Kalp Ve Gebelik

Bugdaycigiller

Arel Efe 👶❤️
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2012
1.436
1.111
133
Canlarım merhabalar 7 haftalık bir gebeliğim var çok şükür rabbim bu hissi bana yaşattı :) Ama şöyle de bir sorun var. Bende mitral yetmezlik ve triküspit yetmezliği var. 2 sene öncesine kadar triküspit yoktu, fakat bir ameliyat nedeni ile izin almak için gittiğimde onunda olduğunu öğrenmemle şok olmam bir olsa da çokta umursamamıştım açıkcası ne de olsa o zamanlar evlenip de gebe olacağım gibi hayale kapılmamıştım. Onun üzerine tekrar doktora gittiğimde beni yorumlarıyla ağlatmış fakat asıl kendi doktoruma gittiğim de içimi rahatlatmış şuanlık bir sıkıntı olmadığını söylemişti. Evet koyulan tanı devam ediyor fakat beni kötü etkileyecek durumda değildi henüz. Gebeliğimi öğrendiğim andan itibaren normal doğumda kararlıyım, dayanamadığım noktada epidural normal doğumu tercih etmek istiyorum. İlk muayenede Kadın Doğum doktorumun 8. ayda doğuma Kalp Cerrahımın vereceği karara göre doğum yapabileceğimi söyledi. Eee bu durumda biz ne yapalım diyorsunuz değil mi ?
  1. Daha önce bu gibi bir rahatsızlıkla yaşadığınız doğum tecrübesi/tecrübeleri nelerdir ?
  2. Nasıl yaptınız ?
  3. Kolay oldu mu ?
  4. Doğumdan sonra sizlere bir müdahale gerekti mi ?

Hiç mi yok yaşayan arkadaşlar ?
Merhaba cnm bende avrnt isimli ritim bozukluğu problemi var ve birde mitral kapak rahatsızlıkları hastaliklar kisiye özeldir ve belirtiler kisiden kisiye degisiklik gòsterebilir.
bu tip problemlerde gebeliğin ortalarına doğru bir Kardiyolojide muayene olmanı tavsiye ederim en iyi yönlendirmeye şüphesiz doktor yapacaktır. Sağlıkla bebisine kavuşman dileğiyle.
Not :) ben tansiyon problemi ile erken kavustum iogluma ve Doktorslar normal doğuma bir engel teşkil eden durum yok demişlerdi. Normal doğum olacaktı ve klasik usul yani epidural falan istemiyordum ama nasip olmadı gerisi can sagligi

Hiç mi yok yaşayan arkadaşlar ?
Mitral yetmezlik varmış bilmeden hamile kaldım son ayı çok fenaydi öksürük nefes darlığı derken beni skntiya düşürdü kardiyolog bebegin alınmasını istedi erken doğum oldu biraz ve normal doğum onerilmiyor epidural ancak. Benim sezeryan di kısa sürede işlemin bitmesi gerek yani doğum sancısini bekleyemezlerdi ve dogum sonrası ameliyat oldum. .kilo almayaya çalış hamur işi yeme tuz çok az tuket bebeğe kilo aldirmaya çalış son dönemler.erken doğum riski olursa kuvezden kurtulur belki. Muz süt kaşar peynir kilo aldiriyor. Son ay muz süt tuketmistim yararlı diye güya ama kilo aldırmis bebegime çok şükür. Hayırlı saglikli bir hamilelik ve dogum gerçekleştirin inşallah

Benim gebeliğimin ilk hafasında bronşit ve nefes darlığı teşhisi konulmuştu hatta Ventolin başlandı. Fakat çok sık olmamakla beraber sıkışırsam kullanıyorum. Fakat rahat nefes alamadığım için esneyerek nefes almaya çalışıyorum ve geçen hafta çok zorlamıştı bu durum beni. Pazartesi ikili testten sonra kardiyologda randevum var fakat kendi takibimi yapan bir doktor değil maalesef. Ona randevu bulamadım. Kaçıncı hafta da doğum yaptın peki ? Ve bebeğine de bu durum yansıdı mı? Yani bebeğinde de kalple ilgili bir sorunu oldu mu ? Ameliyatı ne için oldun ve daha iyi oldun mu ameliyattan sonra? Kusura bakma sanırım ender olan bir durum ve bilgi alabileceğim kimse olmadığı için bulmuşken tüm aklımdakileri yanıtlamak istiyorum

Pazartesi inşallah gideceğim doktora kardiyolağa 3. ayda ancak gönderebilirim demişti kadın doğum doktorum. İnşallah hayırlı haberlerle dönerim. İnşallah benimde engel olmaz

