Çocuk Hastalıkları Kan değerleri düşük lütfen yardım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Nryonr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2018
23
17
32
Merhabalar öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki çok takıntılı olduğum için 14 Haziran'da bacağında morluklar oldugu için 2 yaş oğluma tam kan testi yaptırdım ki çok yüksek ihtimal düşmeden vs oldgu halde ama işte içimi rahatlatmak istedim. Ve yaptırdım bütün değerler normaldi morluklarda düşmeden olmalı ki geçti. 7 ay önce ilk 25 haziranda da 2. Ateşli havalesini geçrdi oglum. Bende kucukken geçirmişim abiside geçirdi yani biraz genetik. Neyse havale için hastaneye gittik boğaz enfeksiyonu farenjit dolayısıyla ateş olmuş geçirmiş. Kan testi yaptılar lym neu ve wbc değerleri düşük cıktı. Doktor çok yüksek ihtimal viral enfeksiyondan dolayısıyla bu değerler düşük ama yinede her ihtimale karşı 1 hafta sonra tekrar kan testi yapacagız gözümüzle yükseldğini görelim yükselmiş olursa dedgm gibi viral enfeksiyondandır ama yükselmezse hematolojiye yönlendrcem araştırmak için dedi. Şimdi nasıl 1 hafta bekleyeceğim napacağıö bilmiyorm ihtimali bile beni çok çok korkutuyor aranızda böyle bişey yaşaypta sadece enfeksiyon yüzünden olan var mı

14 haziranda zaten tüm testler yapılmış ve herşey normalmiş.. şu an enfeksiyon nedeniyle yapılan testler güvenilir olmaz çok sağlıklı bir sonuç vermez..hatta antibiyotik kullanılırken yapılan testler se bildiğim kadarıyla yanıltıcı oluyor.
Öbür yandan havale için ne diyor doktorlar ben havale için daha endişelenirdim açıkçasıSağlık uzmanı değilim.. burada sana yorum yapacak çoğu kişi de sadece kendi deneyimlerini yazacak onu da söyleyeyim

Son düzenleme:
Merhabalar öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki çok takıntılı olduğum için 14 Haziran'da bacağında morluklar oldugu için 2 yaş oğluma tam kan testi yaptırdım ki çok yüksek ihtimal düşmeden vs oldgu halde ama işte içimi rahatlatmak istedim. Ve yaptırdım bütün değerler normaldi morluklarda düşmeden olmalı ki geçti. 7 ay önce ilk 25 haziranda da 2. Ateşli havalesini geçrdi oglum. Bende kucukken geçirmişim abiside geçirdi yani biraz genetik. Neyse havale için hastaneye gittik boğaz enfeksiyonu farenjit dolayısıyla ateş olmuş geçirmiş. Kan testi yaptılar lym neu ve wbc değerleri düşük cıktı. Doktor çok yüksek ihtimal viral enfeksiyondan dolayısıyla bu değerler düşük ama yinede her ihtimale karşı 1 hafta sonra tekrar kan testi yapacagız gözümüzle yükseldğini görelim yükselmiş olursa dedgm gibi viral enfeksiyondandır ama yükselmezse hematolojiye yönlendrcem araştırmak için dedi. Şimdi nasıl 1 hafta bekleyeceğim napacağıö bilmiyorm ihtimali bile beni çok çok korkutuyor aranızda böyle bişey yaşaypta sadece enfeksiyon yüzünden olan var mı
Merhaba, benzer şeyleri yaşamışız. Dilerim sizinki viral enfeksiyondan dolayı olsun o zamanla düzeliyor. Bizim beyaz kanımız yani nötrofillerimiz de en son ki tahlilimizde hala sınırın altındaydı. Çok doktor gezdik konunuzu okuyunca bizim sürecimiz gözümün önüne geldi.

Haftada 1 kan alıp bakarlar 6 hafta kadar takip edilir. İyi bir çocuk Doktoruyla devam ederseniz o sizi iyi yönlendirir.

Mahsuru yoksa tahlil sonuçlarını buraya atabilir misiniz?

Merhaba, benzer şeyleri yaşamışız. Dilerim sizinki viral enfeksiyondan dolayı olsun o zamanla düzeliyor. Bizim beyaz kanımız yani nötrofillerimiz de en son ki tahlilimizde hala sınırın altındaydı. Çok doktor gezdik konunuzu okuyunca bizim sürecimiz gözümün önüne geldi.

Haftada 1 kan alıp bakarlar 6 hafta kadar takip edilir. İyi bir çocuk Doktoruyla devam ederseniz o sizi iyi yönlendirir.

Mahsuru yoksa tahlil sonuçlarını buraya atabilir misiniz?
Çok geçmiş olsun şimdi son durum ne sizin?

Tabiki

Eklentiler

• 20220629_093319.jpg
    20220629_093319.jpg
    117,4 KB · Görüntüleme: 2.591
  • 20220629_093319.jpg
    20220629_093319.jpg
    117,4 KB · Görüntüleme: 1.256
Geçmiş olsun, hasta olduğumuzda kan testlerindeki bazı değerlerimizde oynama olabilir.

Evet canım gördüm şimdi. Bebeğinizin genel durumu nasıl? Yani hareketeri, keyfi, iştahı ne durumda?

Bizde kasıklarında bir bezeyle farketmiştik. Hemotolojiye gittiğimizde detaylı testler yapmışlardı. Ona gidene kadar 6 hafta kan değerleri takip edildi. Biz her gittiğimizde değerlerimiz düşüyordu o yüzden Hemotolojiye yönlendirdiler.

Ama sizinki ani düşüş gibi duruyor. Bana enfeksiyonu geçince düzelecek gibi geldi.

Geçmiş olsun , hasta olduğu için kan değerleri öyle çıkmıştır enfeksiyonu geçince kan değerleride normale dönecektir inşallah.

Merhaba çocuğunuza tekrar ne zaman tahlil yaptıracaksıniz?

Canım inşallah değerleriniz düzelir. Burdan birbirimizi haberdar edelim. İnsallah evlatlarımız sağlıklarına kavuşurlar. Bebeğinizin şimdilik genel durumu nasıl? Bir de kaç aylıktı?

Canım inşallah değerleriniz düzelir. Burdan birbirimizi haberdar edelim. İnsallah evlatlarımız sağlıklarına kavuşurlar. Bebeğinizin şimdilik genel durumu nasıl? Bir de kaç aylıktı?
Çok teşekkür ederim amin inşallah şükür salıdan beri ateşi yok antibiyotik ve karamürver şurubunu kullanıyoruz

Hareketleri iyi hal hareket tavır genel gelişimide masaşalh iyi iştah eh işte
Sana özelden bir doktor ismi vereceğim tahlil sonuçlarını ve bu sürecinizi ona da yazsana güzel yönlendirme yapıyor. Kendisi Amerikada görev yapıhor.

X