Kamuda başörtümüzle çalışmak istiyoruz !

ben şu çocuk meselesinin cahillikle bağdaştırılmasına da çok şaşırıyorum.
tabii bir kadına en az 3 çocuk yap denmesine de keza ekonomimiz henüz herkesin 3 çocuk yapması için gereken yardımı sağlayamıyor.

halamın 6 çocuğu var.
kendisi kapalı bir hanım.
üniversite bitirdi.
her yıl ülke ülke gezerek anlaşmalar yapıyor.
kendisi çevirmen.
3-4-5-6 çocuk hiçbir şeye engel değil.
hele bi kadına imkan verilirse hiç birşey engel değil.

tepkilerin de insanların bakış açılarıyla alakalı olduğunu düşünüyorum.
keza istemedikleri şeyi rasyonelleştiriyorlar.
yok yönetmelik yok şu yok bu.
laiklik din ve devlet işlerinin ayrılması değil mi?
neden kadınları hayattan ayırıyorlar.
ha bende devletin işine şeri hükümler girerse tepkimi gösteririm.

sorun kişinin özgür olduğu şekilde hayata katılması değil bence sorun kişilerin karşılarındakine karışmamayı öğrenmemesi.
kapalı bir bayanın açık hemcinsine karışamayacağı gibi açık bir bayanın da kapalı hemcinsine karışmaması gerekir.

madem dini bilgimiz bu kadar çok bunu da biliriz herhalde:
''zorlaştırmayınız kolaylaştırınız.''

Allah muhafaza burada insanı acaba dediğinde küfre götürecek sözler okudum sakın arkdaşlar sağlam sahih delillerden kaynaklardan okuyup sorup öğrenip anlamadan ayetler üzerinde yorum yapmayalım.... yoksa Allah muhafaza hataya düşerde farkına bile varmayız.............öyle alimler varki bi hadisin sahih olup olmadığın bi ayete hz. Peygamberin nasıl mana verdiğini anlamak için şehir şehir alim alim dolaşmışlar yıllarını vermişler.............

malesef ki çocuk konusunda haklısınız
çok çocuğun varsa cahil daha korunmayı bile bilmiyorsun 1 yada 2 çocuğun varsa medeni ?
nasıl oluyor anlamak mümkün değil ...
başbakanın dediği 3 çocuk meselesi ülkemizin neslimizin soyumuzun ırkımızın geleceği ile ilgili bir durum... tek yada iki çocuk ülke nüfusunun yaşlanmasına ve dış ülkeye bağımlılığın artmasına sebep oluyor ayrıca insanların psikolojilerinin durumu ise ayrı bir konu ki oraya girmek bile istemem... evet bu devirde iki çocuk büyütmek yetiştirmek bile manen çok zor iken 3-4-5 çocuk delilik gibi görünüyor... ancak hiçbir rahmet zahmete katlanmadan elde edilemez... ve çocuk asla ayakbağı, eve kapanma gerekçesi değildir. benim 2 oğlum var ve daha 9 günlük iken dışarıya çıktık onunla, bana asla ayakbağı olmadılar...tek düşüncem onları nasıl iyi, vicdanlı insanlar olarak yetiştirebilirim oldu... Ve Rabbim nasip ederse bir daha çocuk isterim şahsen...

neyse ilk defa bir konuya bu kadar cevap yazdım ben kimseye cevap vermezdim ama ne oldu bana bilmem? etki tepki bana ters tepti herhalde
herkese iyi geceler ... umarım çok yakın bir zamanda isteyenin istediği gibi bir başkasının özgürlük alanına ve haklarına saldırmadan özgürce yaşayacağı bir güne gözlerimizi açarız... benim hep umudum var ve hep var olacak...

