merhaba anlıyorsanız benim testime de bakabilir misiniz sağlıklı gebelik sonrası emboli geçirdimMerhaba benim de ikinci kez düşük eşimle testlerim normal çıktı demişsiniz hangi testler yapıldı ?
Bu arada testinize göre düşük sebebi pıhtılaşma gibi durmuyor.
Evet tehlikeli genlerde taşıyıcılık var sizde. Neden öyle oldu ? Akciğer mi ?merhaba anlıyorsanız benim testime de bakabilir misiniz sağlıklı gebelik sonrası emboli geçirdim
Evet akciğer embolisi geçirdim. Hiç kan sulandırıcı kullanmamıştım. Doğumdan bir hafta sonra başladı belirtiler kan sulandırıcıya başladık hemen şuan değerlerim normal dvt çıkmadı venöz yetmezlik yok ve iyileştim 5 ay oldu kan sulandırıcı iğneye devam ediyorum ömür boyu hap verir mi acaba kan sulandırıcı.Evet tehlikeli genlerde taşıyıcılık var sizde. Neden öyle oldu ? Akciğer mi ?
O konuda bilgim yok falat iyi bir doktor bulun kendinize emboli falan Allah korusun ciddi şeylerEvet akciğer embolisi geçirdim. Hiç kan sulandırıcı kullanmamıştım. Doğumdan bir hafta sonra başladı belirtiler kan sulandırıcıya başladık hemen şuan değerlerim normal dvt çıkmadı venöz yetmezlik yok ve iyileştim 5 ay oldu kan sulandırıcı iğneye devam ediyorum ömür boyu hap verir mi acaba kan sulandırıcı.
Şuanki doktorum iyi ama ona gittikten sonra dışarıdan bir prof a da gitmeyi düşünüyorum işimi garantiye almak için. Çok kötü şeyler yaşadım zor bir dönemdi benim için. Bebğimle bile ilgilenirken ağrılardan zor duruyordum tadına varamadım evladımın. 6 aylık şuan allahtan onda hiçbir sorun yok sürekli kontrollerine götürüyorum düzenli. Bakalım yarın sabah doktorum ne diyecek sonuçlarıma. Zaten bir daha çocuk düşünmüyorum hamilelik riskli dedi doktorum. Oğlumu ve doğacak çocuğumu annesiz bırakma riskini alamam. 5 yaşına gelince oğlum evlat edinmeyi düşünüyoruz eşimle. Oğluma kardeş.O konuda bilgim yok falat iyi bir doktor bulun kendinize emboli falan Allah korusun ciddi şeyler
Geçmiş olsun şanssızlık olmuş sizinki. Allahtan bir şey olmamış verilmiş sadakanız varmış. Doktorunuz en iyi tedaviyi verecektir yine de dediğiniz gibi farklı doktorlardan görüş almaya akın. Hematoloji mi bakıyor bu olaya ?Şuanki doktorum iyi ama ona gittikten sonra dışarıdan bir prof a da gitmeyi düşünüyorum işimi garantiye almak için. Çok kötü şeyler yaşadım zor bir dönemdi benim için. Bebğimle bile ilgilenirken ağrılardan zor duruyordum tadına varamadım evladımın. 6 aylık şuan allahtan onda hiçbir sorun yok sürekli kontrollerine götürüyorum düzenli. Bakalım yarın sabah doktorum ne diyecek sonuçlarıma. Zaten bir daha çocuk düşünmüyorum hamilelik riskli dedi doktorum. Oğlumu ve doğacak çocuğumu annesiz bırakma riskini alamam. 5 yaşına gelince oğlum evlat edinmeyi düşünüyoruz eşimle. Oğluma kardeş.
Bugün önce tedavimi yapan göğüs hastalıkları uzmanına gittim göstermek için sonucu. Homozigot yok pıhtılaşma var diyemem ama 4 tane heterozigot var yok da diyemem bir hematoloji uzmanı görsün dedi haftaya salı da ona gideceğim bakalım o ne diyecek.Geçmiş olsun şanssızlık olmuş sizinki. Allahtan bir şey olmamış verilmiş sadakanız varmış. Doktorunuz en iyi tedaviyi verecektir yine de dediğiniz gibi farklı doktorlardan görüş almaya akın. Hematoloji mi bakıyor bu olaya ?
Ama yatkınlığınız var sonuç olarak ve önemli genlerde. Ya annenizden ya babanızdan geçmiş bu size. Benim bi genim homozigot emboli riskine rastlanıyor o gende de yani hem annemden hem babamdan geçmiş. Babaannemi de yakın zamanda akciğer embolisinden kaybettik tabii yaşlıydı o. Ama sonuç olarak taşıyıcı da olsa hasta da olsa bir riski oluyor Hematoloji en doğru kararı verecektir. Geçmiş olsun.Bugün önce tedavimi yapan göğüs hastalıkları uzmanına gittim göstermek için sonucu. Homozigot yok pıhtılaşma var diyemem ama 4 tane heterozigot var yok da diyemem bir hematoloji uzmanı görsün dedi haftaya salı da ona gideceğim bakalım o ne diyecek.
Evet dayımın 30 yaşında beynine emboli atmıştı. Ailede başka yok bilgiğim. Dayım 3 ay geçici felç kaldı polisti iyileşti sonra tamamen şansı varmış kurtuldu hala varis çorabı giyiyor ve kan sulandırıcı kullanıyor 60 yaşında şuan. Hasar kalmadı beyninde.Ama yatkınlığınız var sonuç olarak ve önemli genlerde. Ya annenizden ya babanızdan geçmiş bu size. Benim bi genim homozigot emboli riskine rastlanıyor o gende de yani hem annemden hem babamdan geçmiş. Babaannemi de yakın zamanda akciğer embolisinden kaybettik tabii yaşlıydı o. Ama sonuç olarak taşıyıcı da olsa hasta da olsa bir riski oluyor Hematoloji en doğru kararı verecektir. Geçmiş olsun.
Anneden gelen bir taşıyıcılık var o zaman. Mutlaka önlemini alın.Evet dayımın 30 yaşında beynine emboli atmıştı. Ailede başka yok bilgiğim. Dayım 3 ay geçici felç kaldı polisti iyileşti sonra tamamen şansı varmış kurtuldu hala varis çorabı giyiyor ve kan sulandırıcı kullanıyor 60 yaşında şuan. Hasar kalmadı beyninde.
Büyük ihtimalle öyle bakalım gideceğim uzmana. Tatmin olmazsam da prof a gideceğim dışardan yapacak birşey yok başka.Anneden gelen bir taşıyıcılık var o zaman. Mutlaka önlemini alın
Canım vücudun pıhtılaşmaya yatkın dr’görmesi lazım ama venöz yetmezlik yok gibimerhaba anlıyorsanız benim testime de bakabilir misiniz sağlıklı gebelik sonrası emboli geçirdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?