Kamuda çalışan anneler yardımcı olabilir mi?

senkoyadimi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2016
310
306
34
Haziranın ortasında doğumum olacak inşallah. Yeni bi kanun çıktı analık izninden sonra ilk çocukta 2 ay ikinici çocukta 4 ay ücüncüde 6 ay yarı zamanlı çalışma diye; bu kanun işçiler için yönetmelikleri de yayımlanarak uygulanmaya başlandı ama memura yönetmelik yok deyip kullandırılmaması gibi bir durum var mı ? Bu hakkı kullanabilen memur anneler var mı? Eğer varsa kurumuma ne şekilde müracaat etmeliyim.

ben kullanamadım ılk 6 ay 3 saat, sonrakı 6 altı ay gunde 1,5 saat erken cıkma seklınde kullandım ama kullananlard avardı amırın ınsıyatıfınde ...

Bu hakkiniz varsa amirin insiyatifinde olamaz. Hak ya vardir ya yok. Konu hakkinda bilgim yok ama eger kullanan varsa seninde hakkin var demektir.

merhaba. 657 ye son eklenen madde ile bu hakka sahipsiniz. doğum izni bitiminden hemen sonra işe başlar iseniz , ilk doğumda 2 ay ikinci doğumda 4 ay, üçüncü doğumda 6 ay yarım gün çalışma hakkınız var. bu yarım günün sabahtan mı yoksa öğleden sonra mı kullanılacağı amiriniz ve sizin ortak kararınız söz konusu. dilekçe ile başvurmanız gerekiyor. örneğin ilk doğumunuz ve 2 ay kullandınız yarım gün, geri kalan zamanda süt izniniz devam eder. bu konu ile ilgili devlet personel başkanlığının yayımladığı yönetmelik elimde mevcut dilerseniz özelden mail adresinizi yazın, mail olarak atayım. yönetmeliğe göre hareket etmek her zaman daha kolay olur. hayırlı doğumlar,sevgiler

İlk doğumdan sonra 2 ay derken zaten doğumdan sonra 8 hafta çalışmıyoruz ya ondan sonraki 2 aydan mı bahsediyor ?

Bır arkadasım buyuk bır kurumsal fırmada yanı ozelde bu hakkını kullanıyor
Bır hafta 2 gun bır hafta 3 gun calısıyor

amirin insiyatifi sanırım o ya.ben devletteyım ona ragmen ılk dogumum oldugu ıcın kullanamıycam sadece ıkı ay gerısı sut ıznı :KK43:

Arkadaşlar bu konuda makale hazırladım yeni. Kanun tam olarak devlet memurları kanunu 29882 sayılı resmi gazetede yayınlandı. http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2016/11/20161108-11.htm bu linkten ulaşabilirsiniz.
Uygulaması şu şekilde. Bu arada bunun istisnası yok. 657 devlet memurluğu ve 2547 sayılı yükseköğrenim kurumlarına tabi ve ayrıca işçi olan anneler bundan yararlanabiliyor.

• Ücretli Doğum izni 16 haftadır. Kadın doğumuna 8 hafta kaldığında izne ayrılabilir. Ancak doktor raporuyla sağlığında çalışmasına engel bir durum olmadığını ispat ederse son 3 hafta kalana kadar yani 37. haftaya kadar çalışabilir. Kullanmadığı 5 haftalık iznini ise doğum sonrasına ilave eder. Bu analık iznidir.
  • Analık izninin bitiminden itibaren çocuğunun bakımı ve yetiştirilmesi amacıyla ve çocuğun hayatta olması kaydıyla kadın işçi ile üç yaşını doldurmamış çocuğu evlat edinen kadın veya erkek işçilere istekleri hâlinde birinci doğumda altmış gün, ikinci doğumda yüz yirmi gün, sonraki doğumlarda ise yüz seksen gün süreyle haftalık çalışma süresinin yarısı kadar ücretsiz izin verilir. Bu süre zarfında haftada 45 saat olan max iş süresinin yarısı kadar çalışılır ancak ücret tam olarak ödenir.
  • Eğer kadın istere tüm bu izinlerini kullandıktan sonra 2 yıla kadar ücretsiz izne ayrılır.
  • Yine 2016 kasım ayında çıkartılan yasaya göre çocuğu 66 aylık oluncaya kadar kadına yarı zamanlı çalışıp yarı maaş alma hakkı da tanındı.

ben ben ben varım canım hatta hala kullanyrm 1,5 sa iznimi.32,haftadan çalışablir raporu aldım.37+0 da ayrıldm çalışamaz raporu aldm.zaten bunu giidp alıyosun bu bi şey değil.5 haftayı dgm snrasına aktrdm 8+5 13 hafta izin yaptm.zaten hastaneden ayrılırken iş başı yazıyor su tarihte diye nyse geldim.ilk bnm başımda olduğu için muhasebeci de bilmyrdu.silekçe ile 2 ay yarım zamanlı iznimn kullanılması diye.verdim müdüre sormadm sabah mı akşam mı luallanyaım diye.iş yerim rahat çnkü..bir adilye bir hastanede çalışşam böyle olmazdı

en öğretmen msin ? o zaman biraz zor olablir yaz tatilinr geldyse zatn o hak yanıyor diye bilyrm.hatta bu yüzden hamilelklerini aylaryanlar bilyrm.arkdşlar birlştirlebilr diye yaazmşlar normalde birlştmek yasal değil diye bilyrm.ama bu uygulamann olduğua duydum evi uzak olan yada derslerini bir iki güne yayıp süt izni birleştren aslına bkarsan biraz müdür inisiyatifinde amaaaaa kulanndrmamak diye bi şey yok olamaz da dava açarsın her trllü kazanırsın.bazı memuriyetler var idarenn iznine bağlı onlar daha farklı bakanlık vs önmli görevde olanlar işte

Tabi ki de kullanabilirsiniz kamuda çalışan kadın memura yönelik bir tebliğ bu. 13 Nisa'n 2016 tarihli tebliği iyice okuyun. Analık izninizin bitiminden itibaren dilekçe vereceksiniz ya 2 ay yarı zamanlı ya da 6 ay 3 saatlik süt izninin kullanımına ilişkin tercihinizi yazacaksınız. 2 ayı yazarsanız 2 ayınız bittikten sonra tekrar dilekçe verip kalan dönemimi 3 saatlik süt izni şeklinde kullanmak istediğinize dair.
4 ay da böyle geçtikten sonra kalan 6 ay boyunca günde 1.5 aaat süt izniniz var

benim müdürüm çok insandı Allah razı olsun. süt iznim 3 saatti ama 12 de çık sen çocuğu annesütünden mahrum etme dedi. 1 saat boşuna bekleyecektim. inş amiriniz size de öyle der.

arkadaşalar hepinize çok teşekkür ederim cevaplar için yarım zamanlı tam maaş ikinci çocuğum olduğu için dört ay kullanabileceğimi kesinleştirdik:) Sadece bazı kurumlar iş yoğunluğu ve yönetmelik çıkmamasını bahane ederek kullandırmıyormuş bazı arkadaslardan duymuştum .Çok şükür insan kaynakları açık ve net 4 ay yarım zamanlı 2 ay 3 saat sonraki 6 ayda ise 1,5 saat süt iznim olduğunu ifade etti

X