Merhaba arkadaşlar
bende başımdan geçenleri anlatmak istiyorum umarım aynı sorunları olanlara bir nebze olsun umut verir..
2008-2009 yılında 33 yaşında normal yoldan hamile kaldım,sorunsuz bir hamilelikten sonra çocuğum dünyaya geldi,2012 senesi yaz başında yeniden 2. kez hamile kaldım ve bebeğim 8 hafta 4 günlükken şiddetli kanama ile düştü,
2013 senesinde yine yaz başında 3. kez hamile kaldım,5 haftalıkken doktor sadece coraspirin 100 lük verdi onu içmeye başladım ve bana bunun dışında hiç birşey söylemedi ve bebeğim bu seferde 9 hafta 5 günlükken doktora kontrol için gittiğimizde kalbinin durduğunu öğrendik 2013 eylül ayında yine düştü,yaşanan bu süreci tabiki düşünebiliyorsunuzdur,
kürtajı yapan başka bir özel hastanede başka bir doktor tekrar hamile kalmak isteyip istemediğimi sordu bende evet istiyoruz dedim,ve eşimle bana hamile olduğunu öğrenir öğrenmez bana gelin dedi,ve ben 2014 ocak ayında 4.kez yeniden hamile kaldım,öğrenir öğrenmezde soluğu az önce bahsettiğim doktorun yanında aldık,eşimle bana dediki bebeklerin rahminde tutunaması sebebi bende oluşabilecek kan pıhtılaşması olabilir dedi,hiç test yaptırdınmı dedi
bende hayır ne test yaptırdım nede böyle birşey duymadık dedim,
doktorda kan pıhtılaşma testi yapmak gerek ama bu testin özelde fazla pahalı olduğunu ve devlettede test yaptırma sonuçları öğrenme sırasındaki uzunluktan 15 günleri 1 ayları bulduğundan ötürü zaman kaybedebileceğimizi zaten sonuçlar genelde olumlu çıktığını hem masraf hemde zaman kaybı birde sonuçlar beklenirken oluşan pisikolojik travmalar insanları üzüyor dedi,
ne dersin biz tedaviye başlayalım eğer istersen sen o dönemde test yaptır dedi,
bizde bu durumda test yaptırmayalım hemen tedaviye başlayalım dedik
5 hafta 4 günlükken 100 lük coraspirin hap ve Clexane 0.4 her gün iğne vurulmaya başladık.
koldan yada göbekten yada bacaktan yapabilirsin kendin dedi
ama bacağı pek tavsiye etmedi ilerleyen zaman içinde ağrıdan yürümekte zorlanırsın dedi,ilave olarakda ilerleyen zamanlarda göbek ve kolda iğne yerlerdinde morarmalar olacak asla iğneden vazgeçme ve hergün vurul diye ekledi,
doğuma kadar vurulacağımı doğumdan sonrada 15 gün daha iğne olacağımı coraspirini doğumdan bir hafta önce bırakacağımı söyledi.
ne ben kendim yapabildim nede eşim yapmaya cesaret etti
ve biz hergün eşimle birlikte semtimizdeki sağlık ocağında hafta içi iğne vurulmaya gittik, hafta sonlarıda özel hastaneler neresi deng gelirse orda iğne vurulduk,
12.haftaya kadar hiç bir iş yapmadan hatta bulaşık bile yıkamadan bir zaman geçirdik,sadece iğne için gittik geldik,
iğneleri gerek sağlık ocağındaki doktora gerekse gittiğimiz doktora yazdırdık,
zaman böyle akıp geçti,açıkcası çok şükür göbeğimiz bazı kısımları ve kolumdaki morluklardan başka herhangi bir sıkıntımız olmadı ,
36 hafta 1 gün lük iken akşam tuvalete gittiğimde bacak aradamda kan farkettim
ve direk devamlı gittiğim hastanenin aciline gittik
kadın doğum uzmanı incelemesinde bacak aramda uzuv bölgesinde küçük bir damar çatlaması dedi
ve o gün coraspirini bıraktık..
clexane iğne devam dedi.
36 +6 gün kontrole gittiğimizde artık clexane iğneyide bırakmamız gerektiğini söyledi
eğer bu sıralar doğum olursa sezeryan olacağımdan ameliyatta kanama fazla oluyor durdurmak zor oluyor dedi.
tabiki eşimle bende tereddütte kaldık,iğneyi bazıları doğuma kadar bazıları doğumdan sonrada kullanacağımızı söylerken
bizim doktorumuz o an bırakmam gerektiğini söyledi,
aynı gün 20 ekim 2014 tarihinde bize 38 hafta 4 günlük olduğunda sezeryan ameliyat günü verdi
bize 3 gün daha iğne vurulmaya devam ettik
37 hafta 3 günlük olduğunda iğneyi korka korka çekinerek bıraktık..
ve gün saymaya başladık..
