Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

aspirine bir şey diyemem ama kendi sürecimde öğrendiklerimi aktarayım,
bende paı, F5 ve F13 heterozigot.
siz de f13 homozigot çıkmış. pıhtılaşmada 5 ve 13 önemli bulunan genler. çoğu dr mthfr yi pek önemsemiyor ve iğne başlamıyor ancak folik asit için folbiol kullanımını tavsiye ediyorlar.
f13 bebeğin yerleşme sürecini de etkileyen bir faktör dolayısıyla önemseniyor.
bana son gebeliğimde gittiğim perinatolog (Allah razı olsun hocamdan) anti factor xa adlı bir kan testi ile iğne dozumu ayarlamıştı.
aspirin kullanırsanız 30lu haftaların başında mutlaka kesiyorlar.
benim bunlara ek olarak protein c, s seviyeleri lupus antikoagülanı falan da bakılmıştı ve APS sendromu da teşhis edilmişti. onun içinde kotrikosteroid kullandım başlangıçta.

inşallah sağlıcakla doğar bebeğiniz.

Hatirladim seni özelden konuşmuştuk ben hamileydim hatta demistin fırsatım olurda Kayseriye senin doktoruna geleceğim demistin oğlusun büyümüştür.Allah analı babalı büyütsün inşallah.
Allah razı olsun
büyüyor 7 aylık oldu.

Çok teşekkür ederim
bana da coraspirin 32. Haftaya kadar, iğneyi doğuma kadar dedi sanki.
Folik asit Solgar kullanıyorum folacin 400 mg kullanıyorum. Folbiol u da araştırayım
O ek testleri neden istemişti acaba? Ben Trombofili anelizini de kendi isteğimle yaptırdım. Şu an 5,5-6. Haftadayım. Geç mi kalmış oldum acaba bilginiz var mı

bana bu testlerin standart olduğunu söylediler sizin dr belki gebe olduğunuz için istememiştir. hamilelikte o testler değişiyor galiba, çok emin değilim ama şöyle oldu bende,
ilk düşüğümden 1 hafta sonra kan verdim ben. sonra test sonuçlarını gösterdiğimiz genetik profesörü erken yapmışlar yanlış olabilir bu diye testleri yeniledi. aynı çıktı gerçi ama yenileme gereği duydu yani.

folbiol marka olarak önemli değil de folik asiti o formda kullnmak gerekiyormuş (folat diye kalmış aklımda), ilk iki gebeliğimde bunu bana söylemedi gittiğim dr, perinatolog değiştirmişti ilacımı.

Araştırayım ben de. Gerekirse ek testler vereyim. İnsan korkuyor.
Folik asiti de doktora söyledim farketmyor demişti 400 mg önemli demişti. Yine de bakayım tekrar.
Çok teşekkür ederim
Siz çok şükür evladınıza kavuşmuşsunuz maşallah 7 aylık olmuş Rabbim sağlıklı, hayırlı günlerini göstersin

Hanımlar hayırlı akşamlar benım de düşük lerim den sonra pıhtılasma testi yaptırdık 1 haftada sonucum çıktı anlayan yardım edebilir mi acaba

Eklentiler

• Screenshot_2021-05-25-23-02-02-23.jpg
    63,5 KB · Görüntüleme: 81
yalnızca mthfr genlerinizde heterozigot saptanmış. bu genler f5 ve f13 kadar riskli görülmüyor ancak yine de pıhtılaşmaya eğilim gösterdiğinizi söylenabilir. bazı doktorlar mthfr mutasyonunun yaygın olduğu ancak hepsinde gebelik kaybı olmaadığı gerekçesi ile iğne başlamıyor, bazıları ise iğne başlıyor. size de aspirin ve iğne önerebilir doktorunuz.
inşallah sağlıkla kavuşursunuz bebeklerinize.

