Piercing, Hızma Kan deldirenlerin nerileri, sorular, cevaplar

yaklaşık 4-5 sene piercing kullandım kaşımda ve 2006 da çıkardım hala izi duruyor ayrıca tekrar piercing sokmaya kalksam biraz zorlarsm delik açılır.

iz konusu cidden kötü hele benım gibi evde saklamanız gerekiyosa ama deldirenin krem sürmeyi ihmal etmemesi lazım. bide deldirilen yer çok önemli kaşınızdan gözünüzden olmayın

Arkadaşlar bende kaşımı deldirdim..
İlk günler düzenli temizliğini yaptım.Bir sorun çıkmadı.Zaten delerkende lokal anestezi yaptılar iğne ile.Hiç acımadı.
Ama 28. günde bir sabah kalktımki kaşım şişmiş(halbuki 1 gece önce birşey yoktu) gözümü açamıyodum.Şişen kısma bastırdığımda deliklerden iltihap aktı.Koşa koşa doktora gittim.Ağızdan antibiyotik , antienflamatuar ,lokal antibiyotik verdi.Zaten antienflamatuarı alınca 3 saatte şişi indi.Antibiyotikleride kullandım geçti gitti.Haa zamanla gene hafif iltihaplanmalar oldu ama farkettiğimde hemen antibiyotikli kremimi sürdüm.geçti gitti.
Yazın yüzünüz terliyor o yüzden enfeksiyon kapma ihtimaliniz oluyor.Ben yazın kapmıştım..
Ama okul döneminde hastaneye staja çıktığımızda hocalar "bizim öğrencimize yakışmaz bunu çıkar" dediler işin ucunda not kırılması olduğu için çıkardım.3 saat sora geri giremeyecek kadar kapanmıştı..
Size uyarılarım şöyle..
1)iyi biyerde deldirin
2)günlük bakımlarını yapın
3)kullancaksanız kesinlikle titanyum küpe kullanın.
4)bizim ülkemizde öyle çok çeşitli kaş için piercing yok.ben internette kristal gibi görünümü olan piercingi beğenip özenip yaptrdım ama metal ve siyah renk dışında titanyum piercing bulamadım.öçelik olanlardada öle güzel renk ve modelde yoktu.Göbek piercinginde çok model var ama.Ben kaşımı deldirdiğime bu yüzden pişman olmuştum.

benim dudağımda ve kaşımda vardı. 5 yıldır da takmıyorum fakat hala izleri gitmiş deil kaşta bi bozukluk dökülme gibi sorunlar olmuyor. ama kaşımda ki iz çok hafif bariz belli deil fakat dudağımdaki çok daha belirgin bi delik:):)

kaşımı 2 sene önce deldirmiştim en az 1 senedir piercing takmıyorum ama kaşımda izi hala duruyor kaş dökülmesi yada düşmesi falan yapmadı sadece izi duruyor

Kaşımda dökülme yok iz ve düşme var sadece benim sol kaşımda 3 tane vardı ve çok delim yaşadı kaşım ondan ötürü olabilir ama his kaybı vs birşey yok uygulama düzgün ve doğru yapıldığı müddetçe sorun yaratmaz.

Iyi bir yere yaptirilirsa, iyi bakilirsa, titanyum, cerrahi celik vs. kullanilirsa sorun olmaz. Benim dudagimda var 2 senedir. Benim bir parcam gibi. Haftalarca takmayayim yine de kapanmaz. Simdi kasimi deldirmeyi düsünüyorum iyi bi yer buldum parayi da halledersem yaptircam. Bu arada kas dusme, sarkma olayi tam olarak nasil oluyor. :44: Yaslaninca sarkcaksa bence sorun yok o zaman zaten sarkmayan yerimiz kalmayacak. :122:

Iyi bir yere yaptirilirsa, iyi bakilirsa, titanyum, cerrahi celik vs. kullanilirsa sorun olmaz. Benim dudagimda var 2 senedir. Benim bir parcam gibi. Haftalarca takmayayim yine de kapanmaz. Simdi kasimi deldirmeyi düsünüyorum iyi bi yer buldum parayi da halledersem yaptircam. Bu arada kas dusme, sarkma olayi tam olarak nasil oluyor. :44: Yaslaninca sarkcaksa bence sorun yok o zaman zaten sarkmayan yerimiz kalmayacak. :122:

:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9: çok hakılsın yaşlanınca sarkmayan yer kalmayacak :81:

kaşımı deldireli 3 yıl oldu rahat.2 yıldır kullanmıyorum piercing.fakat hala delik kısım kapanmadı bazen sıkıldığımda piercingi kolayca takıp çıkarabiliyorum.yani birde şuna değineyim hoş tepkiler almıyorsun.en azından benim için durum bu idi.yüzüme öcü görmüş gibi bakanı mı dersin, laf atanı mı dersin ilginç ilginç alay karışımı soru soranı mı dersin bir dolu yani.hani ben umursamam diyorsan deldir tabi.birde ağrı yok denecek kadar az.

