kızlar lütfen bana yardım eder misiniz?
1.5 sene önce 23 haftalık bir erken doğumla meleğimi kaybettim..
tüm testleri yaptırdım..kan pıhtılaşması da dahil..
MTHFR A1298C genimde HETEROZİGOT MUTASYON saptanmış sadece,diger genlerimde bir sorun yokmuş.
bu sonucu gören ünv hstanesi doktoru hamileliği öğrenince hemen iğneye başlıyoruz dedi..
Kendi dr.ma gösterdm bu değere hamilelikte iğne yapalım hem bir dahaki hamileliğini yatarak geçireceksin dedi
İstanbul da gittiğim ünlü bir perinatolog, MTHFR A1298C geni genelde Türk insanında böyledi..ilaca veya iğneye gerek yok kullanmayacaksınız dedi..
kan testim pozitif ama usg randevusunu bir hafta sonraya verdi doktor.. bir hafta daha böyle beklemelimiyim sizce???
Bnim durumumda olan arkadaşlara doktorları ne önerdi?ne yapmalıyım simdi? fikri olan var mı?
merhaba canım öncelkle geçmiş olsun hamilemisin bu arada.. bende de aynı sonuçlar çıktı bende bebeğimi 7 ay önce kaybettim sadece MTHFR A1298C genimde HETEROZİGOT MUTASYON görüldü. bana da dr um pıhtılaşma görünüyor dedi. hamile kaldığını öğrendiğin andan itibaren gerekli olan coraspin iğne ve elevitt ti sanırım sonuncuyu tam hatrlayamyrm .onlara başlarız dedi. hamile kalmayı çok istiyorum inş.. bu ay mucizem gelir.... RAbbim herkese en kısa ve en hayrlı zamanda hayırlı evlatlar versn inş..
tesekkür ederim arkadasım..iletecegim bu durumu doktoruma..şimdi tam emin oldumCanım aynı şey benddde çıktı,doktorum hemen igneye basladi.Hergün bitane göbekten wuruluyorm.Ihmale gelmez bence baska bi drda git derim.
öncelikle çok geçmiş olsun, Allah bir daha yaşatmasın inşallah...
Ben de ilk bebeği 37+5 da karnımda kalp atışları durduğu için kaybettim.
Pıhtılaşma testlerimde mthfr c667t geni heterozigot çıktı.
Doktorum iğneye gerek olmadığını fakat yine de önlem amaçlı iğne kullanmamızı önerdi.
Daha sonra ki 2 gebeliğimde de düşük doz kan sulandırıcı iğne + 100 mg coraspin+ folbiol kullandım.
Çok şükür yavrularım sağlıcakla doğdu.
MTHFR A1298C genimde HETEROZİGOT MUTASYON saptanmış sadece,diger genlerimde bir sorun yokmuş.
bu sonucu gören ünv hstanesi doktoru hamileliği öğrenince hemen iğneye başlıyoruz dedi..
Kendi dr.ma gösterdm bu değere hamilelikte iğne yapalım hem bir dahaki hamileliğini yatarak geçireceksin dedi
İstanbul da gittiğim ünlü bir perinatolog, MTHFR A1298C geni genelde Türk insanında böyledi..ilaca veya iğneye gerek yok kullanmayacaksınız dedi..
kan testim pozitif ama usg randevusunu bir hafta sonraya verdi doktor.. bir hafta daha böyle beklemelimiyim sizce???
Bnim durumumda olan arkadaşlara doktorları ne önerdi?ne yapmalıyım simdi? fikri olan var mı?
1.5 sene önce 23 haftalık bir erken dtumla meleğimi kaybettim..
Cnm mrh bendede seninle ayni mutasyon var bu dedigin testleri bilemedim sen bakyirdinmi nadil cikti bende baktircam devlet hastanelerinde bakilir mi ki . SevgilerOncelikle gecmis olsun. Bende bu konuda cok kararsiz kalmistim ve uzun suredir bu konuyla ilgili arastirma yapiyorum. Mthfr mutasyonlarinin gebelikte zarari yok. Diger genlerin bazilarinin var ama mthfr geninin zarari yok.
Benim mthfrc677t ve mthfr a1298c.PAI heterezigot tasiyorum.3dusuk yaptim ama rahimde septum vardi dusuklerim ondan oldu.
Cok unlu bi dok.gittim. kesinlikle igne onermedi.sadece folik 1 ve aspirin kullanman yeterli dedi. Doktor sitesine uyeyim ve ordaki doktorlara sordum ayni seyi soylediler. Yinede kendim arastirdim. Kandaki homosisteine bakilmali ve Antifosfolipit sendromu açısından Antifosfolipit antikor , lupus antikoagulanı , β2-glikoprotein -1 tahlilleri yapilmali. Bunlarin sonucuna gore kan sulandirici igne kullanilmali. Ayrica kimisi de igne yuzunden dusuk yapiyo. Herkesin bunyesi kabul etmiyo ignenin bebek uzerindeki etkisi tam arastirilmamis. Bende dune.kadar kullanim acisina raziyim diyordum ama bunu ogrenince arastirdim ve yukarda yazdigim tahlillerimi yaptirip bise cikmazsa igne kullanmicam canim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?