Kalp kirmaktan korkmak ve daha 17 günlük bebegim

Ay her konuda da bir hikayesi var maşallah

Bursada ulasim kotu diyene “ben bursada ikamet ediyorum cok guzel” diyor
1 ay sonra yurtdisinda yasamla ilgili konu acan uyeye “2 aydir finlandiyada yasiyorum cok guzel” diyor.

Arkadaşlar konu çok saptı . Birincisi zihinsel engelli bir çocuğun eline bebek verilmez. Ebeveyni buna nasıl izin vermiş ? Ben olsam babannemle otuz kez kavga etmiştim . Milleti nasıl başıma toplarsın ya çocuğuma birşey olsaydi diye. Sizde açık açık konuşun. Kendin kötü olamam diyorsan eşime bugün olanları anlattım çıldırdı eve kimseyi alma dedi de. Ya da daha mantıklısı annen ve babanla konusup onlar aracılığıyla çöz . Yani benim ailem hep biliyordu ne kadar hassas olduğumu kimse zaten cesaret edemedi . Açık açık söyleyin uçuk varsa çocuk engelli olabiliyormus doktorumuz yasakladı

Bursada ulasim kotu diyene “ben bursada ikamet ediyorum cok guzel” diyor
1 ay sonra yurtdisinda yasamla ilgili konu acan uyeye “2 aydir finlandiyada yasiyorum cok guzel” diyor.
Benim favorim de hamileliğini hafta olarak değil ay olarak söylemesi ve bu tarihin lineer değil de ivmelenerek artmasi durumu
Bir de finlandiyaya tasinacagi sürede bursadaki villasinda (tabi ki yine villa) yasadigi ses sorunu için yine bursada ev bakmasından bahsedip sonraki hafta birden finlandiyada yaşıyor olması.

Benim arkadaşım aile birleşimini neredeyse bir sene bekledi ama hanım abla evlenmesi gibi hızlı bir şekilde gitti
İki ay önce koca yok diye ağlayan kadın evlendi aynı hız her konuda devam ediyor.
Yakında birden bebeği doğacak. Aa ilkokula başlamış bile

Şimdi ben kuzey Avrupa ülkelerini bilmiyorum ama mesela almanyada böyle nitelikli mesleklerde aile birleşimi yapılmıyor zahmetli oldugu için. Ailece başvurup aynı anda geliyorsunuz. Ama bu kuzey ülkeleri çok bi farklı bizim buradan o yüzden Sigrid i buraya davet ediyorum

Kesin kizi olacak ve bale kursuna gidecek.

birçok Kuzey Avrupa ülkesi için aile birleşimi mevcut değil. zaten hemen hemen hepsi nitelikli göçmen ancak aldığı için aile birleşimi gibi bir sisteme ihtiyaç kalmıyor.
genelde bu durumda eşinin D tipi çalışan vizesi ile yerleşip oturma iznine başvurması gerekir. eşine D tipi çıktıktan sonra kendisi, eş vasfı ile aynı vize türüne başvurabiliyor. fakat D tipi vize söz konusu olduğu için İstanbul ya da Bursa'da bulunan vize merkezlerinden yapması mümkün değil. bu vizeyi illa ki ülkenin büyükelçiliğinden yapmalı. hemen hemen hepsi de Ankara'da bulunuyor. ve işin içinde böyle bir yapı girdiği için randevu bulabilme ve başvuruna cevap alabilme süreleri çok uzuyor. bu arada uçak bileti ve konaklayacağın yere dair belgelerini eksiksiz ilettiğinde bu geçerli.
eşim bana bağlı olarak buraya gelmişti ve biz ülkeye D tipi vize ile girdikten sonra oturma iznine başvurmuştuk çünkü her ne kadar ülkenin büyükelçilik sitesinde öyle olabileceği yazıyor olsa da ülkeye giriş yapmadan önce yaptığınız residence permit kabul edilmez. ben başvurumu yaptım ve iki ay içinde oturma iznim ve kimliğim geldi. eşimin ise dört aydan uzun sürdü.

ben bu arada kendisinin Finlandiya'da hangi şehirde yaşadığını da çok merak ettim. bilen var mı?

