MTHFR C677T mutasyonu pıhtıaşmanızın 2-3 kat artışına sebep oluyor ki bu da gebelik kayıplarıyla ilişkilendiriliyor, bazı dr lar ise kanıtların yetersiz olduğunu düşünerek yalnızca bu mutasyon varsa heparin başlamıyor.
PAI 4G/4G bende de var, bu da var olan pıhtılaşmayı artırıyor ve ek bazı risklere sebep olduğunu söyledi benim dr um.
Faktör XIII V34L pıhtılaşmanın direncini artırıyormuş, yanı yine pıhtılaşma..
heterozigot - homozigot olması da şu; hani dna çift sarmal ya, homozigotsa iki taraflı mutasyon var (hem anneden hem babadan aktarılmış gibi düşünün), heterozigotsa tek taraflı. benim mutasyonlarımda heterozigot kadın doğum dr um bu nedenle hafif pıhtılaşma diye yorumlamıştı ancak daha sonra görüştüğüm perinatolog tek gen mutasyonumun olmaması sebebiyle o kadar basit değil demişti.
sonuçlarınızı dr la görüştüğünüzde muhtemelen gebelikte iğne ve ve belki artı olarak aspirin önerecektir. iğnenin erken dönem başlanması önemli o yüzden gebe kalmadan sonuçlarınızı göstermenizi tavsiye ederim.
dilerim sağlıklı bebeklerimiz olur.
Valla benim de iki mthfr heterozigot hatta pai de öyle diğerleri normal. Ama tüp bebek doktorumda genetikçimde sorun yok dedi valla bilemedim ben de tüp bebek işini halledip inş hamilelik olursa hemen perinatologa gideceğim ama öncesinde bir şey kullanmana gerek yok diyorlarBenmde bir düşüğüm bar 7+2 de kendiliğinden düştü hiç kalp atışı duymamıştık 5 haftalık kadar kese vardı sonra düştü. Doktorlar ilk düşük çok normal dediler hiç bişe yaptırmanıza gerek yok diye ısrar ettiler biz genetik merkezinde kan pıhtılaşmasını yaptırdık sadece oda MTHFR a1298c heterezigot çıktı yine doktorlar bi sıkıntı yok dediler bu yaptıran çoğu kişi de böyle çıkar sadece folik asit kullanacaksın dediler ama ben tekrar hamile kalmaya korkuyorum güvenmelimiyim doktoruma ne yapmalıyım sizce
Benim de tamm aynı sonuçlar var şimdilik çıkmayan başka bir iki testim daha var ama şuan ki tabloya göre hiç bir şey başlamadı doktorum hamile değilim eşimden dolayı tüp bebek tedavisine başladık bugün yani hamilelik hazırlığındayım diyelim hamilelik öncesi ilaç iğne başlatmadı hatta kaç kez sordum önemli değil mi diye hayır diyor bu testler yurt dışında yapılmıyor bile diyor tabi araştıracağım başka doktorlardan fikir almak gerek ama başka genlerde sorun yoksa bu genleri önemsemiyorlarmerhaba benim de 2017 ve 2018 yılında 7. haftalarda ( 6 da kalbi durmuş) kalp atışı sebebiyle 2 kürtaj olmak zorunda kaldım. 2. kürtajdan sonra genetik testler yapıldi
mthfr c677t heterozigot
mthfr a1298c heterozigot
paı-1 4g 5g heterozigot
mutasyonlarım saptandı. Bu ay bebek denemem oldu biraz korkuyorum.
metil folat ve metil kobalamin (aktif b12 ve folik asit) kullanıyorum ve balık yağı kullanıyorum 1 haftadır.
Coraspirine alerjim var içemiyorum kızlar ne yapmalıyım sizin var mı gebe kalmadan evvel yaptıklarınız bu trombofiliye rağmen sağlıkla doğum yapanlar var mı aranızda ?
Aman canım araştır.bu trans lokasyon allah düşmanıma bile vermesin..birde genetigi halledip pıhtılaşma yuzunden sıkıntı olmasın.zaten bir tane bulunsa bile sağlıklı büyük bir umut.Benim de tamm aynı sonuçlar var şimdilik çıkmayan başka bir iki testim daha var ama şuan ki tabloya göre hiç bir şey başlamadı doktorum hamile değilim eşimden dolayı tüp bebek tedavisine başladık bugün yani hamilelik hazırlığındayım diyelim hamilelik öncesi ilaç iğne başlatmadı hatta kaç kez sordum önemli değil mi diye hayır diyor bu testler yurt dışında yapılmıyor bile diyor tabi araştıracağım başka doktorlardan fikir almak gerek ama başka genlerde sorun yoksa bu genleri önemsemiyorlar
Aynen öyleee.. valla kaç kez sorduğumu unuttum doktora her görüşmede ciddi ciddi sordum ciddi ciddi açıkladı ama sorun yok yönüyle açıkladı. Memorialda başladım tüp bebeğe Zeynep kamile gidip sorsam mı acaba nedense devlete daha çok güveniyorumAman canım araştır.bu trans lokasyon allah düşmanıma bile vermesin..birde genetigi halledip pıhtılaşma yuzunden sıkıntı olmasın.zaten bir tane bulunsa bile sağlıklı büyük bir umut.
