Kanda lym yüksekliği

Mnmsyne

Masal bebeğim geliyor <3
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2015
565
229
23
Hocam merhaba. Dünkü kontrolümdeki kan tahlilimde lym değeri 16,5 çıktı. Olması gereken değer 1-5 miş. İnternetten bu değerin yükselmesinde toxo, cmv gibi virüslerin sebep olabileceğini öğrendim. Doktorum problem yok dedi ama ilk gebeliğim cmv enfeksiyonu sebebiyle sonlandırıldığı için ben korkuyorum. Sizin fikriniz ne bu konuda ?

Hocam merhaba. Dünkü kontrolümdeki kan tahlilimde lym değeri 16,5 çıktı. Olması gereken değer 1-5 miş. İnternetten bu değerin yükselmesinde toxo, cmv gibi virüslerin sebep olabileceğini öğrendim. Doktorum problem yok dedi ama ilk gebeliğim cmv enfeksiyonu sebebiyle sonlandırıldığı için ben korkuyorum. Sizin fikriniz ne bu konuda ?

Lym diye bahsettiğiniz şey kandaki lenfosit düzeyinizdir. Genellikle yükselmesi viral enfeksiyonlarda sıklıkla görülür ancak esasen her türlü enfeksiyona reaksiyonel olarak da artışı mümkündür. CMV enfeksiyonunu ilk gebelikte geçirmiş olduğunuz için şu anda sizde muhtemelen doğal bağışıklık gelişmiş olduğu için bu bebeğiniz en azından CMV enfeksiyonundan korunuyor olacatır. Ancak yinede gebeliğin ilk 3 ayı içinde toksoplasma, rubella ve CMV gibi viruslere karşı bağışık olup olmadığınızın bakılması gebelikte artık rutin bir işlemdir. Doktorunuz bunlara bakarak bir sorun olmadığını ifade etmişse rahat olabilirsiniz.

Evet ilk hamile kaldığımda onlara bakılmıştı. Toxo cmv ve rubella negatifti. Şimdi 26 haftalık hamileyim. Cevap için teşekkürler hocam

Evet ilk hamile kaldığımda onlara bakılmıştı. Toxo cmv ve rubella negatifti. Şimdi 26 haftalık hamileyim. Cevap için teşekkürler hocam
Merhaba bende ilk bebegimi cmv yuzunden kaybettim sizin ikinci gebeliginiz bebeginiz de ayni sikinti yasadiniz mi Ben Cok korkuyorum ayni seyleri yasamaktan ilk ole oldu die ikinci de ole olur mu kusum a bakmayin Cok tedirginim benim bebegime dogduktan sonra cmv enfeksiyonu var dedi 18 gun sonra kaybettim Suan pskolojim Cok kotu

Lym diye bahsettiğiniz şey kandaki lenfosit düzeyinizdir. Genellikle yükselmesi viral enfeksiyonlarda sıklıkla görülür ancak esasen her türlü enfeksiyona reaksiyonel olarak da artışı mümkündür. CMV enfeksiyonunu ilk gebelikte geçirmiş olduğunuz için şu anda sizde muhtemelen doğal bağışıklık gelişmiş olduğu için bu bebeğiniz en azından CMV enfeksiyonundan korunuyor olacatır. Ancak yinede gebeliğin ilk 3 ayı içinde toksoplasma, rubella ve CMV gibi viruslere karşı bağışık olup olmadığınızın bakılması gebelikte artık rutin bir işlemdir. Doktorunuz bunlara bakarak bir sorun olmadığını ifade etmişse rahat olabilirsiniz.
Banada yardim edin nolur Ben ilk bebegimi cmv enfeksiyonu Ile kaybettim hamileyken kimse bundan bahsetmedi ozele gidiyordum testte yapilmamisti once gelisim geriligi basladi sonra bagirsaginda parlaklik dogumuma Yakinda beyninde sivi birikimi vardendi ama dogumumda gelmisti dogum Dan sonra bebegin Anne karninda cmv enfeksiyonu gecirdigi ve bundan etkilendigi solendi Kan alinip banada bakildi cmv gecirmissin dendi bebegim yogun Bakima alindi 18 gun sonra kaybettim icim Cok aciyor bin pismanim ozel hastaneye gittigim icin Peki benim bundan sonraki gebeligimdee ayni sorunlari yasarmiyim Cok korkuyorum pskolojim Bozuldu dusunmekten nolur bana yardim edin yalvaririm

Back
X