Son düzenleme:

“Bu hos degil, kamu kuruluslarinda bu tip kiyafet farki insanlar arasinda ikicilige, huzursuzluga ve bolunmeye yol aciyor. “ “Biz basortusu yuzunden okuyamadik diyorsunuz, calisamadik diyorsunuz. Sizi kisitlayan yasalar olmadi, bu sizin kendi tercihinizdi.”

demişsiniz ya o zaman şöyle olsun
herkes beyaz gömlek, lacivert ceket, lacivert etek, lacivert eşarp taksın kamuda
açık kapalı ayrımı olmaz, herkes kapalı olur
nolcak ki açık çalışmak istiyorsa gitsin özelde çalışsın
sonuçta kişinin kendi kararı değil mi

kulağa böylesi hoş gelmiyor değil mi
bence de gelmiyor
ama bayanlarımız yıllardır bu hoşnutsuzlukla yaşıyorlar

işin aslı çok da ilginç olmayan açıklamalarınız olmuş
aynı cümleleri belki binlerce kez duydum
kusura bakmayın ama bunlar ezberletilmiş basmakalıp cümleler

öyle sizin dediğiniz gibi
mışlarla mişlerle de olmuyor maalesef

başörtüsü şuan ki hükümetin engellediği bir konu değil
daha önceki başörtüsü girişimlerinde neler olduğunu gördük
çok şükür bir noktaya gelindi
en azından şu anda kızlarımız üniversiteye başörtüsü ile girebiliyorlar
bizler onlar gibi şanslı değildik
çok şükür ben yüksek mühendis oldum ama
üniversitedeki işimi yani akademik hayatımı terkettim başörtüsü yasağı sebebi ile
bundan sonrada kamuya girmeyi düşünmüyorum şuanda çok daha fazla kazanıyorum
ancak özelde yada kamuda çalışma kararı bireylere bırakılmalı
birilerinin korkusuna sebep yasaklar olmamalı

kimliklere yada pasaportlara fotoğraf çekilirken yüz belli olacak şekilde olmalı deniliyor
demek ki sınırları belirlemek çok basit
kişi kolayca tanınabildikten sonra sorun yok

bu konu sonuca bağlanmaz demeyin emin olun bağlanacak
bizler biraz daha sabredeceğiz sadece

3 çocuk meselesinde de
dünyaca kabul edilmiş standartlar var
genç-yaşlı nüfus oranı belli oranın altına düşünce ülke dinamikliğini kaybediyor
bu uyarılar sadece Türkiye de yapılmıyor
dünya basınını takip ettiğinizde göreceksiniz
bir çok ülkede yaşlı nüfus korkusu söz konusu

