• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kan pıhtılaşması testinde heterozigot

hayrunnisa06

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2015
5
0
1
34
arkadaşlar ben iki ay önce 9 haftalık bebeğimin kalp atışı olamamasından dolayı kürtaj oldum sonra genetik test yaptırdık ve sonuç MTHFRA1298C HETEROZİGOT ve PAI-1(5G/4G) HETEROZİGOT çıktı böyle olan varmı başka?

siz yazalı baya olmuş ama bende de aynısı çıktı ve ekstra bi değer daha var bende

10gün önce genetik test yaptırmıştım, bana heterozigot mutant ve genotip 4G/5G diye bir şey çıktı. kan sulandırıcı iğne kullanıyordum 3 aydır yani gebelik testim pozitif çıktığından beri, doğuma 1hafta kalana kadar devam etmem gerektiğini söyledi doktorum. coraspin de içiyorum her gün. uzun süreli kullanımda kan sulandırıcı iğneler kemik erimesine yol açabiliyormuş o yüzden gebelik süresince kalsiyumu normalden çok daha fazla almamı önerdi doktorum.

Bizde 2 düşük sonrası test yaptırdık ve sizinkiyle aynı çıktı 3. gebeliğimde clexan 0.4 ve corasprin kulanmama rağmen hiç kalp atısını duyamadık ve kürtaj ile sonuçlandı.o kadar çok doktora gittim ki hepsi farklı farklı şeyler söyledi bir doktor iğneye gerek yok bebekler sakat olduğu için düştü dedi sonra başkası iğne kullanman şart dedi yine başka bir doktor iğne kullanman şart dedi ve bunların üzerine bir Perinatoloğa gittim hamile kaldıktan sonra tedaviye başlayacağız ama iğneye gerek yok dedi bunun üzerine Genetik uzmanı doktora gittim bize pgd ile tüp bebek önerdi biz genetik testlerimizi de yaptırdık eşiminde benimde normal çıktı,ancak yumurta ve sperm döllenirken bir hücrede bozukluk dahi olsa sakat bebek oluştuğundan düşük oluşmuş dedi aslında düşükte değil kürtaj oldum hepsinde de ve artık kafam allak bulllak. Sizin maşallah ilerlemiş gebeliğiniz Rabbim sağlıkla sııhatle kucağınıza almayı nasip etsin...

anlıyorum seni, malesef benim de başarısız gebeliklerim kürtaja mecbur kaldı. üstelik her kürtajdan yaklaşık bir ay sonra rahim iç duvarım yapıştığı için bir de yapışıklık ameliyatı oldum. ben tüp bebek yaptırırken genetik test yaptırmamıştım, döllenmeden sonra embriyonun 5 gün gelişimi izlendi ve yeterince sağlıklı olmayanları dondurmadılar. yine de ilk denemem de kendiliğinden oluşan gebeliğimle aynı sonucu yaşadı, kese büyüse de kalp atışı alamadık.
teşekkür ederim iyi dileklerin için, evet bu sefer gebeliğim ilerledi ancak önceki gebeliklerimde yaşadığım tüm o kötü duygular yakamı bırakmıyor ve sürekli bebeğime bir şey olacak endişesi içindeyim. bu yüzden önlem amaçlı 3 ay kullanmamı istedikleri clexane'ı bırakmadan önce genetik test yaptırmak için inat ettim ve şimdi 9ay kullanmak zorunda olduğumu öğrendim. hala daha içim rahat değil, gerçekten 9ay kullanmalı mıyım, hadi kullandım diyelim bebeğime bir şey olmayacağının garantisini alabilir miyim diye deli çıkıyorum.
dilerim sizin de yakın zamanda gebelik çabanız olumlu sonuçlanır ve benim gibi evhamlı olmadan sağlıklı bir 9ay geçirirsiniz.

5 gün gelişimi izlendi derken pgd ile tüp bebek mi yaptırdınız ? stres ve moral çok öenmli bebeğinizi de etkiler biraz da oluruna bırakmak gerek ama işte yapamıyoruz ama biraz kendinizi dinlemeyin size tavsiyem...stres çok öenmli çünkü.Eğer pıhtılaşma probleminiz varsa bu konuyla alakalı bir perinatoloji uzmanıyla görüşün derim ben.İnşallah sağlıkla sıhhatle kucağınıza alırsınız

Merhaba kızlar ben de bir boş gebelik ve 9+5 te kalp atışı durduğundan iki kürtaj geçirdim kan pihtilasmasi ve genetik test yaptiracagiz.sizlere bir kac sorum var
Kürtajdan ne kadar süre sonra yaptırdın iz testleri ?
Üniversite hastanesinde yaptiracagim kan pihtilasmasi sonucu ne kadar sürede çıkıyor ?
Genetik ne kadar sürede çıkıyor ?genetik için 2-3 ay dediler bize ?

Merhaba kürtajdan hemen sonra yaptırabiliyorsunuz bir zaman yok bildiğim kadarıyla bende üniversite hastanesinde yaptırdım pıhtılaşma testi 15 -20 gün,genetik test ise 1 ayda çıkmıştı haırladığım kadarıyla çok geçmiş olsun bu arada

Bu pıhtılaşma testi hamile iken de yaptırılabiliyor mu
Evet, ben hamileligimin 12.haftasindayken yaptirdim. hatta 12haftadir her gun kan sulandirici igne de yapiyordum. Genetife bakarak belirledikleri icin hamile olman ya da kaninda ilac olmasi sonucu etkilemiyor dediler. Nitekim ilaca ihtiyacim oldugu da ortaya cikti benim testte.

ben zeynep kamil genetik tıp bölümünden randevu aldım. şimdi ordan geliyıorum hatta. 2 düşük üzerine genetik test yapmaya gerek yok ailenizin geçmişi temiz dedi doktor.kan pıhtılaşmasına bakalım dedi. 1 ay sonra cıkacak sonuç.

Pıhtılaşma var anladim peki gebe kalmam çok mu riskli anlayan varsa yorum yapabilir mi
IMG_20200707_115350.jpg

Back