Mutfak Püf Noktaları Kanola Yağı Hakkında...

E

EU2

Ziyaretçi
Kanola Yağı: Kanola, Brasica rapa (Polonya kanolası) ve Brassica napus (Arjantin kanolası) aşılanmasından oluşan Kanada' da yetiştirilen Kanola bitkisinin tohumlarından elde edilen bitkisel bir yağdır. İnsanların besinlerle linoleic acid alması gerekir. Çünkü vücudumuz bunu sentez edemez. Lifli sebzelerde, fındıkta, tohumlarda, anne sütü, balık (tuna,karides, somon, sardalya, ringa balığı) ve tohumlardan yapılan yağlarda (kanola yağı) bulunur. Kanola bitkisinde bu yağ asitleri diğer yağlara oranla daha fazladır. Linoleic acid merkezi sinir sistemi, göz ve trombositler için gereklidir. Kolesterol seviyesini ve trigliserid seviyesini düşürür.Kan hücrelerinin akışkanlığını artırır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Dolayısıyla damar tıkanıklıklarının oluşmasını engeller. Çoklu doymamış yağları daha çok yedikçe en güçlü anti oksidan olan E vitamini ni alma imkanımız artar. Kanola yağı, ayçiçek yağı gibi yağlarda,yumurta, fındıkta bulunur. Daha az miktarda meyve, sebze, et ve balıkta bulunur. 2 çay kaşığı kanola yağında 1.9 mg E vitamini bulunur ki bu da almamız gereken miktarın 1/5 idir. Kanola bitkisinin yetiştirildiği toprağın özelliklerine bağlı olarak, bazı bölgelerde elde edilen yağların, insan vücuduna zarar verebilecek bazı toksik maddeleri içerebileceği şeklinde uyarı yayınları da vardır.


Bir başka yerde ;

Avrupa ülkelerinin 10 yılı aşkın bir süredir kullandığı kanola yağı geçen yıldan itibaren Türkiye pazarına girmeye başladı. Bu alanda üretime başlayan firmalardan Aymar'ın patronu Beşir Özyurt, tat itibarıyla kanolanın zeytinyağına en yakın bitki olduğunu söyledi. Özyurt'un verdiği bilgilere göre protein açısından zengin olan kanola, antidoksan içeriyor ve beyni geliştirici özelliklere sahip. Özellikle yemek firmaları ve personel yemeğini kendisi pişiren şirketler tercih ediyor. Özyurt, yağ fiyatlarının 2010 yılına kadar yükselmeye devam edeceği görüşünde. Bu durum, zaman içinde tüketicilerin ayçiçeği yağını bırakma sonucunu ortaya çıkaracak. Özyurt'un kendi şirketinde de hâlâ ayçiçeği yağı ciro bakımından yüzde 80'le ilk sırada. Bunu mısır ve zeytinyağı takip ediyor.

TarımMerkezi...Alıntıdır.


Zaman Gazetesinin bir haberine göre;

Kuraklık ayçiçeğini vurunca kanola yağı kıymete bindi

Ayçiçeği yağı fiyatları, hem kuraklık hem de biodizel üretiminin artmasıyla birlikte ikiye katlandı. 5 litrelik yağın fiyatı 10 YTL'den 20'ye fırladı

Fahiş artış tüketicileri alternatif ürünlere, üreticileri de yeni arayışlara yöneltti. En önemli alternatif ise kanola oldu. Ayçiçeğine göre en az yüzde 10 daha ucuz olan kanola yağının, özellikle yemek üreticileri tarafından ilgi görmesi bekleniyor. Türkiye'de palmiye yağının tamamı, mısır yağının yüzde 90'ı ve ayçiçeğinin yüzde 50'si ithal ediliyor. Toplam yağlı tohum ithalatı 2,5 milyar dolar civarında. Avrupa ülkelerinin 10 yılı aşkın bir süredir kullandığı kanola yağı geçen yıldan itibaren Türkiye pazarına girmeye başladı. Bu alanda üretime başlayan firmalardan Aymar'ın patronu Beşir Özyurt, tat itibarıyla kanolanın zeytinyağına en yakın bitki olduğunu söyledi. Özyurt'un verdiği bilgilere göre protein açısından zengin olan kanola, antidoksan içeriyor ve beyni geliştirici özelliklere sahip. Özellikle yemek firmaları ve personel yemeğini kendisi pişiren şirketler tercih ediyor. Özyurt, yağ fiyatlarının 2010 yılına kadar yükselmeye devam edeceği görüşünde. Bu durum, zaman içinde tüketicilerin ayçiçeği yağını bırakma sonucunu ortaya çıkaracak. Özyurt'un kendi şirketinde de hâlâ ayçiçeği yağı ciro bakımından yüzde 80'le ilk sırada. Bunu mısır ve zeytinyağı takip ediyor.

