- 28 Aralık 2012
- 1.436
- 1.111
- 133
- Konu Sahibi Bugdaycigiller
Canlarım merhabalar 7 haftalık bir gebeliğim var çok şükür rabbim bu hissi bana yaşattı :) Ama şöyle de bir sorun var. Bende mitral yetmezlik ve triküspit yetmezliği var. 2 sene öncesine kadar triküspit yoktu, fakat bir ameliyat nedeni ile izin almak için gittiğimde onunda olduğunu öğrenmemle şok olmam bir olsa da çokta umursamamıştım açıkcası ne de olsa o zamanlar evlenip de gebe olacağım gibi hayale kapılmamıştım. Onun üzerine tekrar doktora gittiğimde beni yorumlarıyla ağlatmış fakat asıl kendi doktoruma gittiğim de içimi rahatlatmış şuanlık bir sıkıntı olmadığını söylemişti. Evet koyulan tanı devam ediyor fakat beni kötü etkileyecek durumda değildi henüz. Gebeliğimi öğrendiğim andan itibaren normal doğumda kararlıyım, dayanamadığım noktada epidural normal doğumu tercih etmek istiyorum. İlk muayenede Kadın Doğum doktorumun 8. ayda doğuma Kalp Cerrahımın vereceği karara göre doğum yapabileceğimi söyledi. Eee bu durumda biz ne yapalım diyorsunuz değil mi ?
- Daha önce bu gibi bir rahatsızlıkla yaşadığınız doğum tecrübesi/tecrübeleri nelerdir ?
- Nasıl yaptınız ?
- Kolay oldu mu ?
- Doğumdan sonra sizlere bir müdahale gerekti mi ?