- 6 Temmuz 2023
- 4.842
- 16.655
-
- Konu Sahibi Delirmekuzereyim
Bir sürü eseri olan Orhan Pamuk şokAy her konuda da bir hikayesi var maşallah
ay yalan tabii. @Claire Fraser dümdüz yalan söylüyor sağlıksız bir beyni var
Uyduruyor sürekli sıkıntılı bir tip.
Güya iki tane evlilik yaptı ikisinde de kayınvalide patolojik derecede oğluna düşkün hatta sapkındı. Koca bulamam diye ağlayan kadın iki üç ay içinde hop evlendi. Hem de uzun boylu mavi gözlü hiç evlenmemiş cerrahla
hayallerini yazıyor. Yazsın bize ne ama bunu yaparken saçma sapan insanların sinir uçlarına dokunuyor. Çocuk düşmanı bir tip. Hitler gibi sadece kız cinsiyetinde ve sağlıklı çocukları seviyor. Tam kliniğe kapatmalık bir tip
Ay her konuda da bir hikayesi var maşallah
Benim favorim de hamileliğini hafta olarak değil ay olarak söylemesi ve bu tarihin lineer değil de ivmelenerek artmasi durumuBursada ulasim kotu diyene “ben bursada ikamet ediyorum cok guzel” diyor
1 ay sonra yurtdisinda yasamla ilgili konu acan uyeye “2 aydir finlandiyada yasiyorum cok guzel” diyor.
Benim arkadaşım aile birleşimini neredeyse bir sene bekledi ama hanım abla evlenmesi gibi hızlı bir şekilde gittiBenim favorim de hamileliğini hafta olarak değil ay olarak söylemesi ve bu tarihin lineer değil de ivmelenerek artmasi durumu
Bir de finlandiyaya tasinacagi sürede bursadaki villasinda (tabi ki yine villa) yasadigi ses sorunu için yine bursada ev bakmasından bahsedip sonraki hafta birden finlandiyada yaşıyor olması.
Şimdi ben kuzey Avrupa ülkelerini bilmiyorum ama mesela almanyada böyle nitelikli mesleklerde aile birleşimi yapılmıyor zahmetli oldugu için. Ailece başvurup aynı anda geliyorsunuz. Ama bu kuzey ülkeleri çok bi farklı bizim buradan o yüzdenBenim arkadaşım aile birleşimini neredeyse bir sene bekledi ama hanım abla evlenmesi gibi hızlı bir şekilde gitti
İki ay önce koca yok diye ağlayan kadın evlendi aynı hız her konuda devam ediyor.
Yakında birden bebeği doğacak. Aa ilkokula başlamış bile
Kesin kizi olacak ve bale kursuna gidecek.Benim arkadaşım aile birleşimini neredeyse bir sene bekledi ama hanım abla evlenmesi gibi hızlı bir şekilde gitti
İki ay önce koca yok diye ağlayan kadın evlendi aynı hız her konuda devam ediyor.