Ürün yelpazesine kanolayı ekleyen bir diğer firma da Oruçoğlu. Şirket, üretim içinde yüzde 20 paya sahip kanola yağını yüzde 50'ye çıkarmayı planlıyor. Genel Müdür Ercan Kara, alternatif ürünün yanında yağ çeşitlenmesi bakımından kanolanın büyük önem taşıdığını vurguluyor. Kara, "Beslenme değerleri açısından diğer yağlardan farklı olarak omega 3 ve 6 içeriyor. Ayrıca ayçiçeği yağına göre ısıya daha çok dayanıklı. E vitamini açısından da zengin bir yağ." diyor. Şirketin üretiminin yüzde 60'ı ayçiçeği, yüzde 20'si mısır, yüzde 20'si de kanoladan oluşuyor. Kanola yağı üretimine üç ay önce başlandı ve payı yüzde 20'ye çıktı. Mısırda bu oran 15 yılda ancak yakalanabildi. Fındık, haşhaş ve keten tohumundan da yağ çıkarmaya hazırlanan Oruçoğlu, hammadde ihtiyacını Ukrayna, Kanada, Romanya ve Bulgaristan'ın yanı sıra yurtiçinde sözleşmeli üretim yaptırdığı çiftçilerden karşılıyor.

'Pahalı yağ sattırmayacağız'

Öte yandan Aymar, Türkiye'nin en eski yağ markalarından biri. 1979'da üretime Koç Holding bünyesinde başladı, sonra Unilever'e geçti. 2003'de yönetim kurulu başkanlığını Beşir Özyurt'un yaptığı Toros Ltd. tarafından satın alındı. Türkiye'nin her yerinde Aymar'ın tanındığını dile getiren Özyurt, "Biz olduğumuz sürece kimse çok pahalıya yağ satamayacak. Denge unsuruyuz." diyor. Yılda 70 ton sıvı yağ üretimi gerçekleştiren şirket, mısırözü, pamuk, kanola, keten, üzüm çekirdeği, kabak ve çörekotu yağlarını da üretiyor.

Kanola, kolesterol ve kalp için en ideali

Kanola, en ideal yağ oranlarına sahip bitkisel bir yağ. Sarı çiçekli kanola bitkisinden elde edilen kanola yağı, benzerleri arasında en düşük doymuş yağ oranına sahip. Ciddi miktarda omega-3 yağ asidi içeriyor, antioksidan olan E ve K vitaminleri yönünden de zengin. Beslenme uzmanları, kalp hastalıkları riskini azaltmak ve kandaki kolesterol seviyesini dengelemek için doymuş yağ oranı düşük, doymamış yağ oranı yüksek kanolayı tavsiye ediyor. Kanola yağı, diğer tüm yemeklik yağlar içerisinde yüzde 7 ile en düşük doymuş yağ ve yüzde 93'le en yüksek doymamış yağ oranına sahip. Yüksek kaynama noktasına (238 °C) sahip olması sebebiyle iyi bir kızartmalık yağ olan kanola, hafif olduğu ve ağırlık yapmadığı için her tür yemekte rahatlıkla kullanılabilir.
 
Kanola yağının en önemli özellikleri nelerdir? Kanola yağının diğer yağ çeşitlerinden farkı nedir?
Çok düşük seviyedeki doymuş yağ içeriği (yaklaşık % 7), orta seviyedeki çoklu doymamış yağ (yaklaşık % 32) ve yüksek seviyedeki tekli doymamış yağ (yaklaşık % 61) içeriği ile bitkisel sıvı yağların içinde en iyi yağ asidi profiline sahip tek yağ, Kanola yağıdır. Kanola yağı bugün piyasadaki bütün diğer yağlarla karşılaştırıldığında en düşük doymuş yağ içeriğine sahiptir.

