Amin inşallah teşekkür ederim iyi doktora denk gelmek çok önemli size sonucumu attımkayıplarınız için üzgünüm. inşallah sağlıkla bebeğinize kavuşursunuz.
sizin genetik mutasyonlarınıza göre yapılmış bir yorum olabilir bu. mthfr mutasyonları için hakim görüş bu yönde ancak bazı mutasyonların (örneğin, Faktör 5, 2, gibi) hem erken hem geç dönem düşüklerle ve preeklampsi ile ilişkisini gösteren pek çok bilimsel yayın var. evet ilaç dozunun iyi ayarlanamaması da bir risk, dozun fazla veya eksik olması da düşükle sonuçlanıyor. ben de dozun düşük gelmesi nedeniyle kayıp yaşadım misal. o yüzden Allah hepimizi işin uzmanıyla karşılaştırsın, sağlıklı gebelik, sağlıklı doğum nasip olsun inşallah
evet sadece mthfr mutasyonunuz var. Bu mutasyonun pıhtılaşma etkisinin düşük olduğu ve kafkas bölgesi ve Türkiyede pek çok kişide yaygın görülen bir mutasyon olduğu görüşü hakim. bu nedenle bu mutasyon için pek çok dr ilaç önermiyor, öncesinde fazlaca düşük varsa yalnızca ilk 3 ay düşük doz denemeyi önerenler de var.Amin inşallah teşekkür ederim iyi doktora denk gelmek çok önemli size sonucumu attım
ben de munis hocama gitmiştim. üzüntüden perişan ve umutsuz girmiştim odasına, Tane tane ve umutlu anlattı. Allah razı olsun.Amin inşallah teşekkür ederim iyi doktora denk gelmek çok önemli size sonucumu attım
Canım benim de 4 kaybım oldu cd 56 nasıl operasyonla yapılıyor?Bende 5 düşük yaşadım, kan sulandırıcı oksopar coraspin vs kullandım ve yine bebegin kalbi durdu. Şuan 6. gebeliğim öncesinde CD 56 testi yapıldı ve o yüksek çıktı, intralipid serum tedavisi oldum her hafta serum yedim ve oksopar0,4 iğne vuruldum ilk defa hamileliğim devam etti. Lütfen bu sebepleride araştırın olur mu.
İsmi yabancı gelmedi Kayseri'de misinizben de munis hocama gitmiştim. üzüntüden perişan ve umutsuz girmiştim odasına, Tane tane ve umutlu anlattı. Allah razı olsun.
sonrasında son haftalara dek prof. dr mustafa başbuğ takip etti gebeliğimi.
4 gende heterozigot mutasyon var, faktör 5 dışındakileri genelde çok ciddiye almıyorlar ama benim doktorum birden fazla mutasyon olduğunda önemsiz genlerde bile olsa bebeğe kötü etkisi olabilir demişti..ama sizde zaten önemli bir gende de mutasyon var, faktör 5 çok önemli, nasıl kan sulandırıcıyanihtiyaç yok derler yaMrba benim de 2 kalp durmam var genetik sonucum böyle doktor iğneye yada ilaca gerek yok dedi protein c ve s düşük (C biraz fazla düşük) hemotoloğa gittim o da iğne kullanmana gerek yok dedi tekrar proteinlere bakalım dedi henüz sonucu almaya gitmedim. Sizler sonucumu yorumlarmısınız
Bende faktör 5 normalken nasıl sende ağır kan pıhtılaşmasi var diyip 12 binlik sulandırıcı verir doktor ben bunu anlamis değilim bana kastimi var doktor bana düşünce demistiki hamile olarak gittim ona gel sana baştan başlayalım parasını bile konuşmuştu şimdi ben bu adamı napiyim4 gende heterozigot mutasyon var, faktör 5 dışındakileri genelde çok ciddiye almıyorlar ama benim doktorum birden fazla mutasyon olduğunda önemsiz genlerde bile olsa bebeğe kötü etkisi olabilir demişti..ama sizde zaten önemli bir gende de mutasyon var, faktör 5 çok önemli, nasıl kan sulandırıcıyanihtiyaç yok derler yaRiskli gebelik alanında iyi bir uzman olan birileriyle görüşün
Diğer testleriniz normal miydi? Kadın doğum ve Hematoloji de bazı testler yapıyorBende faktör 5 normalken nasıl sende ağır kan pıhtılaşmasi var diyip 12 binlik sulandırıcı verir doktor ben bunu anlamis değilim bana kastimi var doktor bana düşünce demistiki hamile olarak gittim ona gel sana baştan başlayalım parasını bile konuşmuştu şimdi ben bu adamı napiyim
Bunu bana kadin dogum doktorum da soylemisti ama genetik doktoru bu genler annen babandan geliyor, zamanla degismez dedi. Hangileri farkli cikabiliyormus?kaybınız için üzgünüm, inşallah sağlıcakla kavuşursunuz yavrunuza.
