Kamuda başörtümüzle çalışmak istiyoruz !

Hayyalim demek istediğini tam olarak anlayamadım.

Allahın bir sürü emir ve yasakları var bunlara uymamak inkar etmek demek değil ki...

Canım konuya bakınca, ben kapalı değilim biliyorsun. E o zaman inkar mı etmiş oluyorum?
Ya da konu kapanmak kapanmamak üstüne mi?
Yoksa konu kamuda çalışmak üzerine mi?
Kendi hakkını savunmaya çalışanları anlıyorum evet ama yöntem yanlış...

Ben kapanmaya karşı değilim, en yakın arkadaşım kapalıdır. Ne o benim saçım ile ne de ben onun örtüsü ile alakalı yorum yapmışızdır. Allah onu da davasından münafık kılsın dilerim... Diğer tüm arkadaşlar gibi...İnsanların başörtüleri ile okumasına karşı değilim, okumasına hiç değilim bu en doğal hakları ama hadis paylaşıp, ayet paylaşıp siyasi konuyu dine bağlamak yasak... Yanlışlık olmasın lütfen.

Aslında din konusu ile direkt alakası var konunun canım. Şimdi başörtüsünün bağlanış biçiminden ötürü siyasi simge olarak algılayan bir sürü insan var ve bu yüzden yasak kamu alanlarında okullarda. Onlara karşı Allahın emri olduğu için başımı örtüyorum mesajını veriyorsun ister istemez. Demek istenen inancım gereği başımı örtüyorum...

Belki ayeti paylaşan arkadaş bunu demek istemiş olabilir. Başını örtmeyen insan inkar ediyor demek değil ki bu. Sonuçta başını örten Allahın başka emir ve yasaklarına uymuyordur bir yerde. Kimse mükemmel kul değil...

Bu konuya inanç özgürlüğü kişisel hak ve özgürlükler kapsamında bakılması gerekiyor, keşke başımızdakilerde bu açıdan değerlendirseydi de bir sürü kadın mağdur olmasaydı.

Ama evet forumda ayet ve hadis paylaşımı yasak, bu açıdan bu tür paylaşımları yapmamak lazım.

Son düzenleme:

ben arkadaşın paylaştığı video üzerine AYETi paylaştım,AYET apaçık bunu ben demiyorum ALLAH öyle buyuruyor
açık olanlara kimse bişey diyemez
ALLAHın hükmünü kabul edip yapmayanlar günaha girer bunu hepimiz biliyoruz değilmi
ama ALLAHın emrettiğini kabul etmezsen sıkıntı olur,burda sen açıksın şöyle böyle bunu kimse diyemez!
yanlış anlamışsın,ama neyi yanlış anladığını henüz anlayamadım..

Her koyun kendi bacağından asılır...
İslam dininde zorlama yoktur...
Kimin günaha girip, kimin girmediğini Allah bilir vs...

Bir de önemli olan; sen günahkarsın şöyle böyle demek şirke yakın geliyor bana, neden derseniz kim kendini Allah ın yerine koyup yargılayabilir ki? Ne haddinize... ve din hoşgörü demektir unutmayın....

Hee bu arada ben türban yasağına da karşıyım...
Neden derseniz; kendimiz için özgürlük istersek herkes için geçerli bu.
Türban yasağı da alkol yasağı da özgürlüğü kısıtlar.
Din kimsenin tapulu malı değildir, herkes dilediğince yaşar... Kimsenin söz söylemeye hakkı olamaz bence

Son düzenleme:

evet arkadaşım burda bildiğim kadarıyla siyasette yasaktı ama herkes çok güzel siyaset yapıyor ,
ALLAHın hükümlerini paylaşmayı yasak yapılmasıda ayrı bir konu,
neyse önemli değil.. AYET paylaştım diye ceza alırsam gocunmam ayrıca
böyle bir konuda paylaşmak gerektiğini düşünüyorum, biz tesettürü siyaset için değil ALLAH için örtünüyoruz
ee napmalı ozaman AYETi okumalı O apaçık bir delildir..