Yakında birden bebeği doğacak. Aa ilkokula başlamış bile
Şimdi ben kuzey Avrupa ülkelerini bilmiyorum ama mesela almanyada böyle nitelikli mesleklerde aile birleşimi yapılmıyor zahmetli oldugu için. Ailece başvurup aynı anda geliyorsunuz. Ama bu kuzey ülkeleri çok bi farklı bizim buradan o yüzdenSigrid i buraya davet ediyorum
Kesinlikle kalp kırmanız lazım daha geçenlerde haberde gördüm engelli bir kız komşusunun bebeğini camdan atmış Allah korusun çok dikkatli olun asla bebeği yanınızdan ayrımayınKizlar 17 günlük bebegim var ilk bebegim.. Konu babanem ayni site de oturuyoruz maalesef çocuğumu öpüyor sürekli kalbi kirilsin istemiyorum yaşlı yok sütün yok yok göğüsün yok ( var cocugum gayet kilo alimi iyi sütüm de hatta akiyor ped kullaniyorum) ben eve kendi komşularımi dahi istemedim ya daha kirkimiz bile cikmadi kışa giriş aylari salgın hastaliklar vs hepsini geçtim daha cok taze benim bebegim küçücük savunmasiz bugün tutup komşusu ve komsusunun engelli kardesini getirdi cat kapi mesele sadece gelmeleri değil iki dakika mutfaga gittim geldim gördüğüm manzara korkunçtu engelli kiz bebegimi ayakta kucağında tutuyor kizin zihinsel engeli var asla kucumsedigim icin degil ama dusurebilir ve şapır şupur öpüyor elim ayağım titredi almak istedim kiz ben tutucam diye bağırdı elinden zor aldim karni acikmistir diye sinirlerim bozuldu gözlerim doldu herkesin evladı kendine kıymetli kimseyi kucumsedigimden değil kimsenin kalbi kirilsin da istemiyorum ama bebeğim savunmasiz ve onu korumasi gereken kisi benim babanemi de üzmek sert konusmak istemiyorum cok yasli ama çocuğumu da sokakta bulmadim napicam kafayi bozuyorum bebegime hemen banyo yaptırdım aglaya aglaya benim sinavim kayinvaldem değil arkadaslar kendi babanem gercekten moralim bozuk
Çocuk değilmiş 50 yaşında yazmış konu sahibiArkadaşlar konu çok saptı . Birincisi zihinsel engelli bir çocuğun eline bebek verilmez. Ebeveyni buna nasıl izin vermiş ? Ben olsam babannemle otuz kez kavga etmiştim . Milleti nasıl başıma toplarsın ya çocuğuma birşey olsaydi diye. Sizde açık açık konuşun. Kendin kötü olamam diyorsan eşime bugün olanları anlattım çıldırdı eve kimseyi alma dedi de. Ya da daha mantıklısı annen ve babanla konusup onlar aracılığıyla çöz . Yani benim ailem hep biliyordu ne kadar hassas olduğumu kimse zaten cesaret edemedi . Açık açık söyleyin uçuk varsa çocuk engelli olabiliyormus doktorumuz yasakladı
birçok Kuzey Avrupa ülkesi için aile birleşimi mevcut değil. zaten hemen hemen hepsi nitelikli göçmen ancak aldığı için aile birleşimi gibi bir sisteme ihtiyaç kalmıyor.
genelde bu durumda eşinin D tipi çalışan vizesi ile yerleşip oturma iznine başvurması gerekir. eşine D tipi çıktıktan sonra kendisi, eş vasfı ile aynı vize türüne başvurabiliyor. fakat D tipi vize söz konusu olduğu için İstanbul ya da Bursa'da bulunan vize merkezlerinden yapması mümkün değil. bu vizeyi illa ki ülkenin büyükelçiliğinden yapmalı. hemen hemen hepsi de Ankara'da bulunuyor. ve işin içinde böyle bir yapı girdiği için randevu bulabilme ve başvuruna cevap alabilme süreleri çok uzuyor. bu arada uçak bileti ve konaklayacağın yere dair belgelerini eksiksiz ilettiğinde bu geçerli.
eşim bana bağlı olarak buraya gelmişti ve biz ülkeye D tipi vize ile girdikten sonra oturma iznine başvurmuştuk çünkü her ne kadar ülkenin büyükelçilik sitesinde öyle olabileceği yazıyor olsa da ülkeye giriş yapmadan önce yaptığınız residence permit kabul edilmez. ben başvurumu yaptım ve iki ay içinde oturma iznim ve kimliğim geldi. eşimin ise dört aydan uzun sürdü.
ben bu arada kendisinin Finlandiya'da hangi şehirde yaşadığını da çok merak ettim. bilen var mı?
Bugünle birlikte tam 1 ay 1 hafta oldu buraya geleli. Eşim kalp damar cerrahı ve buradaki hastaneden teklif almıştı 8 ay önce çok kararsızdık. Nüfusu çok az burada hayat dipfrizde yaşamak gibi ama Nordik kültürü seviyorum Şimdilik Vantaa'dayız ama Kotka'ya gideceğiz diyor eşim.
