• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kalp kapaklarının uzun olması???

emine_1991

Kahkahalar bugün senin ya sonrası ?
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2012
146
47
48
33
Aranızda böyle bir rahatsızlığı olan varmı umarım yoktur..

P.tesi yoğun bir çarpıntı oldu. Gelen ambulansta çekilen ekg 240`tı. Acildeki doktor oldukça ilgisiz bir şekilde polikinlikteki doktora ulaşmaya çalıştığını ve kahveyi azaltmam gerektiğini söyledi. Kan tahlili istedi. Polikinliğe sevk etti. Ertesi gün polikinlikte muayene oldum. tekrar ekg istedi bu seferde 140`tı. Kalp tomografisi ile baktı ve ``kalp kapakları uzun, genetik kalıtsal bir durum, sigara kullanıyorsan bırak, günde bir tane bu ilaçtan iç çarpıntın olunca tekrar iç``

Devlet hastanelerinde hiç bir zaman bu denli ilgisizlik yaşamamıştım. soru sormama fırsatım bile olamadan diğer hastaya seslenip çıkabilirsiniz dedi. Olayın yani hastalığımın ne olduğunu anlayabilmemin şokundayken isterdim ki daha açıklayıcı konuşsun.

Neyse..

Aranızda bu rahatsızlığı yaşayan varmı? Daha kapsamlı bir üniversiye hastanesine gitmeyi düşünüyorum. Doktorun verdiği ilaç Beloc Zok 25 mg. Farklı bir hastaneye gidene kadar kullanmam mı uygun yoksa hiç başlamamak mı doğru.

Bu arada 24 yaşındayım. Bu tip bir rahatsızlıgı olan biri yok Sülalemde.

Şimdiden teşekkürler Cevaplarınız için.

Merhaba tecrübem yok ama
Izmirdesin sanırım
Ege uni yada kente gidebilirsin
Burdaki hekimler güvenilir
Geçmiş olsun

Cok geçmiş olsun:-( Araştırma hastanesine gidersen daha iyi olur senin için.

Kalp kapakcigin sarkmış demek ki.

Benim de kapakçıkta açıklık var.
Çok sorun olan bir durum değil. Ara sira çok üzülürsem veya aşırı heyecan yaparsam sıkışıyor.

Bir başka doktora daha görünebilirsin.

Kalp kapakcigin sarkmış demek ki.

Benim de kapakçıkta açıklık var.
Çok sorun olan bir durum değil. Ara sira çok üzülürsem veya aşırı heyecan yaparsam sıkışıyor.

Bir başka doktora daha görünebilirsin.

Çok geçmiş olsun. Benim o durum hep vardı heycanlanınca veya sinirlenince çarpıntı oluyordu. onunla yaşamaya alışsmıştım zaten.

Çok geçmiş olsun. Benim o durum hep vardı heycanlanınca veya sinirlenince çarpıntı oluyordu. onunla yaşamaya alışsmıştım zaten.

Aynen çarpıntı yapıyor dikkat edin. Geçmiş olsun.
Ancak dışarıdan müdahale edilecek bir durum görmüyor doktorlar. Çokta önemsemiyorlar.

Mitral kapak prolapsusu diye geçiyor tıbbi olarak.

Aynen çarpıntı yapıyor dikkat edin. Geçmiş olsun.
Ancak dışarıdan müdahale edilecek bir durum görmüyor doktorlar. Çokta önemsemiyorlar.

Mitral kapak prolapsusu diye geçiyor tıbbi olarak.

Sağ ol canım çok teşekkür ediyorum. Gerçektende önemsenmedim :)

emine_1991 emine_1991

Baska doktora gidin,tam teshisinizi ogrenin bazi doktorlar anlamayacagimizi dusunup soylemiyo ama siz israrla sorun.

MVP niz varsa, bazi doktorlar mvpyi hastalik olarak gormuyo onlara gore goz renginin farkliligi gibi bi durum.

Cay,kahve,kola,cikolatadan uzak durun,cok zayifsaniz kilo alin,kiloluysaniz kilo verin ve hayatinizi tehdit etmedigini dusunup rahatlayin.

emine_1991 emine_1991

Baska doktora gidin,tam teshisinizi ogrenin bazi doktorlar anlamayacagimizi dusunup soylemiyo ama siz israrla sorun.

MVP niz varsa, bazi doktorlar mvpyi hastalik olarak gormuyo onlara gore goz renginin farkliligi gibi bi durum.

Cay,kahve,kola,cikolatadan uzak durun,cok zayifsaniz kilo alin,kiloluysaniz kilo verin ve hayatinizi tehdit etmedigini dusunup rahatlayin.

Çay içmiyorum Kahve ise günde bir Sigara kullanıyorum ve zayıfım. 45 kilo.Mesela bu gün biraz temizlik yaptım göğsümde ağrı var.. nefes alış-verişinde özellikle hissediyorum.

Canim endiselenecegin bir sey yok.
Nisanlimda da ayni durum var.
2 sene once yogun kalp agrisi yuzunden iyi bir kalp cerrahisine gittik. Damardan bir sivi verilerek kalbine bakildi. Bu sivi bakilan yeri aydinlatiyordu, doktorda daha iyi goruyordu.
Onunda kalp kapakciklari uzundu.
1 ilac verdi, sigarayi azalt ve yogun spor yapma endiselenecek bir sey yok bu dogustan ya da sebepsiz sonradan olan bi durum dedi.
Ilaci artik kullanmiyor. Cok uzun suredir agrisida yok. Ayda bir hafif gelir gider agri. Hala sigara iciyor.
Ama ilac cok halsiz, sarhos gibi yapiyordu kullandigi zamanlar.
Yani gonlunu ferah tut:KK200:
Verdigi ilac Beloc.
Aynisi annemde de var o da bunu iciyor, ayriyetten bir kalp ilaci daha iciyor ama farkli bi sebepten.
Ikisi de ayni doktora gittiler alaninda uzmandir, bana guvenebilirsin.

Çay içmiyorum Kahve ise günde bir Sigara kullanıyorum ve zayıfım. 45 kilo.Mesela bu gün biraz temizlik yaptım göğsümde ağrı var.. nefes alış-verişinde özellikle hissediyorum.
Geçmiş olsun. Kapağımin biri değişti. Beloc ihmal etme carpintin varsa. Bende kullanıyordum ameliyat sonrası başka firmanın ilacını kullanıyorum. Nescafe den çok Türk Kahvesi çarpıntıyi tetikler ama abartmadan içersin takma ama sigara bırak. Ameliyat gibi durum yoktur umarım ama olursa sigara kullandığın için iyileşme biraz uzun sürebilir hastane sürecinde.baska doktora da git kontrolü ihmal etme ve ilerde gebelik planladiginda kesinlikle kontrole git çünkü hamilelik ilerletebiliyor rahatsızlığı ki benim öyle oldu maalesef. .

Ilacino icmeye basla da baska doktora da git eko'ya gir. Durumunu ayrintilariyla anlatsin. Icin rahatlar

Benim ve ablamin oyle genetikmis tek sikinti cabuk heyecan yapiyorum kalbim cok hizli carpiyor arada ritm bozuklugu yasiyorum.bana ve ablama dr.sorun olmadigini soyledi

Back