- Konu Sahibi onyediocak
-
ben şu çocuk meselesinin cahillikle bağdaştırılmasına da çok şaşırıyorum.
tabii bir kadına en az 3 çocuk yap denmesine de keza ekonomimiz henüz herkesin 3 çocuk yapması için gereken yardımı sağlayamıyor.
halamın 6 çocuğu var.
kendisi kapalı bir hanım.
üniversite bitirdi.
her yıl ülke ülke gezerek anlaşmalar yapıyor.
kendisi çevirmen.
3-4-5-6 çocuk hiçbir şeye engel değil.
hele bi kadına imkan verilirse hiç birşey engel değil.
tepkilerin de insanların bakış açılarıyla alakalı olduğunu düşünüyorum.
keza istemedikleri şeyi rasyonelleştiriyorlar.
yok yönetmelik yok şu yok bu.
laiklik din ve devlet işlerinin ayrılması değil mi?
neden kadınları hayattan ayırıyorlar.
ha bende devletin işine şeri hükümler girerse tepkimi gösteririm.
sorun kişinin özgür olduğu şekilde hayata katılması değil bence sorun kişilerin karşılarındakine karışmamayı öğrenmemesi.
kapalı bir bayanın açık hemcinsine karışamayacağı gibi açık bir bayanın da kapalı hemcinsine karışmaması gerekir.
madem dini bilgimiz bu kadar çok bunu da biliriz herhalde:
''zorlaştırmayınız kolaylaştırınız.''
Bu konu maalesef bir sonuca baglanmaz. Kamu kuruluslarinda kiyafet yonetmeligi vardir, oyle bir arkadasin dedigi gibi bikini ile memurluk yapilamayacagi gibi turban ile de yapilamaz. Kolsuz bluzle de calisilmaz, dizustunden kisa etek ile de.. Tabii ki basortusu ve carsaf ile de.. Calisilan yerler yok mu? var. Bir cok belediye memuru bir cok ilde turbanli bir sekilde calisiyor. Hatta elektrik/su vb. faturasi tahsil eden yerler var, daha da ileri gidip bayan vezne, erkek vezne diye de musteri veznelerini ayirmislar. Bu hos degil, kamu kuruluslarinda bu tip kiyafet farki insanlar arasinda ikicilige, huzursuzluga ve bolunmeye yol aciyor. Bu ozgur giyinme degil, renklerin, kumasin, etek tipinin, bluz tipinin farkindan bahsetmiyoruz. Islami tarz giyinmeye karsi batili tarz giyinme farki bu. Talebiniz tehlikeli bir talep, seriata gore yasamayi sectiginizde bunun sonu yok. Basortusu serbest kaldigi gunun ertesi gunu otobuslere ayri kapidan binmeye, icinde ayri bolumlerde oturmaya da baslarsiniz. Sinemalarda, tiyatroda, dugunde bayramda esiniz ile beraber oturamazsiniz. Ayri kapilardan ayri localara girer, evinizin disinda her mekanda zamani ayri gecirirsiniz. Erkek egemen toplumda bile bugun "kocam bana tokat atti, bosayayim mi?" diye soran sizler, Kuran'da yazan ve erkege isterse hafifce (ne kadar hafif, adamina gore degisir) dovme, yataklari ayirma, 4 e kadar dini nikah kiyabilme hakki veren seriatin diger emirlerini de yerine getirebilmelerine kapi acmis olursunuz. Miras hakkinizin ucte ikisini erkek kardesinize birakmayi da kabul etmis sayilirsiniz. Bir erkegin iki dudagi arasinda hayatinizi yonlendirmeyi de. Bunlar da islamin emri, acin bakin, ayetler bunlar icin de var.
Unutmayin, bir gun bu ulkede basortusu/turban her ne ise, kamu ve okul gibi resmi kuruluslarda tamamen serbest kaldiginda bunlarin hepsi de olacak, ayni anda. Sizler Cumhuriyet ile kazandiginiz her turlu hakkinizi erkeklere geri vereceksiniz. Simdi anladiniz mi bu yonetim sizi neden oyaliyor? Cunki su an daha uygun ortam hazirlanmadi. Simdiki anayasa degistirilemez olan ilk 4 maddesi yuzunden bunlara olanak vermiyor. Once anayasayi toptan kaldirip atmalari ve yeni anayasayi hazirlamalari gerekiyor. Bunun hazirligi icinde olduklarini da hukumet soyledi zaten. Ille de inanciniza gore yasamak istiyorsaniz o gunu bekleyin, bir tek basortusu takmak kitaba gore, inanca gore yasamak demek degildir.
