Kan sulandırıcı iğne kullananlar ???Homozigot mutasyonlu olup kilolu hamileler kaç doz kullanıyorsunuz? Lütfen cevaplar mısınız 🙏🙏🙏

Cevabınız için teşekkür ederim. Öncelikle Mthfr 1298 olan genim homozigot. Kilo konusunda haklısınız evet eminim çok zorlanicam ama şöyle soyliyeyim ben bu kadar kilolu değildim ilk gebelik kürtaj olunca psikolojikmen yıprandım evden cikamdim sürekli yattım yemek yedim. Belki başkalarına göre normal bı olaydı ama ben çok üzülmüştüm. Sürekli biseyler yiyodum. Neyse tam biraz beslenmeme dikkat etmeye basliycakken ikinci hamileliğini öğrendim düzenli beslenmeye başladım bu da düşük oldu. Daha da çöktüm. Şimdi de 3.5 senelik evliyim eşim çok istiyor ben de çok istiyorum ve kilo konusunda hemen verebileceğime güvenmiyorum bir aydır diyetteyim bu arada. Ama benim hamileliğim hemen istediğim ay oluşmuyor o yüzden denemeye başladık. Bide şöyle bişey var, 0.6 lık öneren iki doktor da alanlarında çok iyiler. Paı riskli diyen özellikle homozigot olması riskli diyen doktorlar var. Bu durumda 0.4 kullanmam ne derece mantıklı olacak bilmiyorum hadi kullandım diyelim doz yetersiz gelirse tekrar düşük olursa o psikolojiyi geçtin ben bidahaki gebelikte acaba dozdan mi yoksa başka sorun mu var diye arayıp durcam. Kafam çok çok karışık yaa
Evet banada doktor oyle riskli dedi lutfen bu konuda boyle diyip ilac yazan hangi doktor bana yazmiyorlar ve sadece folik asit diyorlar bu doktorlar nerde ben istanbuldayim bildiginiz hangi doktor var lutfen

Evet banada doktor oyle riskli dedi lutfen bu konuda boyle diyip ilac yazan hangi doktor bana yazmiyorlar ve sadece folik asit diyorlar bu doktorlar nerde ben istanbuldayim bildiginiz hangi doktor var lutfen
Canım ben İstanbulda değilim ama İstanbul'da yazan bı sürü doktor var. Ben İstanbul'da olsaydım yasemin çekmez hocaya giderdim kesinlikle. Kendisi tüp bebek uzmanı ayrıca tekrarlayan gebelik kayıplarıyla yakından ilgili ve alanında çok iyi bir doktor Instagram üzerinden bakabilirsiniz.

Canım ben İstanbulda değilim ama İstanbul'da yazan bı sürü doktor var. Ben İstanbul'da olsaydım yasemin çekmez hocaya giderdim kesinlikle. Kendisi tüp bebek uzmanı ayrıca tekrarlayan gebelik kayıplarıyla yakından ilgili ve alanında çok iyi bir doktor Instagram üzerinden bakabilirsiniz.
Cok tesekur ederim🙏

Mthfr hangisi homozigot 1298 mi 677 mi?

1298/677/faktör13/protrombin/pai/leidenv genleri önemli zaten.
Devlette bu 6 gene bakar.
Fakat bu genlerden en sorunlusu pai ve leiden v dir. 1298 ve 677 geni bozuk olmayan bir avuç insandır ülkemizde zaten.

Sizde pai homozigot.

0.6 doz ilaç dozudur. Benim 4 genim sorunlu en büyük şansım ogluma gebe kaldigim gün bu testi ve genetik testi yaptırmamiz. Allah sirasina koymuş sanki ve cok cok iyi doktorlara rastladım.

Gebeliğin sorunlu geçer.
Ne yap ne et kilonu ver.

Neden vereceksin 0.6 doz kullanma ki benim bebege kan giden besleyen damarlarda sorun olmadi ama ayaklarima vurdu. (Ki benim pai ve leiden genim de sorun yok. Diger 4 genim sorunlu.) Yedi Kule kalp ve damar cerrahi bir prof’a gitmiştim. Tek bacağım davul gibi şişti idare et 0.6 doz vermek istemiyorum ilaç dozuna giriyor demişti. Kapıdan çıkarken ilaç dozuna girmek istemem asla geçecek dayan demişti. (Damarlarım vs bakıldı)

Ne kadar az ilaç o kadar iyi.
Zaten 0.4 lük gündüz kullanacaksın gece coraspin kullandıracaklar. Coraspini 34. Haftada iğneyi doğumdan 40 gün sonray kadar kullandıracaklar emboli riski icin.