Vasatokka ve inari muhteşem. İnsanlar ırksal açıdan çok güzel yahu kadın erkek olsun..Kuzey kültürünün anlayışı o sadelik sessizlik aşık oldum.
Eşimse burada kalmak istemiyor, İsviçre'de kendisi gibi cerrah (beyin) ağabeyinin yanına gidecekmişiz Nisan-Mayıs gibi.
Evden çıkamıyorum bir haftadır ve 3.5 aylık hamileyim ve istifra etmekten lavabodan çıkamıyorum, tuvaletimi tutamıyorum, baş dönmelerinden yataktan kalkamıyorum titremelerim çok fazla .. ağlama krizlerine giriyorum bazen annemi çok özledim görüntülü konuşmak yetmiyor görümcem İsveç'te o haftada bir gelecekmiş yanımıza
Karmaşık duygular içerisindeyim Türkiyeyi özlemiyorum hem de hiç ama burada kalırsak ben çalışamayacağım ..Orta düzeyde almancam ve iyi derecede ingilizcem var alman lisesi çıkışlıyım zaten de.. işe yaramıyor .. mali müşavir ve denetmenim bu yaştan sonra temizlikçilik kuryecilik mi yapacağım aklıma geldikçe ağlama krizine giriyorum eşim çalışma diyor ama ben alışkın değilim gurursuzca bir erkekten para dilenmeye.
Herşey iyi güzel ama ben buraya ait hissetmiyorum kendimi hormonlarım yüzünden arabeske bağlıyorum herhalde
Finlandiya'da yaşayan forumdaşlarım varsa tanışmak bir kahve içmek isterim
Buyur üstatBoşanma davam 1.5 yıl sürmüştü. Boşanma davam bittikten 2,5 ay sonra iddet kaldırma davası açarak yeniden evlendim. Evlenmek zorunda kaldım daha doğrusu çünkü vize işlemleri zaman alacaktı beklemeye zamanımız yoktu. Benim çocuğum yoktu sevgilimden ayrılmış gibi oldu. Umarım karşınıza güzel bir adam çıkar ve oğlunuza da babalık yapar. Kısmet umudunuzu tam kaybettiğiniz anda kapınızı çalıveriyor hamileyim ben de 4 ay oldu. Hiç pişman değilim yeniden evlendiğime.
Anladım ama fark etmez ki 17 günlük bir bebeği tutabilecek yetkinliği yok . Allah korusun zarar verebilir . Birde bu kadın uykusuz yeni bir şeye alışıyor daha lohusa diye düşünmeden babannenin at kosturmasi da normal değil . Bu kişi kayinvalide olsa konu sahibi bu kadar kalp düşünür muydu acaba ?Çocuk değilmiş 50 yaşında yazmış konu sahibi
Yok o konuda haklısınız tabii ki, ilk sayfalarda da yazmışlar daha yeni çıktı haberlere çok benzer konu Allah korusun, konu sahibi düşünememiş düşünse de söyleyememiş olabilir koskoca babaannenin eve insan yığması çok saygısızca bi hareketAnladım ama fark etmez ki 17 günlük bir bebeği tutabilecek yetkinliği yok . Allah korusun zarar verebilir . Birde bu kadın uykusuz yeni bir şeye alışıyor daha lohusa diye düşünmeden babannenin at kosturmasi da normal değil . Bu kişi kayinvalide olsa konu sahibi bu kadar kalp düşünür muydu acaba ?
