Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Bıraz once tıbbı genetık bolumunu arayıp sordum dırek gelebılıyormuyum dıye kadın dogum doktoruna gorunmem gerekıyormu dıye sordum ama adam tm acıklayıcı bısey demedı dırek gelebılırsnız ama kadın dogumada gıdebılırsınız ordan da yonlendırebılırler ama kadın doguma gıdın gorunun dedi. Bende yanı geldıgım zaman doktora gorunebılıcem demı dedım tabı dedı yanı ben sımdı gıderım doktorda bana kadın doguma gıdın der kadın dogum nerden bılecek kı benım kac tane kımyasal yasadıgımı ne yapacak belge mı verecek suraya gıt dıye bosu bosuna stres yaptım ya sıkıldım sacma sapan isler

Ben doğrudan genetik bmlümüne gitmiştim dr a kadın doğumcumun (başka hastaneden) yönlendirdiğini söyleyip öykümü vermiştim.

Anladım ben isim olarak ne testı oldugunu hıc bılmıyorum zaten 1 den fazla kimyasal sıkıntım bar benım genetıkte yapılıyor dıye okudum hep burdan o yuzden genetıkten randevu aldım onun dısında bı bılgım yok benım

Aynı testleri yapıyorlar

Kızlar selam🙋🏻‍♀️benim de sonuçlarım çıktı nihayet iki kez kürtajım var kalp atışı alınamaması sebebi ile sonuçlardan anlayanlar yazabilir mi homozigot veya heterozigot olması neyi ifade eder sonuçları hakkında iyi bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

Eklentiler

• 76BA7482-8702-4CB6-9DA0-B0D857909715.jpeg
    76BA7482-8702-4CB6-9DA0-B0D857909715.jpeg
    103 KB · Görüntüleme: 66
Kızlar selam🙋🏻‍♀️benim de sonuçlarım çıktı nihayet iki kez kürtajım var kalp atışı alınamaması sebebi ile sonuçlardan anlayanlar yazabilir mi homozigot veya heterozigot olması neyi ifade eder sonuçları hakkında iyi bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

MTHFR C677T mutasyonu pıhtıaşmanızın 2-3 kat artışına sebep oluyor ki bu da gebelik kayıplarıyla ilişkilendiriliyor, bazı dr lar ise kanıtların yetersiz olduğunu düşünerek yalnızca bu mutasyon varsa heparin başlamıyor.

PAI 4G/4G bende de var, bu da var olan pıhtılaşmayı artırıyor ve ek bazı risklere sebep olduğunu söyledi benim dr um.

Faktör XIII V34L pıhtılaşmanın direncini artırıyormuş, yanı yine pıhtılaşma..

heterozigot - homozigot olması da şu; hani dna çift sarmal ya, homozigotsa iki taraflı mutasyon var (hem anneden hem babadan aktarılmış gibi düşünün), heterozigotsa tek taraflı. benim mutasyonlarımda heterozigot kadın doğum dr um bu nedenle hafif pıhtılaşma diye yorumlamıştı ancak daha sonra görüştüğüm perinatolog tek gen mutasyonumun olmaması sebebiyle o kadar basit değil demişti.
sonuçlarınızı dr la görüştüğünüzde muhtemelen gebelikte iğne ve ve belki artı olarak aspirin önerecektir. iğnenin erken dönem başlanması önemli o yüzden gebe kalmadan sonuçlarınızı göstermenizi tavsiye ederim.
dilerim sağlıklı bebeklerimiz olur.

Benmde bir düşüğüm bar 7+2 de kendiliğinden düştü hiç kalp atışı duymamıştık 5 haftalık kadar kese vardı sonra düştü. Doktorlar ilk düşük çok normal dediler hiç bişe yaptırmanıza gerek yok diye ısrar ettiler biz genetik merkezinde kan pıhtılaşmasını yaptırdık sadece oda MTHFR a1298c heterezigot çıktı yine doktorlar bi sıkıntı yok dediler bu yaptıran çoğu kişi de böyle çıkar sadece folik asit kullanacaksın dediler ama ben tekrar hamile kalmaya korkuyorum güvenmelimiyim doktoruma ne yapmalıyım sizce

MTHFR C677T mutasyonu pıhtıaşmanızın 2-3 kat artışına sebep oluyor ki bu da gebelik kayıplarıyla ilişkilendiriliyor, bazı dr lar ise kanıtların yetersiz olduğunu düşünerek yalnızca bu mutasyon varsa heparin başlamıyor.

PAI 4G/4G bende de var, bu da var olan pıhtılaşmayı artırıyor ve ek bazı risklere sebep olduğunu söyledi benim dr um.

heterozigot - homozigot olması da şu; hani dna çift sarmal ya, homozigotsa iki taraflı mutasyon var (hem anneden hem babadan aktarılmış gibi düşünün), heterozigotsa tek taraflı. benim mutasyonlarımda heterozigot kadın doğum dr um bu nedenle hafif pıhtılaşma diye yorumlamıştı ancak daha sonra görüştüğüm perinatolog tek gen mutasyonumun olmaması sebebiyle o kadar basit değil demişti.
sonuçlarınızı dr la görüştüğünüzde muhtemelen gebelikte iğne ve ve belki artı olarak aspirin önerecektir. iğnenin erken dönem başlanması önemli o yüzden gebe kalmadan sonuçlarınızı göstermenizi tavsiye ederim.
Çok teşekkür ederim bu açıklayıcı yorumunuz için çok güzel yorumlamışsınız 🙏🏻 İnşallah forumdaki tüm bebek isteyenler en kısa zqmanda hayalleri gerçek olur hepimiz için dua ediyorum.. 🙂

