-
- Konu Sahibi hxuxrrem 2000
merhebeler arkadaşlar.
bende 3. kez düşük yaptım 2 hafta önce kürtajla aldılar. doktorumun dediğine göre kanda pıhtılaşma sorunu yaşıyor olabilirim bende. bende 2 ay dinlenme süresindey
m. 2 ay sonra testlerim yapılacak ve nedenleri anlaşılacak. hakkımızda hayırlısı olur umarım
merhaba. aynı dertten muzdaribim ama çok şükür 7 yaşında bir kızım var.başımdan geçenleri paylaşayım istedim bende.3 düşük yaptım.4.hamileliğimde doktor kontrollerim devam ederken doktorum 13.haftada bebekte ense kalınlığına bakmak için kontrole çağırdı.13.hafta kontrolüme gittiğimde plesentada kanama damarları oluşmuş bebeği her an kaybedebiliriz dedi.hemen protein c ve protein s tahlili istedi sonuçlarım çok düşük çıktı.bu ne demek şimdi değilmi.protein c ve protein s eksikliğinden dolayı kanda aşırı derecede pıhtılaşma oluyor bebekler kandan oksijen ve besin alamadıkları için ölüyorlarmış dedi doktorum.her an bunu da kaybedebiliriz çokk sıkıntıya girmiş ama en azından sebebi öğrenmiş olduk dedi.diğer gebeliklerimde 13.haftaya kadar ulaşamamıştık.aynı gün acil olarak kan sulandırıcı iğne bebe aspirini ve limona başladı.bilirsiniz limonda kan sulandırır.hergün bir iğnem vardı 183 iğne kullandım.184.günde hastaneye yattım.bu kezde doğum zamanı kan aşırı sulandığından masada kalma riski oluştuğundan 3 hastane beni kabul etmedi iyimi.karnımda bebişimle kaldık.eşimin görevi nedeniyle doğudaydık.teşhisimi ve tedavimi devam ettiren doktorda orada kalmıştı.ben memlekete annemlerin yanına gitmiştim doğuma.orada gittiğim başka bir doktorun gayretiyle hastaneye yatırıldım.doğuma kadar iğneler kesildi hastanede takibe alındım.kanın pıhtılaşması beklendi bu kezde.en nihayetinde kızıma kavuştum.bu arada kullandığım iğnelerin yan etkisi olarak kemik erimesi başlangıcı oluştu.bu nedenle 2.bebeğe cesaret edemiyorum.çünküü doktorumm pıhtılaşmanın genetik olduğunu bebek düşünecek olursam hamile kalmadan 1 ay önce iğnelere başlamamam gerektiğini söyledi.buda yaklaşık en az 250 iğne ediyor.anlayacağınız işim çok zor.kızım kardeş istiyor.bende istiyorum.ama yaşadığım sıkıntılar ve kemik erimesi aklıma gelince ne yapacağımı bilmiyorum
arkaaslar merhaba,
benim 15 yasında bir oglum var ilk esimden. 2. esim ile bebek yapmaya karar verdik. ilk hamileligim bos gebelik oldu. 2.hamileligime asilama ile kaldım ikiz hamileydim fakat kalpleri atmadı gelismediler kurtaj oldum. acaba bende de kan pıhtılasma sorunu olabilir mi? doktor testler istedi cerrahpasa da kan verdim bir aya kadar cikacak.. Oglumda hic sorunum yoktu hicbir sıkıntı yasamadım sonradan boyle bir durum olmus olabilir mi?