Kanola yağı, yüksek miktarda Omega yağ asitleri (Omega 3, Omega 6, Omega 9) içerir.
Kanola yağının kötü kolesterol seviyesini düşürdüğü belirlenmiştir.
Vitamini içeriği bakımından zengin olan Kanola yağı koroner kalp hastalıkları riskini azaltan önemli bir antioksidan etkiye de sahiptir.
Kanola yağı Amerikan Gıda Birliğinden “Ürün Kabul Ödülü” ve Amerikan Sağlık Vakfından “Yılın Sağlıklı Ürün Ödülü” nü almıştır.
Yüksek kaynama noktasına (238 °C) sahip olması nedeniyle çok iyi bir kızartma yağıdır.
Kanola yağının donma riski az olduğundan diğer yağlara göre damar tıkanıklığını önlemede daha faydalıdır.
 
Diyetisyenler ve hekimler neden kanola yağı kullanımını öneriyor

Son yapılan araştırmalar, özellikle günümüz beslenme alışkanlıklarında Omega 3’ ün yetersiz alındığını, buna karşın Omega 6’yı gerektiğinden fazla tükettiğimizi gösteriyor. Sağlığa fayda sağlayan ise Omega-6/Omega-3 yağ asitlerinin ideal bir denge ile alınmasıdır. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından minimum 5, maksimum 10 gr Omega 6 yağ asitine karşılık, 1 gr Omega 3 yağ asidi alınmasıyla bu dengenin sağlanacağı öngörülüyor.Günlük alınması gereken enerjinin %25-30’u yağlardan sağlanmalıdır. Bu oran %30’u geçmemelidir
Günlük alınması gereken Yağ oranları
%7 doymuş yağ
%10 tekli doymamış
%13 çoklu doymamış şeklinde olmalıdır
Bu tür bir içeriğe sahip yağ, sadece KANOLA bitkisinden elde edilen kanola yağıdır.

Sağlık açısından ne gibi faydaları var?

Yemeklik yağlar içerisinde doymuş yağ oranı en düşük yağdır.
Beslenme uzmanları kalp hastalıklarını riskini azaltmak ve kandaki kolesterol seviyesini dengelemek için doymuş yağ oranı düşük doymamış yağ oranı yüksek bir beslenme şeklini önermektedirler. Bu çeşit bir beslenme için en uygun içeriğe sahip yemeklik yağ Kanola Yağı’dır. Çünkü Kanola Yağı diğer tüm yemeklik yağlar içerisinde %7 ile en düşük doymuş yağ oranına sahiptir.

İçeriğinde bol miktarda Linoleik asit (Omega-3) bulundurur.
Kanola bitkisi diğer yemeklik yağlara oranla daha fazla Linoleik asit (Omega-3) içerir (%21). Linoleik asit; merkezi sinir sistemi, göz ve trombositler için gereklidir. Omega-3 kolesterol seviyesini ve trigliserid seviyesini düşürür, kanın akışkanlığını artırır, damar içinde kanın pıhtılaşmasına, damar içi iltihaplanmaya, karşı etki gösterir , damarları genişletir. Kan hücrelerinin akışkanlığını artırır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Dolayısıyla damar tıkanıklıklarının oluşmasını engelleyerek kalp krizi riskini azaltır. Yapılan araştırmalar, Omega 3’ün kalpteki sinir iletimi üzerinde faydalı bir etkisi olduğunu ortaya çıkarmıştır. Araştırmalar ayrıca Omega 3’ün kalp krizine neden olan kanın pıhtılaşmasına da engel olduğunu, damar sertliğini önlediğini ve yüksek oranlarda kan trigliserit oranını düşürdüğünü göstermiştir. [/font][/color]

]Doğal bir E Vitamini kaynağıdır
Kanola yağı doğada bilinen en güçlü antioksidan olan E Vitamini’nin doğal bir kaynağıdır. Vücudumuzda oksidasyon sonucu oluşan serbest radikaller zamanla DNA yapısına ve hücrelere zarar vererek bazı kalıtsal hastalıklara neden olabilirler. Serbest radikaller diye adlandırılan bu zararlı maddelere karşı direnç gösteren en önemli maddelerse antioksidanlardır. E vitamini de doğadaki en önemli antioksidanlardan biri olarak, hücre yapısındaki değişikliklere karşı koruma sağlar ve vücudumuzda kanser, diyabet ve kalp hastalıkları gibi tedavisi zor hastalıkların oluşmasını engeller. 2 çay kaşığı Kanola Yağı’nda 1.9 mg E vitamini bulunur ki bu da günlük almamız gereken E vitamini miktarının beşte birine eşittir.

