bende de var canım bana ilaç vermedi doktor ilacı yok tek ameliyat olur oda ilerlerse dedi.s iki doktorumda böyle söyledi.ama beni bazen çok bunaltıyo özellikte stresli olduğum zamanlarda kalp krizi geçiriyor gibi oluyorm ölücem sanıyorm ama doktorum bunu normak oldğnu söyledi ve stresten üzüntüden uzak durmamı söyledi paylaşcaklarm bu kadar tatlm:)
merhabalar,
mitral kapak yetmezliğim oldugunu öğrendim,şimdilik hayati tehlikesi yokmuş takip edilecek.benım durumumda olan arkadaşlar varmı? hastalık nasıl seyrediyor hayatlarına nasıl devam ediyolar yardmcı olursanız sevinirim.
Bende romatizmal kalp kapak hastasiyim 3 yil once hafif dereceli mitral yetmezlik oldugunu öğrendimignelerimu kis aylarinda kullandim suan hamlie olduğum icin kontrole gittim ve hastaligim cok ilginc bicimde ilerlemis doktorum durumumun konseyde konusulacagini soyledi yasim daha genc yenievliyim ve ilk hamileligim normal dogum yapabilirmiyim ve tek cocukmu yapabilecegim ;(geçmiş olsun ,bende de aort2 mitral 1.derecede her ikisi de yetmezlik var.küçükken bademcik iltihabı +eklem romatizması geçirdim.
tedavimi bıraktım.sürekli çarpıntı ve halsizlik diyerek kan ilacı kullandırdı doktorlar.gece uykudan 3 dengesiz atımlık çarpıntıyla uyandım 2kez.ve kalktım kardiolojiye gittim.evet malesef mitral yetmezlik dedi.kapaklar gevşekleşmiş.beloc zok 50mg günde 1adet kullanıyorum.her 28günde bir deposilin 1200 ıu iğne oluyorum.kesinlikle ilaçlarınızı kullanın derim asla ihmale gelmez ,kalbin şakası olmaz.hamilelikte 7.ayda nefes darlığı çektim sadece.28yaşında öğrendim rahatsızlığımı,şuan oğlum 5yaşında .2.çocuk istiyorum ama kalbime zararı olduğundan 1doktor önermedi,başka doktora soracağım.heralde izin verir.
dikkat etmeniz gereken
boğaz enfeksiyonu olmamaya+grip olmamaya çalışın,
ilaçlarınızı muhakkak kullanın,knüzü asla kaçırmayın
sigara kullanmayın+solumayın
yürüyüşler çok faydalı kalp kası güçleniyor,kalbiniz asla pes etmiyor.
katı yağ kullanmayın ve tuz +kızartma azaltın
ceviz tüketin
ilerleyen dönemlerde ataklar oluyormuş(son evreleri) yani,bayılmalar,oluyormuş bu evrede ameliyatla kalp kapak ameliyatı olunuyor.
Allaha şükür oraya gelmedim ama psikolojim yıkıldı psikolojik tedavi oluyorum(panik atak oldum).
geçmiş olsun.
Bende romatizmal kalp kapak hastasiyim 3 yil once hafif dereceli mitral yetmezlik oldugunu öğrendimignelerimu kis aylarinda kullandim suan hamlie olduğum icin kontrole gittim ve hastaligim cok ilginc bicimde ilerlemis doktorum durumumun konseyde konusulacagini soyledi yasim daha genc yenievliyim ve ilk hamileligim normal dogum yapabilirmiyim ve tek cocukmu yapabilecegim ;(
Mitral yetmezligin hangi seviyede canim benim ki 3 sene once 1. Derece iken suan 3. DereceMrb cnm bendede 7 yaşından beri aort ve mitral yetmezliği var kapaklarda her ay deposilin1.200 igne oluyorum
Geçen ay doktor kontrolüm vardı gittim her yıl gidiyorum seneyede çocuk düşündüğümüzden doktoruma sordum çocuk sahibi olmamda bi sorun olurmu diye doktorum bu hastalık ilerleyen bi hastalık dedi yaşın ilerledikçe hastalıgında ilerliycek dedi eger çocuk düşünüyosan şu an tam zamanı dedi yaşım 22 daha sonra istesende olmaz dedi ameliyat vs olabilir diye çünkü mitral yetmezliğinde doğum zor oluyo kan kalbe gitmekte zorlanıyomuş şu an hamile kalsan bile gebeliğin sorunlu geçicek dedi
Canım bunları seni üzmek için söylemiyorum yanlış anlama bmunlar benim doktorumun söyledikleri şu an baska bi doktora daha gtmeyi düşünüyorum bakalım hayırlısı rabbim hepimize şifasını verir inş
Umarım sende saglıklı bi gebelik geçirir saglıkla kucagına alırsın bebegini
Mitral yetmezligin hangi seviyede canim benim ki 3 sene once 1. Derece iken suan 3. Derece
canım benim eko raporumda 1. ve 2. derecede yazıyo doktorum yaşın ilerledikçe hastalığında ilerliycek dedi hamilelikte doğumda sıkıntılı riskli olabilir dedi sen nasılsın peki hamileliğin rahat geçiyomu umarım sorunsuz bi şekilde atlatırsın:26:
Benim 3-4+ yazıyor dogumdan sonra cerrahi mudahale sart dedi doktorum. Ben gunluk hayatta spor yapan bir insanim hic bir sikintim olmuyordu hamileligimde cok rahat geciyor Allah.a sukur doktorum normal dogum onerdi. Fakat hic sikintim yokken kesin ameliyat demesi dusundurruyor beni acaba baska bir doktorami gitsem mehmet akif ersoy hast.ne gidiyorum dr mu degistirsem hastane mi bilemedim. Senin gunluk hayatta sikintin varmi
merhabalar,
mitral kapak yetmezliğim oldugunu öğrendim,şimdilik hayati tehlikesi yokmuş takip edilecek.benım durumumda olan arkadaşlar varmı? hastalık nasıl seyrediyor hayatlarına nasıl devam ediyolar yardmcı olursanız sevinirim.
Mrb. Doğum sonrası ameliyat oldunuzmu. Bende hamileyken öğrenip medipole gitmiştim kardiyolog kadın doğum takibi için. Doğum sonrası ameliyat oldumVe mitral yetmezlik için yani hafif dereceli olduğunu düşünerek genelde hamilelikte daha sağlikli calişir dedi son eko sonucumu görüncede konseyde durumumu konustuktan sonra sikinti yaşayabilirsin ama hiç bir sorun olmayabilirde dedi. Normal dogum önerisi benim şahsimla ilgilide olabildr.lair çünkü grüstüğüm dr.lar durumuma sasiriyor gunluk islerde bile cabuk yorulmam nefes nefese kalmam gerekirken be her gun 2 saat tempolu yuruyuş yapiyordum hiç tikanmadan bu ay bi eko daha cektirecegim umarim daha olumlu bor sonucla karsilaşırım
Msji yeni gördüm bende takibimi medipolde yaptırdım bebegim 6 aylkken ameliyat dendi ama farkli bi prof a gittim o gerek gormedi sonra hastaligin derecesi düştü ikinci bebegimde dünyaya geldi şükürler olsun sizede geçmiş olsunMrb. Doğum sonrası ameliyat oldunuzmu. Bende hamileyken öğrenip medipole gitmiştim kardiyolog kadın doğum takibi için. Doğum sonrası ameliyat oldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?