUM dediğin her saniye sağlığına bir adım daha yaklaşırsın. Çünkü DİL TOHUM SAÇAR, SÖZ BÜYÜDÜR bunu şakın unutma. İnsanın inancı VE düşüncesi ile başaramayacağı hiç birşey YOK. Sağlık olumlamaları yapmanı istiyorum:
HER GEÇEN GÜN KENDİMİ DAHA İYİ HİSSEDİYORUM.

BUGÜN ÇOK SAĞLIKLIYIM, BUNU BİLİYORUM VE BUNA ŞÜKREDİYORUM.

BEN ÇOK HUZURLU VE ENERJİĞİM.

BEN MÜKEMMELİM.... gibi. Lütfen araştır bu yazdıklarımı. Gerçekten çok işe yarıyor.

Dr araştırırken kanser cerrahisinde başarılı kişiler aramalısın. Çünkü bu sadece bir plastik cerrahın işi değil, genel cerrahı da işin içine dahil etmelisin. Ayrıca sonrasında kemoterapi görecek misin????? Onkoloğun ne diyor????? Şu aşamada kanserli hücrelerden kurtulmak görsellikten daha önemli. Meme kanserlerinde süreç nasıl????hangisi tercih ediliyor:

meme alınıp, kemoterapi görüp iyileşip Ondan Sonra proteze yönelik işlemler mi????

Yoksa, genel cerrah memeyi aldıktan Sonra plastik cerrahın ameliyata dahil olup proteze yönelik hazırlık yapması mı????

Arkadaşların verdiği isimleri değerlendir. İzmir de iki tane büyük üniversite hastanesi var. Kanser cerrahisinde çok başarılı isimler vardır mutlaka.

Merhaba Arkadaslar,

Tum cevaplariniz icin cok tesekkur ederim. Ben kemoterapi almadim, cunki istemedim. Sadece immunotherapy aldim oda sadece 3 ay, doktor 6 ay almami istemisti ama dislerimin etleri cekilmeye basladi ve ben artik yeter, olceksem de oleyim diye dusundum. Internette cok arastirdim ve okudum, kemoterapi alan kisilerin yuzde 85'i baska kansere yakalaniyor. Belki vucudumun baska yerinde kanser buyuyordur. Tomografi gostermedi bunu daha yeni cekildim, fakat kucuk hucrelerin belirmesi icin cok erken. Ben pozitif dusunuyorum zaten, fakat ailem kanser oldugumu duyduklarindan beri bir kez dahi beni aramadilar. Onlara senelerce binlerce dolar gonderdim, ev, arsa aldim, hediyeler, neler neler, ama aile supportu olmayinca tabii pozitif olmak bayagi zor oluyor. Fakat, meditasyon ve ara sira klasik muzik dinleyip resim cizmek beni rahatlatiyor. Bende ki tumor 2 numara, ve tumor hacimi 2.5 cantimetre. Bir tanede lenf bezinde kanser var. Aldigim tedavi ilaclarinin adi "herceptin,Perjeta". Bu ilaclar gidip HER2 kanallarini kapatiyor hucrelerin ustundeki ve bu kapatma kanserin hizla cogalmasini ve yayilmasini onluyor. Benim kanser zaten sol gogsumun her yerine yayildigi icin, mememin alinmasi gerekiyor. Burada mastopeksi ve plastik cerrahi beraber 300 bindolara kadar cikiyor. Ogrendigim kadari ile sigrorta burada bir kismini odeyecek ama ne kadar bilmiyorum. Bunu ayin 15'inde ogrenecegim umarim. Ona gore kararimi verip TR yada burada ameliyat yaptiracagim. Benim tumorum estrojen, projesteron, ve HER pozitif bir kanser. Sigara ve icki kullanmam kesinlik ile. Fakat kansere yakalanmamin ailevi olaylardan kaynaklanan stress ve uzuntu oldugunu dusunuyorum. Iki kiz kardesim var ve onlar paketlerce sigara iciyorlar anne de dahil, ve hic birinde kanser yok. Bu Beni yaratanin bana verdigi bir ders, ve ben bu dersten bir seyler ogrenecegim insallah. Cok cok tesekkur ederim cevaplariniza arkadaslar. Insallah bu hastaliga yakalanan her kes bir an once sagligina kavusur. <3

