Kan pıhtılaşması

mucizeolsunn

Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2022
152
96
26
Merhabalar , iki kez bebek kaybı yaşadım 6 haftalikken kalpleri duruyordu. İlk kayıplarda genetik test yapılmıyormuş biz ikinci kaybimizda genetik test istedik şuan sonuçların tamamı çıkmadı , yalnızca bende pıhtılaşma eğilimi olup olmadığını öğrenebilmek için alınan kanda ekte de paylaştığım üzere MTHFR A1298C sonucumda heterozigot çıktı. Doktor bu sonucun hamileyken bebeği etkilemeyecegini belirtti ama soyledikleri beni cok tatmin etmedi çünkü biliyoruz ki hamileyken vücudun tüm dengesi gibi kan akışının dengesi de bozuluyor , daha önce benimle aynı durumu yaşayan birileri var mı acaba?

Her doktor kendi tecrubesine ve egitimine göre degerlendiriyor. Birden fazla gende pihtilaşma saptandigi durumlarda bile sıkıntı olmaz diyen oldugu gibi hic bir gende pihtilasma olmadigi halde riske gerek yok diyip igne baslatan doktorlar da var. Bana her zaman temkinli doktorlar daha cazip gelmistir.

Bende pıhtılaşma bozukluğu var. 3 bebek kaybı yaşadım.

Zaten bu genetik testler yapılırken hamilelik olmuyor genelde. Bu testin sonucuna göre değerlendirme yapılıp, gebe kaldıktan sonra coraspin, sonrasında clexan iğne ile devam edildi bende.

Eğer doktor size güven verdemedi ise başka Dr. A fikir sorun. Benim sonuçlarım sizinki den farklı gelmişti.

Bazen sperm yuzunden de düşük olabiliyor.

Yani siz kan sulandırıcı kullansanız bile, spermde yada sizin yumurtanizda genetik bir faktör kalp durmasına yol açıyorsa, yine aynı sonuca varabilir Allah korusun

Kesinlikle çok haklısınız sonuçlarımın hepsi çıktıktan sonra başka doktora da gideceğim

Sperm test sonuçları sağlıklı geldi , kadin Doğumdaki doktorum test sonuclarinizin tamamı çıktıktan sonra görüşelim eğer herhangi bir sorun yok ise rahim duvari (rahim perdesi) olup olmadığını da kontrol etmemiz gerekebilir dedi ama bilmiyorum

Acele etmeyin. Akışına bırakın. Herşey olacağına varıyor. İlk düşükten sonra korkunç bir gebelik geçirdim. Bebek doğdu. Sonrasında arka arkaya iki düşük daha olunca gittik. 5. Gebelikte kan sulandırıcı kullandım. O gebelikte zor geçti. Tahlillerde hep problem çıkıyordu doğuma kadar.

Doğdu alakasız bir sebepten hayatı tehlikesinin bulunduğu uzun bir yoğun bakım süreci geçirdi bebek. Ben evde perişan. Akışa bırakın. Olan oluyor. Nasipte varsa kaşıkta çıkıyor

Allah yardımcınız olsun gerçekten yazdıklarınızı okurken içim sızladı.

Allah yardımcınız olsun gerçekten yazdıklarınızı okurken içim sızladı.
Amin. Birde bebekleri çok severim. Kalabalık bir ailem olsun isterdim ama Eşimde beni bu süreçlerde yalnız bırakınca, vazgeçtim artık.

Allah güzel sağlıklı ömür versin çocuklara. İnsaAllah kolayca gelir bebeğiniz. Fazla üzülüp yipratmayin kendinizi. Farklı doktorla görüşün

Evet öyle yapmayi düşünüyoruz inşallah, zor süreçler gerçekten
Öyle gerçekten. Benim de düşüklerim oldu; test yaptırmak istememe rağmen gerek yok senin yaptirmana diyen bir doktorum vardı. Gerekce olarakta 3. Dusukten sonra onerdigini soylemisti. Gittim yaptirdim 2 genimde de heterozigot cıktı. Gebelik takibim için başka bir doktorla randevu almak icin konuştugumuzda daha test sonucumu soylemeden "sonuc ne olursa olsun derhal igneye basliyosun" demisti. Belki başka bi doktora daha gitseydim o da gerek yok bu testlerin bir ispatı yok diyecekti. Boyle durumlarda bi kaç doktordan görüş almak gerekebiliyor ne yazıki ki. Sağlıkla alın kucağınıza inşallah.

Allah razi olsun , İnşallah..
bebekleri ben de çok severim 2 yıllık evliyiz ve eşimle çocukluk aşkıyız, hep hayal kurardık evlenip çocuklarımız olsun diye tabi ki insan bu süreçleri yaşamadan kendini de böyle bir sürecin beklediğini bilemezmiş. Üzülmemek elde değil sizler de iyi bilirsiniz ki halâ ağlıyorum ara ara , zaten sürekli aklımda acaba ne çıkacak diye. Beklemek de yoruyor insanı, isyan etmiyorum ama bazen yorulduğumu hissediyorum..

Sonuçlarımın hepsi çıktıktan sonra ilk işim farklı bir doktora gitmek olacak. iyi ki paylaştınız bu bilgileri benimle , insan bu süreçte yol gösteren birilerini arıyor.

Merhaba. Benim sonuçlarımda sizinkinin aynısı. Tüp bebek doktorum önemli birşey olmadığını söyledi. Sonuçları çarşamba günü jinekoloğumada göstereceğim. Şu an progestan 200 mg vajinal, folbiol, coraspin( jinekoloğumun önerisi) , d vitamini ve 3 günde bir proluton depot 500mg iğne (jinekoloğumun önerisi) kullanıyorum. Tüp bebek merkezinde bu konuda biraz yetersiz kaldıklarını düşünüyorum kendi adıma. İlk transferimde yeteri kadar ilaç verilmedi. Negatif sonuçlandı.

Merhaba , diğer sonuçlarımda aileden pıhtılaşma bozukluğu aldığım ortaya çıktı. Clexan 0.40 yazdı doktorum hamile kaldığından itibaren bu iğneyi kullanmaya başlayacağız dedi bir de emin olabilmen adına rahimde herhangi bir perde olup olmadığına bakılacak adet sonrasi Hsg çekilecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…