Aslinda bu konuya daha fazla yazmak istemiyordum, din hassas bir konu, ancak o kadar cok tepki ve yanit vermissiniz ki yazmadan edemedim.
Ilk konu; diger ulkelerde kiyafet ozgurlugunu ve insanlarin istedigi kiyafetlerle ise gidebilecegini yazmissiniz. Amerika "ozgurlukler ulkesi" diye bilinir, ben de orada yasamaktayim. Burada her sirketin, sadece kamu degil ozel sirketlerin de dahil olmak uzere kiyafet yonetmelikleri vardir. Sadece spor mu abiye mi giyineceginize degil, eteginizin boyuna, hatta rengine kadar ancak yonetmeliklerle belirlenen sekilde giyinebilirsiniz, ayakkabinizin topuk yuksekligine kadar, pantolon kumasina kadar karisirlar. Kurallari olmayan demokrasi; demokrasi degildir.
Cocuk sayisinda ise neslin tukenecek olmasindan baslayip nufusun genc-yasli olusuna kadar sebep siralamissiniz. Turkiye'de nufus yas ortalamasi bugun 28 olarak geciyor, gelismis ulkelerde bu 40-50lerde..Nufus sayisi olarak cok fazla oldugu da hic sir degil, en basit bir is muracaatina 4-5000 kisinin basvurmasindan bellidir durum. Hele KPSS sinavina girmek isteyenlerin olusturdugu kuyruklar daniskasi.. Halkina dogru durust is olanagi bile saglamaktan, cogunlugun asgari ucretle zor is buldugu ve kendi basina ancak kirasini odeyebilecek kadar kazanabildigi bir ulkede nufusun az oldugunu sebep gostermek ne kadar inandirici sizce?
Dovme konusundaki ayeti yanlis yorumladigimdan, Kuran'i okumadigimdan filan bahsedilmis, yazilanlari ben uydurmuyorum, isteyen bakabilir, sir degil. Evvelinden beri Kuranda yazilanlardan isine gelmeyenleri savunmak icin :"Kurani herkes yorumlayamaz" filan falan denir, inanmayiniz. Kuran gayet de kolay ve sade bir sekilde anlatan bir kitap, din alimleri okusun diye indirilmedi, halka indirildi. Ben sadece Kurani degil, Incilden de bazi ayetler okudum. Benzer uygulamalar Yahudilikte de var zaten. Nerden Yahudilige gittin diyeceksiniz, Hz. Isa yahudi olarak dogdu ve oldu, inananlarin ve ona Jesus Christ diyenlerin dinidir Hristiyanlik, bu yuzden. Kuran'da da Yahudi peygamberlerinden bolca bahsedilir ve onlara inananlardan Kuran "muminler" diye bahseder. Neyse, konu bu degil.
Diger ulkelerden bahsederken, orada kimi yerlerde basortusu ile okumaya, calismaya izin veriyorlar derken bir konuyu atladiginizi goruyorum. Diger diye bahsettiginiz ulkeler kuruluslarindan beri Hristiyanligin yaygin oldugu ulkeler. Oralarda irtica hic bir zaman tehlike olmamis. Turkiye'de durum farkli. Turkiye yillarca Osmanli zamaninda seriat kurallarina gore yonetilmis, daha sonra devrimlerle ve Ataturk gibi dunyanin saygisini kazanmis bir liderin onderliginde cok zor kosullarda Cumhuriyetin kuruldugu, devlet ve din islerinin birbirinden ayrildigi, hala cok genc olan bir Cumhuriyet. Hala kirilgan, hala seriat kurallarina donusun belli kesimler tarafindan siddetle arzu edildigi ve bu ugurda herseyi yapabilecekleri bir ulke. Bu yuzden, sizin masum olarak gordugunuz basortusu olayi o kadar basit degil. Turkiye'de bu hassas bir konu, Turkiye Cumhuriyeti bugun hassas noktalar uzerinde varligini surdurmeye calisiyor, bir Amerika, Almanya, Ingiltere ile karsilastirilamaz, onlar bunu coktan asmis, oyle bir tehlike yok oralarda..
Ben sizi anliyorum, ne hissetiginizi de. Bu yuzden, ayni sizin gibi dusunerek yillar once Refah Partisine uye bile olmustum. AKP ye de oy vermistim. Sirf herkes istedigi gibi okula, ise gidebilsin diye. Arkadaslarimla bu yuzden cok tartistim, bana sen seriat yonetimini istiyorsun, buinlarin amaci Cumhuriyeti yikmak dediler, inanmadim. Ancak simdi goruyorum, ne kadar da hakli imisler. Simdiki yonetim sessiz sedasiz TC ibaresini kamu kurumlarinin isimlerinin onunden indiriyor, aleni bir sekilde "Islami degerlere" uygun anayasa yapacaklarini ve eskisini bir referandumla tamamen ortadan kaldiracaklarini soyleyebiliyor. Turkiye Cumhuriyetinin milli bayramlarini rahatca provoke edebiliyor. Turkiye'de basortusu artik bir simge; irticanin simgesi. O sadece bir kiyafet ozgurlugu degil. Oyle ki, 10 sene kadar once arkadasim is ararken soyle bir is bulmustu: verdikleri carsafi giyip sabahtan aksama carsida pazarda otobuste, heryerde dolasarak ayda 500 lira maas almak. Tabi arkadasim boyle birsey asla yapmadi. Daha ne diyeyim, aranizda koyu dinciler de olabilir, onlar bunu zaten cok iyi biliyorlar, ama digerleri, sadece masumca inanci icin basini baglamak isteyenler dediklerimi asla unutmasinlar. Onlar tercih yapmak zorundalar, ya Cumhuriyet ve getirdikleri, ya seriat yonetimi. Bunun ortasi yok.
Kimsenin sizin sacinizin kilini gormeye de ihtiyaci yok, burada birinin dedigi gibi.. Altindan midir, gumusten midir, nesini merak edecekler? Basini baglayan da ayni yere gidecek, baglamayan da, hic supheniz olmasin. Digerinizin dedigi "Kabugunuz" olsa da, olmasa da Allah herkesin icini bilir.

