Kan pıhtılaşması sonucu tekrarlayan düşükler

meltert

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2013
330
0
26
Çanakkale
kızlar benim ilk gebeliğimde 13 haftalıkken düşük oldu bunun sonucunda da kürtaj oldum ikinci hamileliğimde de 9. haftada boş gebelik olduğu anlaşıldı ve yine kürtaj oldum yapılan tahlillerde kan pıhtılaşması olduğu ortaya çıktı. kürtaj olalı 6 ay oldu ama ben hala korkuyorum hamile kalmaya ama çok da istiyorum benim durumumda olan var mı? pıhtılaşma için hamilelikte iğne vuruluyomuş sanırım öyle sağlıklı gebelik geçirip yavrusuna kavuşan var mı?

merhaba benim komşumda da pıhtılaşma sorunu vardı ve bu yüzden 1 erken doğum 6 düşük yaptı. sonrasında iyi bir doktora denk geldi ve 2 çocuğu oldu maşallah çocuklar kocaman oldular. bunu doktoruna bildirmen gerek ve onunda iyi bir tedavi uygulaması. korkmana gerek yok iyi bir tedavi sonucu inşallah bebeğini kucağına alırsın.

Aynı sorun bende de var cnm kasım ayìnda 8 haftalık bebeğimin kalp atışları yoktu kürtaj olmak zorunda kaldım bu ay hamile olduğumu ögrendim hemen dr coraspirin ve igne verdi 10 gün geçmesine rahmen kese oluşmamıştı ultrasonda göremedik ve bu hafta kendiliğinden düştù ve ben dağılmış durundayım 3. De hüsrana ugrarsam diye korkuyorum

arkadaslar malesef bende bu acimasiz hastalik yüzünden 5 hamileigim oldu tam 6 bebek kaybettimm.en son iki ay önce ikizlerimi kaybettim..ilk iki bebeklerimi 8 .haftalarda 3 .bebegimi 15 .haftada 4 .bebegimi 5 haftada en son ikizlerimi ise 8 haftada kaybettimm.ikinci bebekten sonra pihtilasma oldugunu ögrendik ama 3.bebekten itibaren igne ve asprin kullaniyorum yine kaybediyorumm.simdilik bende ignenin faydasi olmadi:26:...tam 3 kez hemotoloji doktoru degistirdim bu yüzden hep farkli dozda igne kullandim yine olmuyo..hep kanimi alip inceleyip öyle igne dozum ayarlaniyo ama yine kaybediyorum.sasirmis durumdayim hamile kalmaya korkar oldum.rabbim hepimizin yar ve yardimcisi oldun

insalah darisi bizim basimiza

.bende cok degistirdim ama yine olmadi bide nasip isi olduguna inaniyorum artik.

insaalahh bizede nasip olurr

insalah darisi bizim basimiza

.bende cok degistirdim ama yine olmadi bide nasip isi olduguna inaniyorum artik.

insaalahh bizede nasip olurr

inşallah olur canım seninde bebeğin. ama hamile kaldıktan sonra doktoru ona yere altının düşse bile eğilip almayacaksın dedi. o kadar dikkat etmesi gerekiyordu. uzun süre yatarak geçirmeni tavsiye ederim. inşallah olur bebeğin canım üzülmeyin :)

canım benim de bu hastalık dan dolayı 3 düşüğüm oldu 6 ve 7 haftalar arası bz 2 düşükten sonra yaptrdık genetik testleri sonuclar çıkana kadar 3 ye hamile kaldım ama snuçları almadğımz için malesef oda düştü 3 düşüğüm temmuzdaydı şimdi yine düşünüyoruz dktorum gebeliği öğrendğimiz zaman hemen ğiğnye başlayacaz dedi adetimi beklyoruz baklım hayırlısı son 4 günüm adete

canım çok geçmiş olsun sende çok mu pıhtılaşma corasprin ve iğneye ragmen düştüler

canim benim onuda yaptim bi türlü kanama durmuyo:26: bende hep kanama yüzünden kaybediyorumm..

canım çok geçmiş olsun sende çok mu pıhtılaşma corasprin ve iğneye ragmen düştüler

valla apptt ve d dimer inr testlerine göre cok pihtilasma yok ,zaten onlara göre igne yaziyo doktorum ama yine olmuyo..

