• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kalpte duraksama

IntheStarss

Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2023
386
79
23
22
Kalp krizi geçirme korkum var zaten birkaç haftadır kardiyolojiye gittim ama her seferinde yok bir şey deyip yolluyor. Ama benim bu sıkışma hissi çarpıntılar geçmiyor psikolojik olduğunu düşünüyordum artık amaa az önce yine bu sıkışma hissi oldu sonra nabzıma bakayım dedim bi baktım nabzım yok şaka gibi ama gerçek dedim noluyo şimdi yaşıyorum ama nabız yok bi üç saniye geçti tabi aşırı korktum sonra zayıf bi şekilde atmaya başladı ve ani bayılma hissi geldi. Nabzımı ben alamamışımdır diye ikna etmeye çalışıyorum kendimi şimdi de. Çok korkuyorum ya doktor değilsiniz biliyorum ama artık doktora gitmek de istemiyorum belki böyle bir şey yaşayan vardır :(

Kalp krizi geçirme korkum var zaten birkaç haftadır kardiyolojiye gittim ama her seferinde yok bir şey deyip yolluyor. Ama benim bu sıkışma hissi çarpıntılar geçmiyor psikolojik olduğunu düşünüyordum artık amaa az önce yine bu sıkışma hissi oldu sonra nabzıma bakayım dedim bi baktım nabzım yok şaka gibi ama gerçek dedim noluyo şimdi yaşıyorum ama nabız yok bi üç saniye geçti tabi aşırı korktum sonra zayıf bi şekilde atmaya başladı ve ani bayılma hissi geldi. Nabzımı ben alamamışımdır diye ikna etmeye çalışıyorum kendimi şimdi de. Çok korkuyorum ya doktor değilsiniz biliyorum ama artık doktora gitmek de istemiyorum belki böyle bir şey yaşayan vardır :KK43:
Bir dönem gaz problemim oldu ama asla hissetmedim. Direkt kalbime atıyordu ağrısı. Gaz sancısı veya gaz oluşumunu hiçbir şekilde hissetmedim. Bulunduğum şehirde gitmediğim kardiyoloji kalmadı, gereken bütün tahlilleri yaptım ama her şey normal görünüyordu. Her gece acilde gizli kalp krizi var mı diye tahlil yapıp, ekg çekiyordum. Sabaha kadar uyuyamıyordum korkudan, gün ağarınca uykuya dalıyordum. Herkes bana psikolojik olduğunu söylüyordu ama öyle değildi. Meğerse bağırsaklarımda gastrit varmış ilaç kullandım, o gün bugündür gayet iyiyim. Mide ağrısı, gastrit başka yerlere atıp ağrı yapıyormuş meğerse.

Kalp krizi geçirme korkum var zaten birkaç haftadır kardiyolojiye gittim ama her seferinde yok bir şey deyip yolluyor. Ama benim bu sıkışma hissi çarpıntılar geçmiyor psikolojik olduğunu düşünüyordum artık amaa az önce yine bu sıkışma hissi oldu sonra nabzıma bakayım dedim bi baktım nabzım yok şaka gibi ama gerçek dedim noluyo şimdi yaşıyorum ama nabız yok bi üç saniye geçti tabi aşırı korktum sonra zayıf bi şekilde atmaya başladı ve ani bayılma hissi geldi. Nabzımı ben alamamışımdır diye ikna etmeye çalışıyorum kendimi şimdi de. Çok korkuyorum ya doktor değilsiniz biliyorum ama artık doktora gitmek de istemiyorum belki böyle bir şey yaşayan vardır :KK43:
Panik atak, sağlık anksiyetesi gibi psikolojik rahatsızlıklar var. Ağır bir psikolojik sorun olamamakla birlikte ilaç ile tedavi edilmezse günlük yaşam kalitesini ciddi anlamda düşürür. Kardiyolojiye gitmişsiniz defalarca bir şey yok denmiş. Yine gidin başka bölümlere de içiniz rahat etsin inşallah hiç bir şey yoktur da siz panik yapıyorsunuzdur. Bu saydığım panik atak vs yakın çevremde ki insanların nerdeyse hepsinde mevcut. Korkulacak bir durum değil. Benim size tavsiyem Sizi dinleyecek bir doktor bulup bu yaşadıklarınızı ona da anlatmanız. ( derdin ne tamam şu ilaçları iç demeyecek bir doktor ) Çok geçmiş olsun.

Hastalık hastası gibi gözükmek istemiyorum artık doktora da gidemem. İnşallah panik ataktır psikolojiktir. Ne psikolojik ne gerçek ayırt edemiyorum ki artkkk. Sürekli midemde gaz var midem bulanıyor ama bu da kaygıdan olabilir mesela ya da midemle alakalı bir sorun mu var. Başım dönüyor aniden bayılacak gibi oluyorum bazen yine psikolojik de olabilir fizyolojik de düşünmekten valla yoruldum öyle bıraktım kaygılarım hala duruyor ama çevremdeki insanlarla ya da doktorlarla paylaşamıyorumm

Bir dönem gaz problemim oldu ama asla hissetmedim. Direkt kalbime atıyordu ağrısı. Gaz sancısı veya gaz oluşumunu hiçbir şekilde hissetmedim. Bulunduğum şehirde gitmediğim kardiyoloji kalmadı, gereken bütün tahlilleri yaptım ama her şey normal görünüyordu. Her gece acilde gizli kalp krizi var mı diye tahlil yapıp, ekg çekiyordum. Sabaha kadar uyuyamıyordum korkudan, gün ağarınca uykuya dalıyordum. Herkes bana psikolojik olduğunu söylüyordu ama öyle değildi. Meğerse bağırsaklarımda gastrit varmış ilaç kullandım, o gün bugündür gayet iyiyim. Mide ağrısı, gastrit başka yerlere atıp ağrı yapıyormuş meğerse.
Bana da herkes hastalık hastası muamelesi yapmaya başladı iki doktora gittik diye. Benim de midemde gaz bulantı var ama bilemiyorum bundan mıdır yoksa her şey kaygıdan mı

Back