Kesinlikle kalp kırmanız lazım daha geçenlerde haberde gördüm engelli bir kız komşusunun bebeğini camdan atmış Allah korusun çok dikkatli olun asla bebeği yanınızdan ayrımayın

Çocuk değilmiş 50 yaşında yazmış konu sahibi

Konu sahibi, siz doğurduğunuzdan sorumlusunuz. Kırmamanız, korumanız gereken kişi o. El alemi (kusura bakmayın babaanne de olsa anne de olsa söz konusu sizin çocuğunuzsa diğerleri el alem statüsüne düşüyor) kırmayacağım diye çocuğunuzu riske atmamalısınız. Daha çok erken ama güzel bi zamanda bence denk gelmiş, bunu çocuğun aklı başında olduğu bi zamanda da yaşayabilir ve çocukta "annem beni koruyamıyor demek ki" kırılganlığını oluşturabilirdiniz. Henüz lohusasınız hassassınız ama önceliklerinizi iyi belirleyin lütfen

Buyur üstat

Çocuk değilmiş 50 yaşında yazmış konu sahibi
Anladım ama fark etmez ki 17 günlük bir bebeği tutabilecek yetkinliği yok . Allah korusun zarar verebilir . Birde bu kadın uykusuz yeni bir şeye alışıyor daha lohusa diye düşünmeden babannenin at kosturmasi da normal değil . Bu kişi kayinvalide olsa konu sahibi bu kadar kalp düşünür muydu acaba ?

Yok o konuda haklısınız tabii ki, ilk sayfalarda da yazmışlar daha yeni çıktı haberlere çok benzer konu Allah korusun, konu sahibi düşünememiş düşünse de söyleyememiş olabilir koskoca babaannenin eve insan yığması çok saygısızca bi hareket

Bilmiyorum ya bu konular beni tetikliyor . Çünkü aynı şekilde anlayışsız bir kayinaileye sahiptim ev terk ettiler . Umrumda oldu mu hayır . Onlar da o zamanlar on bir yaşında olan çocuğun kucağına vermişlerdi . Hem de bu konularda ne kadar takıntılı olduğumu bildikleri halde . Ne oldu uzuuuunca süre torun göremediler . Şimdi ne olursa olsun bana sorarlar . Bu çocuklar oyuncak değil Allah korusun bir zarar görseler geri dönüşü yok . Ömür boyu hayatları mahvolur . İnsanlar bebekleri oyuncak gibi eğlendirme aracı sanıyor sinir oluyorum .

Düşünürdüm çünkü kayinvaldemi oz annem gibi severim

Gecenlerde haberlerde gördün kadın torunu olan 17 yasında down sendromlu kız ile komsusuna bebek görmeye gidiyor kız bebeği malesef 6. Kattan ....
Çok kötü olmustum bu haberi gördüğümde lütfen babaannenize sınır çizin yapamasın bunları o savunmasız siz koruyacaksınız elalem ne derse desin kimin kalbi kırılırsa kırılsın

Bu ne kadar iğrenç bi mesaj. Bunu beğenenler ne biçim insanlar. Kanımı dondurdunuz.

Yaslilar cocuklari sulu sulu opuyorlar (nedense) cocuklen yasli birini gorduk mu kacardik, dove dove severlerdi, somura somura operlerdi. Babaanneye anlatsaniz da anlamaz, kalbi kirilacak mecbur 17 gunluk bebegi sevmeden, opmeden ne anliyorlar onu da hic anlamiyorum, bir gidim cani var zaten, insan bakmaya kiyamiyor.

Valla babaannene kıymazsan çocuğuna kıyarsın. Öyle uçuk kapan hasta olan bebek çok. Annen baban yok mu söyle getirmesinler sana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…