- 27 Haziran 2017
- 4.035
- 8.527
-
- Konu Sahibi benkeyfimvekahyasi
O kadar çok doktora gittim ki hematolog karar versin diyorlar. Yeni bir doktor buldum ona gideceğim 6. Kadın doğumcu olacak bu. İçim rahat değil çünkü 1 hematoloji 1 kadın doğum Profesörüne danıştım mesajla, clexane kullanman gerekir dediler tahlillerime bakıp. Kimisi asıl koruma sağlayan aspirin zaten diyor. En azından bu şekilde aspirin kullanıp ona rağmen kayıp yaşayanlar varsa iğne kullandıran bir doktor bulana kadar doktor değiştirmeye devam edeceğim. Yok aspirin gerçekten yeterliyse kendimi daha fazla yıpratmak istemiyorumbılgım yok ama ıcın rahat etmeyeceksr baska dktra gıt canım bırde herkeste aynı olmyor sanırım pıhtılasmanında derecelerı var, ona gre ılac kullanılıyrdur az olana az vok olana cok ılac
;Kızlar kan pıhtılaşması olanlar genelde clexane+aspirin kullanıyorlar. Bana sadece aspirin kullan dedi hematolog 32. haftaya kadar. Sadece aspirin kullanıp kayıp yaşayan var mı? Yeterli gelmeyecek diye korkuyorum.
2 gen heterozigot 1 gen homozigot;
hangı genlede ne var senın cnm
2 gen heterozigot 1 gen homozigot
Teşekkür ederim öncesinde düşük var mıydıbenımde 3 gen heterozıgot, doktor keseyı gorunce 0,4 luk ıgneye baslattı, corapin 100luk zaten kullanıyordum,, belkı faydam lur dıye yazaym dedm cnm
Benim durumumdaki bir kadın doğumcu da 32 ye kadar aspirin kullanmış sonra iğneye geçmiş sağlıklı doğum yapmış. Gittiğim bir doktor onu örnek gösterdi. 3 hematolog gezdim ki tek kişi bakmadılar 2 şer hematolog inceledi etti mi 6 hematolog. onlar da aynı söyledi üstelik 3 ayrı araştırma hastanesinden bahsediyorum hani kıytırık yerler değil. Şimdi yeni bir doktor buldum o da olmazsa cerrahpaşaya gidicem2 gen heterozigot 1 gen homozigot ve aspirin yeterli dediler oyle mi? Tek basina igne yeterli gelebiliyor ama tek basina aspirinin yeterli gelecegini hic sanmiyorum acikcasi.
Bu sitede ayni tek geni heterozigot olan bir arkadasim vardi (bende de tek gen heterozigot) benim doktorum sadece igne onunkisi sadece aspirin yeterli demisti.
Ondan mi bilinmez ama 8. Haftada kalbi durdu bebeginin. Sonrasindaki doktoru bundan sonraki gebeliginde mutlaka igne kullanicaz demisti...
Nerdesiniz il ilce?
Kan pihtilasmasindan haberi bile olmayip 3 tane cocuk doguran insan var. Bu bebege pihti atip atmamasiyla alakali, denk gelmis atmamis diye gerek yok denir mi hayret ediyorum...Benim durumumdaki bir kadın doğumcu da 32 ye kadar aspirin kullanmış sonra iğneye geçmiş sağlıklı doğum yapmış. Gittiğim bir doktor onu örnek gösterdi. 3 hematolog gezdim ki tek kişi bakmadılar 2 şer hematolog inceledi etti mi 6 hematolog. onlar da aynı söyledi üstelik 3 ayrı araştırma hastanesinden bahsediyorum hani kıytırık yerler değil. Şimdi yeni bir doktor buldum o da olmazsa cerrahpaşaya gidicem
3 kimyasal gebelik vardiTeşekkür ederim öncesinde düşük var mıydı
Doktorlar insani olarak değil sadece doktor olarak bakıyorlar duruma. Bana test bile yapmıyorlardı düşüğün yok diye. Israrla yaptırdım. İğne vermeme gerekçeleri de aynı. Senin düşüğün yok. Onlar için bu mutasyonlar somut olarak düşüğe sebep olacak ki o zaman haaa iğne kullanman lazım diyecekler. Çocuğuma bir şey olursa hematolog başına gelecekleri biliyor açık açık söyledik bak bu çocuğa bir şey olursa kanun önünde hesaplaşırız dedik ama o kadar rahat ki.Kan pihtilasmasindan haberi bile olmayip 3 tane cocuk doguran insan var. Bu bebege pihti atip atmamasiyla alakali, denk gelmis atmamis diye gerek yok denir mi hayret ediyorum...
