• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kalp kapaklarının uzun olması???

Canim endiselenecegin bir sey yok.
Nisanlimda da ayni durum var.
2 sene once yogun kalp agrisi yuzunden iyi bir kalp cerrahisine gittik. Damardan bir sivi verilerek kalbine bakildi. Bu sivi bakilan yeri aydinlatiyordu, doktorda daha iyi goruyordu.
Onunda kalp kapakciklari uzundu.
1 ilac verdi, sigarayi azalt ve yogun spor yapma endiselenecek bir sey yok bu dogustan ya da sebepsiz sonradan olan bi durum dedi.
Ilaci artik kullanmiyor. Cok uzun suredir agrisida yok. Ayda bir hafif gelir gider agri. Hala sigara iciyor.
Ama ilac cok halsiz, sarhos gibi yapiyordu kullandigi zamanlar.
Yani gonlunu ferah tut:KK200:
Verdigi ilac Beloc.
Aynisi annemde de var o da bunu iciyor, ayriyetten bir kalp ilaci daha iciyor ama farkli bi sebepten.
Ikisi de ayni doktora gittiler alaninda uzmandir, bana guvenebilirsin.

Çok geçmişolsun hangi il ve hangi doktor acaba. Banada Beloc verdi. Kullanmaya başladım dediğin gibi çok halsizhissediyorum bende kendimi. Yan etkisi bu sanırım.

Benim ve ablamin oyle genetikmis tek sikinti cabuk heyecan yapiyorum kalbim cok hizli carpiyor arada ritm bozuklugu yasiyorum.bana ve ablama dr.sorun olmadigini soyledi

İlk zamanlar benimde öyleydi. Ama keşke hala öyle olsa. Sinirlenince, üzülünce, sevinince deli gibi atan bir kalp var :) ve ağrısıda ayrı bir bela

Geçmiş olsun. Kapağımin biri değişti. Beloc ihmal etme carpintin varsa. Bende kullanıyordum ameliyat sonrası başka firmanın ilacını kullanıyorum. Nescafe den çok Türk Kahvesi çarpıntıyi tetikler ama abartmadan içersin takma ama sigara bırak. Ameliyat gibi durum yoktur umarım ama olursa sigara kullandığın için iyileşme biraz uzun sürebilir hastane sürecinde.baska doktora da git kontrolü ihmal etme ve ilerde gebelik planladiginda kesinlikle kontrole git çünkü hamilelik ilerletebiliyor rahatsızlığı ki benim öyle oldu maalesef. .

Çok geçmiş olsun. Sigarayı bırakmam zaman alıcak. Bırakma düşüncesi geçtiğinde bile sigara yakasım geliyor. :(

İlk zamanlar benimde öyleydi. Ama keşke hala öyle olsa. Sinirlenince, üzülünce, sevinince deli gibi atan bir kalp var :) ve ağrısıda ayrı bir bela
Ilk zamanini bilmem ama ben 34 yasindayim dr.aniden kapi calsa kalbin hizla atar demisti.dogru kalbim cok carpar elim ayagim salinir.belki tek yan etkisi migrendir.ablam ve benim migrenimiz var

Rahatsizliginiz mitral kapak prolobsu bu rahatsizlik iki kisimdir biri genetik olup sizi yasantiniz etkilemez ama diger kisim sonradan olusup kalpte kacaga yol acar bu risklidir sonu kalp ameloyatina kadar gider.benimde mitral kapak prolobsu ve mitral kapak yetmezligim var beloc ve asprin kullaniyorum kan sulandirici aylik da ignelerim var eger sikinticok hissediyorsaniz baska kardiloga gozukun mutlaka...

Geçmiş olsun. Kapağımin biri değişti. Beloc ihmal etme carpintin varsa. Bende kullanıyordum ameliyat sonrası başka firmanın ilacını kullanıyorum. Nescafe den çok Türk Kahvesi çarpıntıyi tetikler ama abartmadan içersin takma ama sigara bırak. Ameliyat gibi durum yoktur umarım ama olursa sigara kullandığın için iyileşme biraz uzun sürebilir hastane sürecinde.baska doktora da git kontrolü ihmal etme ve ilerde gebelik planladiginda kesinlikle kontrole git çünkü hamilelik ilerletebiliyor rahatsızlığı ki benim öyle oldu maalesef. .
Gecmis olsun dogustan miydi rahatsizliginiz yoksa romatizmalmiydi

Rica ederim benimde romatizmal eger sakincasi yoksane zaman ameliyat oldunuz nasil ilerledi o surec ben korkuyorum ameliyattanda
Öğrendim birkaç ay sonra ameliyat oldum ilerlemiş haberim yoktu hiç. Açık ameliyat oldum ilk birkaç hafta tabiki biraz sıkıntıliydi ama alisiyorsun onada. Kapak değişti işte belki arastirmisindir coumadin kullaniyorum.1yil oldu hatırlamıyorum ağrı sancı diyebilirim elbet korku stres oluyor ama boşuna okadar strese girmisim diyorum şimdi. Tevekkül edip yüksek moralle girip çevrede tatlı güzel insanlar da olduğunda sağlığına kavusuyorsun değişik bir tecrübe olarak hayatına devam ediyorsun inşallah

]
Öğrendim birkaç ay sonra ameliyat oldum ilerlemiş haberim yoktu hiç. Açık ameliyat oldum ilk birkaç hafta tabiki biraz sıkıntıliydi ama alisiyorsun onada. Kapak değişti işte belki arastirmisindir coumadin kullaniyorum.1yil oldu hatırlamıyorum ağrı sancı diyebilirim elbet korku stres oluyor ama boşuna okadar strese girmisim diyorum şimdi. Tevekkül edip yüksek moralle girip çevrede tatlı güzel insanlar da olduğunda sağlığına kavusuyorsun değişik bir tecrübe olarak hayatına devam ediyorsun inşallah
Evet biliyorum ablamda kalp yetmezligi hastasi kalp insani korkutuyor elbette ama hersey allahtan insan tevvekkul edince birazdaha rahatliyor...masaallah iyi atlatmissiniz bazilari cok kotu anlatiyor bende tedirginim suanda kesin ameliyat denmiyor ama ilerliyor sonu ameliyat diyorlar hayirlisi olsun insaallah,bir oglum var ikinciyide istiyorum ameliyattan sonra hamilelik riskli deniliyor ama hamileliktede ilerliyor deniliyor bilmiyorum oyle arada kaldim...siz evlimisinizbilmiyorum ama bu hamilelik ile rahatsizlik hakkinda bilginiz var mi?

]

Evet biliyorum ablamda kalp yetmezligi hastasi kalp insani korkutuyor elbette ama hersey allahtan insan tevvekkul edince birazdaha rahatliyor...masaallah iyi atlatmissiniz bazilari cok kotu anlatiyor bende tedirginim suanda kesin ameliyat denmiyor ama ilerliyor sonu ameliyat diyorlar hayirlisi olsun insaallah,bir oglum var ikinciyide istiyorum ameliyattan sonra hamilelik riskli deniliyor ama hamileliktede ilerliyor deniliyor bilmiyorum oyle arada kaldim...siz evlimisinizbilmiyorum ama bu hamilelik ile rahatsizlik hakkinda bilginiz var mi?
2 . çocuğu suan düşünme okadarini söyleyim. Başıma gelenleri simdi yazsam tanidiklar var forumda ifşa olmak istemiyorum :)kolay değil ameliyat dönemi ama atlatilmayacak da değil allah yardım ediyor.

Back