- 11 Temmuz 2014
- 5.154
- 10.076
- 298
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kızlar merhaba ben kan merkezinde çalışıyorum daha başlayalı 6-7ay gibi bişey oldu. Genel kriterler şöyle;
* 50kg ve üstünde
*18-65 yaş arasında
her sağlıklı birey kan bağışında bulunabilir. Kan vermeden önce karnınızın mutlaka tok olması gerekiyor. Bunun dışında öncelikle kayıt kısmında size bir form doldurtuluyor toplam 41 sorudan oluşan , geçirmiş olduğunuz hastalıklardan, kullanmış oldduğunuz ilçalara göre sorulara yanıt veriyorsunuz evet hayır şeklinde. Daha sonra kimlik bilgilerinizi dolduruyorsunuz. Sonra Muayene kısmı başlıyor doktor tansiyonunuza hemeglobin değerinize bakıyor. Hemoglobin değeri erkekler için en az 13,5 ,bayanlar için en az 12,5 olması gerekiyor. Doktor formdaki bilgileri inceliyor herhangi bir engel olmadığı sürece bağış kısmını geçiyorsunuz. Daha sonra kan alma işlemi için uzandığınız sedyede özel lazer kesim iğnelerle kan bağışı işleminiz başlıyor. Ortalama 5-10 dk arasında toplam 450-470 ml( 1 ünite) arasında kan alınıyor sizden. Damarlarınızın inceliğine veya kalınlığına göre sürede değişiklik olabiliyor.Kan alma işlemi bittikten sonra bi 10 dk dinlenmiz sedyede kalmanız tavsiye ediliyor. Daha sonra da ikram kısmında size soda ikram ediliyor.
Ben kan vermeden önce iğne den çok korkardım çok büyük diye sızlanırdım hep. Benden size tavsiye kan verirken kan bağış işlemini izelemediğiniz yani kan alınan kolunuza bakmadığınız sürece hiçbir sıkıntı olmuyor.
Verdiğiniz bir ünite kan 3 kişinn hayatını kurtarıyor bunu unutmayın1ünite kan, kan hücleri olan eritrosit, trombosit ve plazma olarak ayrılıyor ihtiyaç sahiplerine bu şekilde gönderiliyor. Sormak istediğiniz soru yada merak ettiğiniz bişey varsa sorabilirsiniz kızlar?
Ayrıca kan vermek vücudu dinelndiriyor taze kan üretilmesini sağlıyor kolestrol ve şeker değerlerinizi dengeliyor.
Su an onun için eğitim almadık bildiğim bi kaç şey var ama yanlış bilgilendirmek istemem sizleri. eğitimden sonra ilk işim sizleri anlatmak olacakMerhaba,
Peki ilik gönüllüsü olmak konusunda bilgi verebiliyor musunuz?
Su an onun için eğitim almadık bildiğim bi kaç şey var ama yanlış bilgilendirmek istemem sizleri. eğitimden sonra ilk işim sizleri anlatmak olacakyeter ki bu kadar duyarlı insanlar olsun hayatta.