Biz basortusu yuzunden okuyamadik diyorsunuz, calisamadik diyorsunuz. Sizi kisitlayan yasalar olmadi, bu sizin kendi tercihinizdi. Inanc kul ile Allah arasindadir, sacinizin killari arasinda degil. Adem ile Havva cennetten kovulduklarinda ciplakti..
saraylım sana birsey sorucam peki sen sunumu diyorsun
aslında bu sorun çözülür ama malzeme biter diye çözülmüyor???
bunu sezdim sende !
doğrumu
aslında görüsülür konusulrsa olabilir ama üstüne gidilmiyor
Başörtüsü irticanın simgesidir diyor. Yasak kalkarsa şeriat gelirmiş. Cumhuriyete karşı geliyormuşuz. Seçim yapmak zorundaymışız. Ya şeriat ya cumhuriyet, başımızı kapatıp kamusal alanda çalışmak, okumak isteyerek bu cumhuriyette yaşamak gibi bir seçeneğimiz yokmuş. Eğer böyle yapmak istiyorsak Amerika, Almanya ya da Ingiltere ye gitmeliymişiz oralar Hristiyan ülkesiymiş tehlike yokmuş. Ama kendi ülkemizde kendi dinimizi yaşamaya çalışmak Cumhuriyete karşı gelmek oluyormuş. Benim anladığım bu dediklerinden. Kabuk demiş bir de ben başımı açıp devlet dairesine ya da okula girince düşüncelerimi de kapıda mı bırakıyorum acaba, kendi dediği gibi Allah herkesin içini biliyor. Yasak konunca düşünce yapımız mı değişiyor.
Hatta bu vizyon genişletilebilir, irtica korkusu yüzünden namaz ve oruca bile yasak gelebilir, öyle ya İslam ın iki şartı. Aslında bunlara da yasak gelmesini isteyenler o kadar çok ki. Ama o kadarına cesaret edemiyorlar ne de olsa çoğunluğu Müslüman bir ülkede yaşıyoruz. Kalbimiz temiz olsun yeter dinin gereklerini yerine getirmeye gerek yok. İstenilen uymamız istenen düzen bu. Bu dayatmaları da Atatürkü ve ilkelerini arkalarına alarak yapmaya çalışıyorlar. Yasak kamusal alanda var demesin kimse her yerde var. Sokakta sana atılan ters bakışlarda, laf sokuşlarda, özel sektörde bile çoğu yerde yasak. Bu ülkede dini kullanan sömürenler var ama bir o kadar da Atatürk ve ilkerini de sömürenler çok fazla. Türkiye deki siyasi oluşuma bakınca ben bunları görüyorum. Dindar bir cumhuriyetçi Atatürkçü olamazsın. İslamın emir ve yasaklarına uygun yaşarsan şeriat rejiminin gelmesini istiyorsun. Bu şekilde etiketliyorlar seni.
Bu sorun maalesef 100-200 sene daha çözülmez....
YENİ anayasada düzenlemeler olucak sanırım ama gene izin verilmicek kanaatım bu ...
yobazmısız biz ondan dolayı asırıya kaçıyormusuz benim amirlerim bile böyle düsünüyor
iste bende diyorumki arkadasım belli standartlarımız var hepimizin özeli ve kuralları var takvadır bu kimi çok fazla dinine düskün olur kimide ölçütlerle yasar yüzümüz açık olsun tıpki dinimizce uygun olduğu gibi basımız kapalı olsun uzun etek ve uzun kollu gömleklerimizle mesela ise gelelim ..ne olucak yani ee sizde istediğiniz gibi giyiniyorsunuz brıkanı bu yönetmelik laflarını kurumlarda çok kısa giyilince ses çıkmıyor ama bize gelince "bunlar gibilere fırsat vermeyiz deniyor "
bizden bu kadar korkmayın başımız örtülü diye ...korkmayın şeriat gelmez..sadece başı örtülüler kamuda çalışabilirse özgürlük ve demokrasi gelmiş olur
bizim ne hissettiğimizi anlayamazlar onlar..çünkü şimdiye kadar hiç dayatmaya maruz kalmamışlar
Tekel bayii açınca eminim Allah sana gani gani yardım eder cnm :) hahayyy çok güldümmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?