• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kan enfeksiyonu lösemi?

POWERHACK

Powerhack
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2014
14.662
13.280
298
Selam kizlar ameliyat olucaktim karin germe hemogram testim böyle bir değer çıkmıştı biraz daha iyidi doktorum enfeksiyon varlığı görünüyor ceftinex vereyim 1 hafta kullan yeterli olur dedi ben 10 gün kullandım 12.gunu sabahı böyle çıkınca sizi ameliyat edemem azalması gereken değer artmış dahiliye gitmenizi tavsiye ediyorum dedi.
Hem karnimda çizimlerle ve ameliyat önlüğü ile kafamda soru işaretleri ile kalakaldım .
Varmı anlayan kan testlerinden aramızda antibiyotige rağmen yüksek çıkması doktorun şaşkın ifade korkuttu beni lösemi filan olabilirmiyim?

Eklentiler

• IMG_20201127_112706.jpg
    IMG_20201127_112706.jpg
    127,7 KB · Görüntüleme: 5.965
Selam kizlar ameliyat olucaktim karin germe hemogram testim böyle bir değer çıkmıştı biraz daha iyidi doktorum enfeksiyon varlığı görünüyor ceftinex vereyim 1 hafta kullan yeterli olur dedi ben 10 gün kullandım 12.gunu sabahı böyle çıkınca sizi ameliyat edemem azalması gereken değer artmış dahiliye gitmenizi tavsiye ediyorum dedi.
Hem karnimda çizimlerle ve ameliyat önlüğü ile kafamda soru işaretleri ile kalakaldım .
Varmı anlayan kan testlerinden aramızda antibiyotige rağmen yüksek çıkması doktorun şaşkın ifade korkuttu beni lösemi filan olabilirmiyim?
Wbc beyaz kan hücresi demek. Benim bildigim iki sekilde yuksek çıkıyor. Birincisi vücutta iltihap enfeksiyon olmasi durumunda. Idrar yolu solunum yollari enfeksiyonlari gibi. Vücut bu enfeksiyonlarla savaşmak icin beyaz kan hücresi üretiyor. Bir de lösemi sebebiyle yükseliyor. Ilaçla dusmediyse hic vakit kaybetmeden bir hematoloji randevusu almanizi oneririm. Yuksek ihtimalle altta işaretlenenden enfeksiyon oldugu anlasiliyordur ancak ilaca ragmen yukseldiyse baska seyler de olabilir. Korkmayin, internette gördüğünüz wbc degerini yukselten losemi türü korkunç bir tür degil. Kemoterapi bile alınmıyor çok şükür. Insallah sadece enfeksiyondur. Ama ihmal etmeyin. Mutlaka gidin.

Wbc beyaz kan hücresi demek. Benim bildigim iki sekilde yuksek çıkıyor. Birincisi vücutta iltihap enfeksiyon olmasi durumunda. Idrar yolu solunum yollari enfeksiyonlari gibi. Vücut bu enfeksiyonlarla savaşmak icin beyaz kan hücresi üretiyor. Bir de lösemi sebebiyle yükseliyor. Ilaçla dusmediyse hic vakit kaybetmeden bir hematoloji randevusu almanizi oneririm. Yuksek ihtimalle altta işaretlenenden enfeksiyon oldugu anlasiliyordur ancak ilaca ragmen yukseldiyse baska seyler de olabilir. Korkmayin, internette gördüğünüz wbc degerini yukselten losemi türü korkunç bir tür degil. Kemoterapi bile alınmıyor çok şükür. Insallah sadece enfeksiyondur. Ama ihmal etmeyin. Mutlaka gidin.
Çok sağol canım doktorunda sasirdigi ve benimde anlamlandiramadigim 600 mg ceftinex güçlü bir antibiyotik dedi onunla bile düşmemesi oldu ateşin varmı dediler baktılar yok ağrın varmı yok dedim halsizlik evet fazlasıyla dedim ozaman dahiliye uzmanına gitmelisin bu durum düzelmeden ameliyat edemem deyince şaşırdım 10 gün kullandim antibiyotiği idrar yollarında enfeksiyon düşünmüyorum koku kaşıntı ağrı durumu yok olsa mutlaka hissettirirdi.
Romatizmam zaten yok 1 sene önce safra kese ameliyatım için resmen cechup a girmiştim.
Ozaman böyle birşey yoktu.umarim sadece enfeksiyondur ama lösemi çıkarsam allahimin verdiği birşey deyip isyan etmeyip tedavimi olacağım

