Hiç duymadım böyle bişe..sanmıyorumArkadaşlar, kanser hastalarının çeşitli ayrıcalıkları var mı?
Örneğin; doğalgaz, elektrik ve su ücretlerinden ındırım hakları var mı?
Bu bılgıye gerçekten cok ıhtıyacım var. Bir fıkrı olan var mı?
Arkadaşlar, kanser hastalarının çeşitli ayrıcalıkları var mı?
Arkadaşlar, kanser hastalarının çeşitli ayrıcalıkları var mı?
Bu konuda mantıken uygulanması gereken şeylerin işlerliğine ben de tanık olmadım maalesef.
Örneğin tedavi devam ederken alınacak raporlar hastalığın kalıcılığına göre malulen emeklilik yolu açabiliyor.
Ama bu hastalığı yaşayan hem de birden fazla kez yaşayanlar için ekstra imkanlar...
Mesela iş alımlarında öncelik ya da kolaylık yok bildiğim kadarıyla...
Umarım yanlış biliyorumdur ve olumlu örneklerle beni yanıltanlar çıkar...
Çünkü bu hastalığı birden fazla kez yaşayıp da iş arayan bir tanıdığım var.
İş gücü anlamında zor bir vaziyette ve para değil iş istiyor.
Ve bu bir ayrıcalık bile değil, neticede çalışmak istiyor ama iş bile bulamıyor.
Umarım umut verici yanıtlar gelir konunuza...
sağlık kurulu raporu için bir kamu hastanesine başvurun , eğer engeliniz %40'ı geçerse (engelden kastım sadece sakatlık hali değil) faydalanabilirsiniz, arkadaşım böbrek nakli olmuştu genel özürlü sınıfında olduğundan %70 verildi ve bu haklardan yine aynı zamanda halk otobüslerinden ücretsiz faydalanabiliyor, keşke bu hastalık olmasaydı da hiçbir haktan faydalanamasaydınız ÇOK GEÇMİŞ OLSUN İnşallah tedaviniz yanıt verir de sağlığınıza kavuşursunuzArkadaşlar, kanser hastalarının çeşitli ayrıcalıkları var mı?
Öyle bir şey maalesef ki yok. Keşke olsaydi.
geçmiş olsun AsiNaz kim hasta?
Sağolasın Bılgece
Erkek arkadaşımın babası
Yanı müstakbel kayınpederım
Annem hastalığı atlattı ama ben hiç böyle bir ayrıcalık duymadım. Keşke olsa ama nerdeee
Önceden çok az bir farkla özel hastaneden tedavi oluyorduk şimdi yüzde 200 fark ödüyoruz. Bunu yapan ayrıcalığı hiç yapmaz bence.
sağlık kurulu raporu için bir kamu hastanesine başvurun , eğer engeliniz %40'ı geçerse (engelden kastım sadece sakatlık hali değil) faydalanabilirsiniz, arkadaşım böbrek nakli olmuştu genel özürlü sınıfında olduğundan %70 verildi ve bu haklardan yine aynı zamanda halk otobüslerinden ücretsiz faydalanabiliyor, keşke bu hastalık olmasaydı da hiçbir haktan faydalanamasaydınız ÇOK GEÇMİŞ OLSUN İnşallah tedaviniz yanıt verir de sağlığınıza kavuşursunuz
bazı yerlerde böyle bir uygulama var, şu şekilde yazar...Gaziler, şehit/gazi dul ve yetimleri, özürlüler ile aile bireylerinden biri spastik özürlü olan (memur, işçi, küçük esnaf ve muhtaç durumdaki veli veya vasilerin adına abone olmak kaydıyla), 65 yaşını doldurmuş muhtaç, yoksul ve kimsesiz Türk Vatandaşlarına aylık bağlanması hakkında kanun kapsamındaki kişiler, ilgili kurum ve kuruluşlardan alınacak belgelerle tek bir meskene abone olmak, ayrıca her yıl aboneliğini yenilemek koşuluyla %50 oranında indirimli olarak yararlandırılacaklardır.
kanser hastalarınında dereceleri var eger vucüt fonksiyonu çalışamayacak derecedeyse bunu raporla kanıtlarsa evet indirim alır ama diğer türlü ise alamaz.
Ilgınıze çok teşekkür ederim.
Hastanıza da acıl sıfalar olsun
Bızım hastamız 55 yasında ve calısabılecek durumda degıl
Üstelik kanser tıpı de bızı cok korkutuyor
Maalesef akciğer kanseri
Bizim hastamız da 35 yaşında, çalışabilecek durumda sayılır.
Yani ondan çok daha sağlam adamlar yan gelip yatma derdinde ama o kendi ekmeğini kazanmak istiyor.
Engellilere tanınan öncelikler bile tanınmıyor hastalık kalıcı hasar bıraktığı halde...
Neden, çünkü iyileşti onlara göre...
Bedenindeki izler, tükenmiş enerjisi, bozulan psikolojisiyle sağlam adamla bir tutuluyor iş ararken...
Ve maalesef sistem o kadar "harika" ki memleketin imkanları olmadık yerlere oluk oluk akarken..
Sağlık sorunları yaşayanlar neredeyse el açacak hale geliyor.
Bu hastalık ve o zor günler hepimizi bekliyor olabilir.
Allah hepimizi korusun, yardımcımız olsun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?