ben kürtajdan hemen sonra test yaptırdım fakat genetik böülümü bu testi ilk adetten sonra yeniletti. ben de sonuç değişmedi fakat bazı göstergeler de fark olabileceği için yeniden yaptırmam istenmişti
Bu teste 10 yıl oldu digerleride yapıldı homosistein de sıkıntı vardı zamanında ilaç kullandım tekrar verdim duzelmistiDiğer testleriniz normal miydi? Kadın doğum ve Hematoloji de bazı testler yapıyor
Çok tşk ederim. Bide benim bebeklerimin kalbi aynı zamanlarda durdu ilk bebeğim 8.haftada 2. de 8+4 te kalpleri durdu bundan bile bi sebep bulmaları gerekirken olabilir hamile kal gel diyip beni yolladı. Ben 3. Bi acıyı daha kaldıramam Rabbim hiç kimseye yaşatmasın4 gende heterozigot mutasyon var, faktör 5 dışındakileri genelde çok ciddiye almıyorlar ama benim doktorum birden fazla mutasyon olduğunda önemsiz genlerde bile olsa bebeğe kötü etkisi olabilir demişti..ama sizde zaten önemli bir gende de mutasyon var, faktör 5 çok önemli, nasıl kan sulandırıcıyanihtiyaç yok derler yaRiskli gebelik alanında iyi bir uzman olan birileriyle görüşün
Seni çok iyi anlıyorum bende üç düşüğüm oldu hepside aynı zamanlarda çok zor Allah yardımcın olsunÇok tşk ederim. Bide benim bebeklerimin kalbi aynı zamanlarda durdu ilk bebeğim 8.haftada 2. de 8+4 te kalpleri durdu bundan bile bi sebep bulmaları gerekirken olabilir hamile kal gel diyip beni yolladı. Ben 3. Bi acıyı daha kaldıramam Rabbim hiç kimseye yaşatmasınHemotolojiden diğer testleri de alıp başka bi doktora gidicem 1 aydır hastanelere gidip geliyoruz hiç bişe yok diyolar buda beni deli ediyo
Bunu bana kadin dogum doktorum da soylemisti ama genetik doktoru bu genler annen babandan geliyor, zamanla degismez dedi. Hangileri farkli cikabiliyormus?
Trombofili panelini hemen, genetik dizilim testini 40 gunden sonra yaptirdim. Bir sorun olmaz diye dusunuyorumGenler değişmez tabii protein s ana gibi sonuçlardı sanırım, 2018 de yaptırdım epeyi zaman oldu
merhaba,Mrba benim de 2 kalp durmam var genetik sonucum böyle doktor iğneye yada ilaca gerek yok dedi protein c ve s düşük (C biraz fazla düşük) hemotoloğa gittim o da iğne kullanmana gerek yok dedi tekrar proteinlere bakalım dedi henüz sonucu almaya gitmedim. Sizler sonucumu yorumlarmısınız
evet kayseri de, riskl gebelik uzmanı. önceden fakültedeydi ama emekli oldu. bilgilendirmesiyle ve net konuşmasıyla çok desteğini gördüm hocanınİsmi yabancı gelmedi Kayseri'de misiniz
Ne güzelevet kayseri de, riskl gebelik uzmanı. önceden fakültedeydi ama emekli oldu. bilgilendirmesiyle ve net konuşmasıyla çok desteğini gördüm hocanın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?