• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kamp meselesi

Ne kadar güzel bir düşünce.. ben de istiyorum kamp yapmak. ama eşimi ikna edemiyorum. kamp yapmak da en büyük sorun bize göre tuvalet ve banyo sorunu.. Onun dışın da uyum sağlayacağımıza inanıyorum. Çünkü doğa aşığıyız. Biz ilk olarak, bir camping alanı düşünüyoruz. Bakalım kısmet.
Sizin adınıza da çok sevindim. Umarım kampınızı yaparsınız da, burada bizimle deneyimlerinizi paylaşırsınız. Bize de fikir olur..

Prenses Sephoraa:-)

yorumların hepsini okumadım, yazan oldu mu bilmiyorum, olduysa benim yorumu pas geçersin.

Genç kızlığımda uzun soluklu kampçılardandım az biraz tecrübem var. Aylarca kamp yapacağız deseydin uzun bir liste yapardım sana ama madem birkaç günlük kaçamaklar olacak, korkmana gerek yok, minik bir liste işini görür.

Bir kamp çantası yap eşinle kendin için, çantaya koyman gerekenleri sıralıyorum:-)
*Böcek sokmaları için ilaç, ağrı kesiciler, yara bandı vb sağlık malzemeleri.
*Sinek kovucu
*El Feneri
* sıvı sabun, kağıt havlu, tuvalet kağıdı, bulaşık deterjanı ve bulaşık süngeri
*Ana renklerden oluşan dikiş iplikleri, dikiş iğnesi, çengelli iğne ve makas
*Tırnak makası
* Seyahat seti olarak bilinen içinde diş macunu vs olan minik bir set

Çadır büyük ihtimal 2 kişilik ufak birşey olacaktır, önü tenteli ve mutlaka kapı ve penceresinde sineklik olanlardan tercih edin, çadırın önünde kullanmak ve yemeklerinizi yiyebilmenizde rahatlık sağlayacak bir piknik masası alın, açılıp kapanan çanta şeklinde olanlardan, onu bulamazsan 2 tane katlanır kamp sandalyesi ve minik bir masa alın.

Prenses Sephoraa:-)

yorumların hepsini okumadım, yazan oldu mu bilmiyorum, olduysa benim yorumu pas geçersin.

Genç kızlığımda uzun soluklu kampçılardandım az biraz tecrübem var. Aylarca kamp yapacağız deseydin uzun bir liste yapardım sana ama madem birkaç günlük kaçamaklar olacak, korkmana gerek yok, minik bir liste işini görür.

Bir kamp çantası yap eşinle kendin için, çantaya koyman gerekenleri sıralıyorum:-)
*Böcek sokmaları için ilaç, ağrı kesiciler, yara bandı vb sağlık malzemeleri.
*Sinek kovucu
*El Feneri
* sıvı sabun, kağıt havlu, tuvalet kağıdı, bulaşık deterjanı ve bulaşık süngeri
*Ana renklerden oluşan dikiş iplikleri, dikiş iğnesi, çengelli iğne ve makas
*Tırnak makası
* Seyahat seti olarak bilinen içinde diş macunu vs olan minik bir set

Çadır büyük ihtimal 2 kişilik ufak birşey olacaktır, önü tenteli ve mutlaka kapı ve penceresinde sineklik olanlardan tercih edin, çadırın önünde kullanmak ve yemeklerinizi yiyebilmenizde rahatlık sağlayacak bir piknik masası alın, açılıp kapanan çanta şeklinde olanlardan, onu bulamazsan 2 tane katlanır kamp sandalyesi ve minik bir masa alın.

Oyy ruh ikizim gelmiş... Ruh ikizliğini bozmamak adına premsesliğimden vazgeçiyorum bak burda...

Hepsini düşündüm de dikiş seti hiç aklıma gelmemişti bak. Otellerden yürüttüğüm minik setler var onları alayım yanıma.

Piknikte falan kullandığımız sandalyeler var ama masa yok. Bi masa edinmek lazım. Çanta şeklinde olanlardan bir ara görmüştüm bi yerde ama nerde acaba... Neyse buluruz bi şekilde.

Çadır iki ya da üç kişilik düşünüyoruz. Bir arkadaş hareket edecek alanınız olsun üç kişilik alın diye tavsiye şeyetmiş. Dikkate aldım. Çift tente önü bölmeli, sineklikli olacak.. Marka önemli değilmiş diyolla... Benim aslan burcu marka takıntılı beyime anlatabilir miyim bunu emin değilim.

Bolbol el feneri pil bi de böcek ilacı alcaz belli ki... Çok mu böcek olur yaw? Korkmam gerçi haşerattan ama rahat uyumak lazım böcek geldi ömürcek gitti demeden. Kabak koyundan sırf bu yüzden bir gece kalıp geri kalan günleri yakıp ayrılmıştık. Odanın içinde elim kadar örümcekler cirit atıyordu.