Kansere karşı koruma sağlar.
Omega 3 yağ asitlerinin pek çok kanser hücresinin gelişimini baskıladığı gözlemlenmiştir. Kanola yağı kullanımının ( Omega 3 yağ kullanımı artığı için) gözlemlenen kanser hücrelerinin büyümesini yavaşlattığı ve daha uzun ömürlü olmayı sağladığı görülmüştür.

Görüldüğü üzere kanola yağı abartı değil gerçekten de zeytinyağına eşdeğer bir yağdır. Bence GÖNÜL RAHATLIĞIYLA kullanabilirsiniz...
 
tesekkurler arkadasım bende kanola yagı kullanıyorum.....
gercekten fıyatıda uygun.........
 
Evet canım fiyatından önce ben lezzeti için alıyorum :) Mc.Donalds 'da kanola yağı kullanılıyormuş. Bir arkadaşım söylemişti. Aldım ve denedim memnun kaldım. Kızartmalarda hafiften kokuyor derlerdi ama bana fazla kokmadı. Hem kokusu da ağır birşey değil zaten. Çok leziz. Tavsiye ederim...
 
benim de yağı bitmişti
markette de görmüştüm kanola yağını
ama lezzette bir fark olur mu diye cesaret edemiyordum almaya
kokusu ağır değil derken biraz fark ediyor mu yemeklerde ?
yağ kokusu mu oluyor yani ?
 
Ben farkında olmadan almışımAma tat bakımından da pek farklı bir yağ değil doğrusu.Teşkkürler paylaşımın için!....
 
benim de yağı bitmişti
markette de görmüştüm kanola yağını
ama lezzette bir fark olur mu diye cesaret edemiyordum almaya
kokusu ağır değil derken biraz fark ediyor mu yemeklerde ?
yağ kokusu mu oluyor yani ?


Yok canım asla yağ kokusu kötü gelmedi bana .Yani denilenin aksine (birkaç arkadaşım sadece kızartmalarda ilk başta kokuyor sonra o kadar kokmuyor demişti) koku felan almadım ben. Salatalardan tut hamur işlerine kurabiye vsa hep kanola kullanıyorum .Asla bir şikayetim olmadı.Canım sen de al tavsiyesi benden alması senden cokacimcoook
 
KANOLA YAĞI VE KANSER RİSKİ

Kanola Yağı, Kolza bitki tohumlarının genetik yolla ıslah edilmesi ile elde edilmiş tohumlardan üretilen bir yağ çeşididir. Kozla ise gıda yağ bitkilerinin içinde en fazla zehirli olanıdır. Öldürücü zehirli olduğu için Böcekler onu yemezler..

Kanada tarafından geliştirilip dünyaya tanıtıldığından dolayı "Canadian oil, low acid" kelimelerinin başlangıç harflerinin birleştirilmesinden oluşturulan canola(kanola) ismi ile yayılmıştır.

Kolza yağı uzun yıllar makinalarda ve bilhassa buharlı makinalarda yağlama maddesi olarak kullanılmıştır. İkinci Cihan harbinden sonra yenebilir yağ yapımına yönelinmiş 1950 li yıllarda marketlerde satılmaya başlanmışdı.

Ancak hayvanlar üzerinde yapılan deneyler insan sağlığında kalp hasarlarına sebep olduğunu ortaya koydu. Bunun üzerine bazı ülkelerin araştırmacıları bu yağın kullanılmasının tehlikeli olduğunu bildirdiler.

Yıllar gittikçe kötüye gidiyordu. Kozla (kanola)yağı, insanda ve hayvanda amfizem solunum sıkıntıları, kansızlık, kabızlık, aşırı duyarlılık ve körlük sebebi olabiliyor. Yasak edildiği tarihte İngiltere ve Avrupada 1986-1991 arasında sığır, koyun vs gibi büyükbaş hayvanların yemlerinde kozla yağı kullanılmakta idi. O dönemde hızla DELİ DANA hastalığı başgöstermişti.

Kanola yağının etkileri konusunda fareler üzerinde yapılan çalışmalar pekçok problemleri göstermiştir. Farelerde kalp, böbrek, böbrek üstü ve trioid bezlerinin yağlı dejenerasyonu gelişme göstermiştir. Diyetlerinden kanola yağı çıkarıldığı zaman birikimler eriyor,fakat organlardaki hasarlı dokular geride kalıyor. Kanola yağı bağışıklık sistemini de zayıflatıyor.