bazı seyleri yorumlamamak daha iyi geliyor bence hiç takmıcaksın =)
az çocuk yapan medeni çokçocuk yapan cahil matematiğinizin kurbanısınız baska bisey değil!
yazma taraftarı olmayanda yazmasın bence !
"aynı yere gidicez" kelimesine gelince onu siz bilemezsiniz .bu insanlar "biz örtüyle cennete gidicez demiyorlarx
iyi niyet inanç allah peygamber askı namaz oruç kinsiz nefretsiz bir hayatı sürdürüp örtüleriyle çalısmak örtüleriyle toplumda yer almak istiyorlar
örtümüz tamam biz cennetliğiz anlayısı tek birimizde bile yok !
teknik öğretmenlere mühendislik hakkı tanıyan bir sıonav açılmıs ..tüm mühendisler ayaklanrdı dilekçeler itirazlar ama bizim gibiler sabırla bekliyoruz sesimiz duyulmuyor

saraylım sana birsey sorucam peki sen sunumu diyorsun
aslında bu sorun çözülür ama malzeme biter diye çözülmüyor???
bunu sezdim sende !
doğrumu
aslında görüsülür konusulrsa olabilir ama üstüne gidilmiyor

Başörtüsü irticanın simgesidir diyor. Yasak kalkarsa şeriat gelirmiş. Cumhuriyete karşı geliyormuşuz. Seçim yapmak zorundaymışız. Ya şeriat ya cumhuriyet, başımızı kapatıp kamusal alanda çalışmak, okumak isteyerek bu cumhuriyette yaşamak gibi bir seçeneğimiz yokmuş. Eğer böyle yapmak istiyorsak Amerika, Almanya ya da Ingiltere ye gitmeliymişiz oralar Hristiyan ülkesiymiş tehlike yokmuş. Ama kendi ülkemizde kendi dinimizi yaşamaya çalışmak Cumhuriyete karşı gelmek oluyormuş. Benim anladığım bu dediklerinden. Kabuk demiş bir de ben başımı açıp devlet dairesine ya da okula girince düşüncelerimi de kapıda mı bırakıyorum acaba, kendi dediği gibi Allah herkesin içini biliyor. Yasak konunca insanın düşünce yapısı mı değişiyor?

Hatta bu vizyon genişletilebilir, irtica korkusu yüzünden namaz ve oruca bile yasak gelebilir, öyle ya İslam ın iki şartı. Aslında bunlara da yasak gelmesini isteyenler o kadar çok ki. Ama o kadarına cesaret edemiyorlar ne de olsa çoğunluğu Müslüman bir ülkede yaşıyoruz. Kalbimiz temiz olsun yeter dinin gereklerini yerine getirmeye gerek yok. İstenilen uymamız istenen düzen bu. Bu dayatmaları da Atatürkü ve ilkelerini arkalarına alarak yapmaya çalışıyorlar. Yasak kamusal alanda var demesin kimse her yerde var. Sokakta sana atılan ters bakışlarda, laf sokuşlarda, özel sektörde bile çoğu yerde yasak. Bu ülkede dini kullanan sömürenler var ama bir o kadar da Atatürk ve ilkerini de sömürenler çok fazla. Türkiye deki siyasi oluşuma bakınca ben bunları görüyorum. Dindar bir cumhuriyetçi Atatürkçü olamazsın. İslamın emir ve yasaklarına uygun yaşarsan şeriat rejiminin gelmesini istiyorsun. Bu şekilde etiketliyorlar seni.

Bu sorun maalesef 100-200 sene daha çözülmez....

Son düzenleme:
canım kalbi temizler ekolü var ...kalbim temiz ne demekya senin kalbinin temizlikderecesi ne bunu allah bilir !
bazı hükümler var onları uygulamak lazım mesela :NAMAZ !

SİMDİ BEN NAMAZ KILMIYORUM AMA KALBİM TEMİZ
Dsene ne olur banane senin namazından kalbinden benim bu konuyu açma amaçım zaten bu değildi ama fırsatçılık iste ....nerden vursak diye düsünüyorlar.
ARKADAŞLAR BIRAKALIM """BAZI ŞEYLERİ""GERÇEKLER AÇIK BİZDE SİZİN GİBİ ÖZGÜR OLMAK İSTİYORUZ

malesef yazdıklarınız apaçık gerçekler... ancak bu sorunu görmezden gelen bizim ne hissettiğimizi ne yaşadığımızı anlamayanlar kendi gözlerini gerçeklere kapatıp gün ışığında karanlık yapıyorlar kendilerine... kendi özgürlükleri kısıtlanacak zannederek bizim haklarımızı duygularımızı görmezden gelmeyi tercih ediyorlar... bu olay çözülür çözülmesine de ben görürmüyüm bilmem umarım görebilirim benim hala umudum var...