1 kez kamp yaptım. Duşu wc'si temiz olan bir campingti. Hem ağaçlar altında, hem deniz kenarı kumsalda takıldık.
Tavsiyem, çadır alırken fileli kapı pencere bölmelerinin olmasına dikkat edin. Böcük korkusu olmadan havalandırabilirsiniz çadırınızı.
Sağınız solunuz çizilebilir, bepanthol krem bulundurun. Güneş kreminizi unutmayın. Kamp ocağı vs zaten yazmışsınız, girmiyorum. Uyku tulumunuz kışlık olsun. -4, -6 dereceye kadar sıcak tutabilenler var. Hava ne kadar sıcak olursa olsun gece üşürsünüz. Biz mayısın ortasında gitmiştik, arkadaşın tulumu sıfır dereceydi ve gece titriyordu.
Aklıma başka bir şey gelirse yazarım.
Bu arada ne zaman gideceğinize karar verdiniz mi?

Nisan mayıs gibi düşünüyoruz. Havalar biraz ısınır ısınmaz çıkacağız. Yazın çok kalabalık olur muhtemelen, yaz gelmeden yapmak istiyoruz.

Oyy ruh ikizim gelmiş... Ruh ikizliğini bozmamak adına premsesliğimden vazgeçiyorum bak burda...

Hepsini düşündüm de dikiş seti hiç aklıma gelmemişti bak. Otellerden yürüttüğüm minik setler var onları alayım yanıma.

Piknikte falan kullandığımız sandalyeler var ama masa yok. Bi masa edinmek lazım. Çanta şeklinde olanlardan bir ara görmüştüm bi yerde ama nerde acaba... Neyse buluruz bi şekilde.

Çadır iki ya da üç kişilik düşünüyoruz. Bir arkadaş hareket edecek alanınız olsun üç kişilik alın diye tavsiye şeyetmiş. Dikkate aldım. Çift tente önü bölmeli, sineklikli olacak.. Marka önemli değilmiş diyolla... Benim aslan burcu marka takıntılı beyime anlatabilir miyim bunu emin değilim.

Bolbol el feneri pil bi de böcek ilacı alcaz belli ki... Çok mu böcek olur yaw? Korkmam gerçi haşerattan ama rahat uyumak lazım böcek geldi ömürcek gitti demeden. Kabak koyundan sırf bu yüzden bir gece kalıp geri kalan günleri yakıp ayrılmıştık. Odanın içinde elim kadar örümcekler cirit atıyordu.

Kamp yaptığın yere göre değişiyor o böcekler, birde sürekli çadırın içine kapanmayacaksınız ya :-) illa ki çadır önünde keyif yapılacak veya yürüyüşler olacaktır, bilmediğin bir börtü böcek tarafından ısırılabilirsin.
Bana kalsa böceğin bir zararı yok lakin siz alışık olmadığından tedbir amaçlı ilaç almanda yarar var, sürekli kamp yaparsanız bir süre sonra nelere ihtiyacın var kendin belirliyorsun zaten;)

Kamp yapmak zevklidir, ben hayatımın en keyifli tatillerini çadır kamplarda geçirmiştim, Haziran'da bir giderdik Ağustos sonuna kadar kalırdık.

Eşimle kızım çadırda yatamıyorlar konfor arıyorlar haşmetlü devletlülerim yoksa ben ohooooo çoktan kurdurmuştum çadırı.

Belli mi olur belki kamp hayatını seversiniz:)

in vino veritas in vino veritas ne oldu senin kamp işi?

ben de hamile hamile ne plan yapsam diye düşünüyorum hala, elde bir şey yok.

Geçen hafta ankaradaydım, abime açtım konuyu. Kendisi ava gitmeyi pek seven ama avlamaya da gönlü elvermeyen bir şahsiyettir. Bende çadır var fazladan al götür dedi. Aldım geldim. Başlangıcı onunla yapacağız. Daha açıp bakmadık bile kilerde duruyor öyle.
Hemen hemen herşeyi aldık, bir arabaya konulacak buzluk kaldı.

Bu haftalar çok yoğunuz. Kışın ara verdiğimiz bütün ilişkileri baharda yeşertiyoruz. O yüzden önümüzdeki hafta sonu da gidemicez. Ama muhtemelen bi sonraki hafta başlangıcı yaparız hava iyi olursa.

Hava muhteşem bu ara, bunu kaçırdığımıza üzülüyorum. Geçen hafta denize giriyordu millet.

