Kan Tahlili Sonucuna Gore Beta-Hcg degerleri

Merhaba bugün iğne olmak için hastaneye gitmiştim pazartesi Hcg değerim 1817 idi bugünde bir baktırayım gitmişken dedim sonuç *>5000..Bu cihazlar 5000 üstüne değer vermiyormu ki bilgisi olan?
Özel hastaneler veriyor ama aile hekimleri nde verdigin tahlilerde vermiyor. Benimde bir defa 10000üstü olarak vermişti. Devlette bir defa verdim 5115 demişlerdi baska vermedim bilmiyorum

Selam kızlar adetime 10gün vardı hafif lekelenmem oldu bende hcg yaptırdım 1.20 çıktı doktor negatif dedi ama şimdi adetim 2gün gecikti sizce hamile olabilir miyim, böyle bir durum yaşayan oldu mu?

Adetimin 8. Günü bugün beta hcg 3033 çıktı. Benim hesabıma göre beklediğim gibi çıktı. Yarın 4000 lerde olması gerek. Adetimin 1. Günü 232 idi 2 günde bir , iki katına çıkması gerektiğini varsayarsak adetin 3. Günü 464 5. Günü 928 7. Günü düz hesap 2000 olması gerek,9. Gün 4000 civarı olur. Ben tam 8. Gündeyim ve 3033 çıktı. Herkes böyle değerlerini 2 katla hesaplarsa ve başkalarıyla kıyaslamazsa kendi sonucuyla kıyaslarsa içi rahat eder.
Bu kadar hesap kitap yapmaya gerek yok siz 4000 hesaplarsiniz o 8000 de cikabilir. 4kati da artan var. Ben adetime 5-6gun kala 6 sonucunu aldim 2gun sonra 46cikti. Ayrica doktorum bi daha olcturmeme gerek olmadigini soyledi. 1hafta sonra da keseyi gorduk zaten 4+5te. Sayet doktorunuz takip etmek icin istemediyse gerek yok bence bu kadar kan vermeye. Keseniz gozukecek degere coktan gelmissiniz. Keseden sonra bhcg istemedi doktor

Merhaba arkadaşlar Geçen haft salı kese 8mm di bu salı 6 hafta oldu kese 16,5mm ölçtü doktor bebek için erken haftaya bidaha gideceğim de bu yolk sac falan görünmedi ya da doktor bişey söylemedi bi önceki gebeliğim boş gebelikti ondan korkuyorum

Nolur bilen biri yardim etsin dün aksam kan testi yaptirdim beta hcg 0,5-5 ve adetime 2 gun var dizce hamilemiyim. Bu arada bu ay asilama yapildi bana. Netten baktim 5in ustunde cikan degerler hamilelik oluyrmus sizce bende hamile olabilirmiyim?doktorum adetin 3 gun gecikince gel dedi suan gebelik yok dedi . ama yinede umutlandim

Merhaba arkadaşlar Geçen haft salı kese 8mm di bu salı 6 hafta oldu kese 16,5mm ölçtü doktor bebek için erken haftaya bidaha gideceğim de bu yolk sac falan görünmedi ya da doktor bişey söylemedi bi önceki gebeliğim boş gebelikti ondan korkuyorum
Insallah tutunmustur canim

Bu kadar hesap kitap yapmaya gerek yok siz 4000 hesaplarsiniz o 8000 de cikabilir. 4kati da artan var. Ben adetime 5-6gun kala 6 sonucunu aldim 2gun sonra 46cikti. Ayrica doktorum bi daha olcturmeme gerek olmadigini soyledi. 1hafta sonra da keseyi gorduk zaten 4+5te. Sayet doktorunuz takip etmek icin istemediyse gerek yok bence bu kadar kan vermeye. Keseniz gozukecek degere coktan gelmissiniz. Keseden sonra bhcg istemedi doktor
Söyle açıklayayım hanımefendi ben gebeliğimi öğrendiğimde karaciğer enzimlerimin çok yüksek olmasından ötürü beni 5 saat acilde beklettiler gebeliğin lafını bile geçirmediler çünkü karaciğer enzimi bu kadar yüksekse büyük sorun dediler. Doğal olarak bebekten önce gastroenterelojiyle haşır neşir oldum profa kadar gitti yol. Yani karaciğerdeki sorun düzelmezse ve baştan böyleyse gebelik sonlandırılabilirdi. Çünkü gebeliğin ilerleyen zamanlarında karaciğer enzimleri zaten artacakmış baştan böyleyse o zamanı düşünemiyoruz dediler. Hem anne hem bebek risk altında olurmuş çünkü. Doğal olarak ben de eşim de bebeğe bu kadar bağlanmak istemedik. Toplamda 3 kez kan testi yaptırdım.Son 3000li testi de ben karaciğer ölçümleri sırasında kan gerekirken kendim gizliden kağıda işaretledim ve ölçtürdüm doktor falan istemedi. Çünkü bebeğimi merak da ediyordum gelişip gelişmediğini. İster 3 kat artsın ister 5 kat artsın ama en az 2 kat artması gerektiği için 2 kattan az artması sorun teşkil ettiği için öyle bir öngörücü ölçüm yaptım. Ve şükür ki benim 2 kat artıyor. Yani insanların daha bir çok derdi olabiliyor :KK66: neyseki karaciğer sorunum biraz azaldı ama biyopsi ihtimalim var en ufak bir artışta. Ayrıca sorunlu bir gebe oldugum için iyi bir doktora gitmem gerekiyor bu yüzden bu sorunlarda uzman doktora yeni randevu alabildim. Allah nasip ederse hem keseyi görüp hem kalp atışını duymak istiyorum.