bende en önemlisi olarak protrombin 20210 yani faktör 2 de pihtilasmasi üzerinde duruyo tüm gittigim doktorlar... her dozu deniyolar yine olmuyo

Son düzenleme:

canım bede şunları yazmış incelenen bölgelerde heterozigot FV...G1691A(Leiden) ve homozigot MTHFR...A1298C mutasyonu sasaptanmıştır dyor bu değerlere göre doktorum fazla pıhtılaşma olmadığını sylüyor

yaw bu doktorlari gercekten anlamak zor bazilari faktör 5 ve homozigot olan tüm faktörleri cok pihtilasmanin var oldugunu söyler..ama ben inanamiyorumm vala bi bakiyorum cok agir pihtilasmasi olan bebegine kavusuyo az pihtilasmasi olan düsük yapiyo..bu pihtilasma tam acikliga kavusamayan sinsi bi hastalik..sen hangi dozda igne kullandin yada bundan sonra kullanacan.

ben 3 bebekte 0,2 ml kulandim

4 bebekte 0,3 ml kulandim

5.bebekte günde iki defa 0,3 ml igne kullandim ve ayrica aspirin kullandim hepsinde yine olmadi...

deniyo valla doktorlar bidaha hamile kalirsam yine baska doz deniyceklerr..deneme tahtasi oluyoz biz böyle..rabbim yardimcimiz olsunn:26:

bilmyorum canım dozunu hamle kaldktan snra karar verecek ona ama benim 3 gebelikte başlarında asprin kullanıyodum kanamam oluyodu ama herşey iyiye gdiyodu degerlerim çok gzel artyordu ama dktorum asprini bırak dedi kanamn çok olduğu için ve ben bıraktım 1 hafta içinde düştü malesef ama doktorum bilmyodu hastalıgımı bzde blmyoduk o dönemde testleri yeni yaptırmştık ve sonuçları almamştık doktorun hatası yoktu sen asprin ve iğne vrunmşsun ona ragmen dşmüş ben eğer asprini brakmasaydım şimdye doğumum yaklaşmştı

geçmiş olsun canım benim de 4 düşük oldu ama çok küçükken kese falan görülmeden düştüler 3 düşükten sonra tahlillerim yapıldı sonuçları alana kadar 4. ye gabe kalmışım geç kaldım malesef o da düştü 6 aydır istiyorum ama gebelik olmuyor kendimi çok kötü hissediyorum Allah hepimize şifa versin inş.

amin canm inşallah.

ahh simdi benim 15 haftalik kaybetigim bebegim 8 aylik dünyada olacakti....ben aspirini kanamam olunca birakiyodum ..vala simdi bide hamile kalinca aspirin kulanmiycam hematoloji doktorum kanamayi o yapiyo birak diye kiziyo bana..bak seninkilerde hep kanmali oluyomus benimkilerde öyle hep kanamali oluyo hamileliklerimm

Son düzenleme:

canım zaten bu hastalığı olnların genellikle gebelikleri kanmalı geçiyomuş brda bir abla vardı oda bz gibi kan phtılaşma sorunu vardı yanlş hatırlamyosam 2 ay önce dogum yaptı onunla konuştuk onun gebelği boyuncada kanaması olmuş yatınca keslyomş iş yaptığı zaman kanaması oluyomş sürekli yatmak gerekiyomuş bizim gibi çok düşüğü olanlar dahada dikkatli olması gerekiyomş yerden kırık iğne ble kaldırmycaksn demşti yani bzim gbi kn phtısı olanların gebelği byunca azda olsa kanaması oluyomş

canım ya ben hematoloğa gitmedim kadın doğumda coraspin kullan dediler şimdi anlamadım yararlı mı zararlı mı diye neden kullanmayacaksın ki iğneler kanama yapmaz mı acaba iğne kullansak hep olmaz mı ay kafam karıştı:26::26::26::26:

benim halamın kızında da var kan pıhtılaşması o hamileliğin ilk aylarında asprin kullandı sonra iğne kullandı dozunu blmyorum sonra gebeliğe yakın yne asprin kullandı herkezn dktoru aynı değil tabiki onun dktoru ona öyle uygulamş şimdi nur topu gbi 1.5 yaşında kızı var ve ilk iğne denemesin de iğnenin dozuu iyi ayarlamşlar

Allah bize de nasip etsin önemli olan iyi doktora denk gelmek galiba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…