- 12 Eylül 2007
- 7.588
- 15.235
-
- Konu Sahibi benkeyfimvekahyasi
Benim 2 gen heterozigot 1 gen homozigot. Son gittiğim doktor normalde iğne veren bir doktor. Daha önce iğne verdiği hastalarını da gördüm hastanede. İğne yazdırmaya gelmişlerdi. Ama bana yine vermedi. Kendisine de söyledim bakın iğne vermedikleri için benim içim rahat etmedi 6. Doktorsunuz geldiğim dedim. Aspirin kullanmıyor musun dedi.kullanıyorum deyince tamam aynı şey. aspirin yeterli dedi. 3 hafta sonra ayrıntılı ultrasonum olacak perinatologla. Testlerimi ona da göstereceğim.Bebeğe kan akışı yeterli mi kordonda pıhtılaşma vs var mı onlara bakılınca sorun yoksa bu şekilde devam edeceğim aspirinle.Heterozigot degilde homozigotta mutlaka igne kullanilmasi gerek diye biliyorum ben de 2 gen heterozigot 3 kaybim var hem aspirin hem igne kullaniyorum 06
Benim kararım değil arkadaşım doktorların kararı. 6 kadın doğumcu 6 hematolog 1 kardiyologla görüştüm. 2 ayda 13 doktor.. Haftanın en az 3 günü, bazen 5 günü hastanedeyim ben. Gittiğim doktoru bıktırana kadar gidiyorum ama iğne konusunda ikna edemedim. Bir noktadan sonra artık ben ikna oldum tevekkül ettim.ya tabiki sizin kararınız eğer bu cevap sizi tatmin ediyorsa ben ne diyebilirim. ama tatmin etseydi sanirim 6 doktora gitmezdiniz. benim gittiğim hicbir doktor kullanma gereksiz demedi. hatta hamile olduğumu öğrendiğimde evde testle doktora gittim ve erken geldiğimi biliyorum ama iğne kullanmam gerek buyuzden öğrendiğim gb geldim dedim. o da hemen yazdı ve erken gelmekle iyi yapmışsın dedi. bu arada benim 2 kaybım vardı. kızımda öğrendiğim gb kullanmaya başladım şu an 4 yaşında. şimdi tekrar hamileyim şimdilik iyi gidiyor ama ne olacak bilinmez tabi
O kadar doktorun mutlaka bi bildigi vardir belki onemli olmayan genlerinizdedir mutasyonlar buraya kadar geldiyseniz bundan sinrada bi snkti olmaz insallahBenim 2 gen heterozigot 1 gen homozigot. Son gittiğim doktor normalde iğne veren bir doktor. Daha önce iğne verdiği hastalarını da gördüm hastanede. İğne yazdırmaya gelmişlerdi. Ama bana yine vermedi. Kendisine de söyledim bakın iğne vermedikleri için benim içim rahat etmedi 6. Doktorsunuz geldiğim dedim. Aspirin kullanmıyor musun dedi.kullanıyorum deyince tamam aynı şey. aspirin yeterli dedi. 3 hafta sonra ayrıntılı ultrasonum olacak perinatologla. Testlerimi ona da göstereceğim.Bebeğe kan akışı yeterli mi kordonda pıhtılaşma vs var mı onlara bakılınca sorun yoksa bu şekilde devam edeceğim aspirinle.
Başın sağolsun Allah sabır versin gerçekten çok zor. 39 A kadar gelip kaybedince daha zordur eminim. Bence insanlar evlenirken bu testler yapılmalı çünkü o kadar yaygın ki artık pıhtılaşma sorunu.Bende 39 uncu hafta d kaybettim bebeğimi kalbi durdu kan pihtilasmasindan şüphelendiler kan tahlili vercem yeni gebelik düşünüyorum
Kesinlikle herşeyi biliyolar buna bi çözüm getiremiyorlarBaşın sağolsun Allah sabır versin gerçekten çok zor. 39 A kadar gelip kaybedince daha zordur eminim. Bence insanlar evlenirken bu testler yapılmalı çünkü o kadar yaygın ki artık pıhtılaşma sorunu.
Kesinlikle herşeyi biliyolar buna bi çözüm getiremiyorlarBaşın sağolsun Allah sabır versin gerçekten çok zor. 39 A kadar gelip kaybedince daha zordur eminim. Bence insanlar evlenirken bu testler yapılmalı çünkü o kadar yaygın ki artık pıhtılaşma sorunu.
Slm canım bende aynıyım ama doktor bana taşıyıcısın dedi hastalık değil dedi kan pıhtılaşmasına ben de ilk normal hamileliğimde sadece aspirin vermişti 8+2 de kalbi durmuştu ben tedavilerde geçirdim çocuk için en son tedaviden sonra çok şükr oldu bebişim ve doktor bana aspirin + iğne verdi ve vitamin ilacıda verdi ayıryeten progestan da verdi yarında kontorolüm var inş herşey yolunda dır allahın izniyle sağlıkla kucağımıza almayı nasip edr rabbim hepimizin evlatlarını korusun inş duamdasınz sizde beni duanızda unutmayınBaşın sağolsun Allah sabır versin gerçekten çok zor. 39 A kadar gelip kaybedince daha zordur eminim. Bence insanlar evlenirken bu testler yapılmalı çünkü o kadar yaygın ki artık pıhtılaşma sorunu.