Söyle açıklayayım hanımefendi ben gebeliğimi öğrendiğimde karaciğer enzimlerimin çok yüksek olmasından ötürü beni 5 saat acilde beklettiler gebeliğin lafını bile geçirmediler çünkü karaciğer enzimi bu kadar yüksekse büyük sorun dediler. Doğal olarak bebekten önce gastroenterelojiyle haşır neşir oldum profa kadar gitti yol. Yani karaciğerdeki sorun düzelmezse ve baştan böyleyse gebelik sonlandırılabilirdi. Çünkü gebeliğin ilerleyen zamanlarında karaciğer enzimleri zaten artacakmış baştan böyleyse o zamanı düşünemiyoruz dediler. Hem anne hem bebek risk altında olurmuş çünkü. Doğal olarak ben de eşim de bebeğe bu kadar bağlanmak istemedik. Toplamda 3 kez kan testi yaptırdım.Son 3000li testi de ben karaciğer ölçümleri sırasında kan gerekirken kendim gizliden kağıda işaretledim ve ölçtürdüm doktor falan istemedi. Çünkü bebeğimi merak da ediyordum gelişip gelişmediğini. İster 3 kat artsın ister 5 kat artsın ama en az 2 kat artması gerektiği için 2 kattan az artması sorun teşkil ettiği için öyle bir öngörücü ölçüm yaptım. Ve şükür ki benim 2 kat artıyor. Yani insanların daha bir çok derdi olabiliyor :KK66: neyseki karaciğer sorunum biraz azaldı ama biyopsi ihtimalim var en ufak bir artışta. Ayrıca sorunlu bir gebe oldugum için iyi bir doktora gitmem gerekiyor bu yüzden bu sorunlarda uzman doktora yeni randevu alabildim. Allah nasip ederse hem keseyi görüp hem kalp atışını duymak istiyorum.
Tabiki olabilir ben diger durumlardan haberdar olmadigim icin kendiniz normal sartlarda boyle testler yaptirdiniz diye soyledim ayrica sizi rahatlatmak icin de yani 1000den sonra zaten bebegin gelisimini ultrasonla takip ediyorlar kese gelisimi ile. Cunku bir sure sonra azalmaya basliyor hcg zaten. Yani ben iciniz rahat olsun diye dedim. Insallah karaciger durumunuz da iyilesir. Ben de yasadim benzer durum ast alt miydi artan?

Kızlar merhaba sorum olucak sizlere.ben yumurtlama takibi yapıyorum 7ci gün yumurta 8 mm di.15ci güne kadar 20mi olurmı sizce?yardım ederseniz sevinirim

Hesap tabiki yapacağız , şayet bende yapıyorum çünkü bebeğime tüp bebekle kavuştum o iki kat artış o kadar önemli ki, ben 2 defa yaptımıştım testi sonrası için doktor randevusu aldım, bugün iğne olmaya gidince bi test daha yaptırdım, ne çileyle kavuştuğum bebeğim duruyormu yerinde diye..:KK17: Sana da geçmiş olsun diyorum bebeğine sağlıcakla kavuşman dileğiyle :KK68:

Merhaba arkadaşlar son adet tarihim 7 şubattı. Salı günü doktora gittim beta hcg değeri 8.9 du dünde bi komşumun tavsiyesi üzerine kan tahlili yaptım 23 çıktı sorunlu bi gebelikte olabilirmiş geç döllenmede olabilirmiş. çok korkuyorum dış gebelik mi acaba diye yardımcı olurmusunuz? Değerlerin düşük olması normal mi son adet tarihine göre 6 haftalık ama cinsel birliktelik olan güne göre de 3 haftalık ama geçen gün doktora gittiğimde yani değer 9 iken kese görünmüyordu yardımcı olursanız çok sevinirim çünkü çok tedirginim. Zaten pazartesi doktora gidicem ama bu iki gün nasl geçecek bilmiyorum çok stresliyim :KK43:(

Son düzenleme:
Kızlar merhaba benim dün adet olmam gerekiyor du olmadım ozeö bir hastanede test yaptırdım 0.1 ciktç değer sizce yanılma payı var mı yoksa hamile değil miyim

X