Geçen hafta ankaradaydım, abime açtım konuyu. Kendisi ava gitmeyi pek seven ama avlamaya da gönlü elvermeyen bir şahsiyettir. Bende çadır var fazladan al götür dedi. Aldım geldim. Başlangıcı onunla yapacağız. Daha açıp bakmadık bile kilerde duruyor öyle.
Hemen hemen herşeyi aldık, bir arabaya konulacak buzluk kaldı.

Bu haftalar çok yoğunuz. Kışın ara verdiğimiz bütün ilişkileri baharda yeşertiyoruz. O yüzden önümüzdeki hafta sonu da gidemicez. Ama muhtemelen bi sonraki hafta başlangıcı yaparız hava iyi olursa.

Hava muhteşem bu ara, bunu kaçırdığımıza üzülüyorum. Geçen hafta denize giriyordu millet.

aynen, ben de ondan korktum zaten, yaz gibiydi.
demek ki temmuz ağustos yanacak ortalık.
bana sahil yalan olacak.
doğa sporlarını severim ama, deneyimlerini paylaşırsan ilk kez deneyecek biri için faydalı olur.

aynen, ben de ondan korktum zaten, yaz gibiydi.
demek ki temmuz ağustos yanacak ortalık.
bana sahil yalan olacak.
doğa sporlarını severim ama, deneyimlerini paylaşırsan ilk kez deneyecek biri için faydalı olur.

Doğa sporları pek bana göre değil canımcım yaa... Bir iki kez trekling gruplarıyla dağa gittim sıkıntı bastı. Marş söyleye söyleye yürüyorlar. Askeriye eğitimi sanki. Ben de dilim bi karış dışarda yürürken şu derenin kenarında da ne güzel mangal yakılırmış diye düşünüyordum :KK53: Doğadan anladığım mangal yakmak :KK70:

Doğa sporları pek bana göre değil canımcım yaa... Bir iki kez trekling gruplarıyla dağa gittim sıkıntı bastı. Marş söyleye söyleye yürüyorlar. Askeriye eğitimi sanki. Ben de dilim bi karış dışarda yürürken şu derenin kenarında da ne güzel mangal yakılırmış diye düşünüyordum :KK53: Doğadan anladığım mangal yakmak :KK70:

İzmir'de değil misin.
Çevrede çok güzel alanlar var.
Yazık etme mangalla.
Ben üni deyken İzmir Buca'daki Orientiring klübü ile çok yere gittim yarıştım.
Tabi yarışma kısmı tam olarak kofti de, çaktırmayalım orayı.

İzmir'de değil misin.
Çevrede çok güzel alanlar var.
Yazık etme mangalla.
Ben üni deyken İzmir Buca'daki Orientiring klübü ile çok yere gittim yarıştım.
Tabi yarışma kısmı tam olarak kofti de, çaktırmayalım orayı.

Mangalımı yakarım ama bilinçli yakarım ;)

Harita okuyamayan bir insanım ben ayol, benim için son derece zor bir iş orientiring. Eminim eğlencelidir ama. Treking gibi sıkıcı olmaz.

Çok yer var gidecek görecek. Hafta sonu biraz dolandık nerelerde kamp yapabiliriz diye.

Mangalımı yakarım ama bilinçli yakarım :KK66:

Harita okuyamayan bir insanım ben ayol, benim için son derece zor bir iş orientiring. Eminim eğlencelidir ama. Treking gibi sıkıcı olmaz.

Çok yer var gidecek görecek. Hafta sonu biraz dolandık nerelerde kamp yapabiliriz diye.

ben de daldım bu konuya bakalım.
çocukla katılınabilecek aktiviteler arıyorum sabahtır.
sizin gibi bireysele cesaret edemeyeceğiz de,
kalabalık doğa yürüyüşü tarzında bir şeyler bakıyorum şimdilik.
önereceğin site vb bir şey varsa yazarsın.

ben de daldım bu konuya bakalım.
çocukla katılınabilecek aktiviteler arıyorum sabahtır.
sizin gibi bireysele cesaret edemeyeceğiz de,
kalabalık doğa yürüyüşü tarzında bir şeyler bakıyorum şimdilik.
önereceğin site vb bir şey varsa yazarsın.

Denk gelirsem yazarım.
Bi dağcılık kulübü var bildiğim ama kaya tırmanışı falan yapıyorlar. Size gelmez pek.

Denk gelirsem yazarım.
Bi dağcılık kulübü var bildiğim ama kaya tırmanışı falan yapıyorlar. Size gelmez pek.
tek başına kamp yapmak kimi zaman eğlencelidir.Kimi zamansa birileri yanınızda gerekir.Önemli olan kamp yeri ve gereçlerini ayarlamak...gerisi hikaye..

Back
X