Kan Bağişi Hayat Kurtarir

Ardayasbu

ARDA & ADA
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2008
2.850
75
363
KAN HAYAT KURTARIR
Vücutlarından vereceği çok az bir kanla bile bir çok insanın hayatını kurtarabiliyor. Evet kan bağışı’ndan bahsediyorum.
Bas bas bağırırlar kan bağışı yapın hayat kurtarın diye. Duvarları afişlerle donatırlar, yürüyüşlere çıkarlar kan bağışı yapın hayat kurtarın diye.
Aslında insanlar bilmezler ki kan bağışı yapmak, hem başkalarının hayatını kurtarmaktır. Hem de kendi sağlımızı korumaktır.
İnsan metabolizması vücudunda bulunan kanın ancak bir bolumünü temizleyebilir. Bunun tamamı ise vücudumuzdan bir ünite kanı dışarıya vererek sağlayabiliriz. Bu süre ise 6 ayda bir olmalıdır.
Vücut bu alınan kanın yerine yeni kan üretir ve bu sayede vücudumuzdaki kan temizlenmiş olur.
Niye hem sağlıklı, hem de başka insanlara yararlı olmayalım ki...
Nerden bilebiliriz ki bizede kan ihtiyaç olmayacak, sadece tek bir kişinin davranışı sayesinde yaşaya bileceğiz.
Belki de kanımızı verdiğimiz kişi bizim sayemizde yaşayacak ve sonunda da belki bize kan verecektir. Bu hayatta hiçbir şey tesadüf değildir…

KAN BAĞIŞI BİZE NELER SAĞLAR

Kemik iliğinin yağlanmasını önler.
Kan yapımını canlı tutar.
Verilen kanın yerine, genç hücreler dolaşımına katıldığı için bağışçı daha dinç ve canlı olur.
Kandaki yüksek yağ oranı düşer.
Kan bağışı kalp krizi ihtimalini %90 azaltır.
Kan bağışlayan kişide baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesinde çok büyük katkısı olur.

Vücudumuzun %65 - 70'i sudur. Bununda 15 - 17 litresi kadarda kandır. bu değerler normal bir insan için geçerlidir. Birazını bir başka insana verip hayat kurtarsak ne olurki...
Gelin sağlıklı olalım. Gelin Hayat kurtaralım. Gelin o umutsuz bakan gözlere yardımcı olalım. Yaşamalarını sağlayalım. Gelin Kan verelim. Gelin bu yaşam mücadelesinde bizimde katkımız olsun…

Canım,ne güzel bi konu açmışsın.Bende geçen ay verdim.a.sAllah tan verebilecek derecedeymiş kanım.Ama henüz kullanılabilir olup olmadığının sonucu gelmedi.İnşallah,sonuç iyi çıkar.:sm_confusedilerim herkes bağışlasın.Gerçekten,çok güzel bi duygu.a.s.

Tşkler arkadaşım,
Kan bağışı ve organ bağışı gerçekten çok güzel .
İnsanın hayatına katkıka bulunmak kadar güzel bir duygu yok..
sevgiler a.s.

evet arkadaşım sana katılıyorum bir insana hayat vermek çok müthiş bir duygu. ben bizzat kan bankasında görevliyim.bir donörümüz 3 ayda bir kan bağışı yapıyordu. kan grubu AB RH (-) en nadir bulunan kan grubudr. sadece 4000 de bir. kendisi çok büyük bir ameliyat geçirmek zorunda kaldı ve inanılmaz sayıda cevap geldi anonslarımıza. her iyiliğin karşılığını göreceğimize emin olmalı ama görmesek bile karşılık beklemeden kan bağışında bulunmalıyız.

gecen ay burda bi merkezde kan bagisinda bulundumm.umarim gerekli yere ulasmistir...cok ama cok saglikli ayrica...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…