• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kan bağışında bulunanlar ve kanbağışıyla ilgili herşey

:( hayırlısı ne deyim
RABBİM kan arayanların hastalığı olanların yar ve yadımcısı olsun inşALLAH

Kilo alınmaz, saç dökülmez bunlara inanmayın canlarım.

Kızlar merhaba ben kan merkezinde çalışıyorum daha başlayalı 6-7ay gibi bişey oldu. Genel kriterler şöyle;

* 50kg ve üstünde
*18-65 yaş arasında

her sağlıklı birey kan bağışında bulunabilir. Kan vermeden önce karnınızın mutlaka tok olması gerekiyor. Bunun dışında öncelikle kayıt kısmında size bir form doldurtuluyor toplam 41 sorudan oluşan , geçirmiş olduğunuz hastalıklardan, kullanmış oldduğunuz ilçalara göre sorulara yanıt veriyorsunuz evet hayır şeklinde. Daha sonra kimlik bilgilerinizi dolduruyorsunuz. Sonra Muayene kısmı başlıyor doktor tansiyonunuza hemeglobin değerinize bakıyor. Hemoglobin değeri erkekler için en az 13,5 ,bayanlar için en az 12,5 olması gerekiyor. Doktor formdaki bilgileri inceliyor herhangi bir engel olmadığı sürece bağış kısmını geçiyorsunuz. Daha sonra kan alma işlemi için uzandığınız sedyede özel lazer kesim iğnelerle kan bağışı işleminiz başlıyor. Ortalama 5-10 dk arasında toplam 450-470 ml( 1 ünite) arasında kan alınıyor sizden. Damarlarınızın inceliğine veya kalınlığına göre sürede değişiklik olabiliyor.Kan alma işlemi bittikten sonra bi 10 dk dinlenmiz sedyede kalmanız tavsiye ediliyor. Daha sonra da ikram kısmında size soda ikram ediliyor.

Ben kan vermeden önce iğne den çok korkardım çok büyük diye sızlanırdım hep. Benden size tavsiye kan verirken kan bağış işlemini izelemediğiniz yani kan alınan kolunuza bakmadığınız sürece hiçbir sıkıntı olmuyor.
Verdiğiniz bir ünite kan 3 kişinn hayatını kurtarıyor bunu unutmayın:KK66: 1ünite kan, kan hücleri olan eritrosit, trombosit ve plazma olarak ayrılıyor ihtiyaç sahiplerine bu şekilde gönderiliyor. Sormak istediğiniz soru yada merak ettiğiniz bişey varsa sorabilirsiniz kızlar?

Ayrıca kan vermek vücudu dinelndiriyor taze kan üretilmesini sağlıyor kolestrol ve şeker değerlerinizi dengeliyor.

Merhaba,

Peki ilik gönüllüsü olmak konusunda bilgi verebiliyor musunuz?

kan vermek vücuda oldukça faydalı. kalp daha fazla kan pompalamak için daha da canlanarak kendinizi daha dinç hissetmenizi sağlıyor hem! kan vermek muhteşem bir gönüllülük. düşünsenize sizin vücudunuzun yeniden üretebildiği bir şey sayesinde bir hastanın şifalanmasını belki de hayata dönmesini sağlıyorsunuz. Üstelik dinçleşerek.
elbette kan vermeden önce bir doktora görünmek en doğrusu.

Ben 3 sfer kn verdim kizilaya oturdugum yerde goremedm kizilay amabekarkn verdim hatta esimde verdi cok guzel bi konu olmmus
izmite gittigimde bagislicam bemde.yeniden

Kan bağışlamak herkesin birinci vazifesi. Eğer kan verebilecek şartları düşünüyorsanız hemen verin.

Kan bağışu gerçekten çok hassas bir konu herkesin de görevi.

vücudun yenilenmesini sağlıyor cnm, çok faydalı. hem çaresiz birine derman olma fikri muhteşem!

dolgu,dövme,pearcing vs bunlar altı ay kadar kan vermenizi engeller çünkü kan yoluyla bulaşan hastalıkların ortalama kuluçka süresi budur. aids hepatit vs. prosedür gereği yani

Dolgu, dövme gibi şeyler kan vermede engel teşkil ediyor maalesef. Ama kan vermeyi düşünmek bile çok gurur verici bir şey :)

benden almıyorlar malesef üzülerek söylğyorum hem zayıfım hem kansızlık var :(

Kan vermek harika bir duygu benim için düzenli olarak her 3 ayda 1 veriyorum hiç aksatmadım bu zamana kadar. Şimdi ki hedefim trombosit vermek ilk fırsatta gideceğim inşallah. Kızlar sizde korkmayın verin kan aldırmak çok sağlıklı bizler için (tabi gerekli şartlar altında) öbür yandan ihtiyacı olana can olmak çok mutlu edici bir duygu..:KK9:

Benim kan degerlerimde 13 yada 14 gibi cikiyor 5 yada6 kez verdim bir okadarda trombosit verdim trombosit biraz yoruyor ama kan vermekte bisey yok hayat kurtarmak guzel duygu tavsiye ederim:KK9::KK9::KK6:

Back
X