Merhaba öncelikle, annemin Eylül 2012 de sol memesi alındı. Şimdi rahatsız oluyor oradaki boşluktan ve ameliyat olmak istiyor. Olan varsa tecrübelerini paylaşabilir mi? Bir de Atatürk Eğitim ve araştırma hastanesinde doktor önerebilir misiniz? Annem ilk meme ameliyatını orada oldu oradan ayrılmak istemiyor.

Merhaba Arkadaslar,
Ameliyatim Temmuz 24'te yapilacak. O gun, gogsumdeki kanser olan bolgeler alinacak birinci doktor tarafindan ve ikinci doktor gogus diklestirmesi yapacak cunki goguslerim buyuk oldugu icin ve ben kucuk olmalarini istedigim icin. Ikinci ameliyatta, butun goguslerimi alacaklar. O ameliyat, ilk ameliyattan dort hafta sonra yapilacak. O gun, silikonlar koyulacak. Silikonlarin iki cesiti var, birisi yuvarlak, gogus kasinin altina koyuluyor, otekisi ise yeni cikanlar, damla seklinde sadece derinin altina koyuluyor. Damla seklinde olanlari, butun gogusu alinan hastalara onerdiklerini soyledi doktor, cunki butun gogusu alinan hastalarda gogus dokusu kalmadigi icin, silikonlar deri altinda goruluyor. Kadavralardan alinan doku eklenecek deri altina biraz doku kalinlasmasi icin. Fakat, benim arastirdigim sekilde, doktorada sordum. Butun bayanlarda silikon donebiliyormus saga veya sola. Bu donme durumlari hastalarin yuzde 3'unde oluyormus. Yuvarlak olan silikon donerse fark edilmiyor, fakat damla seklinde olanlar donerse fark ediliyor ve ikinci bir ameliyat gerekebiliyor. Damla seklinde olanlar patlarsa icindeki sivi vucuda akmiyor, fakat normal yuvarlak silikonlarda patlama olursa vucuda akiyor. Doktor bana, silikonu daha ayrintilari ile ikinci ameliyattan once konusuruz, su anda gogusunu diklestirip kucultecegim dedi. Eger buyuk gogus isteseydim, sadece bir ameliyata gerek olacakti, fakat kocaman silikonlari tasimak istemiyorum vucudumda. Ameliyattan sonra ayrintilari sizlere anlatacagim. Ameliyattan korkuyorum, fakat doktorumun soyledigine gore, iki gogsumdede bir suru kist var ve butun gogus dokusu alinip temizlenmeli.

En iyi şekilde atlatırsın işallah iki operasyonu da. %3 bence çok küçük bi oran, bende de damla var bu arada, silikonun dönmesi o kadar kolay birşey değil, doktor yanlış hesap kitap yapıp da cebi çok geniş açarsa anca dönebilir. Silikonun patlama olasılığı da çok çok düşüktür.

Merhaba Macellan,

Cok tesekkur ederim bu bilgi icin ve dualariniz icin. Sizin damla silikon mastopeksy sonucunda mi takildi, yoksa gogus buyutme amaci ile mi? Benim doktorum bu silikonu derinin altina koyacagini soyledi. Eger yuvarlak secersem, kas altina koyacagini soyledi. Deri altina nasil paket acar bilmiyorum, cunki benim goguslerim alinacak oradan. Doktor ile tekrar konusucam cunku defalarca ameliyat olmaktan korkuyorum.