Canım burada şöyle bir anlam kargaşası var;
Biz dinde tesettür yok demiyoruz ki...
Sizin yazınız biz ayeti inkar ediyoruz gibi olmuş...

bir yanlış anlaşılma olmuş galıba burda kimse açıklar şöyle böyle demiyor ne haddimize
biz bu zamana kadar KURANı arapça okuyup hiçbişey anlamıyorduk( kendi adıma ve çevrem adına diyorum )
doğruyu dilimiz döndüğünce anlatmak gerek kalp kırmadan,inanın üstünüze alınacak tek söz yok burda
ALLAH bilir tabiki kimin daha fazla günahkar olduğunu eminim ben hepinizden daha günahkarımdır,ALLAH
affeder inşallah ,şirke girmeden imanlı olduğumuz sürece ALLAH affeder inşallah..
KURANa inanıyorsanız AYETe neden itiraz gereği duyulduğunu ve böyle çıkışlara anlam veremedim
kusura bakmayın..

Gördüğüm üzere yanlış anlaşılma devam ediyor :)
Ayeti inkar eden kim?
Bu arada ben kuranı okudum ve ayetin var olduğunu biliyorum, ısrarla tekrarlıyorum...
Fakat sizin dininizde zorlama yok diye de okudum doğru kaynaklardan...

ne sen ne başkası üstüne alınmasın hiçbişeyi..... zaten millet üstüne alınıcak herkes kapanmaya zorlanıcak,
ve herkes özgür okuluna işine gitsin diye biz okula kamuya askeriye alınmadık,okuyamadık diye cahil damgası yedik..
madem savunuyosun üstüne alınacak hiçbirşey yokken gerçekten ben üzüldüm hep sömürüldük biz görmek istesenizde istemesenizde böyle
siz biz ayrımıda yok olmasın benimde açık arkadaşım akrabam var ve her daim yanımdalar çok şükür,
herşey kapanmakla bitmiyor,dünya imtihan dünyası...

benim açıklara inkar ediyolar gibi bir yorumum olduğu söylenmiş ama ben sadece AYET paylaştım ve başka bişey demedim o yüzden dedim öyle hanı ben nerde öyle bişey demişim hangi yazımda onu soruyorum,
yanlış anlamayı düzeltelim lütfen kimse kimsenin hakkına girmesin kimse yanlış anlamasın,

KURANa inanıyorsanız AYETe neden itiraz gereği duyulduğunu ve böyle çıkışlara anlam veremedim

Bu yorum cnm...

Bir de burada kimse kimseye dinin gereklerini sormuyor.
Konu kamu kurumlarında türbanla çalışmak.
Dediğim gibi türbanlı değilim ama karşı da değilim...
Bu arada benim başım açık ama ben de kpssde 85 puan almama rağmen yerleşemedim, yani bence artık olay türbandan çıktı canım

Ben de gittim son paramızı verip eşimle tekel bayi açtık, ne oldu?
O da gitti bugün itibariyle.
Allah herkese yardım etsin ayırmadan...

Son düzenleme:
tamam, ben AYETi kabul etmediğinizi düşündüm bu çıkışlardan,
ondan öyle bir şey yazdım ama sizin bozulduğunuz benim burda paylaşmam sanırım öylemi?

tamam, ben AYETi kabul etmediğinizi düşündüm bu çıkışlardan,
ondan öyle bir şey yazdım ama sizin bozulduğunuz benim burda paylaşmam sanırım öylemi?

Hayır ben öyle birşey yazmadım, sadece dedğim gibi ayeti inkar ediyorsunuz deyince yazdım ben, kim ne paylaşıyor ona karışamam.
Bakın benim dinim islam değil ama bu ayetin var olduğunu çok iyi biliyorum, inkar deyince benim bile bildiğim birşeyi arkadaşlar inkar etmez anlamında yazma gereği duymuştum...
Bizim dinimizde örtü yok fakat dininde olan şeyi kısıtlayanlara ben de karşıyım.
Birini yasakla birini yasaklama böyle bir çifte standart olamaz...

