- 15 Kasım 2024
- 8
- 1
- 25
-
- Konu Sahibi balpapatya
Çok çok pardon. Troponin değeriniz normal. Ters bakmışım. Allah korusun. Kalp ile ilgili bir sorununuz yok. Tekrar çok özür diliyorumÇok geçmiş olsun. Troponin değeri ile eşim kalp krizi geçirince öğrendim. Troponin sadece kalp rahatsızlığı olduğunda yükseliyor diye biliyorum. Tabiki doktor değilim. Benimkisi sadece eşimin rahatsızlığı sonucu edindiğim bir bilgi. Lütfen sabah olmadan tam teşekküllü bir hastanenin aciline gidip, troponin değerini gösterin.
Çok çok pardon. Troponin değeriniz normal. Ters bakmışım. Allah korusun. Kalp ile ilgili bir sorununuz yok. Tekrar çok özür diliyoyabi
Yani suan değere göre kalp rahatsızlığı olmadığı mı düşünüyorsunuz doğru anladım değil mi :)Düzeltme
Eger tahlili ac vermediyseniz hicbir seyiniz yok, ac verdiyseniz bir miktar sekeriniz olabilirMerhaba. Yaşım 25.
2 haftadır sol kolumda geçmeyen bir ağrı var arada kalbime yani göğsüme doğru ağrı giriyor acile gittim ekg ve kan verdim sorun olmadığını sinir sıkışması olabileceğini ortepediye veya kardiyolojiye gitmemi söyledi. Ama biraz başından attığını hissettim açıkçası ve ağrı sol kolumdan çıkmıyor kan sonuçlarıma baktığım zaman troponın değerinin yüksek çıktığını görüyorum ve cok endişeliyim haftaya randevum var ama bu kan sonuçlarını yorumlayabilecek bir doktor var mı destek olur musunuz
Aslında cok aç değildim ama şekerden cok kalpten korkuyorum troponin değer yüksek çıkmış gibi görünüyor tabi doktor değilim yorumlayan biri olursa cok memnun olacağımEger tahlili ac vermediyseniz hicbir seyiniz yok, ac verdiyseniz bir miktar sekeriniz olabilir
En az 8 saatlik aclik istenir normalde. O yuzden onu da kafaya takmayinAslında cok aç değildim ama şekerden cok kalpten korkuyorum troponin değer yüksek çıkmış gibi görünüyor tabi doktor değilim yorumlayan biri olursa cok memnun olacağım
Evet korkmayın. 2 nin altında.Yani suan değere göre kalp rahatsızlığı olmadığı mı düşünüyorsunuz doğru anladım değil mi :)
Bilmiyor olabilirim zaten bilsem burdan yazıp destek istemezdim bu kadar sert bir uslupla yazıyorsunuz anlayamadım neyse yorumunuz için teşekkürler8 saatlik aclik istenir normalde. O yuzden onu da kafaya takmayin
Troponin de dusuk cikmis, okudugunuzu mu anlayamiyorsunuz yoksa ondalik sayilari mi bilmiyorsunuz?
Pardon 25 yasina gelmis bir insanin ondalik sayilari bilmiyor olabilecegini hic dusunmemistimBilmiyor olabilirim zaten bilsem burdan yazıp destek istemezdim bu kadar sert bir uslupla yazıyorsunuz anlayamadım neyse yorumunuz için teşekkürler
Tropun yüksek çıktığını düşündüren size nedir? Ayrıca sağlıkçı misiniz da troponin değeri hakkında bir yorumda bulunuyorsunuz. Bırakın herkes işini yapsn
Bi ara test yaptırmıştım çoğu değerim kırmızı çıkmıştı. Korkarak doktorun yanına gittim bir şey yok dedi. İçini ferah tut. Şeninde bişeyin yoktur inşallah. Aç karnına verilen testler genelde yüksek çıkıyor.Merhaba. Yaşım 25.
2 haftadır sol kolumda geçmeyen bir ağrı var arada kalbime yani göğsüme doğru ağrı giriyor acile gittim ekg ve kan verdim sorun olmadığını sinir sıkışması olabileceğini ortepediye veya kardiyolojiye gitmemi söyledi. Ama biraz başından attığını hissettim açıkçası ve ağrı sol kolumdan çıkmıyor kan sonuçlarıma baktığım zaman troponın değerinin yüksek çıktığını görüyorum ve cok endişeliyim haftaya randevum var ama bu kan sonuçlarını yorumlayabilecek bir doktor var mı destek olur musunuz
Kandaki açlık şekeri yüksek çıkmış. Ekgde bir şey çıkmadı diyorsun. Sorun yoktur belki de psikolojik olarak stres yaptığın için ağrı oluyordur. Sen yine de emin olmak için kan sonuçlarını doktora gösterMerhaba. Yaşım 25.
G Gif haklı. Troponin o anda kalp krizi geçirmediğinizin bilgisini verir. Yoksa kalp ile ilgili daha farklı sorunların olup olmadığı bilgisini vermez.Acilde o anlık kalp krizi var mı ona bakılır. Siz yine de kardiyolojiye gidin. Gerekli diğer testler de yapılır. Daha erken gitmek istiyorsanız MHRS den konuma göre arama yapın. En yakın tarihi gösterir. Ara ara deneyin iptaller falan oluyor. Sadece bu testlerle birşey vardır yoktur denmez. O anlık kalp krizi geçirmediğiniz anlamına gelir sadece.