Bilmiyorum ya bu konular beni tetikliyor . Çünkü aynı şekilde anlayışsız bir kayinaileye sahiptim ev terk ettiler . Umrumda oldu mu hayır . Onlar da o zamanlar on bir yaşında olan çocuğun kucağına vermişlerdi . Hem de bu konularda ne kadar takıntılı olduğumu bildikleri halde . Ne oldu uzuuuunca süre torun göremediler . Şimdi ne olursa olsun bana sorarlar . Bu çocuklar oyuncak değil Allah korusun bir zarar görseler geri dönüşü yok . Ömür boyu hayatları mahvolur . İnsanlar bebekleri oyuncak gibi eğlendirme aracı sanıyor sinir oluyorum .Yok o konuda haklısınız tabii ki, ilk sayfalarda da yazmışlar daha yeni çıktı haberlere çok benzer konu Allah korusun, konu sahibi düşünememiş düşünse de söyleyememiş olabilir koskoca babaannenin eve insan yığması çok saygısızca bi hareket
Düşünürdüm çünkü kayinvaldemi oz annem gibi severimAnladım ama fark etmez ki 17 günlük bir bebeği tutabilecek yetkinliği yok . Allah korusun zarar verebilir . Birde bu kadın uykusuz yeni bir şeye alışıyor daha lohusa diye düşünmeden babannenin at kosturmasi da normal değil . Bu kişi kayinvalide olsa konu sahibi bu kadar kalp düşünür muydu acaba ?
Gecenlerde haberlerde gördün kadın torunu olan 17 yasında down sendromlu kız ile komsusuna bebek görmeye gidiyor kız bebeği malesef 6. Kattan ....Kizlar 17 günlük bebegim var ilk bebegim.. Konu babanem ayni site de oturuyoruz maalesef çocuğumu öpüyor sürekli kalbi kirilsin istemiyorum yaşlı yok sütün yok yok göğüsün yok ( var cocugum gayet kilo alimi iyi sütüm de hatta akiyor ped kullaniyorum) ben eve kendi komşularımi dahi istemedim ya daha kirkimiz bile cikmadi kışa giriş aylari salgın hastaliklar vs hepsini geçtim daha cok taze benim bebegim küçücük savunmasiz bugün tutup komşusu ve komsusunun engelli kardesini getirdi cat kapi mesele sadece gelmeleri değil iki dakika mutfaga gittim geldim gördüğüm manzara korkunçtu engelli kiz bebegimi ayakta kucağında tutuyor kizin zihinsel engeli var asla kucumsedigim icin degil ama dusurebilir ve şapır şupur öpüyor elim ayağım titredi almak istedim kiz ben tutucam diye bağırdı elinden zor aldim karni acikmistir diye sinirlerim bozuldu gözlerim doldu herkesin evladı kendine kıymetli kimseyi kucumsedigimden değil kimsenin kalbi kirilsin da istemiyorum ama bebeğim savunmasiz ve onu korumasi gereken kisi benim babanemi de üzmek sert konusmak istemiyorum cok yasli ama çocuğumu da sokakta bulmadim napicam kafayi bozuyorum bebegime hemen banyo yaptırdım aglaya aglaya benim sinavim kayinvaldem değil arkadaslar kendi babanem gercekten moralim bozuk
Bu ne kadar iğrenç bi mesaj. Bunu beğenenler ne biçim insanlar. Kanımı dondurdunuz.Toplum içinde de hâl ve hareketleri sevimli, eğlenceli bulunuyor down sendromlular. Şu fırlatma davranışı belki kaç defa kahkahalarla pekiştirilmiştir acaba ? Görümcemin oğlunu okulda down sendromlu bir çocuk fena yaralamış da okul müdürü sağolsun okuldan uzaklaştırmış down sendromlu öğrenciyi. Anneler iyi niyetli olduklarını zannetseler de bu çocuklara maskot muamelesi yaptıklarının farkında değiller. Gerçekten korkutucu.
“Türkiye istatistik kurumu verilerine göre, son 10 yılda down sendromlu bireylerin karıştığı adli vakaların sayısı %25 artış gösterdi. down sendromlu bireylerin karıştığı adli vakalardaki %25'lik artış, bu bireylerin daha fazla destek ve korumaya ihtiyaç duyduğunu gösteriyor. ''
Saldırgan köpekler bile çocukları parçaladığında hatta yediğinde kahrolduk, önlemler geç de kalınsa alınmaya devam ediyor da özel bireylerle ilgili niye önlem mekanizmamız yok hayret ediyorum.. Down sendromlu genç kız, zamanını kollayarak ve planlayarak yalnız bırakılan bebeği camdan atmış bu kasıtlı yapılmış. Bunun adı aymazlıktır.
