• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kanal tedavisi hakkında

diamond5

Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2013
48
0
6
İstanbul
Öncelikle selamlaar, hemen soruma geleyim 3 gün önce dişçiye gittim doktorum kanal tedavisi dedi uyuşturarak gecici dolgu yaptı hafta sonu gel kanal tedavisini yapalım dedi, çok iyidir bu arada doktorum çok güvenirim. Neyse 2 saat önce kanal tedavim yapıldı, ama şöyle ki doktorum sprey sıkıp iğne yapmadı, uyuşturmadı yani. Sinirler alınırken ara ara acı hissettim ama dayanılmayacak kadar değildi yani arada sızları onun dışında çok acı çektim diyemem doktorum da sinirleri alırken sürekli sordu zaten acıyor mu acırsa söyle falan acıdığında söyledim o da çok acıyorsa uyuşturalım ama bir sinir kaldı zaten dedi bende uyuşturun demedim zaten sonra iğneyle dişime bir şey sıktı hafif dilimde uyuştu zaten, neyse öyle ara ara minik acılarla bitti tedavim, merak ettiğim şey şu internette araştırdım da çoğu kişi uyuşturmadan kanal tedavisi olmaz, yok uyuşturmadan yapıldı yüz felci oldum falan yazılmış aklıma takıldı uyuşturmadan kanal tedavisi yapmak anormal mi? Ben doktoruma güveniyorum ama aklıma takıldı cevaplarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler

bende dolgu yaptırdım dolgudan önce uyuşturdu dolgu düşünce tekrar gitti uyuşturulmdadı sorun yok

canim ilk seferinde uyusturup sinirlerini almis o sebepten ikinci seansta uyusturmaya gerek kalmamıs..bende dishekimiyim aynen bu sekilde yapiyorum..egerki ikinci seferde agri duyuyorsa hastam ki genelde agri olmuyor o zaman anestezi yapiyorum..kafana takilacak birsey yok gecmis olsun..

canim ilk seferinde uyusturup sinirlerini almis o sebepten ikinci seansta uyusturmaya gerek kalmamıs..bende dishekimiyim aynen bu sekilde yapiyorum..egerki ikinci seferde agri duyuyorsa hastam ki genelde agri olmuyor o zaman anestezi yapiyorum..kafana takilacak birsey yok gecmis olsun..
teşekkür ederim cevabınız için, ama ilk gittiğimde sinirleri almadı, dişimde başka bir dolgun vardı onu çıkarıp baktı çürüğe sonra geçici dolgu yaptı, sinirler uyuşturucu iğne yapılmadan alındı yani :)

Annemde dişini dolgu ve kanal tedavisi yaptırdı önce gecici dolgu yapıldı gecici dolgu yapılırken igne vuruldu,daha sonra ki gün gittimizde igne yapılmadı sprey sıktı canı yanmadı tabi doktor soruyordu acı var mı yok mu diye annemde yok dedi.

kanala giden diş canli yada cansiz olabilir tedavide buna gore degisir; eger dis ölüyse anesteziye gerek yok cok hissetmezsin zaten:) gecmis olsun

İyi de kanal tedavisini yapmadan geçici dolgu yapılamaz.
Nasıl bir diş hekimiymiş o?
Bence değiştir doktorunu.

Yapması gereken önce uyuşturup kanal tedavisini yaptıktan sonra geçici dolgu yapmak olmalıydı.
1 hafta bekletip sonrasında da dolguyu veya protez, porselen kaplama vs. her ne yapılacaksa onu yapmalıydı.

Bu işte yanlış var.

İyi de kanal tedavisini yapmadan geçici dolgu yapılamaz.
Nasıl bir diş hekimiymiş o?
Bence değiştir doktorunu.

Yapması gereken önce uyuşturup kanal tedavisini yaptıktan sonra geçici dolgu yapmak olmalıydı.
1 hafta bekletip sonrasında da dolguyu veya protez, porselen kaplama vs. her ne yapılacaksa onu yapmalıydı.

Bu işte yanlış var.
Nasıl bir diş hekimi anlatayım, işinde gayet başarılı bulduğum, samimi ve güvendiğim bir diş hekimi.
Yazdığım yazıyı tam okumadınız sanırım, çürük dolgumun olduğu yerde olduğu için dolgu çıkarıldı, doktorum çürüğün çok derin olduğunu söyledi, geçici dolgu yaptı ve 2 gün sonra kanal tedavisi için gelmemi söyledi ve ben bu işte bir yanlışlık görmüyorum, gayet normal. Zaten kanal tedavisinin yapıldığı yerde eskiden dolgum vardı, neden yapılamayacakmış? Konuyu açmamın sebebi de doktorumun yanlış yaptığını düşündüğümden değil, açıkladım yukarıda. Ve ben doktorumdan gayet memnunum, değiştirmeye niyetim yok ve sizden çok çok daha bilgili olduğuna eminim.

Back