Çok mu zor birşey istiyoruz ya.
Neden hem demokrat hem de Allah'a inanan olamaz mıyız?
Neden hem Anayasaya uyup hem de dinimizi yaşayamaz mıyız?
Bu ikisini ayrıa ayıra bu hale geldik zaten.
Eğer başın kapalıysa hımm demekki bu şu partiye oy veriyor şeriat gelsin istiyor.
Eğer başın açıksa hımm demekki bu şu partiye oy veriyor Cumhuriyetçi bir insan.
Böyle birşey yok.
Ben neden mini etekli arkadaşımla yanyana oturup ders dinlerken beraber dolaşırken sorun yaşamıyorum da çalışırken neden sorun yaşıyorum?Neden ben açık arkadaşım oje sürdüğünde ne kadar güzel olmuş diyebiliyorken o benim eşarbıma çok yakışmış diyebiliyorken birden ne oluyor da kamuda ayrıştırılıyoruz anlamıyorum.

Ayrıca başörtüsü irticanın simgesidir diye düşünenlere ben eteğimi de dinimden dolayı giyiyorum üzerime giydiğim tuniğimi de.
Onları da mı alacaklar üzerimden irtica diye.

Ayrıca lütfen şeriatı Arap ülkelerinde yaşanan "şeriat"i kastetmeyin.
Duymuşsunuzdur fazla yakışıklı diye Suudi Arabistanda 3 kişiyi sınır dışı ettiler.
Eğer şeriatta (Allah'ın koyduğu kurallarda) böyle şeyler olsaydı Allah Hz. Yusuf'u o kadar güzel yaratır mıydı?
O kadar güzel yarattığı kuluna Peygamberlik verir miydi?

Eğer kastedilen şeriat böyle birşeyse eğer başta biz karşı çıkarız.

Peygamber efendimizin ilk eşi Hz. Hatice dul bir bayandır.
Şimdi olsa bekar olan dul birisiyle evlenirken tereddüt eder.
Hz. Hatice ticaretle uğraşan bir kadındı.Yani bir iş hayatı vardı.
Ayrıca Hz. Hatice Peygamber Efendimizle evlenmek istiyor ve bu teklifi kendisi yapmıştır.
Hatta Peygamber efendimiz evlenecek kadar param yok elimde diyor.
Eğer bu temine edilirse evlenir misin diye soruluyor.Teklifi de Hz. Hatice'nin yakın bir bayan arkadaşı götürüyor Peygamber Efendimize.Eğer Allah kadınları erkeklere köle yapmak için yaratsaydı malı ve zenginliği hep erkeklere vermez miydi?
Buna gücü yetmez miydi?

Allah insanları kadın erkek farketmez O'na kulluk etmek için yaratmıştır.Birini diğerine köle yapmak için değil.
Kadının erkek üzerinde hakkı erkeğin de kadın üzerinde hakkı vardır.
Kadınlar öyle eve kapansın köle olsun diye birşey yok yani İslamda.

YAZAR SEVDA TÜRKÜSEVİN BİR SÖZÜ VAR BULUN NETTEN DİNLEYİN ARKADASLAR ÇOK ETKİLENMİSTİM
BU MİLLET İSLAMİYETE İNANAN İNSANLARIN KORUMASI ALTINDA GERÇEKTENDE BİZDE VATANIMIZI seviyoruz .Atamıza saygı duyuyoruz .onun için dualar ediyoruz
he bası kapalıya suna inanır sunu yer sunu içer YOKYA!
NE GÜZELYA BAŞÖRTÜMÜZ ETİKETİMİZMİ BİZİM

DISIMIZDAKİNE BAKIP İÇİMİZİMİ YAZIYORSUNUZ KAFANIZDA
.............Biz su mini etek giyiyor su saçını suna boyuyor suraya gider sunla yatar dinsizdir imansızdır mı diyoruz AMAN ALLAH KORUSUNYA
ÖYLE İNSANLARDAN EYLEME BİZİ RABBİM
çok yanlıs konusmalara giriliyor biz başörtümüzle okuyup çalısırsak korkmayın ülke seriatla yönetilmicek endiselenmeyin

