• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Kan uyuşmazlığı

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

esraylmz03

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2012
2.305
565
163
- Yurtdışı
Kızlar eşimle aramızda kan uyuşmazlığı var kimyasal gebelik geçirdim 4 ay önce ve bana iğne vurulmadı kürtaj falan olmadım ama korkuyorum çok bi daha hamile kalırsam bebeğime bişey olur mu diye uyuşmazlık olan var mı aranızda

O kötü oluyor ya:( çocuk işi gerçekten zor. Hiç bi fikrim yok bu konuda. Efsane değilse şey biliyorum kan değişimi. Efsane de olabilir :-)

Benim bildiğim kadarıyla ilk çocukta genellikle sorun olmuyor ama 2. ve daha sonraki doğumlarda sorun oluyor.Birinci doğumdan hemen sonra anneye bir ilaç veriliyor.Eğer 2.bebekte sorun olursa bebeğin kanı değiştiriliyor.

Bizde de kan uyusmazligi var ve ben de kimyasal gebelik gecirdim,ikinci gebeligimde bir sorun olmadi cok sukur,igne yapilmamisti ilk gebelikten sonra..kimyasal gebelik cok erken safhalarda oluyor yani daha bebek olusmadigi icin sanirim igneye gerek yok doktorum oyle demisti..Icinizi ferah tutun

Bizde de kan uyusmazligi var ve ben de kimyasal gebelik gecirdim,ikinci gebeligimde bir sorun olmadi cok sukur,igne yapilmamisti ilk gebelikten sonra..kimyasal gebelik cok erken safhalarda oluyor yani daha bebek olusmadigi icin sanirim igneye gerek yok doktorum oyle demisti..Icinizi ferah tutun
Evet daha değer 600 olmuştu ve düşmeye başlamıştı sanırım o yüzden bişey demedi niyeyse strese girdim birden

Bizde de kan uyuşmazlığzligi var.kimyasal gebeliklerden sonra yapmıyorlar anti d iğnesini.kimyasal gebeligi gebelikten saymiyorlar çünkü.ilk bebekte sorun olmaz 2.bebek için iğne yapılıyor demişti doktorum bana da.telas yapmayın.tez zamanda hamile kalır,saglicakla kucağıniza alırsınız inşallah bebisinizi.

Bendede kan uyusmazligi var bir oğlum var dusuklerim sonrasinda ıgne yapıldı ama kimyasal da erken olduğu için yapılmıyor ikinci oğluma hamileyim 28. Haftada bir ignesi var onu vurulacam şimdilik bir sıkıntı olmadı bende inş bundan sonrada olmaz oğlum 6 yaşında sağlıklı bu arada inş ıkinci yide sağ salim kucağıma alirim

Esimle bendede var ilk oglum dogunca kalcadan uyuşmazlık ignesi yaptılar 2. Cocuk İcim tedbir amaclı sımdı ikinciye hamileyim Allaha sukur suana kadar Bı sıkıntı cıkmadı tahliller de ama sanırım 7. Ayda yada dogumdan hemn sonra tekrar uyuşmazlık ıcın igne olucam

Benim annem ve babamda da varmış bu sorun.Annem negatif babam pozitif.Yıllar önce ilk ben doğmusum ve pozitif oldugum icin sorun olmamis ama sorun olma ihtimaline karşın bir devlet hastanesine yatirilmiş annem.Ikinci ve üçüncü cocuklarinda da aynı şekilde devlet hastanesine yatirılmis ve onlar negatifler.Annemler yillar önce bunu halletmisler şimdi sağlık alanında pek cok gelismeler olmusken bence korkmayın.Doktorunuzla gerekeni yaparak sorun olmasini engelleyebilirsiniz.

Benim annem ve babamda da varmış bu sorun.Annem negatif babam pozitif.Yıllar önce ilk ben doğmusum ve pozitif oldugum icin sorun olmamis ama sorun olma ihtimaline karşın bir devlet hastanesine yatirilmiş annem.Ikinci ve üçüncü cocuklarinda da aynı şekilde devlet hastanesine yatirılmis ve onlar negatifler.Annemler yillar önce bunu halletmisler şimdi sağlık alanında pek cok gelismeler olmusken bence korkmayın.Doktorunuzla gerekeni yaparak sorun olmasini engelleyebilirsiniz.
Aynen benim anne babamda da varmış ve ben 2.cocugum.bundan uzun yıllar önce iğne falan da yokmuş,benim kanım değişmiş.cok şükür bi sıkıntı olmamis.artik anti d iğnesi ile cozuyorlar.

Bizde de kan uyuşmazlığı var ve kanama olmadığı sürece iğnesini yapmıyor doktorum. Zaten ict testi yaptık bebekle benim kanım uyuyor. Eğer endişeleniyorsanız bu testi yaptırabilirsiniz.

Aynen benim anne babamda da varmış ve ben 2.cocugum.bundan uzun yıllar önce iğne falan da yokmuş,benim kanım değişmiş.cok şükür bi sıkıntı olmamis.artik anti d iğnesi ile cozuyorlar.
Sizin ilk kardesiniz de sorun olmus mu peki ilkler de sıkıntı olmuyormuş diye biliyorum ben ilkim ve pozitifim sorun cikmamis

Benim de var korkulacak birşey Yok ilk gebelik başlangıcında hemen test yapıyorlar zaten eger bebekle uyuşmazlık var ise testte belli oluyor

Eşimle bende de kan uyuşmazlığı var
ilk oğlum benim kan grubumu taşıdıığı için iğne yapılmadı.İkinci oğlum eşimin kan grubunu taşıdığı için iğne yapıldı.
Herhangi bir sorun olmadı
zaten gebeliğinizi düzenli takip eden doktorunuz
dosyanıza not düşüyor uyuşmazlık olduğuna dair ben eşimide tembihlemiştim doğumdan önce hemşireye doktora hatırlat mutlaka diye

Ben hamileyken 28.haftada igne oldum dogumdan sonraki gun de ikinci cocuk icin yaptilar sonra bir dusugum oldu sirun olmadigini soylediler hamile kalinca olacakmisim tekrar sanirim bildigim yasadigim bu

Back