bende senin gibiyim cnm benimde 7 yasinda allah bagislarsa bir oglum var onun arkasindada tam 5 düsügüm var birseyler yolunda gitmiyor ben baktirdim sadece protein s degerim düsük cikti onun icin aspirin kullandim kan civiltici ama ise yaramadi 24 eylülde kürtaj oldum simdi yine arastirmadan gececegim bence sende ihmal etme baktir herseyin hayirlisi:Saruboceq:arkaaslar merhaba,
benim 15 yasında bir oglum var ilk esimden. 2. esim ile bebek yapmaya karar verdik. ilk hamileligim bos gebelik oldu. 2.hamileligime asilama ile kaldım ikiz hamileydim fakat kalpleri atmadı gelismediler kurtaj oldum. acaba bende de kan pıhtılasma sorunu olabilir mi? doktor testler istedi cerrahpasa da kan verdim bir aya kadar cikacak.. Oglumda hic sorunum yoktu hicbir sıkıntı yasamadım sonradan boyle bir durum olmus olabilir mi?
ben siteye yeni üye oldum ben 4 hamilelik geçirdim ilk 2 hamileliklerimde teşhis konulamadan düşük bir sürü testen geçtim ve kan pırtılaşması olduğu söylendi son 2 hamilalihimde kan sulandırıcı iğne kullandım fakat sonuç yine hüsran inanın artıkl umudumu kaybettim bu sorunu yaşayan kişilerle dertleşmek istiyorum
slm cnm bende 5 düsük yasadim benimde bitane oglum var senin gibi bende aspirin ve folik asit kullandim son hamileligimde ama ise yaramadi simdi yine deniycem sende umudunu yitirme benim oglumda okula basladi hamileligimde ögretmenlerine bile söylemis bende 24 de kürtaj oldum gecen aymerhaba arkadaslar,bende yeni sayilirim...burdaki herkesin sevincini ve üzüntüsünü paylasiyorum...Oglum 5 yasinda,her gece yatmadan önce Allah'tan iki tane saglikli kardes istiyor...bense iki tane dusuk yaptim,biri 9 digeri 11 haftalikken. Gecen hafta kanimda pihtilasma oldugunu ogrendim, aspirin,B12 ve igne tavsiye etti TR deki doktor.ignenin yan etkileri beni korkutuyor...bir dusuk daha yapmakta beni korkutuyor,bir daha cocuk sahibi olamamaktan cok, oglumun kardes sahibi olamamasi beni hepsinden daha cok korkutuyor...bilmiyorum kafam karmakarisik...burdakileri okuyunca bi tuhaf oldum...Allah hepimizin yardimcisi olsun,kimsenin kucagini bos birakmasin...kendimi toparlayinca yine yazarim insallah...
cnm benim allahim insallah sana enkisa zamanda bi bebis verirde kaybettiklerinin ömrünüde ona verir bend ehic umutsuz olmadim allah büyük benimde 5 düsügüm var :Saruboceq:haklisin karamsar olmayin arkadaslarkızlar ne bu karamsarlık iyice su koydunuz canlanın biraz benim 5 tane düşüğüm var en küçüğü 5 aylık hemde ikizlerden biriydi şimdi hiç bebişim yok ama halen umudum var umutsuz olmayın ve hayata sıkı sarılınki bebişlerimizde sıkı sarılsın tamammı bayanlar benim 1 tane bebeğim 42 saat yaşadı kucağıma aldım kokusunu hissettim sonra son bebeğim gözlerimin önünde can verdi ama ben halen umutluyum bebeğimin doğacağı anı hayal ediyorum beni duyun ve artık bu umutsuzluğu kesin lütfen haydi umuda yolculuk yapıp bebişlerimizi hayal edelim tammammı kızlar
kızlar ne bu karamsarlık iyice su koydunuz canlanın biraz benim 5 tane düşüğüm var en küçüğü 5 aylık hemde ikizlerden biriydi şimdi hiç bebişim yok ama halen umudum var umutsuz olmayın ve hayata sıkı sarılınki bebişlerimizde sıkı sarılsın tamammı bayanlar benim 1 tane bebeğim 42 saat yaşadı kucağıma aldım kokusunu hissettim sonra son bebeğim gözlerimin önünde can verdi ama ben halen umutluyum bebeğimin doğacağı anı hayal ediyorum beni duyun ve artık bu umutsuzluğu kesin lütfen haydi umuda yolculuk yapıp bebişlerimizi hayal edelim tammammı kızlar