• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kalpte üfürüm..

mnurk38

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2015
30
4
1
Merhabalar, konuyu dogru yere mi aciyorum bilmiyorum ama bu konuda bilgisi olanlar yardimci olurlar umarim. 20 yasindayim bes yil once cocuklugumdan beri azicik yol yurusem sabaha kadar uyutmayan diz agrilarim icin bikmis usanmis bi sekilde bi kez daha doktora gittim. Dizlerimde romatizma oldugunu ve bununda kalbimde ufurume neden oldugunu bununda dogustan oldugunu soylediler. Zaten cok zayif dogmusum surekli aglayan huysuz bi bebekmisim hastamiyim acaba diye doktora gotururlermis doktor senden benden daha saglam diyip eve gonderirmis. Meger sebebi kalbimdeki ufurummus. Sag ve sol kalp kapakciginda aciklik varmis. Ilk teshis kondugunda masum bi ufurum diyip gonderen doktorlar bir yil sonra gittigim ikinci kontrolumde 1. dereceye yukselmis diyerek ayda bir defa vurulmam gereken vurulduktan sonra bi hafta yuruyememe sebep olan bi igne yazip gonderdiler yaklasik iki ay bu igneyi vuruldum ucuncu ayda igne depolardan kaldirildi aylarca satilmadi suan var mi yok mu onu bile bilmiyorum. Uzun sure yuruyemiyorum ve yine uzun sure ayakta duramiyorum cunku basim donuyor cok hizli nefes alip veriyorum 20 yasindayim ve 41 kiloyum en fazla 42 oluyorum o kadar kiloda alamiyorum alsam da cok cabuk veriyorum ki zaten istahsiz biriyim. Bu hastaligin genelde bebeklerde veya cocuklarda oldugunu bir sure sonra kendiliginden kapandigini biliyorum benimkide dogustan 20 yasindayim ve kapanacagi yerde bi miktar ilerlemis. Daha once bu durumu yasayan yada cevresinden duyan var mi? Ne yapmam gerektigini bilmiyorum dao_O

Durumu bilmiyorum ama çok geçmiş olsun canım, Rabbim şifanı versin, tek doktorla kalma birkaç doktora git

Kalp kası romatizması mı acaba demek istediğin.

O iğne sanırım tanesi 250 lira olandan birsürü kişi mağdur oldu onunla.

Kortizon alerjin olabilir ve farklı doktorlarada git tek doktorla yetinme.

Kalp kası romatizması mı acaba demek istediğin.

O iğne sanırım tanesi 250 lira olandan birsürü kişi mağdur oldu onunla.

Kortizon alerjin olabilir ve farklı doktorlarada git tek doktorla yetinme.
Kalbinde ufurum var dediler sadece. Tanesi 2.5 - 3 tl arasi degisiyodu ignenin. Isim vermemde bi sakinca var mi bilmiyorum ama ignenin ismi deposilin, baska doktorlarada gittim hepsi dogustan oldugunu zamanla kapanacagini herkeste olabilen basit bisey oldugunu soyledi ama bes yil oldu ben ogreneli dogustan olan bisey nasil 20 yilda kapanmaz onuda anlamadim..

geçmiş olsun canım..farklı doktorlara gitmek her zaman iyidir...

Merhabalar, konuyu dogru yere mi aciyorum bilmiyorum ama bu konuda bilgisi olanlar yardimci olurlar umarim. 20 yasindayim bes yil once cocuklugumdan beri azicik yol yurusem sabaha kadar uyutmayan diz agrilarim icin bikmis usanmis bi sekilde bi kez daha doktora gittim. Dizlerimde romatizma oldugunu ve bununda kalbimde ufurume neden oldugunu bununda dogustan oldugunu soylediler. Zaten cok zayif dogmusum surekli aglayan huysuz bi bebekmisim hastamiyim acaba diye doktora gotururlermis doktor senden benden daha saglam diyip eve gonderirmis. Meger sebebi kalbimdeki ufurummus. Sag ve sol kalp kapakciginda aciklik varmis. Ilk teshis kondugunda masum bi ufurum diyip gonderen doktorlar bir yil sonra gittigim ikinci kontrolumde 1. dereceye yukselmis diyerek ayda bir defa vurulmam gereken vurulduktan sonra bi hafta yuruyememe sebep olan bi igne yazip gonderdiler yaklasik iki ay bu igneyi vuruldum ucuncu ayda igne depolardan kaldirildi aylarca satilmadi suan var mi yok mu onu bile bilmiyorum. Uzun sure yuruyemiyorum ve yine uzun sure ayakta duramiyorum cunku basim donuyor cok hizli nefes alip veriyorum 20 yasindayim ve 41 kiloyum en fazla 42 oluyorum o kadar kiloda alamiyorum alsam da cok cabuk veriyorum ki zaten istahsiz biriyim. Bu hastaligin genelde bebeklerde veya cocuklarda oldugunu bir sure sonra kendiliginden kapandigini biliyorum benimkide dogustan 20 yasindayim ve kapanacagi yerde bi miktar ilerlemis. Daha once bu durumu yasayan yada cevresinden duyan var mi? Ne yapmam gerektigini bilmiyorum dao_O