Gittigin hastaneler ve doktorlar cok iyidir eminim, ancak arkadasim sunu bilmeni isterim. Doktorlar bizim kayiplar yasadigimizda nasil bir psikolojik surece girdigimizi bilmeden bi de bunu bi de sunu deneyelim diye kobay ediyorlar bizi. Ben genrtik test yapilmadigi halde tup bebek deneyen bir arkadasim var doktoru onlem amacli igne vermis dusun pihtilasma olup olmadigi bile bilinmiyor ama doktor igne veriyor. Demekki bu igne kullanimi kar zarar tablosunda daha karli duruyor!
Cok saskinim 3 gene ragmen nasil olur da igneye gerek duymazlar? Gercekten cok saskinim. Tek genle bana bile bakan 3 doktor biri perinatolog kullanmam taraftariyken senin uc genine ragmen gerek duymamalari cidden cok ilginc
katiliyorum. benim 3.kimyasal dusuktee coraspin kullanmama ragmen dstu. doktor banada 3 gen cok onemli deg demieti basta. ama snra o zamam igneyede başlatcam . bidahkine dedi. biraz deneme yanlma ilerliyor. ama bu ignede hapta daha once duauk yapmis. olu dogum yapmis. tup bebebgi olan kisilere pihtilaamasi yoksa bile onlem amacli veriliyor diye duydum..Kan pihtilasmasindan haberi bile olmayip 3 tane cocuk doguran insan var. Bu bebege pihti atip atmamasiyla alakali, denk gelmis atmamis diye gerek yok denir mi hayret ediyorum...
Gittigin hastaneler ve doktorlar cok iyidir eminim, ancak arkadasim sunu bilmeni isterim. Doktorlar bizim kayiplar yasadigimizda nasil bir psikolojik surece girdigimizi bilmeden bi de bunu bi de sunu deneyelim diye kobay ediyorlar bizi. Ben genrtik test yapilmadigi halde tup bebek deneyen bir arkadasim var doktoru onlem amacli igne vermis dusun pihtilasma olup olmadigi bile bilinmiyor ama doktor igne veriyor. Demekki bu igne kullanimi kar zarar tablosunda daha karli duruyor!
Cok saskinim 3 gene ragmen nasil olur da igneye gerek duymazlar? Gercekten cok saskinim. Tek genle bana bile bakan 3 doktor biri perinatolog kullanmam taraftariyken senin uc genine ragmen gerek duymamalari cidden cok ilginc
Şu an kalp atışı dıyuldu mu? İnşallah sağlıkla kucağına alırsın3 kimyasal gebelik vardi
daha duyullmadi canimŞu an kalp atışı dıyuldu mu? İnşallah sağlıkla kucağına alırsın
ben hem.igne hem aspirin kullanıyorum. ve bu tamamen benim görüşüm ama bana iğne kullanma diyecek bir doktora sanırım gitmezdimO kadar çok doktora gittim ki hematolog karar versin diyorlar. Yeni bir doktor buldum ona gideceğim 6. Kadın doğumcu olacak bu. İçim rahat değil çünkü 1 hematoloji 1 kadın doğum Profesörüne danıştım mesajla, clexane kullanman gerekir dediler tahlillerime bakıp. Kimisi asıl koruma sağlayan aspirin zaten diyor. En azından bu şekilde aspirin kullanıp ona rağmen kayıp yaşayanlar varsa iğne kullandıran bir doktor bulana kadar doktor değiştirmeye devam edeceğim. Yok aspirin gerçekten yeterliyse kendimi daha fazla yıpratmak istemiyorum
6. Doktor da aynı şeyi söyledi kullanma dedi.ben hem.igne hem aspirin kullanıyorum. ve bu tamamen benim görüşüm ama bana iğne kullanma diyecek bir doktora sanırım gitmezdim
Heterozigot degilde homozigotta mutlaka igne kullanilmasi gerek diye biliyorum ben de 2 gen heterozigot 3 kaybim var hem aspirin hem igne kullaniyorum 066. Doktor da aynı şeyi söyledi kullanma dedi.
Ama sole de bisey var sadece aspirin yeterli gelmeseydi 17. Haftya gelmissin masallah bi sknti cikmazmiydi benim kayiplarim hep 2 ayda oldu6. Doktor da aynı şeyi söyledi kullanma dedi.
ya tabiki sizin kararınız eğer bu cevap sizi tatmin ediyorsa ben ne diyebilirim. ama tatmin etseydi sanirim 6 doktora gitmezdiniz. benim gittiğim hicbir doktor kullanma gereksiz demedi. hatta hamile olduğumu öğrendiğimde evde testle doktora gittim ve erken geldiğimi biliyorum ama iğne kullanmam gerek buyuzden öğrendiğim gb geldim dedim. o da hemen yazdı ve erken gelmekle iyi yapmışsın dedi. bu arada benim 2 kaybım vardı. kızımda öğrendiğim gb kullanmaya başladım şu an 4 yaşında. şimdi tekrar hamileyim şimdilik iyi gidiyor ama ne olacak bilinmez tabi6. Doktor da aynı şeyi söyledi kullanma dedi.