Kiloni ver, bol bol yürü kan sulandırıcı da kullandın mı insallah sorunsuz olacak hersey.

Bizim gibi sorunu olan kişilerin büyük cogunlugu zaten cok sisiyor gebelikte kilonu ver ki rahat gecir cok zorlanma.
Merhabalar siz bilgili birine benziyorsunuz, ben de size danışmak istedim belki bilginiz vardır. Kilolu değilim zayıf da değilim. Benim 4 gen heterozigot. Mtfhr lerin ikisi de, paı, ve faktör 13. Aptt testm normal, lupus antikoagülan da normal. Hematoloji kan sulandırıcı kullanma dedi. Ona inanmadım tabi tüp bebek doktorum transfer olana kadar hap sonra iğne dedi. Ama hap bende kanama yapınca haftada bir iğne 0.4 lük dedi. Transfer sonrası be nasip olursa gebelikte iğneye Devam edecekmişim. Sorum iu ki gebelikte bana iğne 0.4 lük olan yeter mi sizce?

Merhabalar siz bilgili birine benziyorsunuz, ben de size danışmak istedim belki bilginiz vardır. Kilolu değilim zayıf da değilim. Benim 4 gen heterozigot. Mtfhr lerin ikisi de, paı, ve faktör 13. Aptt testm normal, lupus antikoagülan da normal. Hematoloji kan sulandırıcı kullanma dedi. Ona inanmadım tabi tüp bebek doktorum transfer olana kadar hap sonra iğne dedi. Ama hap bende kanama yapınca haftada bir iğne 0.4 lük dedi. Transfer sonrası be nasip olursa gebelikte iğneye Devam edecekmişim. Sorum iu ki gebelikte bana iğne 0.4 lük olan yeter mi sizce?
Kanında pıhtılaşma yok demek ki kanama olduguna göre.
Yeter 0,4 lük doz.
Kilolu olanlara 0,6 lık doz veriliyor
Doktorlar 0,6 lık doza pek yanaşmaz çünkü 0,6 doz ilac dozuna giriyor. Ki ben cok sorunlu gebelik gecirdim. Kalp damar cerrahı dayan az kaldı 0,6 doz vermek istemiyorum demisti.
Davul gibi tek bacak dehşet şiş iade ettim.

Zaten hamile iken vucut bebek tutunsun diye kani pihtilastirir. Pihtilasma egilimi olan kisilerde fazla pihtilasma oldugu icin kan sulandırıcı veriliyor. Fazla doza gerek yok.

Ben cok sorunlu gebelik geçirdigim icin gunduz igne gece coraspin kullandım. İlle herkes benim gibi olacak diye bir konu yok.

Sen kuş gibi sorunsuz geçireceksin belki, cogu insan sorunsuz geçiriyor.

Kanında pıhtılaşma yok demek ki kanama olduguna göre.
Yeter 0,4 lük doz.
Kilolu olanlara 0,6 lık doz veriliyor
Doktorlar 0,6 lık doza pek yanaşmaz çünkü 0,6 doz ilac dozuna giriyor. Ki ben cok sorunlu gebelik gecirdim. Kalp damar cerrahı dayan az kaldı 0,6 doz vermek istemiyorum demisti.
Davul gibi tek bacak dehşet şiş iade ettim.

Zaten hamile iken vucut bebek tutunsun diye kani pihtilastirir. Pihtilasma egilimi olan kisilerde fazla pihtilasma oldugu icin kan sulandırıcı veriliyor. Fazla doza gerek yok.

Ben cok sorunlu gebelik geçirdigim icin gunduz igne gece coraspin kullandım. İlle herkes benim gibi olacak diye bir konu yok.

Sen kuş gibi sorunsuz geçireceksin belki, cogu insan sorunsuz geçiriyor.
Çok teşekkürler 🌹 inşallah gebe kalırsam dediğiniz gibi kolay geçsin 🥲🏵️

Gebelik oluştuğunda banada iğne olmam gerektiğini söyledi biraz korkuyorum açıkçası birde iğneyi kendiniz mi yaptınız hergün mü ve kaç ml yaptırdı fazla sordum kusura bakmayın ama korkular beni yıprattı psikolojik olarak
Merhaba günde birkere kendim. Yaptım daha kolay oldu eşim. Yaparken ağrıyordu canim 400

X