Kalbinde ufurum var dediler sadece. Tanesi 2.5 - 3 tl arasi degisiyodu ignenin. Isim vermemde bi sakinca var mi bilmiyorum ama ignenin ismi deposilin, baska doktorlarada gittim hepsi dogustan oldugunu zamanla kapanacagini herkeste olabilen basit bisey oldugunu soyledi ama bes yil oldu ben ogreneli dogustan olan bisey nasil 20 yilda kapanmaz onuda anlamadim..

Geçmiş olsun bendede üniversite yıllarımda çok rhatsız oluyordum yürüken aniden kasılmalr nefes alamam durumları vardı. Bu şikayetle hastaneye gittim muayenede tansiyonumun düşük olması ile testler istenildi endoskopi yapıldı ve PFO (PATENT FORAMEN OVALE) teşhisi konuldu aynı şeyler banada söylendi 2 yılda bir kontrol ettir . Bebeklikten gelen bişey kendiliğinden kapanır her dört kişiden birinde mevcut sadece siz farketmişsiniz denildi. Şuan müdahalelil bişey yok. Bebekken yapılabilinirdi denildi. Ara ara kontrole gidiyorum ama hiç bişey denilmiyor. Benzer şikayetler bende de var 24 yaşındayım ve 43-45 kilo arasında gidip geliyorum çok çabuk yoruluyorum ve iştahım hiç yok. Ancak bana aşı felan önermediler gerçi dizlerimde o şekilde de ağrı olmuyordu sadece tansiyonum çok çabuk düşüyor ve kalp ağrısı yaşıyordum ara ara

Arkadaşım kapanmıyor. Annem 61 doğumlu, teşhis iki sene önce konuldu düşün. Kendini bildi bileli hipertansiyonu var. Ameliyat olunca bütün şikayetleri bitti. Tedavinizi olun.

Evet masum üfürümdür kendisi, çocukluğumun bi dönemi berbat geçti bu sebeple. Yatakta yön değişirken bile kalbime kramp girerdi, bi adım yürüyüp yere oturururdum nefes alamazdım. O acıyı tarif edemem... büyüyünce geçti, kapandı delik... Şimdi camış gibiyim, koşarken bi yandan da aerobik bile yapıyorum bana mısın demiyor kalbim.

rutin kontrollerin vardır zaten, arada bi ziyaret et dr amcayı.

Kuzenim 23 yaşında ve kalbinde üfürüm olduğu teşhisi geçen sene soğuk algınlığı sebebiyle gittiği doktor tarafından kondu. Farklı doktorlara da gitti ve evet kalbinde üfürüm olduğunu yapılan testler sonucunda da bütün doktorlar söyledi. Komşumun oğlunda doğuştan var, şu an 8 yaşında hala kontrol altında zamanla kapanabilir dediler fakat hiçbir kapanma olmadı şimdiye kadar. Doktor bazen kapanmayabiliyor demiş en son. Ama tedavinizi ihmal etmeyin. Çok geçmiş olsun.

M mnurk38 Canım bana da 11 sene önce mitral kapak yetersizliği teşhisi konulmuştu. Seninkinin aksine benim tek kapakçığım çalışmıyordu çökmüş mü kapalı mı birşey olmuş işte. Bana da doktorum Deposilin 1.2 vermişti ve evet bir süre önce bu iğne üretimden kalktı. Şuan galiba ülkemizde üretilmeye başladı yanlış bilmiyorsam fiyatı da 8 tl civarı. İğneyi ihmal etme bence vurulmaya devam et. İğneyi vurulmadığımda hastalığım ilerliyordu benim. Bir ara 1+'ya düşmüştü bir süre geciktirdim iğnemi 2+'ya yükseldi değerim. İğne zaten antibiyotik iğnesi grip olmanı da önlüyor ki zaten kalp hastalarının grip olması yasak. Eğer düzenli olarak gittiğin doktorun yoksa sana kendi çocukluktan beri gittiğim doktorumu tavsiye edebilirim kilonla da çok güzel ilgileniyor hastalığınla da.
Bende çalışmadan önce 40-42 kilo arasında gidip gidip geliyordum. 2 aydır çalışıyorum düzenli yediğim için 2 kilo aldım. Aslında istesek düzenli yemek yesek kalp hastası da olsak kilo alabiliyoruz.
Geçmiş olsun.