Bu yağda yoğun bir şekilde bulunan erusik asitin akciğer kanseri ile bağlantıları üzerinde durulmaktadır. Sinir ve kan dolaşım sistemlerinde de zararlı etkileri olduğu bildirilmektedir. Zararlı etkilerinin kanola yağının doğrudan bir trans yağ asidi oluşu ile ilişkilendirilmektedir.

Bu yağlar kullanılarak üretilen margarinlerin daha da büyük bir risk taşıyacağı ifade edilmektedir.

Diğer yandan, Kanola tohumlarının genetik yapısı üzerinde oynanarak daha düşük erosik asit oranlı yağ elde edilmeye çalışılmakta olduğu bildirilmektedir.

Problem, çok ucuz olduğu için, haberimiz olmadan ekmekte, margarinde ve her çeşit işlenmiş gıdada kanola yağının kullanılmış olabileceğidir. Burada tüketici olarak bizim uyanık, bilgili ve sorgulayıcı olmamız önemlidir. Böylece gıdalarımızın içerisine katılabilecek bu gibi zararlı katkıların bilgisini önceden temin etmiş oluruz. Sağlıklı olmadığı için, Yemek yağı ve salata yağı olarak kanola yağı kullanmaktan kaçınmalıyız.

Bugün için bu yağdan ve türevlerinden uzak durmanın daha uygun olacağını düşünüyoruz.
 
Bu yaziyi okuyub internetden aradim bu yaziyi buldum biri iyi oldugunu yaziyor biri kotu hangisine inanacaz?CADIARZUbenneyaptımki:kızgın:
 
ben ede kanola yağı kullanıyorum. hiç kokmuyor normalde mısır özü kullanıyordum o bile daha fazla kkuyor ayrıca lezzetli yoğun olduğu için normalde kullandığınızdan daha az kullanın fiyatı da cabası gelelim sağlık yönüne ben bir gıdacıyım ve araştırdım mbira bu konuyu şu an en sağlıklı yağlar fındık yağı kanola yağı ayrıca az kullanmak şartıyla tereyağı mısı soya açiçek yağı daha anlaşılır bir dille söylemek lazımsa işleme tabi tutuluyorlar ayrıca şahsım adına sıvı yağların transından elde ediln margarini asla tavsiye etmiyorum onun yerine miktarını biraz daha düşürerek tereyağı kullanın bizim ninelerimiz tereyağından başka birşey kullanmazdılar yüz yaşına kadar yaşadılar ama çok hareketliydiler püf noktası burda her zaman doğal olandan şaşmayın tabi ölçülü olmak kaydıyla
 
Bu yaziyi okuyub internetden aradim bu yaziyi buldum biri iyi oldugunu yaziyor biri kotu hangisine inanacaz?CADIARZUbenneyaptımki:kızgın:


Hemen hemen her konuda hem taraf vardır hem de antitaraf...Allaha emanetiz canım benim. Eğer birşey olacaksa kanola yağı kullansan da olur kullanmasan da. Bunlar bahanedir. İnsanın kafası karşıyor dediğin gibi ama ben çok kaderci biri olaraktan fazla inanmıyorum milletin dediğine. Çok iyi markalardan duydum iyi olduğunu,kötü olduğunu da duydum elbet duymadım diyemem.Ama ben herşeye rağmen aldım denedim ve memnun kaldım. Hastalık olursa olur bahanesi kanola olsun :)
 
bana tadı farklı geldi ne bileyim yemeklerimin eski lezzetini alamadım sanki.Kızartamaya kullanarak bitirdim,yine mısır özüne devam.
 