Benim Hamileligin 26.haftasinda ortaya çıktı. Aile hekimliği nde ilk takipte doktor kardiyolog a yonlendirmisti ben çok üstünde durmamistim sanırım 12.haftaydi. ben nefes nefesydim ve kilo falanda almamistim hiç. Doktor imkansız bu haftada başka bişey var demisti ki sebep kalpmis. Kapak yetersizliği varmış. Kontrolde olduğum hastaneyi değiştirip donanımlı bir yerde doğum gerekiyordu artık 30.haftadan sonra kabullendim ve kardiyolog kadın doğum bir arada kontroldu 10gün e bir falan. Çünkü benim nabız yuksekmis ama ben iyi hissediyordum kendimi. Kardiyolog iyi değilsin her an alınabilir diyordu ki 31.demi 32 demi ne öksürük başladı çok fena ne uyku ne yatma ne oturma ne içecek bişey gecirmedi ki akciğer tansiyonu yükselmiş meğer. 34.haftada sezeryan planı yapıldı her an doğum olabilir diye anestezi işlemleri hazırlandı en gec 10gune alinacakti. Bebek kuveze girebilirdi. Doğum esnasında bende komplikasyon olabilirdi vs vs psikolojimizi az buçuk anlayabilirsiniz. Sonra da 34 hafta nin sonunda kontrol vardı ama iyi değildim öksürük nefes darlığı çarpıntı fenaydi ve o gün sezeryan a alındım o hafta öksürük nedeniyle süt içiyordum sürekli yada ılık ballı su. Pekmez falan. Sütten midem bulunmaya baslayincada muz la içiyordum bebeğe şükür kilo aldırmis. Ciğer geliştirici de vurundum kuveze girmedi elhamdulillah.birkac hafta sonrada ameliyat oldum maalesef.

Çok üzüldümm ALLAH senide bebeğinide korumuş. Kusura bakma tekrar o günlere götürmüş oldum seni. Bende şuan 12. Haftaya girdim zaten bende tıkanma çok fazla oluyor iki merdiven öıksam nefes nefeseyimm o yüzden hep asansör kullanıyorum. Şuana kadar hem nefes alıp vermede hemde çarpıntıda sorun yaşadım. Pazartesi gideceğim doktora ama korkuyorum. He bu arada benimde 150'yi buluyor kalp atışım ve sırf bu yüzden ekoda çok zorlanıyorlar bu sefer ilaç vererek ıkındırarak işleme devam ediyorlar. Tee'ye de aldılar lokalle boğazımı uyuşturup kalbe hortum saldılar arka duvarını görmek için. Tabii ki bunlar bekarken olan şeylerdi şimdi gebeyken nasıl bir yol izlerler bunu bilemiyorum. Peki bu süreçte çalışıyor muydun? İşe devam ettin mi? Yoksa heyet raporu falan mı aldın?

Hiç unutuyor muyum ki acaba o günleri ben bebegimden önce düşük yapmıştım çalışmak istemedim o dönem hala calismiyorum. Tee hamilelikte de yapılıyor diye biliyorum. Kendini yorma kilo almayaya çalış işte ilaçlarını iç düzenli hayirla gelsin bebegin inşallah. Son dönem halsizlik çok fenaydi ama o halde bi işte calisacagimi düşünemiyorum. Eşimin ailesi geldi yanıma is yapmaya halim yoktu ki doktor da yorma kendini durumun ciddi demisti zira dediği gibi de oldu.benimki farklıdır senin durumun farklıdır ama tüm kalp hastası gebelerde kilo tuz kısıtlaması var

Tuzu uzun zamandır hayatımdan çıkarttım zaten tuz yiyince şişiyorum. Bende işten çıkacağım zaten çocuk doğunca bakabilecek kimse yok. Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğin için çok sağol. Sana da çok çok geçmiş olsun inşallah tekrar aynı şeyleri yaşamazsın

Kendini kötü hissettigin zaman bırak hemen işi ozaman. Sağlığın daha önemli. Çok teşekkür ederim sizede hayırlı doğum dilerim nezaman isterseniz kafanıza takılan bişey olursa iletisime geçebilirsiniz .tuz ödem yapıyor sismesin vücudun diye zaten herkese zararlı. Sağlıklı günler

canım çok geçmiş olsun bendede mitral kapak darlığı vardı doğumum spinal sezeryanle oldu bebeğimi aldıkları esnada öksürük krizine girmişim ve sonrasında yoğun bakıma almışlar zaten sonrasındada bebeğim 4 aylıkken anjiyo bir hafta sonrasındada valvüloplasti dedikleri balonla darlığı açtılar işlem sonrası 2.çocuk için sıkıntı olmadığını söyledi doktorum kasımda hamile olduğumu öğrendim yeniden korku, heyecan, mutluluk hepsi bıraradaydı ta ki geçtiğimiz haftaya kadar geçtiğimiz hafta bebeğimin kalp atımı durmuştu dünya başıma yıkıldı, kürtajla bebeği alacaklardı anestezi doktoru kardiyolojiye yönlendirdi şimdi ileri derecede kalp yetmezliğim olduğunu öğrendim ve asla çocuk düşünmemem gerektiği söylendi.Günlerdir ağlıyorum hem bebeğimin kaybetmenin acısı hem tekrar aynı sorunlar çok kötüyüm

evrem canım nasılsın?yukarıda arkadaşa yaşadıklarımı yazdım buaralar hiç iyi değilim sen nasılsın bebeğin nasıl?

belirtiler aynı canım sadece sen herşeyi doktorlar eşliğinde devam edeceksin ben bu belirtilerin tamamını hamileliğimde yorgunluğuma bağladım Allah yardımcın olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…