Amin inşallah sağlıklı bir şekilde kucağımıza alırız. Şimdilik çok şükür iyi gidiyoruz. Ayrıntılı ultrasonda da kan akışı normal olursa aspirine devam. Yoksa iğne başlatırlar artık. Tekmelerini hareketini hissettikten sonra insan daha çok bağlanıyor kaybetmekten daha çok korkuyorSlm canım bende aynıyım ama doktor bana taşıyıcısın dedi hastalık değil dedi kan pıhtılaşmasına ben de ilk normal hamileliğimde sadece aspirin vermişti 8+2 de kalbi durmuştu ben tedavilerde geçirdim çocuk için en son tedaviden sonra çok şükr oldu bebişim ve doktor bana aspirin + iğne verdi ve vitamin ilacıda verdi ayıryeten progestan da verdi yarında kontorolüm var inş herşey yolunda dır allahın izniyle sağlıkla kucağımıza almayı nasip edr rabbim hepimizin evlatlarını korusun inş duamdasınz sizde beni duanızda unutmayın
Benim bebegimin 2. Ayindan sonra kalbi durmustu. Ben de sadece aspirin kullandim. Doktor hic net aciklama yapmadi bana. Sadece tekrar gebelik olursa tedaviye baslicaz dedi .Sebebi bu olabilir o zaman2 gen heterozigot 1 gen homozigot ve aspirin yeterli dediler oyle mi? Tek basina igne yeterli gelebiliyor ama tek basina aspirinin yeterli gelecegini hic sanmiyorum acikcasi.
Bu sitede ayni tek geni heterozigot olan bir arkadasim vardi (bende de tek gen heterozigot) benim doktorum sadece igne onunkisi sadece aspirin yeterli demisti.
Ondan mi bilinmez ama 8. Haftada kalbi durdu bebeginin. Sonrasindaki doktoru bundan sonraki gebeliginde mutlaka igne kullanicaz demisti...
Amin canım öyleAmin inşallah sağlıklı bir şekilde kucağımıza alırız. Şimdilik çok şükür iyi gidiyoruz. Ayrıntılı ultrasonda da kan akışı normal olursa aspirine devam. Yoksa iğne başlatırlar artık. Tekmelerini hareketini hissettikten sonra insan daha çok bağlanıyor kaybetmekten daha çok korkuyor
İnşallah, aynen insan kalp atışını duyana kadar geriliyor her kontrolde. Ben kalbini dinlemek için cihaz aldım hergün evde dinliyorum kafam rahat ediyor. Gerçi artık tekmeleri de hissediyorum ama yine de bakıyorumAmin canım öylerabbim hiç kimseyi evlat hasretiyle ve evladlarımzla sınamsın inş umarım doğana kadarda güzel bir şekilde devam eder ve bir ömür boyu sağlıkla mutlulukla yaşmanız nasip olur ben bugün 11.30 kontorlüm hep yüreğim ağzımda gidiyorum bulantım olmasa pinpirklenirdim yine sanırım inş güzel haber alırım allahın iznyle
Amin inşİnşallah, aynen insan kalp atışını duyana kadar geriliyor her kontrolde. Ben kalbini dinlemek için cihaz aldım hergün evde dinliyorum kafam rahat ediyor. Gerçi artık tekmeleri de hissediyorum ama yine de bakıyorum
Naptin canm.yazini okudum da mrk.ettimAmin inşbebek hareketlerini 19 ve 22 hftadamı ne hisediliyor diyordu doktor ben daha çok bekleycem sanırım o hareketlere sağlıklı sıhatli olsunlarda inş kucağımıza almayı nasip etsin rabbim hepimize kahvaltımı edip hazırlancam bende duanız eksik etmeyin inş güzl haberler almak nasip olur şimdiden ne olucak diye düşünmeye başladım allahım inş iyidir
Bana da 20 de hissedersin dediler. Ama çok bariz tekmeleri dışarıdan bile görünüyor 18 den beri. Hissetmem daha da öncesinde olduAmin inşbebek hareketlerini 19 ve 22 hftadamı ne hisediliyor diyordu doktor ben daha çok bekleycem sanırım o hareketlere sağlıklı sıhatli olsunlarda inş kucağımıza almayı nasip etsin rabbim hepimize kahvaltımı edip hazırlancam bende duanız eksik etmeyin inş güzl haberler almak nasip olur şimdiden ne olucak diye düşünmeye başladım allahım inş iyidir
Çok şükür canım iyi allhıma hamd olsun haftaya pazartesi de ikili tarama testi yapcklarNaptin canm.yazini okudum da mrk.ettim