Hangi gen için heterozigot çıktı? O önemli, MTHFR genleri için pıhtılaşmaya neden olmuyor deniyor. Factor V Leiden geni asıl pıhtılaşmadan sorumlu tutuluyor. Mesela benim factor V homozigot, MTHFR 677 heterozigot.Merhaba arkadaşlar. Bu konuyu görünce yalnız değilmişim dedim çoğunuzun yaşadığı şeyi yaşadım maalesef. İlk hamileliğimde sevincim kısa sürdü. 7+4 te boş gebelik nedeniyle kürtaj oldum. 3 ay korunduk şuan 8 ay geçti ama hamile kalamadım. Bu süreçte sürekli neden böyle oldu dedim kendi kendime hep sonrada hayırlısı buymuş diyordum. Sonra geçen ay okuldaki bi arkadaş 5 düşük yaşadığını ve pıhtılaşma problemi olduğunu ve benim de yapmam gerektiğini söyleyince karar verdim ve yaptırdım. Sonucumda HETEROZİGOT MUTASYON SAPTANMIŞTIR yazıyor. Fakülte doktoru önemli bişey olmadığını bu konuda araştırmaların yeterli olmadığını ve düşüğe sebebinin ispatlanmadığı söyledi. Önemsemedi gibime geldi sürekli gittiğim kadın doğumcuda aynısını söyledi ama içim hiç rahat değil ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Bebe asprinini duydum kullanmalı mıyım başka doktora mı gitmeliyim. Yukarda yazan sonuç ne demek cidden pıhtılaşma yok demek mi. O zaman normal yazması gerekmez miydi ? Bilgisi olan arakadaş varsa bilgilendirebilir mi lütfen
Genetik test sonucunuz nasıl çıktı? Pıhtılaşma ile ilgili olan.Ek olarak tüm testlerimiz yapıldı genetik olarak ikimiz de tarandik, histeroskopi oldum rahim sorunsuz çıktı aklınıza gelebilecek herşey yapıldı
Bilmiyorum ki canım sonucu aşağıda ekledim anlıyorsan bakabilir misinHangi gen için heterozigot çıktı? O önemli, MTHFR genleri için pıhtılaşmaya neden olmuyor deniyor. Factor V Leiden geni asıl pıhtılaşmadan sorumlu tutuluyor. Mesela benim factor V homozigot, MTHFR 677 heterozigot.
Geçmiş olsun size de tedavi oluyo musunuz. Benimkini ayrıntılı yazmamışlar galiba. Doktor da tam açıklamadı. Kanser hastalığı olan ve acil olan hastaları vardı çok ilgilenmedi onun için anlamadım tam.Hangi gen için heterozigot çıktı? O önemli, MTHFR genleri için pıhtılaşmaya neden olmuyor deniyor. Factor V Leiden geni asıl pıhtılaşmadan sorumlu tutuluyor. Mesela benim factor V homozigot, MTHFR 677 heterozigot.
Benim bu gen normal tam detaylı bilmiyorum ama bu linkteki https://dergipark.org.tr/en/download/article-file/48115Bilmiyorum ki canım sonucu aşağıda ekledim anlıyorsan bakabilir misin
Benim ilki boş gebelikti. Çok teşekkür ederim. Doktorlar böyle güzel açıklama yapsa içimizi rahatlarsa halbuki kaç gündür kafam allak bullak. Peki son bişey sorcam bebe asprini içmeme gerek var mı sizce ? Dün başladım tedbiren içmeye ama bilmiyorum iyi mi ettimBenim bu gen normal tam detaylı bilmiyorum ama bu linkteki https://dergipark.org.tr/en/download/article-file/48115
İlk sayfada “Sonuç. Bulgularımıza göre 5G/5G ve 4G/5G polimorfizmleri düşük açısından risk artışı sağlamamaktadır (p=0,546 ve p=0,259 p>0,05). Çalışmamızda PAI-1 4G/4G polimorfizminin düşük riskine katkısı anlamlı bulunmuştur. Bu polimorfizme sahip kadınlarda düşük yapma riski 2,27 kat daha fazladır” yazıyor. Yani sizin gen mutasyonu düşük sebebi değil. Ben ilk öğrendiğimde çok araştırmıştım. Yapılan çalışmalarda düşük yaşayan kadınlarda genetik test yapılıyor 30 kişiden 1 yada 2 sinde mutasyon saptanıyor. Gebelik kayıplarının bilinmeyen nedenleri de var, embriyo sağlıklı, pıhtılaşma olmadığı durumlarda da kayıplar oluyor, doktorlar bütün nedenleri bilemiyoruz diyorlar.
Ben gebeliğimi öğrendiğimden yani 4+5 den beri oksapar 0,4 kullanıyorum, corasprin de kullanıyordum 32. haftada bıraktım.Geçmiş olsun size de tedavi oluyo musunuz. Benimkini ayrıntılı yazmamışlar galiba. Doktor da tam açıklamadı. Kanser hastalığı olan ve acil olan hastaları vardı çok ilgilenmedi onun için anlamadım tam.
MaşAllahBen gebeliğimi öğrendiğimden yani 4+5 den beri oksapar 0,4 kullanıyorum, corasprin de kullanıyordum 32. haftada bıraktım.
Mthfr 677 homozigotGenetik test sonucunuz nasıl çıktı? Pıhtılaşma ile ilgili olan.