M mnurk38 Canım bana da 11 sene önce mitral kapak yetersizliği teşhisi konulmuştu. Seninkinin aksine benim tek kapakçığım çalışmıyordu çökmüş mü kapalı mı birşey olmuş işte. Bana da doktorum Deposilin 1.2 vermişti ve evet bir süre önce bu iğne üretimden kalktı. Şuan galiba ülkemizde üretilmeye başladı yanlış bilmiyorsam fiyatı da 8 tl civarı. İğneyi ihmal etme bence vurulmaya devam et. İğneyi vurulmadığımda hastalığım ilerliyordu benim. Bir ara 1+'ya düşmüştü bir süre geciktirdim iğnemi 2+'ya yükseldi değerim. İğne zaten antibiyotik iğnesi grip olmanı da önlüyor ki zaten kalp hastalarının grip olması yasak. Eğer düzenli olarak gittiğin doktorun yoksa sana kendi çocukluktan beri gittiğim doktorumu tavsiye edebilirim kilonla da çok güzel ilgileniyor hastalığınla da.
Bende çalışmadan önce 40-42 kilo arasında gidip gidip geliyordum. 2 aydır çalışıyorum düzenli yediğim için 2 kilo aldım. Aslında istesek düzenli yemek yesek kalp hastası da olsak kilo alabiliyoruz.
Geçmiş olsun.
geçmiş olsun size de.
benim eşime de mitral kapak yetmezliği - minimal düzeyde diye teşhis konuldu sağlık raporu almaya çalışırken.
doktor önemli değil demiş.
eşim de başka doktora gitmedi. ama endişe ettim şimdi. ciddi bir hastalık mı?

geçmiş olsun size de.
benim eşime de mitral kapak yetmezliği - minimal düzeyde diye teşhis konuldu sağlık raporu almaya çalışırken.
doktor önemli değil demiş.
eşim de başka doktora gitmedi. ama endişe ettim şimdi. ciddi bir hastalık mı?

Teşekkür ederim.
Sorun kalp olunca minimali de maksimum düzeyi de ciddi hastalık oluyor. Doktorum bana paran olmasa da çalıcaksın çırpıcaksın bu iğneyi olucaksın demişti. Böyle dediğine göre gerçekten önemli ve ciddi bir hastalık. Ama ben nefes darlığı, çarpıntı, bacak ağrısı dışında olumsuz etkisini yaşamadım. Gerçi daha ne yaşayayım ne kaldı ki. :KK45: Fakat bizim durumumuzda olanların kalp krizi geçirme olasılığı daha yüksekmiş yetişkin doktorum öyle demişti. Bence ihmal etmeyin senede bir de olsa doktora görünsün eşiniz. Eğer İstanbul'da oturuyorsanız Türk Kalp Vakfı'nı önerebilirim size. Çocukluk doktorum da yetişkin doktorum da mükemmel ilgileniyorlar.

Evet masum üfürümdür kendisi, çocukluğumun bi dönemi berbat geçti bu sebeple. Yatakta yön değişirken bile kalbime kramp girerdi, bi adım yürüyüp yere oturururdum nefes alamazdım. O acıyı tarif edemem... büyüyünce geçti, kapandı delik... Şimdi camış gibiyim, koşarken bi yandan da aerobik bile yapıyorum bana mısın demiyor kalbim.

rutin kontrollerin vardır zaten, arada bi ziyaret et dr amcayı.
aman maaşallah deyin kendinize vede fazla dillendirmeyin.Rabbim sağlık sıhhat versin.Ben çok korkarım çok iyiym demeye:KK12:

Benim kızımdada vardı bir yasnda kapandı. Mapanmazsa koldan girip kapatılır denmişti çok sükür. İyi bi kardiyaloğa gitmelisn.

Arastırma hastaneleri var üniversitelerin Birde oradaki doktorlara baktırmanızı onemle tavsiye edıyorum..Bız zamanında buna benzer bısey yasamıstık.Normal hastanelerde doktorların farkedemedıgı bı goz rahatsızlıgı ortaya cıkmıstı arastırma hastanesinde.. Cok gecmıs olsun..

bende de var. alerjik astım için gittiğim doktor fark etti. büyük olasılıkla çocukluktanmış. ilaca gerek yok denildi. yıllık kontrol... ilk gittiğim doktor çok güzel anlattı. hafif olan üfürüm (mitral kalp kapakçığı rahatsızlığı) çoğu kişide olurmuş. şuradan 100 kişi tutsak getirsek 90'nında çıkar demişti. hatta maket kalp üzerinde anlattı. kapakçığın biraz kan kaçırmasıymış. o kaçak çok olduğu zaman ilaç kullanılmayı, yada ameliyat gerektirirmiş. ameliyat doğum vs. olurken doktoruna söyle demişti...

Back
X