• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kan sulandırıcı içeriğinde domuz bağırsağı!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Minel_ask

Previously lilla
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2010
3.326
3.797
333
Arkadaşlar tekrarlayan düşüklerim olduğu için doktor,birdahaki gebeliğimde kan sulandırıcı başlıyacağını söyledi.ogrendimki kan sulandırıcı iğnelerin içeriğinde domuz bağırsağı mukozasindan elde edildiği yazıyor.eczane ile görüştüm bütün kan sulandırıcıların içeriğinde domuz bağırsağı mukozasi olduğunu söyledi.bu duruma çok üzüldüm.yenmesi haram olan maddenin tüm hücrelerime enjekte etmek çok kafamı karıştırdı.bu durumun keşke bir alternatifi olsaydı.ne diyeceğimi bilmiyorum paylaşmak istedim. (Arkadaşlar polemik için açılmış konu diyenler olmuş,konu bir umut alternatifi varmı diye açıldı aslında.birde ilacın prospektusu elimde,içeriğini internetten görmedim.)

Son düzenleme:
Alternatifi vardır ama ilaçlar genelde yurtdışında üretildiği için ve domuz çok ve ucuz olduğu için domuzun bir çok alanda bir çok şeyi kullanılıyor malesef. Ingilizceniz varsa internette araştırın. Yahudilerde de domuz yasak ve kesin bir alternatifleri vardır onların. Allah tez vakitte sizi çoluk çocuğa karıştırsın :) Hayırlısıyla ve sağlıkla :)

Alternatifi vardır ama ilaçlar genelde yurtdışında üretildiği için ve domuz çok ve ucuz olduğu için domuzun bir çok alanda bir çok şeyi kullanılıyor malesef. Ingilizceniz varsa internette araştırın. Yahudilerde de domuz yasak ve kesin bir alternatifleri vardır onların. Allah tez vakitte sizi çoluk çocuğa karıştırsın :) Hayırlısıyla ve sağlıkla :)
Cevabınız için teşekkür ederim..evet Yahudiler de aynı hassasiyeti taşıyorlar fakat alternatifi varmıdır onlarda mecbur kullaniyormudur emin değilim.eczaci yok dedi arastiracagim.

Arkadaşlar tekrarlayan düşüklerim olduğu için doktor,birdahaki gebeliğimde kan sulandırıcı başlıyacağını söyledi.ogrendimki kan sulandırıcı iğnelerin içeriğinde domuz bağırsağı mukozasindan elde edildiği yazıyor.eczane ile görüştüm bütün kan sulandırıcıların içeriğinde domuz bağırsağı mukozasi olduğunu söyledi.bu duruma çok üzüldüm.yenmesi haram olan maddenin tüm hücrelerime enjekte etmek çok kafamı karıştırdı.bu durumun keşke bir alternatifi olsaydı.ne diyeceğimi bilmiyorum paylaşmak istedim.
:KK57:ben hic bilmiyordum keske daha once acsaydiniz konuyu :(yakin zamanda dogum yaptim ve enox kan sulandirici kullandim.ama hastane bana sormadan igneyi yapti.icerigi hakkindada bilgi vermediler.simdi baktim gercekten prospektusunde oyle yaziyor.nasil soylemezler guya musluman ulke.zorunlu demesin kimse ilk dogumumda hic oyle bisey kullanmammistim.cok moralim bozuldu nasil habersiz bana vurdurdular o igneyi

:KK57:ben hic bilmiyordum keske daha once acsaydiniz konuyu :KK43:yakin zamanda dogum yaptim ve enox kan sulandirici kullandim.ama hastane bana sormadan igneyi yapti.icerigi hakkindada bilgi vermediler.simdi baktim gercekten prospektusunde oyle yaziyor.nasil soylemezler guya musluman ulke.zorunlu demesin kimse ilk dogumumda hic oyle bisey kullanmammistim.cok moralim bozuldu nasil habersiz bana vurdurdular o igneyi
Siz ne için kullanmıştınız? Uzun süreli mi kullandınız? Yok çok açık icerigi yazıyor bildiğiniz domuz bağırsağından elde ediliyor bende şok oldum.hatta ben daha önce kullanmıştım bu içerikten haberim yoktu o iğnenin ismi clexan dı.onun içeriğinde de var dedi eczacı.

Öyle mi değil mi bilmem de hayvanın tümü haram olsa sizce doğada var olur muydu ? Etini yemeyin demiyor mu dinde,etini yemediğinize göre sorun ne ?
Bu hayvan size ne yaptı,sürekli bir nefret bir korku,gayet basit halbuki hayvanı yeme yeterli işte.Niye bu kadar korkuluyor,adı lanetleniyor bu hayvanın,ne yaptı size ?

Merhaba ben de kan sulandırıcı kullanıyorum. (Oksapar) İçeriğinde böyle bir şey yazmıyor

Dini açıdan sağlığınızla ilgili bir konu olduğu için sıkıntı olacağını zannetmiyorum ama yine de emin olmak adına bir sorun isterseniz diyanete. Ayrıca bu konuda hassas olmanız da gayet normal. Sonuçta eti yasak olan bir hayvandan bahsediyoruz ben çekincenize hak verdim. Niye bu kadar yadırganmış anlamadım, insanlar değişik :KK51:

Oksaparda da var.
Maalesef benim de canımı sıkan bir konuydu bu.
Ama mecburdum ve içeriğinde bu olmayan bir kan sulandırıcı iğne yok bildiğim kadarıyla Türkiyede. İlaç olarak düşünerek yaptım. Yapmama şansım yoktu yani.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back