Kamuda başörtümüzle çalışmak istiyoruz !

onyediocak

Hayatta Herşey KISMET !
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2013
590
5
118
İstanbul
Bugüne kadar kimseyi kıyafetiyle yasadığı evle yaşadığı yaşam tarzıyla sevgilisiyle mesleğiyle dili dini ırkıyla değerlendirip
güzel/çirkin dinsiz /imansız iyi/kötü zengin/fakir diye etiketlendirmedim..Evet memuriyete sartları bilerek basladım pişmanmıyım değilim hamd olsun sabah kalkıp geldiğimiz isimiz var ama ben günahımında farkındayım dısarda çok dikkat etmeme rağmen isyerinde kafamı açmak bana külfet vicdan azabı olarak geliyor !
ben kimsenin dıs görünüsyle ilgilenmiyorum..yorum yapmıyorum çünkü her koyun kendi bacağından asılıyor.Kapalı olmak örtünmeye gelince herşeyin bir adabaı edebi ve ölçüsü var !baktığım biraz sasırdığım konular olmuyor değil mesela: dar pantolon kısa gömlek basörtüsü ile kat kat makyaj yapan bir bayan görünce biraz bakıp duruyorum ama ASLA YORUMUM OLMUYOR!
Açık olan bayanlara kafana kapat diye direten olmazken bize kafamızı açın diye diretiyorlar....
BEN HAKKIMI İSTİYORUM ARKADAŞLAR
ORTADA ÖZGÜRLÜK VARSA BELİRLENSİN ÖLÇÜLERİ BİZDE O PASTADAN DİLİMLENİP YİYELİM
Bizde özgürce calısalım biz kimseye karısmazken bize neden bu kadar karısan insanlar var anlamıyorum...DESTEK OLMAK İSTEYEN OLURSA YAPILABİLİCEKLERİ TARTISALIM ARKADAŞLAR
BUYRUN

bende başörtümü serbest bırakmadıkları için okumayan biriyim,
bir işim bir mesleğim olmadı sayelerinde hani özgürlük, biz başörtümüz için çırpındığımız günlerde özgürlük isteyenler nerdeydi bize niye kimse destek olmadı hor bakıldı?
%99u Müslümanmış bu ülkenin öyle söyleniyo ozaman neden herkes ALLAHın hükümlerine karşı anlamıyorum.
benim okumama işime engel olup beni bu ülkede sömürenlere hakkımı helal etmiyorum....

ben benim yüzüme bakarak örümcek kafalı diyenleri biliyorum .....ne gelirse basımıza bunlardan geliyor bizim içimiz temiz diyenleride biliyorum
yazık !diyorum
BEN DİLEKÇE KOMİSYONUNA DİLEKÇEMİ YAZDIM TBMM YE SESİMİZİ DUYURALIM

bu konuyu gündeme getiren kişiler bu konu hakkında birşeyler yapmaktan hala çekiniyolarmı ?
10yıldır hala çözülmedimi bu konu anlamıyorum..

YENİ anayasada düzenlemeler olucak sanırım ama gene izin verilmicek kanaatım bu ...
yobazmısız biz ondan dolayı asırıya kaçıyormusuz benim amirlerim bile böyle düsünüyor

bence herkes sesini çıkarsa ayaklansın demiyorum demokratik dilekçe hakkımızı kullansak iki satır mail atsak kimsenin huzuru bozulmaz en azından bizimde varlığımızdan haberdar olurlar...senelerdir bu sorun devam ediyor çünkü

canım biz alışmışız kafamızı kumlara gömmeye iştiraz etmemeye bizi öyle sömürmüşlerki sesimizi çıkartamamışız kimse bize destek olamamış bizim gibi düşünenler bile!
ne yazıkkı bu böyle herkes kendi derdinde, bizim çevremizde ekmek parası derdine düşmüş herkes ,
ne haklarını sorguluyolar ne de isteklerini dile getiriyolar...
şimdide umut ediyoruz bekliyoruz başımızdaki sanki bize hitap ediyo sanki bize yardım edicek diye saygı duyuyoruz ve sanki kullanılıyoruz,
kaç gündür eylem yapıp özgürlüğü savunanlar gerçekten Müslümanların haklarına ALLAHın emirlerine uyanlarıda destekleyerek hareket edilse ortada sorun olmacak bizde o kişiyi kendimize yakın hissetmeyeceğiz bunu bir anlasalar..

başörtüsü hakkında ilginç yorumlar | İzlesene.com Video
bencede okumak isteye insan biraz gelişmiş olur ve başörtüsü ile alakası olmadığını bilir...............sizce?????

