Kan pihtilasmasi olanlar gebelik oncesi kan sulandirici kullandilar mi?

kirmizigitar

Guru
Kayıtlı Üye
4 Mart 2011
10.375
11.989
498
İstanbul
Kizlar selam
Kan sulandirici sebebiyle clexan igneler ile bebegime kavustum 17 ay oluyor. Doktorum ile ikinci bebek icin gorustum, cok ara vermek istemiyorum birlikte buyusunler diye. Aspirin baslamami soyledi, gebelik olustuktan sonra da igneye gecicez dedi.

Ancak bazi doktorlarin gebe kalmadan once kan sulandirici kullanimini onermedigini biliyorum. Dollenme zaten kan pihtisidir, siz kan pihtilasmasini onleyecek ilac alirsaniz gebeligin olusmasini engellemis olursunuz yaziyordu.

Simdi sorum su, pihtilasmasi olup gebe kalmak isteyenler gebe kalmadan once kan sulandiriciya basladilar mi? Yoksa gebeligin olusmasini mi beklediler?

Bende pıhtılaşma çıkınca gebelik olduğu zaman iğneye başlayacağız demisti. Beta hcg 504 çıktığında hibor 3500 olan iğneye başlattı öncesinde hiç öyle tavsiye de bulunmadı. Hibor ile beraber çocuk asprini akşamları kullanıyorum. Gebe kalmadan önce folik asit başlatmıştı.

İlk gebeligimde benim de oncesinde herhangi birsey kullanmamistik, ama kan pihtilasmasi sonuclarimi aldigim gun fark ettik hamile oldugumu o yuzden. Simdi bunda surec farkli isleyecek gibi gorunuyor

Benm ilk gebeliği biliyorsun :) 2 ay onceden coraspin apikobal ve folbiyol ilaclarina basladk hamile kalinca apikobali biraktik sonra igneye basladik . Veriliyor aslinda ama pihtilasmanin derecesine göre degisebilir. Suankinde oncesinde bi kullanma olmadi kanda gebeligi gorunce igneyede coraspine de basladik

Bendeki cok yuksek duzeyde degil o yuzden bir merak ettim, daha onceki iki gebelikte de oncesinde coraspin kullanmamistim, doktor baslayin dedi diye dusunuyorum acikcasi, bir yandan da emzirmeye devam ediyorum emzirirken aspirin tehlikeli olabilir diye tedirginim, burdan birseyler cikar belki diye bir umut:)
Sen ne durumdasin? Kalp atisini duydunuz mu?

Yok henuz sali gunune randevum var . :) keseyi gorduk 15 gun sonra gel demisti bekleyeym dedm bnde. Bilgisi olan cikar insallah bildigim bunlar :)

Bende gebelik istediğimi söyledim doktora paı 4G/5g heterezigot benimki hamile kalana kadar ilaç kullanmayacağız hamile kaldıktan sonra asprın ve kan sulandırıcı kullanıcaz dedi ama 2 yıldır tık yok bekle bekle usandım canımı sıkan durumlar yaşıyorum sorma kardeş sorma .. Rabbim saglıkla sıhhatle kavustursun 2. Yi de sana inşallah ama tek doktorla kalma derim ben baska doktorlara da danışarak ilerle ben 4-5 kadın doğumcu 4-5 kalp damarcı gezdım de 2 senedir hamile kalamadım ve işin kötüsü de hiç bir neden bulamıyorlar hamile kalamamam için

İnsallah tez vakitte hamile kalirsin. Bende pco var ona ragmen 2 defa hamile kaldim ustelik korunurken o yuzden hamile kalmamla pihtilasmamin alakasi yok aslinda pihtilasma sadece bebegin saglikli buyuyup dogmasi icin tedavi ediliyor bende.

İnsallah tez vakitte hamile kalirsin. Bende pco var ona ragmen 2 defa hamile kaldim ustelik korunurken o yuzden hamile kalmamla pihtilasmamin alakasi yok aslinda pihtilasma sadece bebegin saglikli buyuyup dogmasi icin tedavi ediliyor bende.

Bende de vardı pco onun için doğum kontrol hapı kullandım 2 ay o da işte bu çekinik geni ortaya çıkardı ömür boyu yaşıycam bu durumu ama tekrardan hormon ilaçları da kullanamadım ama gittiğim 4 kadın doğum doktoru da pco m olmadığını hamile kalmamam için neden olmadığını söyledi

11 yil bir fiil dogum kontrol hapi kullandim. Doktor bana cocugun olmaz tedavi olmadan demisti ama iki defa hamile kalabildim. Cok alakasi olmadigini dusunuyorum artik pco ile gebeligin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…