Merhaba Arkadaslar,
Ameliyatim Temmuz 24'te yapilacak. O gun, gogsumdeki kanser olan bolgeler alinacak birinci doktor tarafindan ve ikinci doktor gogus diklestirmesi yapacak cunki goguslerim buyuk oldugu icin ve ben kucuk olmalarini istedigim icin. Ikinci ameliyatta, butun goguslerimi alacaklar. O ameliyat, ilk ameliyattan dort hafta sonra yapilacak. O gun, silikonlar koyulacak. Silikonlarin iki cesiti var, birisi yuvarlak, gogus kasinin altina koyuluyor, otekisi ise yeni cikanlar, damla seklinde sadece derinin altina koyuluyor. Damla seklinde olanlari, butun gogusu alinan hastalara onerdiklerini soyledi doktor, cunki butun gogusu alinan hastalarda gogus dokusu kalmadigi icin, silikonlar deri altinda goruluyor. Kadavralardan alinan doku eklenecek deri altina biraz doku kalinlasmasi icin. Fakat, benim arastirdigim sekilde, doktorada sordum. Butun bayanlarda silikon donebiliyormus saga veya sola. Bu donme durumlari hastalarin yuzde 3'unde oluyormus. Yuvarlak olan silikon donerse fark edilmiyor, fakat damla seklinde olanlar donerse fark ediliyor ve ikinci bir ameliyat gerekebiliyor. Damla seklinde olanlar patlarsa icindeki sivi vucuda akmiyor, fakat normal yuvarlak silikonlarda patlama olursa vucuda akiyor. Doktor bana, silikonu daha ayrintilari ile ikinci ameliyattan once konusuruz, su anda gogusunu diklestirip kucultecegim dedi. Eger buyuk gogus isteseydim, sadece bir ameliyata gerek olacakti, fakat kocaman silikonlari tasimak istemiyorum vucudumda. Ameliyattan sonra ayrintilari sizlere anlatacagim. Ameliyattan korkuyorum, fakat doktorumun soyledigine gore, iki gogsumdede bir suru kist var ve butun gogus dokusu alinip temizlenmeli.

Tekrar merhaba , damla yada yuvarlak formda silikon sizin ve doktorunuzun kararıdır ona birşey diyemeyeceğim, yalnız okurken birşey kafama takıldı, damla protezin içinde sıvı yokmuş da yuvarlak silikonun içinde neden varmış? Bende yuvarlak silikon var mentor marka , ve içi jel dolu Yani sıvı yok, silikon kesilse dahi içinden sıvı akmaz. Jelibon gibi düşünün Yani. Siz yurtdışında mı olacaksınız ameliyatınızı? Doktorunuz hangi marka silikon takacağını söyledi mi? Peki o kanserli hücreler temizlendiğinde tamamen bitecek mi rahatsızlığınız , bilmediğim için soruyorum? Korkmayın inşallah çok güzel geçecek ameliyatınız. Güzel haberlerinizi bekliyoruz hepimiz . Sağlıcakla kalın :KK200:

Merhaba Macellan,

Cok tesekkur ederim bu bilgi icin ve dualariniz icin. Sizin damla silikon mastopeksy sonucunda mi takildi, yoksa gogus buyutme amaci ile mi? Benim doktorum bu silikonu derinin altina koyacagini soyledi. Eger yuvarlak secersem, kas altina koyacagini soyledi. Deri altina nasil paket acar bilmiyorum, cunki benim goguslerim alinacak oradan. Doktor ile tekrar konusucam cunku defalarca ameliyat olmaktan korkuyorum.

Açıkçası derinin altına nasıl açacak onu ben de anlamadım. Öyle birşey ilk defa duyuyorum kasüstü mü yerleştirecek acaba derinin üstü derken cidden bilmiyorum ama doku olmayınca ister damla ister yuvarlak olsun kasaltı olur. bende mastopeksy yoktu, ama kendi dokum çok çok azdı, üstüm de çok zayıf kemikli olduğu için doktor yuvarlak silikonun geçişleri belli olur damla kullanıcam dedi ki ben de damla istiyordum zaten.

