• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kalp rahatsızlığımı yoksa panik atak mı?

ozlmddmr

Guru
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2006
65
0
296
36
Antalya
eşim 25 yaşında uzun zamandır göğsüm ağrıyor nefes alamıyorum diye şikayetleri var biz kalp rahatsızlığı diye düşünmüştük ama eşim doktora görünmek istemedi. bir ay önce çalıştığı yerden kendi yaşlarında bir arkadaşını kanserden kaybettik.arkadaşının ölümünden çok etkilendi çok üzüldü özellikle kendi yaşlarında olması onu çok etkiledi. ölüm korkusu başladı her an ölecekmiş gibi davranışları var. sürekli ölüm hakkında vasiyet eder gibi konuşuyor. son zamanlarda geceleri özellikle uyuyacağı zaman nefes alamıyorum diye kendini balkona atıyor koşa koşa. panik atak mı yoksa kalp rahatsızlığı mı arada kaldım bir an önce tedavi olmasını istiyorum bu arada eşimin babası da panik atak genetik bişey olabilir mi?

cevap için teşekkürler aslında eşim her şeyin farkında kalp doktoruna gitmek istemiyor daha önce defalarca söyledim askerdeyken yaşadığı bir olaydan dolayı doktor fobisi var diyebiliriz. ölüm korkusu yüzünden namaz kılmaya dinle ilgilenmeye dualar ezberlemeye başladı. ayrıca bugün öğle yemeğinde benden iyi bi psikolog bulmamı istediği için bu konuyu açtım endişeliyim o krizlerin çok farkında panik atak olduğunun farkında galiba

eşim 25 yaşında uzun zamandır göğsüm ağrıyor nefes alamıyorum diye şikayetleri var biz kalp rahatsızlığı diye düşünmüştük ama eşim doktora görünmek istemedi. bir ay önce çalıştığı yerden kendi yaşlarında bir arkadaşını kanserden kaybettik.arkadaşının ölümünden çok etkilendi çok üzüldü özellikle kendi yaşlarında olması onu çok etkiledi. ölüm korkusu başladı her an ölecekmiş gibi davranışları var. sürekli ölüm hakkında vasiyet eder gibi konuşuyor. son zamanlarda geceleri özellikle uyuyacağı zaman nefes alamıyorum diye kendini balkona atıyor koşa koşa. panik atak mı yoksa kalp rahatsızlığı mı arada kaldım bir an önce tedavi olmasını istiyorum bu arada eşimin babası da panik atak genetik bişey olabilir mi?

Özlem Hanım, eşiniz her ne kadar doktordan korkuyor olsa da, neticede bir kardiyolojik tetkike ihtiyaç olacaktır. Fiziksel temel tetkik edilmeden, devamını getirmek doğru olmaz. Siz de teşhis koymayın lütfen kendi kendinize. Madem eşiniz bir psikologa gitmeye razı olacak gibi görünüyor. Hemen gidin. Sonrasında gerekli olan yok zaten oluşacaktır.
İyiliklerle,

Back