Kizlar yine inmemiş wbc bu durum ne olacak böyle karnımın sol alt kaburga kısmı ve ayaklarım ağrıyor doktora gideyim mi ben napayım biraz daha bekleyip testimi yeniletmek istiyorum aslında ?

Eklentiler

• IMG_20201210_205430.jpg
    IMG_20201210_205430.jpg
    94,7 KB · Görüntüleme: 3.463
Kizlar yine inmemiş wbc bu durum ne olacak böyle karnımın sol alt kaburga kısmı ve ayaklarım ağrıyor doktora gideyim mi ben napayım biraz daha bekleyip testimi yeniletmek istiyorum aslında ?
İyide yüksek değil ki değerin değer aralığından çok az birşey yuksek gibi geldi bana. Sen çok mu pinpirikli birisisin acaba yanlış anlama bana öyle geldi de. İnsbsy yoktur tabi de olmassa aile.hekimligine git Dr a sor değerlerini için rahat etsin

İyide yüksek değil ki değerin değer aralığından çok az birşey yuksek gibi geldi bana. Sen çok mu pinpirikli birisisin acaba yanlış anlama bana öyle geldi de. İnsbsy yoktur tabi de olmassa aile.hekimligine git Dr a sor değerlerini için rahat etsin
Ben pimpirikli değilim doktorum beni endişe ettirdi antibiyotikle düşmüyor önemli birşey olabilir dahiliye git dedi sadece o yüzden.

Tomografi çekildi mi.arkadasimin halası da iki kere yaptırdı negatif şikayetleri gecmeyince tomografi çekildi korona olduğu anlaşıldı .
Eğitim ve araştırmaya gidicem canım ben ameliyatım iptal oldu çünkü bunun yüzünden baktırmam lazim amleiyat olmak istiyorum çünkü

Daha iyi olur enfeksiyon hastalıkları bölümüne gitmen
13 Kasım'da ilk testim yapılmıştı kanda enfeksiyon çıktığında ondan bugüne kadar baya gün geçti korona bile olsam atlatmisimdir.
Ben testi yeniledim çünkü özelde

Korkmayın sonuç ne oldu insallah gitmissiniz dir benm kızımdaysa yüksekti ama 1 ay evvel solunum yolu enfeksiyonu geçirdi hav falan ilaç aldi oyuzden diye düşündük boyle sebeplerden yükselir

Korkmayın sonuç ne oldu insallah gitmissiniz dir benm kızımdaysa yüksekti ama 1 ay evvel solunum yolu enfeksiyonu geçirdi hav falan ilaç aldi oyuzden diye düşündük boyle sebeplerden yükselir
Gitmedim canım devlet hastaneleri dolu diye erteledim bir daha kan vericem disimdeki çürükleri doldurup dişteki curukte sanırım kana mikrop veriyormus geçmiş olsun düştü mü peki

Çok aşırı değil ama doktorum antibiyotik ile düşmemesine şaşırdı.
Doktorunuz da ayri saf ki cogu laboratuvara gore sizin deger nirmal aralikta...benim suan 19 hani ben telaslansam bu kadar tamam da ....gercekten korkulacak bir deger degil benim daha once defalarca sizin degerden cok daha yuksek cikmisti...bence rahatlayin

Back