bugün show tvde izledim ender saraçtı ismi sanırım ünlü bi beslenme uzmanı kanola yağının zeytinyağından sonra kalp ve damar tıkanıklığı yapmaması açısından en sağlıklı yağ olduğunu söyledi.. bizde aldık yeni denedik karama yapmıyo kızartmalarda ve hafif beğendik yani
 
erkan topuz hoca da tavsıye etmıstı bende deneyecegım arkadaslar
 
arkadaşlar bende kanola yağı kullanırım ve severek kullanırım...eşimle de konuşmuştuk yağlar hakkında çok önceleri bi karara varmıştık..aynen devam ederim ...şöyleki sürekli aynı yağı almam..mesela mısırözü yağı aldım diyelim 15 kg bitiririm onu arkasından kanola yağı..arkasından soya yağı arkasından ayçiçek yağı vs vs bu şekilde kullanırım ..çünkü her bitkinin yağının ayrı ayrı faydası olduğunu düşünüyorum ..:kahve:
 
marketlerde gözüme hep takılırdı ama doğrusu hakkında pek bilgim olmadığı için güvenipte hiç almadım..elimizden geldiğince zeytinyağı kullanmaya çalışıyorum...

ama paylaşım için teşekkürler verdiğiniz bilgilerden dolayı denemeyi düşünüyorum....fiyatı da çok hesaplı diğer yağlara göre
 
ben de anlamadım walla , tam ilk yazıyı okuyup , aaa süpermiş denemeliyim diyip,hatta anneme yolladım yazıyı , fakat şimdi de gulshen in yazdıklarını okuyunca n'oluyoruz dedim ? bu konuyu araştırmış , doktor,diyetisyen ...vs gibi kişilerden bilgi almış birileri var mı ? teşekkürler...
 
ben de anlamadım walla , tam ilk yazıyı okuyup , aaa süpermiş denemeliyim diyip,hatta anneme yolladım yazıyı , fakat şimdi de gulshen in yazdıklarını okuyunca n'oluyoruz dedim ? bu konuyu araştırmış , doktor,diyetisyen ...vs gibi kişilerden bilgi almış birileri var mı ? teşekkürler...

Kanola, kolza bitkisinden geliştirilen ve şifalı özellik gösteren yağa verilen addı. Daha sonra, kolza bitkisinin istenmeyen özelliklerini elemeye yönelik bazı bitki yetiştirme teknikleriyle, yeni bir bitki elde edildi. Buna da, o yağa hitaben kanola adı verildi. Dolayısıyla kanola yağı, kolzadan değil kanola bitkisinin kendisinden elde ediliyor. Dediğiniz gibi kolzanın erüsik asit ve metabolizmaya zararlı etkileri olabileceği düşünülen diğer başka bileşenlerden arındırılmış olan hali zaten kanola bitkisi. Bu bitkiden elde edilen yağ da, oleik asit, linoleik asit ve Omega-3 yağ asidi içermesi ve doymuş ya oranının yalnızca %7 civarında olması (bu oran zeytinyağında %15, ayçiçeği yağındaysa %12) nedeniyle, sağlığımız için yararlı kabul ediliyor. Spekülasyonlarda belirtildiği gibi çeşitli hastalıkların ortaya çıkmasıyla ya da zehirlenmelere yol açışıyla ilgili bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçek bulunmuyor.

Tübitak Bilim Ve Teknik Dergisinden Alıntıdır...
 
Türk Kalp Vakfı Sağlıklı Gıdalara Destek Vermeye Devam Ediyor.


Türk Kalp Vakfı Aymar’ın doğada kendiliğinden yetişen, yabani bir otsu bitki olan Kanola’dan üretilen Kanola Yağı’nı destekleme kararı aldı.

Kanola Yağı vücut için önemli olan A, D, E, K vitaminlerine sahip olmasının yanında, Omega 3 ve Omega 6 içermesi, zeytinyağı özelliği ve diğer bitkisel sıvı yağların özelliğini beraberce göstermesi bakımından önem teşkil ediyor.

Omega 3 ve Omega 6 içermesi, zeytinyağı özelliği ve diğer bitkisel sıvı yağların özelliğini beraberce göstermesi bakımından son derece önemlidir. Son yıllardaki araştırmalar Omega 3 ve 6’nın beyin gelişiminin etkisinin yanı sıra, retina hücrelerinin görme yeteneği üzerindeki etkisini de ispatlanmıştır. Ayrıca Omega 3 yağ asitleri, koroner atherosklerojen önlenmesinde son derece etkilidir ve Kardiac arrest riskini azaltmaktadır. Daha önceleri sadece zeytinyağlı yemeklerde ve salatalarda kullanılan zeytinyağının yanı sıra kanola yağı yemeklerde, salatalarda ve kızartmalarda kullanılabilecek bütün özelliklere sahip bir yağ olması bakımından avantaj teşkil etmektedir

Türk Kalp Vakfı
 
X