Söyle açıklayayım hanımefendi ben gebeliğimi öğrendiğimde karaciğer enzimlerimin çok yüksek olmasından ötürü beni 5 saat acilde beklettiler gebeliğin lafını bile geçirmediler çünkü karaciğer enzimi bu kadar yüksekse büyük sorun dediler. Doğal olarak bebekten önce gastroenterelojiyle haşır neşir oldum profa kadar gitti yol. Yani karaciğerdeki sorun düzelmezse ve baştan böyleyse gebelik sonlandırılabilirdi. Çünkü gebeliğin ilerleyen zamanlarında karaciğer enzimleri zaten artacakmış baştan böyleyse o zamanı düşünemiyoruz dediler. Hem anne hem bebek risk altında olurmuş çünkü. Doğal olarak ben de eşim de bebeğe bu kadar bağlanmak istemedik. Toplamda 3 kez kan testi yaptırdım.Son 3000li testi de ben karaciğer ölçümleri sırasında kan gerekirken kendim gizliden kağıda işaretledim ve ölçtürdüm doktor falan istemedi. Çünkü bebeğimi merak da ediyordum gelişip gelişmediğini. İster 3 kat artsın ister 5 kat artsın ama en az 2 kat artması gerektiği için 2 kattan az artması sorun teşkil ettiği için öyle bir öngörücü ölçüm yaptım. Ve şükür ki benim 2 kat artıyor. Yani insanların daha bir çok derdi olabiliyor
neyseki karaciğer sorunum biraz azaldı ama biyopsi ihtimalim var en ufak bir artışta. Ayrıca sorunlu bir gebe oldugum için iyi bir doktora gitmem gerekiyor bu yüzden bu sorunlarda uzman doktora yeni randevu alabildim. Allah nasip ederse hem keseyi görüp hem kalp atışını duymak istiyorum.