Yenidoğanın evine ziyarete gitme cehaletinin bitmesi lazım. Anneler neden izin veriyor ?
Çocukken mahallede down sendromlu bir kız vardı. Bizden tahminim 3-4 yaş küçük olmasına rağmen vücudu oldukça iriydi haliyle kuvvetliydi. Annesi ısrarla benim çocuğum özel, onu da aranıza alın diye tutturup zorla oynatırdı bizimle ve kenarda hep izlerdi gözleri dolardı.
Ancak her tatil günümüzü bize resmen zehir ederdi. Aniden sebepsizce sinirlenir ve vahşi gibi saldırmaya başlardı. Karşılık vermeyi bırak kendini korumaya çalışsan bile annesi hemen olay çıkarırdı .Tamam da bizim suçumuz ne?
Oyun oynadığımız alan çıkmaz sokaktı. Orada ip atlar evcilik oynardık. O geldiğinde hemen hızlıca oyuncak bebeklerimizi ve oyuncak fincanlarımızı alıp kaçardık çünkü kollarımızdaki morluklar yüzünden ve başka bir arkadaşımızın gözlüğünü kırdığı için - az kalsın kör oluyordu cam gözüne girdi retinasını çizmiş kornasına gelseydi kör olurdu - ailelerimiz yasaklamıştı onunla oynamayı.
Bir gün camdan baktığımda o boş çıkmaz sokakta tek başına ağladığını gördüm ve dayanamayarak evden çıktım. Yanına gittim sarıldım. Dışarıda daha fazla üşümemesi için evimize davet ettim. Gülümsüyordu işte sorun yoktu o benimle anlaşıyordu sorunlu olan o değil diğer arkadaşlarım diye düşünmüştüm ama bana öyle bir tokat attı ki öyle böyle değil vay ki ne vay dünyam karardı kulak zarım zedelendi hastanelik acillik oldum. Resmen yere yapıştırdı beni, annemin çığlıklar içerisinde bana doğru koşarak down sendromlu kızcağızı hışımla duvara çarpıp beni kucakladığını ve babama seslendiğini hatırlıyorum. Kızcağızı bir daha hiç görmedim çünkü komşular rahatsız olduğu için taşınmak zorunda kalmışlar.
Valla babaannene kıymazsan çocuğuna kıyarsın. Öyle uçuk kapan hasta olan bebek çok. Annen baban yok mu söyle getirmesinler sanaKizlar 17 günlük bebegim var ilk bebegim.. Konu babanem ayni site de oturuyoruz maalesef çocuğumu öpüyor sürekli kalbi kirilsin istemiyorum yaşlı yok sütün yok yok göğüsün yok ( var cocugum gayet kilo alimi iyi sütüm de hatta akiyor ped kullaniyorum) ben eve kendi komşularımi dahi istemedim ya daha kirkimiz bile cikmadi kışa giriş aylari salgın hastaliklar vs hepsini geçtim daha cok taze benim bebegim küçücük savunmasiz bugün tutup komşusu ve komsusunun engelli kardesini getirdi cat kapi mesele sadece gelmeleri değil iki dakika mutfaga gittim geldim gördüğüm manzara korkunçtu engelli kiz bebegimi ayakta kucağında tutuyor kizin zihinsel engeli var asla kucumsedigim icin degil ama dusurebilir ve şapır şupur öpüyor elim ayağım titredi almak istedim kiz ben tutucam diye bağırdı elinden zor aldim karni acikmistir diye sinirlerim bozuldu gözlerim doldu herkesin evladı kendine kıymetli kimseyi kucumsedigimden değil kimsenin kalbi kirilsin da istemiyorum ama bebeğim savunmasiz ve onu korumasi gereken kisi benim babanemi de üzmek sert konusmak istemiyorum cok yasli ama çocuğumu da sokakta bulmadim napicam kafayi bozuyorum bebegime hemen banyo yaptırdım aglaya aglaya benim sinavim kayinvaldem değil arkadaslar kendi babanem gercekten moralim bozuk