Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Hangi gen için heterozigot çıktı? O önemli, MTHFR genleri için pıhtılaşmaya neden olmuyor deniyor. Factor V Leiden geni asıl pıhtılaşmadan sorumlu tutuluyor. Mesela benim factor V homozigot, MTHFR 677 heterozigot.

Bilmiyorum ki canım sonucu aşağıda ekledim anlıyorsan bakabilir misin

Eklentiler

• 20200127_142146.jpg
    111,5 KB · Görüntüleme: 49
Geçmiş olsun size de tedavi oluyo musunuz. Benimkini ayrıntılı yazmamışlar galiba. Doktor da tam açıklamadı. Kanser hastalığı olan ve acil olan hastaları vardı çok ilgilenmedi onun için anlamadım tam.

Bilmiyorum ki canım sonucu aşağıda ekledim anlıyorsan bakabilir misin
Benim bu gen normal tam detaylı bilmiyorum ama bu linkteki https://dergipark.org.tr/en/download/article-file/48115
İlk sayfada “Sonuç. Bulgularımıza göre 5G/5G ve 4G/5G polimorfizmleri düşük açısından risk artışı sağlamamaktadır (p=0,546 ve p=0,259 p>0,05). Çalışmamızda PAI-1 4G/4G polimorfizminin düşük riskine katkısı anlamlı bulunmuştur. Bu polimorfizme sahip kadınlarda düşük yapma riski 2,27 kat daha fazladır” yazıyor. Yani sizin gen mutasyonu düşük sebebi değil. Ben ilk öğrendiğimde çok araştırmıştım. Yapılan çalışmalarda düşük yaşayan kadınlarda genetik test yapılıyor 30 kişiden 1 yada 2 sinde mutasyon saptanıyor. Gebelik kayıplarının bilinmeyen nedenleri de var, embriyo sağlıklı, pıhtılaşma olmadığı durumlarda da kayıplar oluyor, doktorlar bütün nedenleri bilemiyoruz diyorlar.

Benim ilki boş gebelikti. Çok teşekkür ederim. Doktorlar böyle güzel açıklama yapsa içimizi rahatlarsa halbuki kaç gündür kafam allak bullak. Peki son bişey sorcam bebe asprini içmeme gerek var mı sizce ? Dün başladım tedbiren içmeye ama bilmiyorum iyi mi ettim

Ben gebeliğimi öğrendiğimden yani 4+5 den beri oksapar 0,4 kullanıyorum, corasprin de kullanıyordum 32. haftada bıraktım.

Benim 2 gebelik kaybım var 6-7. haftalarda, ikincisinden sonra tanıdık bir kadın doğum uzmanı corasprin kullanmamı tavsiye etti. Ben de o zamandan sonra hem corasprin hem folik asit kullandım yaklaşık 1 yıl, hamile kalınca doktorum ilave oksapar iğne verdi, corasprin ve folik asite devam ettim. 12 haftalıkken folik asiti bıraktım, Demir, magnezyum, D vitaminine başladım. 32 haftalıkken corasprini bıraktım. Oksapar’ı doğuma kadar kullanıcam.
Benim tanıdığım tedbiren bebe aspirini kullanan çok var, özelllikle erkeklerde kalp krizine karşı koruma amaçlı kullanılıyor. Sadece ameliyat falan olacağınızda doktoru bilgilendirmek gerek.

Kullanmaya devam o zaman. Sürekli gittiğim kadın doğumcu hamile kalınca tedbiren bebe asprini yazarım kullanırsın dedi ama ben şiödidien kullanmak istedim. Çünkü geçöiş sayfalarda bazıları geç kaldığını felan yazmışlar. Nasip kısmet tabi herşey ama ben elimden geleni yapmak istiyorum. Gerisi tevekkül. Çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için. Rabbim bebeğinizi sağlıcakla kucağınıza alıp büyütmeyi nasip etsin. Hayırlı evlat etsin

Doktorunuz haklı yani biz hastayız onlar uzman ama benim de araştırmalarda okuduğum bu genler pıhtılaşmadan sorumlu değil.
Tüp bebek neden denemiyorsunuz? Embriyonun kromozom analizini yapıp öyle transfer yapılabiliyor.

Bence folik asit de kullanın, herhangi bir zararı yok hatta gebelik düşünen her kadının en az 3 ay öncesinden kullanması tavsiye ediliyor. Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Bunu bilerek 9 ay hamilelik geçirmek çok zor, hep bir tedirginlik. Allah isteyen herkese sağlıklı evlat nasip etsin.

Amin. Rabbim hayırlısını versin. Folik asit kullanıyorum hiç bırakmadım ilk hamileliğimden ve kürtajdan sonra. İşte ben de hamile kalsam bile yine aynı şey mi olacak diye tedirginim hep.

Merhaba canım hala kanamam devam ediyor yarın randevum var bakalım sonuç ne olacak
İnşAllah buraya mutlu bi şekilde döner be sonucunu yazarsın yarın. Ama olumlu ya da olumsuz nolursa olsun senin için hayırlısı ne ise o olacak. Ne kadar üzülsek de bunu biliyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…