Nur suresi ayet 31:

"Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Ziynetlerini açmasınlar. Bunlardan görünen kısım müstesna. Başörtülerini, yakalarının üstünü (kapayacak surette) koysunlar. Zinet (mahal)lerini kendi kocalarından, yahut kendi babalarından, yahut kocalarının babalarından, yahut kendi oğullarından, yahut kocalarının oğullarından, yahut kendi biraderlerinden, yahut kendi biraderlerinin oğullarından, yahut kardeşlerinin oğullarından, yahut kendi kadınlarından, yahut kendi ellerindeki memlukelerden, yahut erkeklerden yana ihtiyacı olmayan hizmetçilerden, yahut henüz kadınların gizli yerlerine muttali olmayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizleyecekleri ziynetleri bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar. Hepiniz Allaha tövbe edin ey müminler. Taki korktuğunuzdan emin, umduğunuza nail olasınız."

bizi Yaradan Rabbim böyle emretmiş onların ne dediği hiç önemli değil,

canım bu işlerden pek anlamam TBMM sitesine girdim eposta göndere büssürü vekil ismi çıktı kime ve nasıl göndericez onuda açıklarsan ben gönderirim..

izledinzmi??????

izledim,böyle düşünenler olduğunu biliyoruz sabredicez ALLAHın izniyle
birde hep şunu düşünürüm ve burdada paylaşayım 1dakika daha yaşıyacağımızın garantisini veremezken
bu dünya için bukadar çabalarken asıl evimiz olan ahiret için ne yapıyoruz?ve ALLAHa kafa tutacak cesareti nerden buluyoruz ?gözümüzün gördüğü görmediği herşeyi O yaratmışken?

ne diyelim hz Allah ıslah etsin kalblerine iman versin.... yoksa Ebu talib kıssasını e inen aytei çoğumuz biliyoruz.... Ol demesi gerek Hz Allah ın...

kesinlikle katılıyorum.
bu ülkede kolu, bacağı açık işe gidilmesi yasak değilse başörtüsüde yasak olmamalı.Ki bu ne kadar tercihse saygı duyulmalı, ama başörtüsüde tercihtir, saygı duyulmalı.
bu bunun kadar normal görülmeli artık.
başörtülü görünce siyasi obje gibi algılanmamalı, böyle kabul görülmeli artık toplumda.

ben birde şunu anlamıyorum başörtüsü siyasi simge nasıl olabiliyor?
herkesin kimliğinde dini inancı yazmıyomu, yazıyo e İslam dininin kitabı ne KURAN değilmi
ALLAHın emirleri orda yazmıyomu?eee ona uyup Kitap'a uygun yaşamamız gerekmiyormu
e daha ne siyasi simgesi ?tesettür sadece başörtüsünden ibaret değildir,
insanların beynine başörtüyü yer etmişler, kısa etek giyip başörtüsü takıyolar artık
istediklerini başarmak için uğraşıyolar,ama onlar böyle davrandıkça benim gibi eline kitap alıp okumayan insanlar okumaya ,öğrenmeye ,uygulamaya başlıyor ,bu durumda iyimi yapıyolar kötümü bir düşünüyorum bazen:44:

ben de okuma hakkımı gözyaşları içinde elinden alıp umutsuzca geleceğe bırakılmış biriyim

okuyamamanın verdiği hüznü her hatırladıkça bunun zorluğu her önüme geldikçe hala gözlerim dolar

hakkımıza girdiler geleceğimi,umutlarımı,hayallerimi elimden alıp gittiler

yada şöyle desek daha yerinde olur belki

geleceğimin,umutlarımın,hayallerimin üstüne bir taş koydular o taşı kaldırıp okuyabilirdik

ama yükü o kadar ağırdı ki kaldırıp yoluma devam edemedim

Son düzenleme:
Bu konu kapanan arkadaşlarımızın haklılığını, mağdurluğunu mu savunmak yoksa konu başlığında da olduğu gibi 'kamuda başörtüsü ile çalışmak isteyen kadınlarımız için yapılabilecekleri mi tartışmak'?
Allah'ın emri kapanmak gibi yorumlar olmuş, e o zaman bir başkası çıkacak buradan :'ben de müslümanım ama kapalı değilim diyecek.' İnkar etmekle suçlamış olmuyor musunuz karşınızdaki insanı?
Herkes tek tip düşünmek zorunda değil...

Hayyalim demek istediğini tam olarak anlayamadım.

Allahın bir sürü emir ve yasakları var bunlara uymamak inkar etmek demek değil ki...
:26:

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…