Memorial bana aynı sendeki genlerin aynısı bende de var. Gerek yok dedi. Ama ben perinatoloji ye de sordum kullanman lazım dedi. Paı zaten düşükle ilgisi var diye biliyorum.Aynen öyleee.. valla kaç kez sorduğumu unuttum doktora her görüşmede ciddi ciddi sordum ciddi ciddi açıkladı ama sorun yok yönüyle açıkladı. Memorialda başladım tüp bebeğe Zeynep kamile gidip sorsam mı acaba nedense devlete daha çok güveniyorum
Arkadaşlar ben tam anlayamadım bu gen konusunu aklımda soru işaretleri var.
Bunun sebebi de X bir doktorun aynı genlere sahip olan X bir kişiye kan sulandırıcı iğne verirken diğer kişiye vermemesi gibi..
Doktorların kendi aralarında görüş ayrılıkları fikir ayrılıkları olabilir fakat bu neden böyle bir şey aksa aktır kara ise karadır sonuçta..-Hepimizin genlerinde bir şekilde homozigot,heterozigot yazıyor bazılarında ise normal yazıyor heterozigot derken taşıyıcı demek homozigot hasta demek mi oluyor ben araştırmalarıma göre öyle anladım ama tam içime sinen cevap olmadı.
Yani genlerin heterozigot olması pıhtılaşmaya meyil olarak mı açıklanıyor?Homozigot ise o genin hasta olması?
Bu durumda heterozigot olanlar homozigot olanlardan daha şanslı diyebilir miyiz?
Vallahi canım çok sağ ol bulursan paylaşırsan sevinirim doktora randevuma daha var açıkçası korkuyorumine verilir mi verilmez mi bilmiyorum..Verselerde dozu yeterli gelecek mi birazda her şeyi doktorun elinde bakalım göreceğiz..Hasta ya da meyil değil, pıhtılaşma oranı değişiyor. Tıptan bana test sonucumun yanında bir bilgilendirme kağıdı vermişlerdi. X geni heterozigot y kat artar homozigot z kat artar gibi tek tek yazıyordu. 2 yıl oldu ama Sakladıysam bakar söylerim.
Bir de burada bir arkadaş bir makale paylaşmıştı, türk jinekoloji ve obst. derneğinin yayını.. orada da yazıyordu hangi gen mutasyonu neye sebep olur, risk düzeyi nedir, heparin dozu aralıkları vb.
O makalede benim beynimi çok açmıştı, görüş ayrılıkları özellikle mthrf için var çünkü heparin kullanmadan da sağlıklı doğum yapanlar olduğuna ilişkin çalışmalar var. Bu da düşükle ilişkilendirmeyi güçleştiriyor diye yazıyordu o makalede.
Geçen gün tekrar okumak için arasım ama bulamadımBulursam onu da paylaşırım
Vallahi canım çok sağ ol bulursan paylaşırsan sevinirim doktora randevuma daha var açıkçası korkuyorumine verilir mi verilmez mi bilmiyorum..Verselerde dozu yeterli gelecek mi birazda her şeyi doktorun elinde bakalım göreceğiz..
Ben de internette şöyle bir yazı okumuştum araştırmalarıma göre
Merhaba cnm nasılsın bişey sorcam proluton u doğuma kadar mı kullanicaksinValla lekelenmenin sebebi şudur diye bir şey söylemedi.Yat dinlen dedi.Proluton iğne ve porgestan başladı
Canım bu makale gerçekten çok faydalı oldu teşekkürlerBen de bu paylaştığım yazıyo okuyayım. Keşke bizler için de hasta eğitimleri düzenleseler de ne yapacağımıızı ne olduğunu böyle kulaktan dolma öğrenmesek
Burada daha önce oaylaşılan makale şuydu ben bi ton şey okuduğum için hangi bilgim nerden bilmiyorum ama bu makale bana iyi gelmişti onu hatırlıyorum
Doğumum oldu yavrum toprağına kavuştu cennette abisine gitti Rabbım cennette buluşmayı nasip etsin
Bnmde aynı genler homozigot ama bunlar da düşüğe neden olur canım bazı Dr lar önemsemiyor şuan iğne+ coraspin kullaniyorum iyi bı Dr bulun kendinizeBende yaptırdım bu testleri bende de pai ve 1298 heterezigot çıktı ama doktorlar bundan olmayacağını söylediler eşim de sperm degerlerine baktırdık orada bozukluk çıktı bizim sizde baktırın bence
İyiyim canım sağ ol.Yok 5 günde bir iki kere oldumMerhaba cnm nasılsın bişey sorcam proluton u doğuma kadar mı kullanicaksin
CanımmDoğumum oldu yavrum toprağına kavuştu cennette abisine gitti Rabbım cennette buluşmayı nasip etsin
Tmm cnm tşk ederimİyiyim canım sağ ol.Yok 5 günde bir iki kere oldum
Allah sana sabırların en büyüğünü versin canım benim melek oldular dualarımız seninleDoğumum oldu yavrum toprağına kavuştu cennette abisine gitti Rabbım cennette buluşmayı nasip etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?