Öncelikle sağlıklı gebelikler geçirmiş olsaydım zaten doktorumun sözünden çıkmazdım. İlk düşükten sonra çok yalvardım iğne başlayın diye benle dalga geçer gibi saçmalama herkesin başına geliyor tarzında konuştular. Benim ailemde de pıhtılasma olduğunu bildikleri halde. Dr lar maalesef ki çok ihmal ediyorlar. Bu genetik pıhtılasma değerlerinin her biri ayrı ayrı kimi çok riskli kimi normal kimi ise az riskli. Fakat kadın doğum doktorları hepsine aynı gözle bakıp genelde herkese aynı doz ve iğne yazıp gönderiyorlar. Ben çok araştırdım bnm genlerimi. Aynı genleri taşıdığımız kaç insanla konuştum her biri iğne başladıktan sonra bile iki defa düşük yapmislar. Rabbimin takdiri tabii ki ama doktor ihmali had safhada. Ben doktorumdan ısrarla 0.6 lik doz talep ettim. Yoksa kg sormadan, genlerim hangileri bile bakmadan 0.4 iğne yazıyordu. Ben birkaç prof la görüştüm öncesinde tüp bebek uzmanı vs. Onlar bana kesinlikle 0.6 ve 150 lik coraspin dediler. Şöyle bir gerçek varki tüp bebek uzmanlari tekrarlayan düşüklerle daha çok ilgilendikleri için hangi değerin ne olduğunu biliyorlar. Tabiki birşey yasayacaksam eğer 100 mg lik hap bunu engellemez. Ama ben elimden geleni yaptım kendimi doktorun iki dudağının arasına bırakmadım demek istiyorum. İkinci gebeligimde pıhtılasma testi vermek istiyorum dediğimde Dr beni vazgecirtti. Neye dayanarak mesela? Bu düşüğü o mu yapıyor ? O mu acı çekiyor? Evet gebelik süreci ve bu süreçte inanın ki yediğim her şeye dikkat ediyorum zarar vermesin diye. Ama insanın başına doktor ihmali yüzünden yada omemsemeyisi yüzünden bişey gelince o zaman anlıyorsun kendi kendine biseyler araştırmayı. Bütün doktorlar için aynı şeyi diyemem kaç insanla görüştüm sabah aksma 0.6 lik iğne vuran hiçbir sağlık sorunu olmayan sadece benimle aynı değerlere sahip olan. Tek duam var Allah birdaha böyle bişey yaşatmasın ne bana ne kimseye çok zor. Doktorun sözünu dinleyip birkaç kere yanilinca anlıyorsun kendini teslim etmemeyi. Sana yanlış geliyor haklısın da önceden ben de olsa aynı şeyi yapardım ama 2 kayıp yaşamış ve Dr umursamazligi yüzünden olunca dinlemek istemiyorsun işte. Ki hapı içip içmemek konusunda hâla kararsızım şuan içiyorum ama kontrol de başka bir Dr a tekrardan sorcam.