Merhaba arkadaslar,

Ameliyatim 13 gun sonra ve cok korkuyorum. BU ilk ameliyat. Bu ameliyatta tumorun daha once bulundugu bolgeleri alacaklar. tumor su anda yok kemoterapi sayesinde, fakat, orada kucuk pinler var, o yuzden doktor biliyor hangi bolgede tumor vardi. Sonra goguslerimi diklestirip ufaltacaklar. 4 hafta sonra silikon konulacak. Dis yuzeyi puturlu olan silikonlarin degisik bir kanser yaptigini okudum ve izledim. Doktorlar neden oldugunu bilmiyorlar henuz. Kan kanserine sebep oluyor. Ben o yuzden dis yuzeyi puturlu olan silikonlari yaptirmak istemiyorum. Sanirim yumusak yuzeyi olanlarda damla yok. Fakat, hafiza silikonu denen bir sey var, eminim Turkiye'dede vardir. Onlarin sekilleri benziyor damlaya biraz. Benim doktorumun ofisinde her tur silikon var. Mesela Allergen, Mentor, Sintex gibi. Benim okudugum kadari ile Allergen cok secilen bir silikon cunku kirisma olasiligi daha az. Fakat mentor'da cok unlu bir marka. Arkadasim Macellan, dogru soyluyorsunuz paket kucuk acilirsa donme olasiligi cok az. Sizlere benim gidecegim doktorun sitesini ekliyorum. Orda resimlerde var. Cok sagolun destekleriniz icin. http://www.troypittmanmd.com/
http://www.troypittmanmd.com/before-after-photos-washington-dc/oncoplastic-breast-reconstruction/
Cok cok sagolun bilgileriniz icin tesekkur ederim.

Merhaba arkadaşlar bende meme kanseri tedavisi görüyorum.ankaradayim 31 yasindayim. son 4 haftalik ilacim kaldi sonra ameliyat olacam. Sağ göğsümde yayılmış olduğu için tüm göğsüm alınacak. Ben ve eşim protez göğüs taktirsam mi taktirmasam mi karar veremiyoruz.Bazen enfeksiyon durumu oluşuyormus o yüzden korkuyorum.ama göğüsumde dumduz göründüğü zaman moralim bozulur mu diye de düşünüyorum.Protez taktiran var mi bana yaşadıklarınızi hissediklerinizi yazarmisiniz.

Merhaba arkadaşlar bende meme kanseri tedavisi görüyorum.ankaradayim 31 yasindayim. son 4 haftalik ilacim kaldi sonra ameliyat olacam. Sağ göğsümde yayılmış olduğu için tüm göğsüm alınacak. Ben ve eşim protez göğüs taktirsam mi taktirmasam mi karar veremiyoruz.Bazen enfeksiyon durumu oluşuyormus o yüzden korkuyorum.ama göğüsumde dumduz göründüğü zaman moralim bozulur mu diye de düşünüyorum.Protez taktiran var mi bana yaşadıklarınızi hissediklerinizi yazarmisiniz.

Çok geçmiş olsun. Bu aşamaları geçmişsiniz çok güçlü bi insansınız sisin adınıza çok sevindim. Umarım herşey dileğiniz gibi gider . Sevgiler :KK200:

Oncelikle çok geçmiş olsun sizin yasadiklarinizi ve yasiyacaklarinizi birebir annemden şahit oldum onun 6 sene oldu ameliyattan once sadece kitle alinicak diye girdi ama göğüsu açınca her yerine yayıldığını görünce doktor bizden izin alarak tüm göğsü aldı tabi annem büyük bi şokla üzüntü yaşadı kendine geldiginde ama sağlık her şeyden önemli sonra göğüs yaptırmaya gerek duymamisti ama zamanla çok zorlandı kiyafette mayoda o yüzden 4 ay önce oldu ama 2 aşamalı bi ameliyat anneminki dümdüz bi göğüs olduğu için önce sisiriliyo daha doğrusu deri genisletiliyor daha sonra o içindeki madde cikartilip asıl silikon takiliyor...Zor bi süreç ama kesinlikle değer sizin yaşınız da çok genç kesinlikle yaptırın derim Allah kolaylik versin tekrar geçmiş olsun

X