Türban yasağı da alkol yasağı da kısıtlamadır örneğin.
Türban konusunda size yasaklar koyulurken
Alkol konusunda da bana yasaklar koyuluyor.
Ama ben kalkıp alkol yasaklanamaz ama türban yasaklansın dersem
Ya da siz kalkıp türban yasaklanamaz ama alkol yasaklansın derseniz işte bu özgürlüğe vurulan baltadır...
Umarım anlatabilmişimdir...

aynen bende bu yüzden umutlarını arkada bırakarak ağlayarak eve dönmüşlerdenim ki hayalim akademisyen olmaktı

ben de bunları bize reva görenleri asla affetmeyeceğim ve hakkımı da helal etmeyeceğim...

iş bulmak iş sahibi ya da kariyer sahibi olmak değildi derdim makam mevki çok paralar falan istediğim de yoktu... Sadece okumak okumak okumak ömrümün sonuna kadar okumak istedim... Şimdi okumuyor muyum? Elimden geldiğince tabii ki okuyorum ama ikisi çok farklı şeyler değil mi? Hayallerim vardı ve ben onları bazı insanların şahsi dertleri yüzünden geride bırakmak zorunda kaldım...

neyse şu an tek dileğim hiç kimsenin dini vecibelerini yerine getirmesinde kısıtlama olmaksızın istediği her yerde rahatça çalışabilmesi, okuyabilmesi ... Bu güzel ülkemin güzel insanları bunu çoktan hak ediyor...

Konu cahillikle alakalı değil ama konu kamu ile alakalı... Bence konuyu böyle yaparak çok farklı noktaya çekiyorsunuz.
Bundan dolayı tartışma olursa da konunuz anlatmak istediğinizin yanlış anlatılmasından dolayı kapanabilir.
Bunda kötü bir durum göremedim ben... Siz de görmeyin.

yazımın istediğiniz yerini alıp istemediğiniz yerini okumussunuz
1. olarak hayalim isimli arkadas orda ne yazıyor kimsenin dini inancı bizi bağlamaz ...allahın bir hükmü var ayet acık ayetimi inkar ediceksin....
ayette apaçık yazıyor kimseye laf edende olmamıs olamazda ayet ortada bu kadar kapalı kadın neden kapalı ????
benimde tüm arkadaslarım açık 2 3 tane kapalı arkadasım var herkes özgür istediğini yasasın....
benim bir sürü arkadasım kapalı diyorsunuz ama destek için bir tek kelime etmemissiniz.

snm gibi düsünen destek vermek isteyen arkadaslarımıza
TBMM'nin sitesine giriyorsunuz
ekranın sağ tarafında ------>>>>e-dilekçe yazıyor tıklıyorsunuz
kimlik bilgilerinizle
kayıt yapıp
komisyon seciyorsunuz------(tek komisyon var zaten-----dilekçe komisyonu
tek bir kelime bile sesimizi duyurmamıza yeter......
bu bizim yasal hakkımız kimseye zarar vermeden bu hakkımızı kullanalım istiyorum..

zaten yararlı düsünen kisiler sumu bumu diyerek olay yaratmazlar okadar kapalı arkadasınız varsa neyin ne olduğunu bilirsiniz dimi siz inkarmı ediyorsunuz etmiyormusunuz onu allah bilir burda forumdan öğrenemezsiniz bunu...
açık bir ayet var
ben kimseyi elbisesiyle yorumlamam ALLAH bilir.
desteklicekseniz buyrun ama aksine çok alıstık ve yorulduk

eğer destek vermekse amaç üstte tarif ettiğim gibi dilekçeler yazabiliriz yada aklınıza gelen ne varsa deneyelim
ÖZGÜRLÜKSE BİZİMDE HAKKIMIZ BU ÖZGÜRLÜKTEN YARARLANMAK

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…