• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kan uyuşmazlığı 2. Gebelik

Laallaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2018
215
71
98
30
İyi akşamlar hanımlar. 6 haftalık hamileyim henüz Dr kontrolü randevum gelmedi bekliyorum sizlerin tecrübe bilgilerinize ihtiyacım var. 5 yaşında 1 çocuğum var şimdi 2. Ye hamileyim ve eşimle kan uyuşmazlığımız var ilk gebelikte iğne olmuştum fakat herkes asıl riskin 2. Gebelik olduğunu söylüyor kan uyuşmazlığı olup 2. Çocuğu olan varmı aramızda yardımcı olabilir mi neler bekliyor beni

İyi akşamlar hanımlar. 6 haftalık hamileyim henüz Dr kontrolü randevum gelmedi bekliyorum sizlerin tecrübe bilgilerinize ihtiyacım var. 5 yaşında 1 çocuğum var şimdi 2. Ye hamileyim ve eşimle kan uyuşmazlığımız var ilk gebelikte iğne olmuştum fakat herkes asıl riskin 2. Gebelik olduğunu söylüyor kan uyuşmazlığı olup 2. Çocuğu olan varmı aramızda yardımcı olabilir mi neler bekliyor beni
İlk gebeligim ikiz. Rutin 28. Hafta da ignemi oldum. Doğumdan sonra yapılacaktı ama bebeklerimin ikisinindenkan grubu negatif olduğu için yapılmadı.
İkinci gebeliğim kürtaj oldum. Hemen ignemi yaptılar.
İğnenizi olduysaniz sıkıntı yok. İçiniz rahat olsun. Gebeliğinizde herhangi bir kanama olursa doktorunuza durumunuzu bildirin. Kanama vs olursaa da iğne yapılıyor.
Sağlıkla bebeğinize kavuşun 🤲

İlk gebeligim ikiz. Rutin 28. Hafta da ignemi oldum. Doğumdan sonra yapılacaktı ama bebeklerimin ikisinindenkan grubu negatif olduğu için yapılmadı.
İkinci gebeliğim kürtaj oldum. Hemen ignemi yaptılar.
İğnenizi olduysaniz sıkıntı yok. İçiniz rahat olsun. Gebeliğinizde herhangi bir kanama olursa doktorunuza durumunuzu bildirin. Kanama vs olursaa da iğne yapılıyor.
Sağlıkla bebeğinize kavuşun 🤲
Çok teşekkür ederim içim rahatladı çok şükür 🙏🙏🌸

Merhaba,
Bizde de kan uyuşmazlığı söz konusu. İlk doğumdan sonra oğlum pozitif olduğu icin iğne yapildi. Şimdi ikinci gebeliğimde doktor 20. Hafta civari bebeğin rh tespitinin yapılacağını söyledi. Cikacak sonuca göre hareket edilecek. Negatif cikarsa (umarim) herhangi bir sey yapmaya gerek yok ancak pozitif cikarsa iğne yapacaklar herhangi bir olumsuzluk durumunda tedaviye hazir olacaklar.
Rh tespiti 2021 yılı itibari ile yapilmaya baslanmis. Türkiyede gittiğim doktor bunu söylememişti ama orada da vardir mutlaka.
Ve sürekli tembihlenen şey şu en ufak bir kanama, lekelenme görüldüğü an hemen doktora veya acile gidip vücut antikor üretmeye baslamadan iğneyi olmalisiniz.
Ben 3 hafta sonra detayli ultrason için perinataloga gideceğim o yapacak bu testi

Back