Benim 2 gebelik kaybım var 6-7. haftalarda, ikincisinden sonra tanıdık bir kadın doğum uzmanı corasprin kullanmamı tavsiye etti. Ben de o zamandan sonra hem corasprin hem folik asit kullandım yaklaşık 1 yıl, hamile kalınca doktorum ilave oksapar iğne verdi, corasprin ve folik asite devam ettim. 12 haftalıkken folik asiti bıraktım, Demir, magnezyum, D vitaminine başladım. 32 haftalıkken corasprini bıraktım. Oksapar’ı doğuma kadar kullanıcam.Benim ilki boş gebelikti. Çok teşekkür ederim. Doktorlar böyle güzel açıklama yapsa içimizi rahatlarsa halbuki kaç gündür kafam allak bullak. Peki son bişey sorcam bebe asprini içmeme gerek var mı sizce ? Dün başladım tedbiren içmeye ama bilmiyorum iyi mi ettim
Teşekkür ederim, inşallah siz de en kısa zamanda hamile kalır sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız.MaşAllahRabbim tamamına erdirsin sağlıklı bi şekilde inşAllah
Kullanmaya devam o zaman. Sürekli gittiğim kadın doğumcu hamile kalınca tedbiren bebe asprini yazarım kullanırsın dedi ama ben şiödidien kullanmak istedim. Çünkü geçöiş sayfalarda bazıları geç kaldığını felan yazmışlar. Nasip kısmet tabi herşey ama ben elimden geleni yapmak istiyorum. Gerisi tevekkül. Çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için. Rabbim bebeğinizi sağlıcakla kucağınıza alıp büyütmeyi nasip etsin. Hayırlı evlat etsinBenim 2 gebelik kaybım var 6-7. haftalarda, ikincisinden sonra tanıdık bir kadın doğum uzmanı corasprin kullanmamı tavsiye etti. Ben de o zamandan sonra hem corasprin hem folik asit kullandım yaklaşık 1 yıl, hamile kalınca doktorum ilave oksapar iğne verdi, corasprin ve folik asite devam ettim. 12 haftalıkken folik asiti bıraktım, Demir, magnezyum, D vitaminine başladım. 32 haftalıkken corasprini bıraktım. Oksapar’ı doğuma kadar kullanıcam.
Benim tanıdığım tedbiren bebe aspirini kullanan çok var, özelllikle erkeklerde kalp krizine karşı koruma amaçlı kullanılıyor. Sadece ameliyat falan olacağınızda doktoru bilgilendirmek gerek.
Hamilelerin duası kabul olur derler. Çok teşekkürler amin inşAllahTeşekkür ederim, inşallah siz de en kısa zamanda hamile kalır sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız.
Doktorunuz haklı yani biz hastayız onlar uzman ama benim de araştırmalarda okuduğum bu genler pıhtılaşmadan sorumlu değil.Mthfr 677 homozigot
Pai heterezigot çıktı doktor önemsiz genler iğne kullanmasan bile bebek buna bağlı ölmez dedi alanında uan gerek prof doktorlara gozuktum İstanbul bu konuda doktor imkanı cok yüksek ama tüp bebek harici birsey önerme diler
Bence folik asit de kullanın, herhangi bir zararı yok hatta gebelik düşünen her kadının en az 3 ay öncesinden kullanması tavsiye ediliyor. Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Bunu bilerek 9 ay hamilelik geçirmek çok zor, hep bir tedirginlik. Allah isteyen herkese sağlıklı evlat nasip etsin.Kullanmaya devam o zaman. Sürekli gittiğim kadın doğumcu hamile kalınca tedbiren bebe asprini yazarım kullanırsın dedi ama ben şiödidien kullanmak istedim. Çünkü geçöiş sayfalarda bazıları geç kaldığını felan yazmışlar. Nasip kısmet tabi herşey ama ben elimden geleni yapmak istiyorum. Gerisi tevekkül. Çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için. Rabbim bebeğinizi sağlıcakla kucağınıza alıp büyütmeyi nasip etsin. Hayırlı evlat etsin
Amin. Rabbim hayırlısını versin. Folik asit kullanıyorum hiç bırakmadım ilk hamileliğimden ve kürtajdan sonra. İşte ben de hamile kalsam bile yine aynı şey mi olacak diye tedirginim hep.Bence folik asit de kullanın, herhangi bir zararı yok hatta gebelik düşünen her kadının en az 3 ay öncesinden kullanması tavsiye ediliyor. Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Bunu bilerek 9 ay hamilelik geçirmek çok zor, hep bir tedirginlik. Allah isteyen herkese sağlıklı evlat nasip etsin.
Merhaba canım hala kanamam devam ediyor yarın randevum var bakalım sonuç ne olacakM murakami2501 canım hikayeni okudum da biraz sonucunu merak ettim. Ne durumdasın iyisindir inşAllah
Kanama hamileliklerin çoğunda oluyor ilk zamanlar. İnşAllah olumlu sonuçlanır hayırlısıyla.Merhaba canım hala kanamam devam ediyor yarın randevum var bakalım sonuç ne olacak
İnşAllah buraya mutlu bi şekilde döner be sonucunu yazarsın yarın. Ama olumlu ya da olumsuz nolursa olsun senin için hayırlısı ne ise o olacak. Ne kadar üzülsek de bunu biliyoruzMerhaba canım hala kanamam devam ediyor yarın randevum var bakalım sonuç ne olacak
Amin canım inşallah ama pek umudum yok 11 gündür kanamam varKanama hamileliklerin çoğunda oluyor ilk zamanlar. İnşAllah olumlu sonuçlanır hayırlısıyla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?