YENİ anayasada düzenlemeler olucak sanırım ama gene izin verilmicek kanaatım bu ...
yobazmısız biz ondan dolayı asırıya kaçıyormusuz benim amirlerim bile böyle düsünüyor

düşüncemden inancımdan dolayı yobazım ..hiçte gocunmuyorum
başbakan çapulcu diye bi laf kullandı sosyal medyada herkes kişisel rütbesine çapulcu yazdı
madem öyle bende yobazım bazılarına göre

iste bende diyorumki arkadasım belli standartlarımız var hepimizin özeli ve kuralları var takvadır bu kimi çok fazla dinine düskün olur kimide ölçütlerle yasar yüzümüz açık olsun tıpki dinimizce uygun olduğu gibi basımız kapalı olsun uzun etek ve uzun kollu gömleklerimizle mesela ise gelelim ..ne olucak yani ee sizde istediğiniz gibi giyiniyorsunuz brıkanı bu yönetmelik laflarını kurumlarda çok kısa giyilince ses çıkmıyor ama bize gelince "bunlar gibilere fırsat vermeyiz deniyor "

bizden bu kadar korkmayın başımız örtülü diye ...korkmayın şeriat gelmez..sadece başı örtülüler kamuda çalışabilirse özgürlük ve demokrasi gelmiş olur

bizim ne hissettiğimizi anlayamazlar onlar..çünkü şimdiye kadar hiç dayatmaya maruz kalmamışlar

bizden bu kadar korkmayın başımız örtülü diye ...korkmayın şeriat gelmez..sadece başı örtülüler kamuda çalışabilirse özgürlük ve demokrasi gelmiş olur

ama başörtüsünü istemeyenler karşı gelenler zaten demokrasi istemiyorlar ki canım onlar sadece kendi özgürlükleri kısıtlansın istemiyorlar bu da yanlış anlamadan kaynaklanıyor malesef... çünkü bizim başörtümüz serbest olunca kendi kıyafet özgürlüklerine sınır geleceğini düşünüyorlar aslında öyle bir şey asla yok demokrasi her bireyin hakkıdır... Bizim sıkıntımız bazı kişilerin kendi gereksiz kaygılarının dışa yansıması sonucu bizim dinimizin gereği olan başörtüsü namaz oruç gibi dini vecibelerimizin yerine getirmemizin engellenmesi... umarım empati yapıp bunu anlayabilirler ...

bizim ne hissettiğimizi anlayamazlar onlar..çünkü şimdiye kadar hiç dayatmaya maruz kalmamışlar

biz sadece hiçbir dayatmaya maruz kalmadan sadece dinimizin vecibelerini yerine getirmek istiyoruz , bu aslında o kadar da zor olmasa gerek...

Tekel bayii açınca eminim Allah sana gani gani yardım eder cnm :) hahayyy çok güldümmm

Bu ne saygısız ve kişiliksiz bir yorum..!

Konuşulan konu hakkında fikri olmayanlar bile yorum yababiliyor asıl komik olan bu..!

Şimdi kalkıp bana günah, haram falan dersin sen, ee bu tarz var mı senin dininde, peki ya saygısızlık, küstahlık..!

Sana baban ya da kocan bakıyorsa ben bunu bilemem, fakat ben sabahın köründe işe gidip gecenin saat 3ünde dönüyorum, evde bir oğlum var.
Kalpte ritim bozukluğu yaşıyorum.
Tüm sorunlarıma karşın çalışmak, oğluma gelecek hazırlamak, ailemi geçindirmek zorundayım.
Ama eminim bunları anlayamazsın...

Ayrıca Allah emin ol kime yardım edip etmeyeceğini sana sormayacak ama bu sözün için seni yargılayacaktır :)

Son düzenleme:
Ne bas ortusuymus ya senelerdir!!! bir insan nasil istiyorsa oyle yasamalidir!!! basortusunu takmayinca huzursuz hissediyorsa daha fazla ne tartisiliyor anlamiyorum… gonlunce taksin giyinsin!! zorla basortusu takacaksin denmesi ne kadar zorbacasa basortusu takamazsin demek de o kadar zorbacadir!!

bu arada ben dinsizim! Dinlere inanmiyorum ama saygi duyabiliyorum… Musluman olup da muslumanlara saygi duyamayanlari hic anlamiyorum. Bu gezi eylemleri sayesinde artik cok daha bilincliyim…. eger basortulu kardeslerim haklari icin yururlerse, onlarla sokaklarda olacagim!!! Artik insanlar bolunmesin istiyorum, bastirilmasin istiyorum!!!

herkes icin baris istiyorum!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…