benimde dudagımında ve kaşımda vardı kaşımdaki 1sene kadar kaldı 2senedir kullanmıyorum cok hafif bir iz var oda cok dikkatli bakınca belli oluyor. dudagımdakide yaptırdıgımın 3.gunu oynarken dustu sonra tekrar takamadım kaldı oyle dolayısıyla hiç bir iz de yok. ama dudakta gerceken cok hos duruyor birde guzel siyah kucuk bir piercingle kullanırsanız tadından yenmez:KK70: bakımınıda duzenli yaptıgınızda hiç bir sorun yasamıyorsunuz

ben kaşta piercing i çok seviyorum 1 defa deldirdim sonra okul nedeniyle çıkardım sonra tekrar deldirdim yani toplan 2 defa aynı kaşıma piercing taktırdım heves değildi benim için. çok hoş görünüyor. kulak deldirmek ne kadar doğalsa kaş deldirmekde bence o kadar doğal . izi kaldı evet ama sarkma falan olmadı bi arkadaşımın annesi yaptırmıştı yıllar önce şuanda 40 yaşlarında ama taş gibi maşallah :KK70: ben çok seviyorum kızlar . bence düşünmeden deldirin .

Son düzenleme:
canım piercing yaptıracağın yer çok önemli.istanbul avrupa yakasında oturuyorsan bakırköy meydandan sahile inerken vagon var sol tarafta,orayı tavsiye edebilirim.defalarca piercing yaptırdım orda.
ilk yaptırdığında bakımına çok dikkat etmen lazım.alman gereken kremi yaptırdığın yerde sana söyleyeceklerdir şuan adını hatırlamıyorum.
iz konusuna gelince kişiye göre değişir.benim dudağımdakini çıkardıktan 20 dk sonra kapanmaya başlıyor neredeyse yaptıralı 5 yıl olmasına rağmen ve dudağıma yaptırdığım öbür tüm piercingler kapandı izleri kalmadı.
kaşımdakiniyse çıkartmama rağmen 2 yıl oldu fakat çok ufak rahatsız etmeyen bir iz kaldı.ama bir arkadaşımın kaşındaki piercing aylarca takmasa da kaşı açık kalabiliyor.
tamamen senin şansına kalmış bir şey yani.ama izi bile kalsa bence çok da kötü durmuyor :)
acı konusuna gelince spreyle veya iğneyle uyuşturuyorlar ama inan bana ben çok eskiden dudağıma uyuşturtmadan da piercing yaptırdım ve acısı saniyelik bir acı :) hiç kendini kasmana,stres olmana gerek yok.kıkırdağa yaptırdığın piercing bile(burun,kulak) saniyelik acıyor.bi ahhh diyorsun geçiyor sonra :) kulağıma hiç yaptırmadım ama burnumdaki bi saniye acıdı, yaptırdıktan sonra hiç acımadı.
kaştaki piercing de dökülme yapmıyor,düşme de yapmıyor.bende hiçbir şey yapmadı valla tertemiz bir delikti çok ağır piercingler de takardım hatta.sadece kaşını aldırırken piercingini çıkartmanı tavsiye ederim.bir de ilk zamanlar dar kazaklar giyip çıkartırken dikkat et piercingine takılmasın diye :) bir iki aya zaten rahatlıkla sızlamadan çıkartıp takabilirsin piercingini ama ilk bir ay takılı dursun.
başka aklında soru varsa sorabilirsin :)

20 yaşındayım. 3 yıl önce kaşımı deldirdim. hiç kapatmadan kullandım. hala kullanıyorum. işte deneyimlerim
kadıköyde yıllardır orda bulunan bir tatoo piercing yerine gittim. (yeni açılmış yada 5 metrekare dükkanımsı(!) yerlere gitmeyin)
ilk bir hafta baticonla iyileşmesini sağladım 3 yıl geçtiği için adını hatırlayamıyorum bepanten tarzı bir merhem de kullanmıştım
1 hafta sonra iyileşti ve hiç bir sorun çıkmadı taa ki annemin ümraniyede ucuz bir dükkanda 5 tl ye görüp aldıgı piercingi kullanana dek
kaşım patlayacakmış gibi oldu şişti iltihaplandı 1 ay piercing takamadım delik de kapanır gibi oldu sakın ha titanyum dışında piercing kullanmayın! fiyatı 20 tl her yerde. 3 yıl geçmesine rağmen düşme yaşamadım yaşayanı da görmedim. dökülme konusunda bir fikrim yok benimki dökülmedi ama dökülenler varmış. bunu gittiğiniz piercingciye sorabilirsiniz. çok şık bir piercing asla ama asla acımıyor. tek piercingim bu ve vazgeçilmez, anlatılmaz yaşanır bir şey. o olmadan tarzım yok gibi hissediyorum :KK70: yaptırın kızlar. olmadı bir yıla çıkarırsınız. ne dökülme olur bir yılda ne de düşme. hemde hiç acımıyor. sevgilerle.

kaşımı deldirmek istiyorum.. ama çıkarınca nasıl bir görüntü oluşuyor.. çıkardıktan 1-2 yıl sonra nasıl bir görüntü oluşuyor. izi kalıyor mu.. kaşınızda düşme ya da kaş dökülmesi gibi bi sorun yaşadınız mı.. aklınıza gelen şeyleri anlatırsanız sevinirim..
sevgiler.

ben yuz de piercing e karsiyim aslinda iz biraktigi icin cok hos duruyor cok sewiyorum ama dil ile yetinmek zorund kaldim yuzumde iz kalsin istemem.

X