Cevabınız için teşekkür ederim. Öncelikle Mthfr 1298 olan genim homozigot. Kilo konusunda haklısınız evet eminim çok zorlanicam ama şöyle soyliyeyim ben bu kadar kilolu değildim ilk gebelik kürtaj olunca psikolojikmen yıprandım evden cikamdim sürekli yattım yemek yedim. Belki başkalarına göre normal bı olaydı ama ben çok üzülmüştüm. Sürekli biseyler yiyodum. Neyse tam biraz beslenmeme dikkat etmeye basliycakken ikinci hamileliğini öğrendim düzenli beslenmeye başladım bu da düşük oldu. Daha da çöktüm. Şimdi de 3.5 senelik evliyim eşim çok istiyor ben de çok istiyorum ve kilo konusunda hemen verebileceğime güvenmiyorum bir aydır diyetteyim bu arada. Ama benim hamileliğim hemen istediğim ay oluşmuyor o yüzden denemeye başladık. Bide şöyle bişey var, 0.6 lık öneren iki doktor da alanlarında çok iyiler. Paı riskli diyen özellikle homozigot olması riskli diyen doktorlar var. Bu durumda 0.4 kullanmam ne derece mantıklı olacak bilmiyorum hadi kullandım diyelim doz yetersiz gelirse tekrar düşük olursa o psikolojiyi geçtin ben bidahaki gebelikte acaba dozdan mi yoksa başka sorun mu var diye arayıp durcam. Kafam çok çok karışık yaa
Pai homozigot olmuş olmamış kan sulandırıcı iğne kiloya göre doz ayarlanır.
Pai ve leiden v sorunu gerçek anlamda zordur.
Homozigot olması zaten işi zorlaştırır.
İnternetten araştırın makaleleri okuyun bir sürü bilgi edinirsiniz.
Kendi sorununuz için de bilinçlenirsiniz.
Ben doktorlara giderek 2 sene doktorlardan çıkmadım, okuyarak kendi sorunlarımla başa çıkmayı öğrendim.
1298 sorunlu oldugunda vücudun b12 üretemez, b12 eksikliginde folik asit, folik asit eksikliginde b 12 birbirini yer bitirir. Bu da damarlarda homosistein yuksekligine damar tikanikligina neden olur.
B12 ve folik asit takviyesi alacaksınız ömür boyu.
Homosistein yüksekliği olmasın diye.
Ben b12 ve folik asit alarak homosisteinimi düşürdüm.
Bunları size doktorunuzun söylemesi gerekiyor.
Pai ve leiden v sorunu bebegi besleyen kan damarlarına sorun oluşturduğunda ya da farklı sorunlar işiniz çok zorlaşır.
Ben size dogrulari yazacagim ki ben bu yollardan gectim.
Kilonu vereceksin başka yolun yok.
Hareket edeceksin başka yolun yok.
Bizimde başınıza neler geldi neler o oldu bu oldu diyemedik bile, bir saat yürüdük doktorların dediklerini yaptık.
Ki benim fazla kilom asla yoktu. 1.70 boya 53-55 kilo arasıydım. Tedavilerden dolayi 10 kilo aldım gene de fazla olmadigi halde yürümemi söyledikleri icin yürüdüm vs.
Yürü ki vucudunda kanlanma artsın.
Bu gen sorunları anne geçişlidir. Ailende devamlı düşük yapıp ya da cocugu olmayan kişi mutlaka vardır. Bir göbek atlama bile mutlaka vardır.
Bende öğrendiğimde neye uğradığımı şaşırdım.
Doktorum bana 4 gen sorunlu (bende 3 hetero 1 homozigot.)
Senin araba gitmiyor biz arkadan iterek arabayı götürmeye çalışıyoruz sana öyle anlatayım dediginde hissizleştim.
Ani kalp krizi, iç organ iflası, inme vs her an gecirebilirsin hele ki hamilesin dedi.
Karalar bağlamakla olay icinden cikamamakla kendine-mize ederiz.
Bu kadar sorunun icinde gene de ayak damarlarıma vurup, bebege kan giden damarlarda sorun olmamasına seviniyordum ki. Tek ayağım o kadar sismisti ki birisi kaldırıp koltuga koyuyordu ya da kimse yoksa yanımda ben kaldırıyordum zarla zorla…
Cevap icin teşekkür etmene gerek yok. Ben gördüğüm yada özelden yazan herkese cevap yazıyorum. Bu konu çok enteresan ve insanı sarsan bi konu. Ama işte yapacak bişey yok başa gelen çekiliyor… Tekamül sınav dünyası deyip yolumuza devam ediyoruz.
Ben sadece çocuklarımı büyütmek istiyorum. Bana bişey olmaması için elimden geleni yapıyorum. Yapacakta başka bisey yok.