Benmde bir düşüğüm bar 7+2 de kendiliğinden düştü hiç kalp atışı duymamıştık 5 haftalık kadar kese vardı sonra düştü. Doktorlar ilk düşük çok normal dediler hiç bişe yaptırmanıza gerek yok diye ısrar ettiler biz genetik merkezinde kan pıhtılaşmasını yaptırdık sadece oda MTHFR a1298c heterezigot çıktı yine doktorlar bi sıkıntı yok dediler bu yaptıran çoğu kişi de böyle çıkar sadece folik asit kullanacaksın dediler ama ben tekrar hamile kalmaya korkuyorum güvenmelimiyim doktoruma ne yapmalıyım sizce

Geçmiş olsun, bana da ilk kaybımda olur öyle dediler, inatla test yaptırdım. Faktör 2, faktör 5 heterozigot çıktı. Bunlar aslında yüksek riskli pıhtılaşma olarak geçiyormuş. Buna rağmen iğneye gerek yok dyen dr oldu 🤦🏻‍♀️ İkinci hamileliğimde iğneye rağmen düşük yaptım ki yüksek oran olduğu için doz az gelmiş. Yani size derim ki başka dr a gidin. Emin olun. İçinize sinene dek araştırın. İnşallah sağlıkla kavuşuruz bebeklerimize

Merhaba kızlar şuan hastane odasından yazıyorum 2017 de 27 haftalık oğlumu kaybettim ve şuan 20 haftalık yavrumun kalbi durmuş doğum başlatılacak gerçekten hem çok üzgün hem çok korkuyorum... Ölü doğum çok zor dediler kansulandırıcımı içtiğim için 3 gün bişey yapmadan bekledik hastane de dua istiyorum çok şükür evde beni bekleyen yavrularım var onlara kavuşalım sağ salim inşallah

Merhaba kızlar şuan hastane odasından yazıyorum 2017 de 27 haftalık oğlumu kaybettim ve şuan 20 haftalık yavrumun kalbi durmuş doğum başlatılacak gerçekten hem çok üzgün hem çok korkuyorum... Ölü doğum çok zor dediler kansulandırıcımı içtiğim için 3 gün bişey yapmadan bekledik hastane de dua istiyorum çok şükür evde beni bekleyen yavrularım var onlara kavuşalım sağ salim inşallah
Canım ya allah sabırlar versin aynını yaşadım seni o kadar iyi anlıyorum ki konuşamıyorum bile :(((((

merhaba benim de 2017 ve 2018 yılında 7. haftalarda ( 6 da kalbi durmuş) kalp atışı sebebiyle 2 kürtaj olmak zorunda kaldım. 2. kürtajdan sonra genetik testler yapıldi
mthfr c677t heterozigot
mthfr a1298c heterozigot
paı-1 4g 5g heterozigot
mutasyonlarım saptandı. Bu ay bebek denemem oldu biraz korkuyorum.
metil folat ve metil kobalamin (aktif b12 ve folik asit) kullanıyorum ve balık yağı kullanıyorum 1 haftadır.
Coraspirine alerjim var içemiyorum kızlar ne yapmalıyım sizin var mı gebe kalmadan evvel yaptıklarınız bu trombofiliye rağmen sağlıkla doğum yapanlar var mı aranızda ?
Meraba benimde genetik testim yeni cikti mthfr c677 heterozigot ve pai_1 4/g 5/g heterozigot daha sonucları göstermedim bunun anlamı ne biliyormusunuz ayrıca koagülasyon testinde lupus antikoagülan positif ve yukse çıkmış sonuç hakkında bilginiz varmi?

Merhaba arkadaşlar ben 3 nisanda 20 haftalık dusuk yapmıştım 2016 da da aynı haftada dusuk yaptım genetik testler yapıldı sonucun şu sekilde 20200611_135019.jpg 20200611_135019.jpg 20200611_135019.jpg
Ayrıca lupus antikoagülan testim positif yüksek protein s ve protein c sonucun henüz çıkmadı yorumlariniz için şimdiden teşekkür ederim

Canım çok geçmiş olsun hic korkma sakin ol zor oluyo gerçekten 3 nisanda bende 20 haftalık oğlumu kaybettim hareketli ol ve ıkınma hareketini çok yap ilaç verecekler alttan ben e kere yaşadım aynı haftada kaybettim ilki çok zor olmuştu 2.daha kolay sezeryan olmadıysan çok acı çekmezsin inşallah sağ salim kurtulursun dualarım seninle 🤲

Çok üzüldüm...
Allah yardımcınız olsun sizi evlatlarınıza bağışlasın ne desek boş ateş düştüğü yeri yakar...Başınız sağolsun 🤲

Merhaba arkadaşlar ben 3 nisanda 20 haftalık dusuk yapmıştım 2016 da da aynı haftada dusuk yaptım genetik testler yapıldı sonucun şu sekildeEki Görüntüle 2647923 Eki Görüntüle 2647923 Eki Görüntüle 2647923
Ayrıca lupus antikoagülan testim positif yüksek protein s ve protein c sonucun henüz çıkmadı yorumlariniz için şimdiden teşekkür ederim
Canım yanlış bilmiyorsam lupus antikoagülan pıhtılaşmayı artırıyor. Iğne aspirin kullandın mı

D dlay_32 geçmiş olsun. Aşağıdaki yorum işinize yarayacaktır. Lupus ve protein s ve c değerlerini de pıhtılaşma durumunuza ilişkin yormlayacak dr unuz.

Back