38 hafta 2 gün lükken 18 ekim 2014 tarihinde cumartesi günü
sabah kalktık ,kızım ve eşimle birlikte dışarda kahvaltı yapmaya karar verdik ve hazırlandık
tam evin kapısına geldiğimizde ayakkabımı giyerken bir sancı geldi..
doğruldum kapıyı kapatırken bir sancı daha gelince eşime söyledim..
oda gitmekten vazgeçip biraz uzan dinlen sancıları takip et dedi
bende salonda koltuğa uzandım,
sancılar düzenli olarak geliyordu 5 dk 3 dk da bir ..
eşimde kahvaltıyı filan bırak hemen doktora gidelim dedi
ve eşimle kızım ile beraber kendi doktorumaza gittik
tabiki doktor beni NTS cihazına bağladı..
bebek kalp atışı normal görünüyordu
ama sancım zikzaklar çizerek bir hayli yüksek gösteriyordu
o eşim bana doktor bizi eve göndermez dedi,
ben tabiki bir ürperdim..
ve doktoruma nts raporunu götürdük,
sancıları görünce doktor sancılar düzenli doğum sancıları dedi ve bir alttan bakayım dedi,
ve baktı ,bir açılma yoktu,ama sancılarım devam ediyordu..
ve sezeryan doğum randevusuna 2 gün kalmıştı,
doktorum seni yatırıyorum dedi
hernekadar açılma olmamış olsada sancıların düzenli
zaten 2 gün var ,gidersende belki geri gelirsin
riske girmek istemiyorum
dedi..
ve bize yatma verdi
bu arada narkozlamı uyurakmı yapayım yoksa uyumadanmı diye sordu
ben epidural iğne bel kısmında iğne filan korktuğumdan narkoz dedim doktora
o ise korkma ben yanımdayım,ve epidural yapmak istemiyorum
ben SPİNAL anaztezi yapacam dedi
epiduralde uyuşmanın 20 dk gibi uzun sürdüğünü zaman zaman uyuşma olmadığını
sürekli epidural iğne yapmak gerektiğini söyledi
SPİNAL anezteside ise tek bir iğne ile hemen bel altından kısmın uyuştuğunu ve iyileşme süresinin daha çabuk olduğunu anlattı,ve doğar doğmaz çocuğumu göğsüme vereceğini doğumu canlı yaşayacağımı söyledi..
ben hala narkoz uyut diyordum,
eşimde benim spinal olmam için söyleniyodu ,
doktor eşime tamam sen bırak ben hallederim der gibi bir işaret yaptı :)
öyle düşüncelerle yatma katına çıktık :)
zaten çantalarımız bavullarımız bir aydır arabada hazırdı sürekli bizle dolaşıyordu..
hemen yatış katına çıktık
hemşireler damar yolunu açtı..
eşim kzım ve ben bu ani oluşan durumu yaşarken bir yandanda odayı süslüyor
ve eşimin ve benim aileme haber verme telaşına düşmüştük,
herkes 20 ekim diye tarih vermiştik:)
ama bizim yaramaz 2 gün daha beklemem der gibiydi :)
velasıl saatler 10:30 gösterirken girdiğimiz hastanede
saat 12:00 gibi ameliyat ekibi sedye ile geldi
ve hadi bakalım gidelim dedi :)
ve 12 de girdiğim ameliyathaneye
doktorum hemen spinal için iğneyi yaptırdı
ve iğneden bir kaç dakika sonra belimden aşağısı hemen uyuşmuştu ve hissetmiyordum
o arada bana damardan hafif sakinleştirici yapmışlar
ben hafif mayhoş halde olanları takip ediyordum
18 ekim 2014 cumartesi 12:15 de oğlum dünyaya geldi
oğlumu göğüsüme koydular ve ben o an o duyguyla ağlamaya başladım
ve oğlumun üstünü temizleyip hemen götürdüler
bende 13:00 gibi ameliyathanede çıktım ve odaya götürdüler
spinal aneztesi etkisiyle ilk 3 saat belden aşağımı hissetmedim
sonrasıdan yavaş yavaş hissettim ve ilerleyen zamanda normal halime döndüm
hastaneden 2 gün sonra çıkarken gayet iyi durumdaydım
clexene iğneyide 1 hafta önce bırakmıştım ve doğumdan sonrada kullanmadım..
20 ekimde gelmesini beklerken ben 20 ekim sabahı hastaneden oğlum ve kızımla birlikte taburcu oldum
bugün 25 günlük oğlum ve ben çok mutluyum..
Allah olmayanlarada ve benim gibi kan pıhtılaşması yaşayanlarada evlatlarını kucaklarına almalarını nasip etsin..