Allah razı olsun cok tesekkur ederim

Arkadaşlar merhaba bişey sormak istiyorum. Pai 4g/4g homozigot ve mthfr heterozigot mutasyonlarım var. Bu konuyla ilgili üç doktorla görüştüm ikisi pai homozigot mutasyonu çok önemli değildir günde bir 4000lik oksapar yeter dedi. Üçüncü doktor pai mutasyonu çok önemli sabah akşam günde iki oksapar vurmalısın ya da hibor kullanmaya geçmelisin dedi. 11+2 haftadayım. Şu ana kadar günde bir oksapar vurdum. Ve bi tane coraspin içiyorum. Günde iki kan sulandırıcı kullanan var mı? Ya da bende de pai mutasyonu var tek oksapar kullandım bişey olmadı diyen var mı ?

Arkadaslar, deneyimlisiniz size danismak istiyorum Pai ve Mthfr C677 Heterozigotum, pazartesi gunu tup bebek transferin var. Merkez bu genlere kan sulandirici yazmiyor ama bi genlerle kan sulandirici kullanan, hatta kullanmayip dusuk yasayan cokca ornek gordum, okudum. Bu sebeple bir perinatologa gidip danismak istiyorum. Perinatologa transferden hemen sonra mi gitsem? Yolsa Allah nasip eder de pozitif sonucu gorurusem, sonucu aldiktan sonra mi gitsem?

Benim pai ve mthfr heterozigot mutasyonlarım var, oksapar 0.4 ve aspirin kullanıyorum şimdilik sıkıntı yok inşallah olmaz da hiçbir zaman. Bana Paide heterozigot mutasyon için böyle denilmişti ama homozigot olunca nasıl olur bilmiyorum. En riskli olanlar faktör 2 ve faktör 5 diye biliyorum

Doktorum Doç. Dr. Bu konuda çalışma yaptım dedi. Senin dediğin gibi faktör iki ve beş çok risklidir senin mutasyonunda risk bile yok, korktuğun için kullandırıyorum dedi. Peritanoloğa gittim o da tersini söyledi. Kafam karıştı. İki oksapar vurursam kanama riski olur mu diye çekiniyorum. Biraz daha araştırcam, belki pai mutasyonlu deneyimli birilerini bulurum. Teşekkür ederim cevap İçin

Benim genlerimde aynı ben gunde 1 6000 iğne ecopirin 150 kullanırken yine 18 haftada kalbi durdu şuan 11 haftalık hamileyim günde 2 4000 lik oksapar ve ecopirin 150 kullanıyorum 2 hafta sonra doz testi yapacak doktorum.Onceki kaybettiğim bebekte çok gezdim iğne sözüm yeterlimi diye defalarca sordum doktorlara güvendim ama hüsran.Siz 2 iğne diyen doktoru dinleyin benim nacizane fikrim.

2 oksapar ile herhangi bi sorun yaşamıyorsunuz anladığım kadarıyla çok şükür. Bi de doz testi nedir Bilgi verebilir misiniz

Kızlar Allah aşkına içime kurt düştü. Günde 1 tane 0.4 oksapar ve aspirin kullanıyorum. Değerlerden anlayan varsa bakabilir mi? Çok kötü hissediyorum kendimi. İğne Yeterli olmayabilirmiş. Doktor yeterli dedi ama

Eklentiler

• 20210503_094047.jpg
    103,7 KB · Görüntüleme: 83
2 oksapar ile herhangi bi sorun yaşamıyorsunuz anladığım kadarıyla çok şükür. Bi de doz testi nedir Bilgi
Hayır canım yaşamıyorum.Doz testi anti faktör xa diye geçiyor iğneyi yaptıktan 4 saat sonra 5 i gecmeyecek kan veriyorsunuz.Kullandiginiz doz yeterlimi degilmi ona bakıyorlar.Bende ilk yaptiracagim ben ayrıca prednol 16 mg kullanıyorum

Bu testten doktorum bahsetmedi hiç. Hangi bölüm bu teste yönlendirdi sizi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…